2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
benimkide uyanıp uyanıp duruyor ben pcden giremiyom oğlum fırsat vermiyor cepten giriyorum böyle daha rahat alıştım baya hem cimcimeyi sallıyorum hemde forum a bakıyorum benimkide kucakcı

Çok zor bu kucak işi..Bayağı yorucu oluyor..Bu aralar uykumuz da az..Gündüz anca 2 kere..Gece de bayağı geç yatıyor ve emdiği için en az 3 kere kalkıyor..Bir de bel ağrılarım oluyor bu aralar...Ya amma dertlendim ha Gerçi esasınds neşeliyim bu aralar..Ne de olsa bahar geldi...

Kızlar merhaba,

nasılsınız? kaç gündür giremedim aklım sizdeydi, özledim sizi

Cuma ve Cumartesi misafirim vardı, yoğundum, bugün de kızımla takıldık canım kuzum kardeşi de olduktan sonra iyice her işini kendi yapar oldu, şimdi bir de bana yardım ediyor, bugün kıyamadım kaç zamandır sinemaya gidelim diyordu, gittik sonunda iyi oldu, valla bana da iyi geldi. Bu arada ilk çocuğu kız olan anneler çok şanslısınız benim gibi büyüyünce size çok yardım edecekler, arkadaş yoldaş olacaklar

Kız can tuba kıyamam ya, veda mesajı gibi yazmışsın, bak ben seni çok seviyorum hani sizde de var mı bilmiyorum, buraya girdiğinizde yazdıkları hoşunuza giden tipler, işte sen benim için öylesin duyarlısın, bişe sorsak cevapsız bırakmazsın, biz yokken sen bu topikteydin yapma ya, şurda herkes kendi doğrularını paylaşıyor herkes kendine uyanlardan faydalanıyor sonuçta herkes kendi tarzında çocuk yetiştiriyor.

yasmin84 beslenme listeni paylaştığın için telekkür ederim, bu arada ben seni aralık 2011 annelerinde tanıyorum erken doğum yaptın benim gibi kasım annesi oldun

edibe kız kıskananlar çatşasın

denis az yada çok vermişsin en azından, haftaya daha çok olur inşallah Nazar

gamze sen varken ben yoktum üzüldüm bak şimdi

yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz:119:

bu arada adaşlarım nerde? asu nerde? merak ettim:26:

kemece ben geldim sen gttn tüh neyse benim kız hala uyumadı şu saat oldu.. denis yeni sekmede açıyorum ben diğer konulara girince yakalanmıom o yüzden

tatlım burdayımnapıyosun,ipek kuzu nasıl, yedirmişin muhallebileri çocuk izafiyet geçirecek, sütün bol hatun emzir bol bol

yeni bir konu açtım doğum ve sonrasına süt izni ile ilgili, napıyım diye:18:

ha bu arada ankaralı annişler, her zaman her yerde sizinle buluşmaya hazırım, yalnız çok yaza da kalmıyalım herkes bir yere dağılır, neyse edibenin tarihte bir belli olsun görüşürüz tekrar

ha bu arada ankaralı annişler, her zaman her yerde sizinle buluşmaya hazırım, yalnız çok yaza da kalmıyalım herkes bir yere dağılır, neyse edibenin tarihte bir belli olsun görüşürüz tekrar

Can atıyoruz oglumla sizinle buluşmak icin. Belli olur Olmaz haber vericem . Yer hususunu da ifşa Olmamak icin ( yani olası internet avcıları) anlamında Burdaki annelerde ilgili degil yanlıs anlaşılmasın güvenlik dolayısıyla özelden konuşalım..

oki tatlım Erdem paşa nasıl?

bu arada gamze kızı uyutamadı herhalde, ya da ipek onu uyuttu

oki tatlım Erdem paşa nasıl?

bu arada gamze kızı uyutamadı herhalde, ya da ipek onu uyuttu
Gamzeyle benim oğlan hep ayni gidiyo.. Benimkide 1 saat once anca uyudu.. Resmen sizle oturup çay iccem defi.. Babası yatak odasına gecti onu yatağına koydu kendi yatti anca uyudu bende ütü yapayım derken telefondan okuyorum sizi iste ara vere vere..

İyi geceler kızlar oğlum daha yeni uyudu zorla uyuttum....Son üç haftadır durumlar kötü.. Geceleri 4 saat kesintisiz uyuyan cocuğa bisey oldu saat bası bademde yarım saatte bir uyanır oldu beşinci ay kontrolumuz vardı doktorumuz bebeklerin bu aylarda annelerini istediklerini geceleri annesini kontrol ettigini söyledi ve sakn her uyandığında emzirme dedi yoksa allaye bir yasına kadar böyle devam eder pişpışla kendi uyumasını sağla dedi deniyorum olmuyor emmezse cok ağlıyor uykusu kaçıyor... İki gündur ek gıdalara başladık tatlara alıştırıyorum..7 gün kuralı dedi doktor bir gıdaya 7 gün tattiracakmisim alerji yönünden sonra yeni bir gıda denenecek... Sulu gidalarla alıştırmamız başladı 6 aylık olana kadar ancak alisir o zaman katılara başlarız dedi.. Sabah ana öğün anne şutu öğleden önce meyve suyu öğlen ana öğün anne sütü öğleden sonra havuç patatesten olusan sebze çorbası ikindi saatleri yoğurt aksam yemeği anne şutu sekiz civarı kasık maması yatarken anne sütü bizim menü böyle...

