2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

inşallah kabız olmaz hayatım..ya topikte söyle bi durum var ek gıdaya gecen bebekler kabız olmasa dahi daha gec aralarla kaka yapıyorlşar.ben elma suyu verdim ishal gibi ve günde hala 5 6 bez..yani hep öyleydi ama rengi degisti sadece ne bileyim..
sınır yok yani yedigi kadar yiyebilir mi..mesela ben 2 . elmayı versem yicekti..korktum yani..

Aslında bende korkuyorum..Esasen doktor 6.ayda başla dediği için bekleyecektim de, ama çocuk doymuyor sütle, bu çok açık..Az ölçülerle başlama sebebi bildiğim kadarıyla verilen gıdanın herhangi bir alerjik tepkiye yol açmaması bebekte..Ben ilk elma suyu verdiğim zaman benim bebişin kakasında da bir değişim olmamıştı ama sonra oluverdi..Biraz karışık yazmış gibi oldum ama kısaca şunu demek istiyorum..Doktor muhakkak 6. ayda bir liste verecek ama esas listeyi bebişin kendisi belirleyecek..İlk günden tabiki çok vermemekte fayda var ama sonraları çoğalt bence..En azından ben öyle yapacağım..Kaka da değişecektir zamanla..

anladım canım sagolasın..senin listeyi bekliyorum..

Kusura bakma canım,biraz karışık yazmış gibi oldum ama oğlum durmuyor yine..Yüzükoyun dönüyor, bağırıyor..Düzeltiyorum, yine yüzükoyun dönüp bağırıyor Ben 25 mayısta gideceğim doktora..Listeyi tabiki paylaşırım..Ama az önce yazdığım gibi ölçü olayını bebişler belirleyecek..Kimi çocuk iştahsız, az önce Denis'in dediği gibi zorlamamak lazım..Ama kimi de iştahlı.."Ölçü bu daha fazla yiyemezsin" diyemem bebişe.. Bugüne kadar çok hassas baktım olaya, illa anne sütü dedim..Allaha şükür 5 ayı da doldurdum..Sütüm yettiği sürece arada emecek tabi ama artık düzenli bir şekilde katı gıda vereceğim..Dediğim gibi, meyve,sebze, yoğurt, pirinç unu veya yulaflı mama..labnenin de iyi bir gıda olduğunu duymuştum..Arada pekmez, tarhana, 6. aydan sonra yumurta sarısı..Hatta Gamze gibi cesursan eğer kuru fasulye veya yeşil soğan Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var bu konuda

bilgisiz oldugum için soruyorum lütfen mazur görün..şimdi sütüm tamamen kesildi 6. ay diyelim..ben formül süt mü alayım yoksa ek gıdaya gectik diye almicam mı ..hiç bi bilgim yok da..
Canım sütün kesilirse formül sütle desteklemen lazım ek gıdayı. Anne sütüne en yakın gıda o çünkü. Nasıl iki yıl emzirmek öneriliyorsa, sütün olmadığı durumlarda inek sütünün verilebildiği bir, bir buçuk yaşına kadar formül süt vermelisin.

işte bu ek gıda sürecinde sütümün yetmediğini nasıl anlıcam formül vercem..kasık mamalardaformül yerini tutar mı

marketlerde 6. aydan sonra devam sütü dsiyo onlar mı senem

şimdi ben bişi anlamadım senin sütünmü kesildi? yoksa azaldımı ? geceleri sıkmı uyanmaya başladı ? aç kalınca ağlıyomu nedir durum:26:

yoksa sen azaldımı azalıcakmı derdine düştün?

tam okuyamadm kaç gündür giremiyorum doğrudzgn ondan soruyorum.moralin bozukmuş sanırsam bişeye mi üzüldün de stresten azaldı okuyamadığmdan anlamadm cnm :44:

