2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

evt canım ben ilk önce anne sütü devamında meyvesini sebze veya tarhana yoığurt ve gece muhallwbi olarak takviye yapıyorum bu hergün aynı şekil oluyo sen şimdi doyuyomu doymıyomu endişesindesinya anlıyorum seni herşeyi birbirine karıştırıyosun telaştan acele etmeden azar azar anne sütünüde ihmal etmeden ek gıdaya geçebilirsin ben öyle yaptım gece 2 kez kalkıyo 3 ve 6 bu rutin oldu bizde gündüz uykuları bana dert çok hafif uykusu var tv sesine alıştırdım fakat insan sesine çok duyarlı bıdık

ha şöle sütüm var diyin ya edibe sana da sözüm birbirimizi burada motive edelim, sütümüzde de dalgalanmalar olabiliyor bebeklerimizin ihtiyaçlarına, bizim beslenme şeklimize göre. Bir de bebekler hep tosuncuk olmak zorunda değil, şimdi yesin diye yalvarıyoruz ama büyüdüklerinde yemesin diye önlerinden kaçıracağız.

Ek gıda konusunda ben de kısıtlı olarak neler yaptığımı yazayım, tam bir rutinimiz yok, birde oğlum meme ile cebelleştiği zamanlar değişiyor. Ben emrine hazır bekliyorum beyfendinin sütümü sağmıyorumda artık, yakında işe başlıyacağım depo ettiğim sütlerim var, işe başlayıncada işte sağacağım 2 kere onlar da ertesi günü kullanılacak diye düşünüyorum, oğlan emsin diye böyle bekleyince de sütümde dalgalanmalar oluyor, yine de allaha binlerce şükür olduğu kadar var

şimdi günlük akışımız

8-9 gibi kalkınca emmek isterse emer

9-10 ben kahvaltı yaparım onu da yanıma oturtuyorum pusete bakıyor öle elini emiyor anca tık yok, alışsın diye azıcık tuzsuz lor ve pekmez tattırıyorum ama çok az çay kaşığının ucuyla
10-11-12 gibi uyur, uyanınca armut yada elma püresi veriyorum yada karışık kokteyl miktarı çeyrek elma gibi cam rendede rendeliyorum, su olarak değil püre kıvamında veriyorum yeni yeni anca bitirebiliyor

13-14 gibi emer ve uyur,

15 gibi kalkınca ev yoğurdu veririrm 100 ml yapıyorum ama 50 ml falan anca yiyor,

17 gibi anne sütü ile havuç püresi yapmıştım dün ondan az birşey yedi mesela, anne sütü katılarak yapılmış bir şeyler vermeye çalışıyorum

18 gibi emer uyur az birşey
22 yatış ve gece boyu ben kaldırmam,canı ne zaman isterse kalkar emer yada emmez yatar, ama iyi parmak emer

dediğim gibi bu hergün böyle değil değişiyor, onun keyfine gazına cazına göre, sadece yemek vakti yanımda muhakkak bulundurup izletiyorum, geçen sadece tuzsuz tarhana tattırdım o kadar ama 5. aya geçelim çeşitlendireceğim

birde ek gıda için bebeğin aç ve istekli olması gerekiyor, en azından benimki öyle, annesi gibi her bulduğunu yemiyor, zaman aralıkları anne sütü dengeli olmak zorunda, yoksa benimki ikisinide yemiyor

kuzum sende yemiyo yemiyo deme su cocuga..depresyondakiler klubune davet ederim bak sizi..yer o yer..