Kerem dün misafirlerimiz gittikten sonra bir ağladı, bir ağladı bizde klasik olarak nazara bağladık ama susmuyor, tabi çocuk bir yandan da ıkınmaya zorluyor kendisini 5. gün olmuştu kaka yapmayalı.son 1 aydır 4*5 günde bir yapıyordu ama halinden memnundu, sıkıntı olmuyordu. Napıcağımızı şaşırdık, masajlar, zeytin yağlar, gazi acil yakın götürdük artık, fitil ile yaptırdılar 5 dk, çocuğum rahatladı, yazık emdi doya doya ve baygın gibi uyudu hemen. Bizim bu gündüz emme isteksizliği falan bu gaz ve bağırsak hareketlerinin yavaş olmasından herhalde ya, dikkat ettim ne zaman çocuk çıkarsa o gün daha iyi besleniyor. bizim gibi olan var mı? bir de serap yazmıştı sanırım ferro sanol kabız yapıyor diye o da olabilir, bu arada biz 6 damla veriyoruz, serap 9 yazmış benim bildiğim kiloya göre damla sayısı:26:

allah seni, becerikli hatun ütü ile yakma kendini cepten burayı okuyacağım diye

Tarioronar iyi geceler, evet canım öyle oluyorlar, bir anneye bağlanma isteği hep kucak yapışık ikiz gibi kızımdan biliyorum, biraz ayaklanmaya başlayınca bunun şiddeti de artıyor yalancıktan ağlamalar uzun uzun, kızımdan biliyorum, ben çok afedersiniz wc ye bile gidemezdim kapıda ağlardı bir de aynı yatakta yatınca ve her seferinde emzirince daha da zor, o yüzden ben oğlumu 2. ayından beri kendi yatağında yatırıyorum yoksa kızım gibi ilk okula gidene kadar bana yapışmasın, birde yetişkinlerin yattığı yatakta çok akar falan oluyor çok da sağlıklı değil zaten o yüzden ayırdım. Beslenme listen iyi oldu teşekkür ederimben de annelerden okuya okuya liste çıkarıyorum, bu aylarda dr lar üç aşağı beş yukarı benzer liste veriyorlar sanırım

Canım cok gecmis olsun ya.. Topukta genel itibari ile - aman oZel birini kastetmiyorum- lutfen yanlıs anlaşılmasın- meleklerimizin bı farklılaşma bı huy değiştirme halleri var bu sıralar farkında mısınız..
Sadece dis çıkarmaya mı bağlıyorsunuz peki?? Büyüme sancisi mı acaba..
2 gundur erdem meme emerken 2 çekip bırakıyor 2 çekip bırakıyor kafayı geri ittiriyor o an memede sut varken elini sulu sulu emiyo.. Yarım saat sonra meme veriyorum icmek istiyo karnı ac ana yine ayni seyi yapiyo.. Memede uyuyakaliyo ve yatağına alır almaz uyaniyo.. Ben bunu sutum yine azaldı diye düşündüğüm icin ve sizleri sut konusundaxartik rahatsız etmemek istediğim icin paylasmamistim.. Ama bazende memeyi sıkımda sut geliyo acaba az mı geliyo goguslerim de acayip küçüldü derken oyle geçip gitmiştim yani..genel bı büyüme degisim aşamasında galiba bidiklar.. Bizde daha hic kaka yapamama sorunu olmadı her bez kakali ama gunde bir kez yemyeşil oluyo kuru oluyo kaka falan filan.. Eklem yerleri ve poposundaki pişik her gun banyo yaptırmamıza rağmen şişmanlıktan terleri icin kanarcasina pişik.. Doktorda dahil herseyi denedik artik pes ettik bu konuda.. Rutin temizliği yapıyoruz ve büyümesini bekliyoruz adamın..
Benim hemşirede hic bı sey bilmemesine rağmen 9 damla ver demişti ben ona güvenmeyiz kilosu kadar veriyorum erdem e damlayı .. Oyle demişti doktor arkaadim

iyi geceler cuma dan beri oğlum hasta grip olmuş gecesinde de ciya cyak bağırdı kakıldı kaldı karnı çok sertleşmişti çok korktum o çığlıkları asla unutamıcam acile gittik soğuk hava verdiler kaka yaptı sonrada rahatladı yavrum azcık ateşlendi şimdi bende hastayım ana oğul öksürüyoruz yutkunamıyorum boğazım ağrıyor kuzum diş sıkıntısıda var kulağını çekiştiriyor dr birşey yok demişti acil in dr ilacın ikisini verme dedi burnuna fısfıs sıkıyorum sekrol du galiba dü verdiğim başka bir şurubu iki üç saat sonra yine bağırdı karnı sertleşti msj yaptım öyle rahatladı bugün hiç vermedim iyi şükür çok dikkat edin diş faslı ile hastalık çok yıpratıcı iyi geceler hepinize yatıp dinleneyim.

Gecmis olsun dis çıkarırken vücut direnci azaldığı ve tüm eforu o bölgeye harcadığı icin beraberinde grip gibi hastalıkların kolayca yakalanilmasi kaçınılmaz oluyo. Allah bebislere sabır versin ..

Gecmis olsun dis çıkarırken vücut direnci azaldığı ve tüm eforu o bölgeye harcadığı icin beraberinde grip gibi hastalıkların kolayca yakalanilmasi kaçınılmaz oluyo. Allah bebislere sabır versin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…