2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Bence de edibe kasma o kadar ..ben de özlüyorum bazen hasta kavgalarını,kırılan kökleri filan..:)sonra oglusuma bakıyorum,geçiyor ..Demir de çok hareketli sürekli kucak isteyen bir bebek..tek kelimeyle canıma okuyor.hiç oyuncaklar oynamayı bilmiyor.resmen kavga ediyor.yaklasik 15gundur gündüzleri hiç emmiyor.artik sağdiğim sutu veriyorum gündüzleri.sadece geceleri emıyor .9kg lik paşayı sürekli kucakta gezdirmek işkence gibi ..artık ne yapayım seriyorum yere battaniyeyi debelenip duruyor üzerinde.biraz öyle oyalayabiliyorum.bu ara inanılmaz dönmeye merak saldı.donuyo emeklemeye çalışıyor .beceremeyince ağlıyor .gunde hiç değişmiyorsa 3-5kat kıyafet 5-10 önlük değiştiriyorum .dogdugundan beri kusmasina bir çözüm bulamadım ..hala kusuyo .çok hareketli sanırım ondan.bizimki de boyle iste..boyle boyle büyüyecek hepiniz boyle buyurdunuz diyor annem.hakli galiba..

sevdalinkacım sana şu kayın valide olayı ile ilgili birşeyler yazacağım özelden, biraz uzun olacak fırsat kolluyom.. aklımdasın hep, önemseniyorsun bil yani..

ya bide tarhana ile çok soru gelmiş özele, amaaan herkese ayrı ayrı yazamayacam, burada anlatayım..
herşeyin kabuğu soyulacak öncelikle... domateslerin, biberlerin(haşladıktan sonra üstlerindeki zarları alın) nohutların..
hamurun kıvamı koyu olacak, yani katı olacak epeyce, kek ya da ekmek hamuru gibi değil yani daha katı..
en az bir hafta leğende bekletilecek hamur üstü örtülüp,en az bir hafta, iyice ekşiyecek hamur,sık sık yoğurulacak, çok kabaracağı için hamuru iki farklı kaba bölün taşmasın heryer batmasın, kulaklarım çınlamasın..
sebzeleri az suda haşlayın, hamuru o suyla yoğuracaksınız çünkü, ne kadar çok su o kadar çok un ve hamur anlamına gelir, gerek yok, sebzelerin vitaminide suyunda kalıyo ya daha çok, dökmeyin fazla gelipte yazık olmasın diye, ok..
hamuru en son küçük parçalara bölüp kurutun çevire çevire.. çok fazla kurutmayın sonra toz haline getirmesi zor oluyomuş.. deneyin elinizle ufalanıyorsa, atın robota toz haline getirin..
sonrada bez torbalarda kilerde, yada buzdolabı poşetinde derin dondurucuda saklayın..

edibeeeeeee sana noldu ya, nedir bu depresif hal böle.. hiiiiiiççççç yakıştıramadım sanaaa.. senin kadar rahat biri nasıl böle herşeyi kafaya takar bi hale geldi anlamadım.. noldu yaw, bahar mı yaramadı sana..
bence şu süt olayını da artık bir sonuca bağla.. stres bu hale getiriyo seni bence.. inat etme başla azcık azcık şu ek gıdalara, çocukta rahatlasın azcık, sende.. sonuçta istediğin kadar emzirecen, yani emzirmeyi bırak demiyom yanlış anlama sakın, sadece bu kadar kafaya takmassan daha çok sütün olur, ek gıdayla ara öğün yap erdeme, bak bakalım huysuzluğu kesiliyo mu? ne dersin..
şu yemek olayına da gelince, bebişlere yemek yapmak o kadar kolay ki, 5 dak sürüyo ona bi öğün hazırlamak.. hatta sonra sonra daha da hevesleniyon, daha değişik nasıl bi kombinasyon yapsam bu çocuğa da ağzı bi şenlense diyosun.. belki erdem sayesinde mutfağa ısınırsın ve kendinize de yemek yapmaya başlarsın misler gibi hı? her şeyde bi hayır vardır arkadaşım, bu kadar yıpratma kendini..

sorma tuba depresyondayım..senin gibi pozitif birinin destegine ihtiyacım var..senin ev nerdeydi..kocam beni mutlu etmek için fizana bile rezervasyon yaptırıo gitme beni gezdirme derdinde..ama bu eve döndügüm vakit cok kötü oluyorum..duvarlar üstüme geliyo..süt olayı ömrümün sınavıymıs..allah beni sınıyo..size mi gelsek bi haftasonu yaaa..