Gece uyanmaları gerçekten çok zorluyor beni..Bazen bir an uyanıyorum diyorum "karahan nerde"..Sanki emerken uyuya kalmışım gibi panik yapıyorum..Kafam karışıveriyor kısacası..Esasında şikayet etmiyorum, çünkü bunlar geçici şeyler..Birkaç ay sonra daha başka şeyleri konuşuyor olacağız muhtemelen..Ama birşeyleri yanlış yapıyor olma endişesi taşıyorum..Bu konularda gerçekten çok tecrübesizim ve daha önceden de söylemiştim, çevremde danışabileceğim insanlar yok..Aklıma her düşen soruda da doktoru aramak istemiyorum..Kısacası, iyi ki varsınız, çünkü burda çok fazla şey öğreniyorum..
Peki birşey soracağım..Muhallebiyi nasıl yapıyorsun? gece saat kaç gibi veriyorsun? çok sordum değil mi?

denisss sana özeniyorum bazen..
ne güzel deneyimlisin..
ben amuda kalkcam ipte yüricem hissiyle cocuk büyütüyorum..
ne güzel asmıssın bazı seyleri..
bu yasadıklarım beni 2. cocuktan soguttu..
sen sogumadan yapmıssın masallah..
b üyüyüp gidiyolar..

Bu arada aklıma geldi, bugün Sevdalinka'nın kayınvalidesi ameliyat olacaktı..İnşallah iyi geçer, çabuk iyileşir ve de evine döner..

tattlm kasma kendini ya napcaz mecburuz annesi onlar bize muhtaç biraz zor büyüyolar ama illerde inan çok güzel oluyolar hatırlatıyım 15 seneden sonra bu kadar rahata alışmışken ben büyütüyosam sen harkulade büyütürsün şu bir kaç ayı atlatabilsek daha güzel olcak herşey . Karaca muhallebiyi saat 8 de veriyorum geç verince rahatsız oluyo denedim bide prinç unu ben vermiyorum veren arkadaşlara sözüm yok kızıma veriyoduk o zaman 19 yaşındaydım çok tecrübesizdim aşırı kilo yapmıştı onu verne kadar pirinç kaynat muhhallevi kıvamına gelsin öyle ver bak o daha besleyici ben şu anda milupanın prinçli maması var ondan veriyorum tercihim bu vitamin katkılıya bunlar sanki prinçunundan daha fazla besin değeri var bence tabi

kızlar ben size sormayı unuttum sağlık ocağından size devit damla verdilerml bana verdiler ben 1 şişe günde 9 damla içtim

kızlar ben size sormayı unuttum sağlık ocağından size devit damla verdilerml bana verdiler ben 1 şişe günde 9 damla içtim

Sana mı verdiler devit damla? Ben sağlık ocağından demir hapı verenleri duymuştum doğum sonrası ama devit duymadım..Gerçi bizim sağlık ocağında biraz boşvermişlik var maalesef Bırak beni, bebişle bile doğru düzgün ilgilenmediler son gittiğimde..

gamzecik hoş geldin

hoşbulduk cnm kız uyanık gecmişiokumaktan bi yazamadım... dün babamızla alışveriş merkezine gttk cok hostu kızımda arabasında uyudu bende soyunma kabinlerinde emzirdim ama moralim bozuk giydiğim hiçbişe yakısmıo karnım gögsüm cok sarkık ... bu arada sabah bebişe yumurta sarısı yedirdim normalde zorla verirdim tuz ektm azcık baya severek yedi sonrada emdi dün bezelye ezdim yedi havuc patatesle... cok iştahlı deil ama ben tuz konusunda vermek istemiom ama yemeklerden verince oluyo icinde napiyim damak tadı var sıpanın yemio ya tatsız tussuz

gerci senemgy vermiş tarifi edibe yazamadm özelden kız durmuo burdan bak cezveye biraz pirinc unu koy ister anne sütü ister su ben su ile yapıom sonra 2 cay kasıgı pekmez bunları karıstır pişir ılıyınca koyu kıvamlı yedir ben bazen sekr bile atıyom pirinc unu markasıARI ...bide kaka olayı bizim aynen yenidogan gibi sık yapıo hala irazkoyulastı muz yeyince özellikle zorlanmıo ama koyu kalıntılı ve kokulu.. muzu ben eline tutturarak yediriom bayılıo daha dogrusu babası öle verio

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…