- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #41.341
Kerem dün misafirlerimiz gittikten sonra bir ağladı, bir ağladı bizde klasik olarak nazara bağladık ama susmuyor, tabi çocuk bir yandan da ıkınmaya zorluyor kendisini 5. gün olmuştu kaka yapmayalı.son 1 aydır 4*5 günde bir yapıyordu ama halinden memnundu, sıkıntı olmuyordu. Napıcağımızı şaşırdık, masajlar, zeytin yağlar, gazi acil yakın götürdük artık, fitil ile yaptırdılar 5 dk, çocuğum rahatladı, yazık emdi doya doya ve baygın gibi uyudu hemen. Bizim bu gündüz emme isteksizliği falan bu gaz ve bağırsak hareketlerinin yavaş olmasından herhalde ya, dikkat ettim ne zaman çocuk çıkarsa o gün daha iyi besleniyor. bizim gibi olan var mı? bir de serap yazmıştı sanırım ferro sanol kabız yapıyor diye o da olabilir, bu arada biz 6 damla veriyoruz, serap 9 yazmış benim bildiğim kiloya göre damla sayısı:26:
Canım cok gecmis olsun ya.. Topukta genel itibari ile - aman oZel birini kastetmiyorum- lutfen yanlıs anlaşılmasın- meleklerimizin bı farklılaşma bı huy değiştirme halleri var bu sıralar farkında mısınız..
Sadece dis çıkarmaya mı bağlıyorsunuz peki?? Büyüme sancisi mı acaba..
2 gundur erdem meme emerken 2 çekip bırakıyor 2 çekip bırakıyor kafayı geri ittiriyor o an memede sut varken elini sulu sulu emiyo.. Yarım saat sonra meme veriyorum icmek istiyo karnı ac ana yine ayni seyi yapiyo.. Memede uyuyakaliyo ve yatağına alır almaz uyaniyo.. Ben bunu sutum yine azaldı diye düşündüğüm icin ve sizleri sut konusundaxartik rahatsız etmemek istediğim icin paylasmamistim.. Ama bazende memeyi sıkımda sut geliyo acaba az mı geliyo goguslerim de acayip küçüldü derken oyle geçip gitmiştim yani..genel bı büyüme degisim aşamasında galiba bidiklar.. Bizde daha hic kaka yapamama sorunu olmadı her bez kakali ama gunde bir kez yemyeşil oluyo kuru oluyo kaka falan filan.. Eklem yerleri ve poposundaki pişik her gun banyo yaptırmamıza rağmen şişmanlıktan terleri icin kanarcasina pişik.. Doktorda dahil herseyi denedik artik pes ettik bu konuda.. Rutin temizliği yapıyoruz ve büyümesini bekliyoruz adamın..
Benim hemşirede hic bı sey bilmemesine rağmen 9 damla ver demişti ben ona güvenmeyiz kilosu kadar veriyorum erdem e damlayı .. Oyle demişti doktor arkaadim
sağol canım, allah çocuklarımızın sağlığı ile bizi sınamasın ve başka dert vermesin.
Evet canım bu huy değiştirme herhalde büyüme atağından. bir anda elleri ağızlarında dünyayı keşfetmeye başladılar, birey olarak ilk hayır değişleri memeyle zıtlaşarak olabiliyor yada uykuyla, kakayla ayrılışları zor olabiliyor bizimki gibikısaca bunlar yavaş yavaş kendilerini bişi zannetmeye başlayıp, anneleri parmaklarında oynatacaklarını hissediyorlar birde ek gıda tatmaları, artık daha fazla süt ihtiyaçları, diş hazırlıkları,aldıkları ilaçlar ferro sanol gibi düzenleri de ilk aylardaki gibi basic sadece anne sütünden ibaret değil, haliyle değişiyorlar. Bu ferro sanol u dr bize kilosuna göre vereceksiniz dedi hatta bizimki kusuyor diye biz alıştıra alıştıra 2 damlayla başlayıp, 3 günde bir 1 damla artırarak geldik, şimdi kusmuyor şükür
iyi geceler cuma dan beri oğlum hasta grip olmuş gecesinde de ciya cyak bağırdı kakıldı kaldı karnı çok sertleşmişti çok korktum o çığlıkları asla unutamıcam acile gittik soğuk hava verdiler kaka yaptı sonrada rahatladı yavrum azcık ateşlendi şimdi bende hastayım ana oğul öksürüyoruz yutkunamıyorum boğazım ağrıyor kuzum diş sıkıntısıda var kulağını çekiştiriyor dr birşey yok demişti acil in dr ilacın ikisini verme dedi burnuna fısfıs sıkıyorum sekrol du galiba dü verdiğim başka bir şurubu iki üç saat sonra yine bağırdı karnı sertleşti msj yaptım öyle rahatladı bugün hiç vermedim iyi şükür çok dikkat edin diş faslı ile hastalık çok yıpratıcı iyi geceler hepinize yatıp dinleneyim.
Su dişin çıkması bı dert , çürüğü bı dert, kaybetmesi protezi bu dert, temizlenmesi bı dert... Resmen beşikten mezara kadar... Ne meslek seçmiştim yahuuu:26:
E ne güzel işte, iyi vermişsin. Emziren annelerde ayda 2 kilodan fazla vermek doğru değil zaten.