iş hayatının o yogun temposundan eve düşünce bi haller oldu bana..yapamıyorum beceremiyorum dan baska laf gecmiyo zihnimden..cevremi de yoruyorum..onları üzdügüm için bende üzülüyorum..bu cuma işçi bayramını birleştirip bodruma tatil ayarlamıs kocam ..otele gidiyoruz..yine dönüste depresyona giricem..A llh ım işe mi baslasam bilmiyorum ki..zor durumdayım..gün gecirir moddayım..

işte sen becerikli oldugun için sana hersey kolay geliyo güzelim..bilmezsin beceriksizin halini..buzdolabını acmak zul oldu bana...heyyy hakk..

ya arkadaşım ben dediydim sana çok sevindim.bebişi öp yanaklarından

ya edibe ne şanslısın bak yine gezmeye gidiosun.biz dedik dedik bi kayseriye gidemedik.hem gerçekten ev işleri öle abartıldığı gibi zor değil.ben öle hergün temzlk yapayım yemek yapayım demiorum.canım isterse yapıorum.annem dolaba bişeyler koydu onları çıkarıveriorum.hem nolcak insan her şekilde doyar.bak keyfine önemli olan senn kafanın rahat olması.birde ayıptır sorması eşin ne iş yapıor canımm.allah daha çok versinde maşşalllah her hafta bir yerlerdesinizz ne mutlu yaaaa

ya edibe ben yeni katıldım aranıza ben kıskandım seni valla. ben doğdu doğalı yani 5 aydır istanbul dışına çıkmadım.kocam mutfakta tıkınıyo hafto sanlarıda fosur fosur uyyo valla adama 2 çakacam şimdi adamda bana diyecek noluyo karı ne güzel işte gezdiriyo seni sende bunalıma giriyon.bence sen evinde vakit geçir fazla dışarda vakit geçirince evinden soğuyo insan yeni evliyken bende senin gibiydim şimdi sıkıldıkca çıkıyom bebeleri alıp ikea favorim iş öle.:26:

Amaaan Edibe dert ettiğin şeye bak.Boşver gitsin ya.Herkes becerikli değil,becerikli olmak zorunda da değil.Ben mesela...Yaparsam işimi çok iyi yaparım ama..yaparsam yaniBu aralar Bilgehan da aynı Erdem gibi.Bensiz 2 dk durmuyor kız.Hatta benimle de durmuyor,ille gezecek ya da balkona çıkıp gelene geçene bakacak,kuşları izleyecek.Ben çalışıyorum bir de.Düşün artık evimin halini.Allah'tan böyle işleri hiç dert etmeyen bir kocam var.Saldık herşeyi.Sadece kızımızla ilgileniyoruz ikimiz de.Olur da arada birkaç saat uyanmadan uyursa bir süpürüyorum,malum fena halde saçım dökülüyor,belki yemek yapıyorum.Bir gün pizza söylüyoruz,bir gün hazır mantı haşlıyoruz,doğranmış patates kızartıp köfte patates yiyoruz.Öyle yani.Evime misafir giremez.Hatta inanır mısınız o kadar dağınık bırakıp çıkıyorum ki bazen kapıda komşular olur da rezil olurum diye evdeki tüm kapıları kapatıp hızlıca açıp kapıyorum sokak kapısını.Ohaa yani,diye kıkırdayıp iniyorum merdivenleri.Napalım yani,ölelim mi?Bir ara ben de çok dert ediyordum.Bir de eşime hayatı zindan ediyordum,sürekli söylene söylene "hiçbir iş yapamıyorum,evi b** götürüyor" diye.
Dert etme yani,biz de pasaklı,beceriksiz olalım,nolcak?Ev bizim,hayat bizim,pöfff yani...

ya eşimin kurumundan ziyade (onu buluşunca söylerim) çift maaş olunca oluyo..bi de biz para biriktirmiyoz..yatırım falan yapsak böyle gezemeyiz..anne babalarımız bolcana yapmıs..biz yapmıyoz o yüzden:)) cevabın için cok tesekkür ederim canım..gercekten cok üzgün ve depresif bi moddaydım..iyiki varsınız..

ya biliyorum yeni katıldın ve iyiki geldin..basımdaki dertlerden hosgeldin bes gittin diye yazamıyorum bile buraya..farkındayım canım..bebeginde sende foruma hosgeldiiniz.biraz zaten eşim böyle diye nazlanıyorum sanırım.adam huyuma suyuma gitmese böyle mi olurum..nerdeyse adamı delirtcem..ne istesem yapmaya calısıyo hala erdem i o yıkıyo altını o degistiriyo..kaşınıyom işte.ben var ya içten tembelim dogustan..

