- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #41.741
Canım, ben elma suyu ile başladım..Elmayı cam rendede rendele, temiz bir tülbentten geçir..Sebze çorbası olarakta kabak, havuç ve patates..Havuç kat çünkü lezzet veriyor..Malum, tuz koyamıyoruz ya..Havuç hafiften tatlılık katıyor, hoş oluyor tadı..Yoğurtu ilk kez bugün verdim..Sevmedi pek..Bende az pekmez kattım..Şimdilik bu kadar verdim ben ama şunu söylemek istiyorum ki ölçü falan boş esasen..Tamamen çocuğun iştahına bağlı birşey..Benimki iştahlı..Bugün dondurma yiyordum, fenalık geçirdi tadına bakamayacağım diye..Az dokundurdum diline, dokundurmaz olaydım..Başladı ağlamaya..Zor attım elimden dondurmayı
Bu arada benim oğlumun kakası değişti..Günde 2 kez dolduran çocuk belli ki artık 4-5 günde bir yapacak hale geldi..Kabız olmasın yeter bana
inşallah kabız olmaz hayatım..ya topikte söyle bi durum var ek gıdaya gecen bebekler kabız olmasa dahi daha gec aralarla kaka yapıyorlşar.ben elma suyu verdim ishal gibi ve günde hala 5 6 bez..yani hep öyleydi ama rengi degisti sadece ne bileyim..
sınır yok yani yedigi kadar yiyebilir mi..mesela ben 2 . elmayı versem yicekti..korktum yani..
anladım canım sagolasın..senin listeyi bekliyorum..
Canım sütün kesilirse formül sütle desteklemen lazım ek gıdayı. Anne sütüne en yakın gıda o çünkü. Nasıl iki yıl emzirmek öneriliyorsa, sütün olmadığı durumlarda inek sütünün verilebildiği bir, bir buçuk yaşına kadar formül süt vermelisin.bilgisiz oldugum için soruyorum lütfen mazur görün..şimdi sütüm tamamen kesildi 6. ay diyelim..ben formül süt mü alayım yoksa ek gıdaya gectik diye almicam mı ..hiç bi bilgim yok da..
işte bu ek gıda sürecinde sütümün yetmediğini nasıl anlıcam formül vercem..kasık mamalardaformül yerini tutar mıCanım sütün kesilirse formül sütle desteklemen lazım ek gıdayı. Anne sütüne en yakın gıda o çünkü. Nasıl iki yıl emzirmek öneriliyorsa, sütün olmadığı durumlarda inek sütünün verilebildiği bir, bir buçuk yaşına kadar formül süt vermelisin.
marketlerde 6. aydan sonra devam sütü dsiyo onlar mı senem
Edibecim bu süt olayını çok takma kafana ne kadar takarsan o kadar azalıyor ben oğlumu emzirmeden besmele çekiyorum Allahım oğlumun rıskını ver diye dua ediyorum bir iki emmeden sonra göğsüm sızlıyor luk luk yutmaya başlıyor beslenme de çok önemli ama asıl önemli olan inanmak ve moral bence gerçi. Şükür sütüm var ama benim oğlan iştahsız doğru düzgün emmiyor beni deli ediyor. Herkesin başka derdi var işte. Birgün süt birgün iştahsızlık birgün kaka sağlıkları yerinde olsun da napalım uğraşacağız. Bu arada benim oğlan 2-4 ay arası zaten3-7 gün arasında kakasını yapıyordu sonra düzelir gibi oldu hergün ya da gün aşırı yapmaya başladı o ara elma ve armut suyu içmeye başlamıştı sanırım. 4. ay sadece elma armut havuç suyu verdim doktor ilk önce çeyrek çay bardağı sonra yarım çay bardağı ve son olarak tam çay bardağı ver ve bunlara 5er gün arayla başla demişti alerjik bir durum olabilir diye. ben bu üçüyle başlamıştım cam rendede rendeleyip tülbentte suyunu sıkıyordum. 5. ay bu meyveleri havuç hariç püre olarak verebilirsin ayrıca yoğurt aptamil muhallebilerinden ana malzeme havuç ve patates olan kabak ıspanak gibi sebzellerden ekleyebileceğimiz çorbalar, tarhana şehriye çorbası (yalnız yazdan rende domatez varsa rondodan geçirerek) verebilirsin demişti yine aynı ölçülerle arttırarak ama yoğurdu da beğenmezse pekmez karıştırabilirmişim. Bu arada şimdiye kadar formul süt içmediyse bundan sonra içmez gibi geliyor ben bir iki kere vereyim dedim öğürecek gibi oluyor silkeleniyor çocuk içi almıyor ayrıca aptamilin muhallebisini de sevmedi benimki.bilgisiz oldugum için soruyorum lütfen mazur görün..şimdi sütüm tamamen kesildi 6. ay diyelim..ben formül süt mü alayım yoksa ek gıdaya gectik diye almicam mı ..hiç bi bilgim yok da..