Kerem dün misafirlerimiz gittikten sonra bir ağladı, bir ağladı bizde klasik olarak nazara bağladık ama susmuyor, tabi çocuk bir yandan da ıkınmaya zorluyor kendisini 5. gün olmuştu kaka yapmayalı.son 1 aydır 4*5 günde bir yapıyordu ama halinden memnundu, sıkıntı olmuyordu. Napıcağımızı şaşırdık, masajlar, zeytin yağlar, gazi acil yakın götürdük artık, fitil ile yaptırdılar 5 dk, çocuğum rahatladı, yazık emdi doya doya ve baygın gibi uyudu hemen. Bizim bu gündüz emme isteksizliği falan bu gaz ve bağırsak hareketlerinin yavaş olmasından herhalde ya, dikkat ettim ne zaman çocuk çıkarsa o gün daha iyi besleniyor. bizim gibi olan var mı? bir de serap yazmıştı sanırım ferro sanol kabız yapıyor diye o da olabilir, bu arada biz 6 damla veriyoruz, serap 9 yazmış benim bildiğim kiloya göre damla sayısı:26:
iyi geceler cuma dan beri oğlum hasta grip olmuş gecesinde de ciya cyak bağırdı kakıldı kaldı karnı çok sertleşmişti çok korktum o çığlıkları asla unutamıcam acile gittik soğuk hava verdiler kaka yaptı sonrada rahatladı yavrum azcık ateşlendi şimdi bende hastayım ana oğul öksürüyoruz yutkunamıyorum boğazım ağrıyor kuzum diş sıkıntısıda var kulağını çekiştiriyor dr birşey yok demişti acil in dr ilacın ikisini verme dedi burnuna fısfıs sıkıyorum sekrol du galiba dü verdiğim başka bir şurubu iki üç saat sonra yine bağırdı karnı sertleşti msj yaptım öyle rahatladı bugün hiç vermedim iyi şükür çok dikkat edin diş faslı ile hastalık çok yıpratıcı iyi geceler hepinize yatıp dinleneyim.
kızlar günaydın.size bişeyler danışmak istiyorum.aranızda tatil planı yapan vardı.biz de düşünmeye başladık.ama korkuyorum bebekle nasıl olcak diye.8-9aylık olacaklar o dönemde yani inşallah herşeyi yiyiyor olacaklar.sabah kahvaltı,öğlen çorba,akşam yemek,yoğurdu meyve suyu derken gün bitiyo.tatilde bunları karşılıyamamktan korkuyorum.yoğurdunu ben evde yapıyorum şimdi.orda otel odasında nasıl mayalanacak o yoğurt.bi de biz tek bir otele bağlı kalmayı düşünmüyoruz.o zaman nasıl olacak.uykusu geldiğinde hemen koştur koştur odaya mı gidilmek zorunda.ben burdayken bile nerdeyse valizle dolaşan birisiyim.yok ana kucağı yok çantası yoğurdu derken elimde kaç tane çanta oluyo.oraya ne götürülmeli.bebek arabasını almayı düşünüyorum.gece çıkarsak rahat olur diye.ne dersiniz ne yapmalı.
Devkule, çok geçmiş olsun..Hiç kıyamam ben bebişe
Bu huy değiştirme olayı benim oğlumda da var..Uyuması değişti, yemesi değişti..Süreki kucakta olmak istiyor..Üstelik gezdireceksin ev içinde..Durursan da başlıyor mızmızlanmayaAyrıca son zamanlarda yabancılara karşı daha bir tepkili oldu..Geçen hafta bir arkadaşım geldi..onunda 7 yaşında bir oğlu var..Bu arkadaşım oğlumun doğumumdan sonra birkaç kez gelmişti ve oğlumu kucağına alan bir insandı..Bu sefer yine kucağına almak istediğinde bizimkinde bir ağlama, bir çığlık..Hemen aldım tabi..Bir iki daha denedi almayı ama hep aynı şey oldu..Kadın döndü bana ve dedi ki.."fena alıştırmışsın, bu çocuk ana kuzusu olur..hiç hoş değil.." Lafa bakar mısınız..ana kuzusuymuş..Bu arada 7 yaşındaki oğlu da yanında..Beraber gelmişler bize yani..Üstelik eminim bu dönemlerden o da geçti.
Geçenlerde konuşulmuştu bu kıskançlık konusu..Maalesef çevremizde var bu insanlar..Kıskanç mı desem, çekemiyor mu desem..yoksa başkasının moralini bozup, aklınca da aşağılayıp böylece bir üstünlük tasladığını mı zannediyor desem..bilemiyorum..Ben bunu yine de bir nevi kompleks duygusuna bağlıyorum..Çünkü bir fikri, önerisi, eleştirisi olan bir insan da bunu efendi gibi söyler..Herneyse, can sıkmaya değmez...
Umarım herkes için iyi bir hafta olur..
evt haklısın canım sayende başlamış oldum vermeye
kızlarkaynanam şeker hastası bilirsiniz ayağı patladı kesilme durumuu var ne olur emzirriken dua edin ismi nazmiye anlamadım bu nasıl hayat yaa
allah korusun annemde şeker hastası.inşallah sonu hayırlı olur kaynananın ozzon tedavisi varmış koymadılarmı ona ?kızlarkaynanam şeker hastası bilirsiniz ayağı patladı kesilme durumuu var ne olur emzirriken dua edin ismi nazmiye anlamadım bu nasıl hayat yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?