saol canım cevabın için..işte ne bileyim sizleri okuyorum bu hamarat kızlara bayılıyorum..herseye sahibim de neden böyle olamıyorum..eşim yardımcı bile almaaya hazır eve..inan onu arastırmaya bile üseniyorum..üzerimde ölü topragı var..becerikli bayanların yarısı kadar olsam yeter..pırlanta gibi ev falan istemiyorum..kabullenemedim ev hanımlıgındaki bu sınıfta kalısımı.yediremedim kendime herhalde..bu arada benim kızkardesimin ismide bilge..en sevdigim isimlerden..kızım olursa teyzesi falan dinlemem ismini şah bilge koyacam insallah..aman dur ya ben 2. cocuk falan yapmıcaktım..unuttum..ben anca isim koyarım..ona enerji harcanmıyo ya..tembel edibe..

bu arada biz 7 8 haziranda ankaradayız..ankara tafyasına duyurulur..benim uzmanlıkla ilgili bi durum var saglık bakanlıgına ugricaz..ordan bahceli 7. cadde de olucam inşallah kızlar..

edibe ne bu şiddet bu celal diyicem ama sakinleşmişsin neyse hiç inanmıyorum senin beceriksiz biri olduğuna öyle olsa mesleğinde bu kadar güzel yerlere gelmezdin artı kocan sana bu kadar aşık olupta bi dediğini 2 etmezdi biiyosun erkeklerin kalbine giden yol midesinden geçer üstüne üstlük gelenin gidenin eksik deyil ne sofralar kuruyosundur sen onlara şimdi kıza bak biz ona imreniyoruz hem geziyo hem bebek bakıyo hem doktor allahım sen başka ne ne istiyosunn kızım sütüde az üretiver nolmuş yani aa hayret ediyodum bu ne beceriklilik oysa bas bas bağrıyo beceriksizim diyee edibe burcun ne canım senin kocanınki ne ?

Son düzenleme:
kristalleşmeyide anttım sanıyodum size ben hani idrar yol enfeksiyonu geçirmiştiya bebiş o ara çok iştahsızdı emmiyodu ondan vucudu bide böbrekleri susuz kalmış bunun üzerine böbrekteki tuzlar v.s bunlar idrarda kristal olarak görünmüş allah korusun fark etmesek bunlar kum taş olyo ilerde bende merak edrdim@ bazı küçü cük bebeklerin böbreğinde kocaman taşlar nasıl olur diye alahım sen koru bütün bebekleri yarabblm

karaca günaydınn selam vereyim dedi, canım kahvaltıya gidiyim ben

Günaydın canım..Bende dışardan yeni geldim, bebişi yatırdım, şimdi bir gözüm internette, bir yandan da düşünüyorum öğlen ne yesem diye.. Kahvaltıyı çoktan yaptım..Dün hafif belirtim vardı ama gece ağrım çoğaldı..Regl oldum..Oğlum da sağolsun 4 kere kalktı emmeye..Ağrı bir yandan, uyku bir yandan,oğlum bir yandan..Sabahta 7 yoktu henüz uyandı..Bizde durumlar böyle yani..Havuç, kabak, patates, bezelye aldım, oğluma sebze püresi yapayım ..Hatta iyisi mi çok yapayım, kendimde yiyeyim

günaydın kızlar gerçi bizede çoktan günaydın oldu.hatta oğlum 2.uykusuna yattı bile.ay edibe ankaraya gelior.işllh görüşebliriz ben polatlıdaym ya.eşim getrr beni işllhh onunda kursu var zaten kızılayda.takılırız birlikte sizleri çok merak ediorum.bende şu ek gıda işini anlamıorum.ben oğlana çorba verdim arkasından emdi.pirinç unu verdim yine emdi.anlamıorum benm sıpa biraz obur olacak heraldeanası gibii

slm cicişler bencede 7-8 haziran rezervasyon yapalım kızılayda mı buluısuyoz nerde bulusalım bende otobüse atlar gelirim kuzumla araba bakıoz ama daha alamadık:)
kız edibe aman sende ne takıntılı kızsn bende cok tembeelim 11 e kadar bebeyi uyutma savaşı yapıom sonra kalkıp 5e kadar hic bişey yapmayıp kalkıp bi corba salata yada bi cesit yemek 4güne bi falan süpürge acıom hele bu hafta evde insaart var eşim mantolama yapıo düşün bide amele olduk ikimiz cok eglenioruz o ayagında kundurayı söylüo keşke bizde aileden zengin olsaydıkta ev yatırımı yapıp 5yılımızı böle fakir gureba gecirmeseydk ama kısmet bak ii yönleri düşün

dün duşa girdim bebişi uyuttum bi geldim ses yapmıonm benim sıpa babasının kucagında muz yiyo bugün maş kakası baya katıydı pekmezli pirnc ununada devam ediom bugün yerse bezelye vercem ezip

serap mrb cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…