şimdi ben bişi anlamadım senin sütünmü kesildi? yoksa azaldımı ? geceleri sıkmı uyanmaya başladı ? aç kalınca ağlıyomu nedir durum:26:
yoksa sen azaldımı azalıcakmı derdine düştün?
tam okuyamadm kaç gündür giremiyorum doğrudzgn ondan soruyorum.moralin bozukmuş sanırsam bişeye mi üzüldün de stresten azaldı okuyamadığmdan anlamadm cnm :44:
Edibecim bu süt olayını çok takma kafana ne kadar takarsan o kadar azalıyor ben oğlumu emzirmeden besmele çekiyorum Allahım oğlumun rıskını ver diye dua ediyorum bir iki emmeden sonra göğsüm sızlıyor luk luk yutmaya başlıyor beslenme de çok önemli ama asıl önemli olan inanmak ve moral bence gerçi. Şükür sütüm var ama benim oğlan iştahsız doğru düzgün emmiyor beni deli ediyor. Herkesin başka derdi var işte. Birgün süt birgün iştahsızlık birgün kaka sağlıkları yerinde olsun da napalım uğraşacağız. Bu arada benim oğlan 2-4 ay arası zaten3-7 gün arasında kakasını yapıyordu sonra düzelir gibi oldu hergün ya da gün aşırı yapmaya başladı o ara elma ve armut suyu içmeye başlamıştı sanırım. 4. ay sadece elma armut havuç suyu verdim doktor ilk önce çeyrek çay bardağı sonra yarım çay bardağı ve son olarak tam çay bardağı ver ve bunlara 5er gün arayla başla demişti alerjik bir durum olabilir diye. ben bu üçüyle başlamıştım cam rendede rendeleyip tülbentte suyunu sıkıyordum. 5. ay bu meyveleri havuç hariç püre olarak verebilirsin ayrıca yoğurt aptamil muhallebilerinden ana malzeme havuç ve patates olan kabak ıspanak gibi sebzellerden ekleyebileceğimiz çorbalar, tarhana şehriye çorbası (yalnız yazdan rende domatez varsa rondodan geçirerek) verebilirsin demişti yine aynı ölçülerle arttırarak ama yoğurdu da beğenmezse pekmez karıştırabilirmişim. Bu arada şimdiye kadar formul süt içmediyse bundan sonra içmez gibi geliyor ben bir iki kere vereyim dedim öğürecek gibi oluyor silkeleniyor çocuk içi almıyor ayrıca aptamilin muhallebisini de sevmedi benimki.
hadi ya almaz mı diyosun formül lü..mecbur kalırsam denicem bende..saol anlattıklarını not ettim..baslıyoruz bizde ..zaten elma vermiştim..azar azar devam ediyoruz..kendime güvenim oylesine gitti ki benim için cocuk sevdası bitti artık.sizlerin 2 3 4. leri severim teyzeleri olarak..
2 sene ücretsiz izin aldım..kaynanam annem önüme dünyaları serdi..kocam gece beni bile uyandırmıyo bebeği o uyutuyo..bi elim yagda bi elim balda boyutunda hayatın bana attıgı tokat..
olmayınca olmuyo..
şaka gibi ama TRAJIkomik..
sen misin kendinden ve durumundan bu kadar emin olan dedi Allah..kaydırdı ayağımı..
neyse..
(aslında kimseyi de hor mor görmemiştim ama)bazen hayat hak hukuk dinlemiyor..
her işte vardır bi hayır arabeskindeyim..
al benden de o kadar..eşim hala ne var bu bebekte melek gibi..4 ten az olmaz modunda..kesin 4 cocuk istiyomus..bi şey derdim ama topik e ayıp oluryaa eşim seneye de ikinciye yapsak bi de kızımız olsa ne güzel olur dio da tüylerim diken diken oluyo
zorluk derecesi iki katı deil de karesi durumuna gelir heralde:18:
al benden de o kadar..eşim hala ne var bu bebekte melek gibi..4 ten az olmaz modunda..kesin 4 cocuk istiyomus..bi şey derdim ama topik e ayıp oluryaa eşim seneye de ikinciye yapsak bi de kızımız olsa ne güzel olur dio da tüylerim diken diken oluyo
zorluk derecesi iki katı deil de karesi durumuna gelir heralde:18:
al benden de o kadar..eşim hala ne var bu bebekte melek gibi..4 ten az olmaz modunda..kesin 4 cocuk istiyomus..bi şey derdim ama topik e ayıp olur
bi de arayı açma hemen yap bi tane arkasından beraber büyürler işte diyenler var
neyli alp in cizelge nereye kayboldu ya..
aaa gözükmüyomu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?