bilgisiz oldugum için soruyorum lütfen mazur görün..şimdi sütüm tamamen kesildi 6. ay diyelim..ben formül süt mü alayım yoksa ek gıdaya gectik diye almicam mı ..hiç bi bilgim yok da..
Edibecim bu süt olayını çok takma kafana ne kadar takarsan o kadar azalıyor ben oğlumu emzirmeden besmele çekiyorum Allahım oğlumun rıskını ver diye dua ediyorum bir iki emmeden sonra göğsüm sızlıyor luk luk yutmaya başlıyor beslenme de çok önemli ama asıl önemli olan inanmak ve moral bence gerçi. Şükür sütüm var ama benim oğlan iştahsız doğru düzgün emmiyor beni deli ediyor. Herkesin başka derdi var işte. Birgün süt birgün iştahsızlık birgün kaka sağlıkları yerinde olsun da napalım uğraşacağız. Bu arada benim oğlan 2-4 ay arası zaten3-7 gün arasında kakasını yapıyordu sonra düzelir gibi oldu hergün ya da gün aşırı yapmaya başladı o ara elma ve armut suyu içmeye başlamıştı sanırım. 4. ay sadece elma armut havuç suyu verdim doktor ilk önce çeyrek çay bardağı sonra yarım çay bardağı ve son olarak tam çay bardağı ver ve bunlara 5er gün arayla başla demişti alerjik bir durum olabilir diye. ben bu üçüyle başlamıştım cam rendede rendeleyip tülbentte suyunu sıkıyordum. 5. ay bu meyveleri havuç hariç püre olarak verebilirsin ayrıca yoğurt aptamil muhallebilerinden ana malzeme havuç ve patates olan kabak ıspanak gibi sebzellerden ekleyebileceğimiz çorbalar, tarhana şehriye çorbası (yalnız yazdan rende domatez varsa rondodan geçirerek) verebilirsin demişti yine aynı ölçülerle arttırarak ama yoğurdu da beğenmezse pekmez karıştırabilirmişim. Bu arada şimdiye kadar formul süt içmediyse bundan sonra içmez gibi geliyor ben bir iki kere vereyim dedim öğürecek gibi oluyor silkeleniyor çocuk içi almıyor ayrıca aptamilin muhallebisini de sevmedi benimki.

Son düzenleme:

bu yazı sadece ve sadece neyli ye...
sordugu için yanıtlıyorum arkadaslar..sizleri bu yazı ile oyalamak istemiyorum..affınıza sıgınırım..lütfen okumayın..bu topik i o kadar gereksiz mesgul ettim ki bu durumla..ilgilendiği icin cevap yazıyorum..
ayrıca da sana cok tesekkür ediyorum neyli..
özeline mesaj atıyorum bak simdi..

hadi ya almaz mı diyosun formül lü..mecbur kalırsam denicem bende..saol anlattıklarını not ettim..baslıyoruz bizde ..zaten elma vermiştim..azar azar devam ediyoruz..kendime güvenim oylesine gitti ki benim için cocuk sevdası bitti artık.sizlerin 2 3 4. leri severim teyzeleri olarak..
2 sene ücretsiz izin aldım..kaynanam annem önüme dünyaları serdi..kocam gece beni bile uyandırmıyo bebeği o uyutuyo..bi elim yagda bi elim balda boyutunda hayatın bana attıgı tokat..
olmayınca olmuyo..
şaka gibi ama TRAJIkomik..
sen misin kendinden ve durumundan bu kadar emin olan dedi Allah..kaydırdı ayağımı..
neyse..
(aslında kimseyi de hor mor görmemiştim ama)bazen hayat hak hukuk dinlemiyor..
her işte vardır bi hayır arabeskindeyim..

hadi iyi tarafından bakalım herseye..
Allah tan veled sanki aylsrın özlemiyle rüyasında görmüşcesine ne denettirsek alcak modda..
tosunlugundan ödün vermiyo..
galiba sanırsam ben daha fazla üzülmiyim diye verdikçe yiyo verdikçe yiyo..

ha bu arada calısan insanların cocukları annelerine eziyet eder sanırıdım yooookk canım..hatta tam tersi..accayip anneci bu cocuk..2 saniye hızlısından tuvalete dahi gidemiyorum..anca bütün gün onunla ilgilenicem oynicam..neyse sağlıklı olsun da..ööyle sımartan bi yapım da yok ama..huy herhalde..

yaa eşim seneye de ikinciye yapsak bi de kızımız olsa ne güzel olur dio da tüylerim diken diken oluyo

zorluk derecesi iki katı deil de karesi durumuna gelir heralde:18:

yaa eşim seneye de ikinciye yapsak bi de kızımız olsa ne güzel olur dio da tüylerim diken diken oluyo

al benden de o kadar..eşim hala ne var bu bebekte melek gibi..4 ten az olmaz modunda..kesin 4 cocuk istiyomus..bi şey derdim ama topik e ayıp olur

al benden de o kadar..eşim hala ne var bu bebekte melek gibi..4 ten az olmaz modunda..kesin 4 cocuk istiyomus..bi şey derdim ama topik e ayıp olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…