2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
işte bu ek gıda sürecinde sütümün yetmediğini nasıl anlıcam formül vercem..kasık mamalardaformül yerini tutar mı

marketlerde 6. aydan sonra devam sütü dsiyo onlar mı senem

Bi reklam dönüyo ya bu aralar; "Ek gıda ektir. Günde iki çay bardağını geçmemelidir. Bebeğiniz doymuyorsa ek gıda yerine anne sütü veya devam sütü verin" diye. Ben onu merak edip doktorumuza sordum. Aynen öyle dedi. Günde vereceğin ek gıda, miktar olarak bir büyük su bardağını geçmesin, emzirerek doyur dedi. Bu miktarı verdikten sonra emzirirsin. Doymazsa da ayına uygun devam sütü verirsin. Devam sütü kaşık mamasından farklı bir şey. Anne sütü baz alınarak formüle ediliyor. Biraz da sezgisel bence bazı şeyler. Sen annesisin onun. Anlarsın mutlaka. Belli başlı doğruları atlamadıktan sonra gerisi kolay. Biz yeğenime 6. aydan sonra bir muhallebi yapıyorduk. Çok severek yiyordu. Belki işine yarar. Ben de kızıma ondan yapıcam. Pirinç ununu sadece suyla katı bir kıvamda pişirip, ateşten aldıktan sonra içine bebeğin yiyebileceği kıvama gelene kadar anne sütü veya devam sütü, pekmez, yarım elma, yarım da muz rendesi koyuyorduk. Çok severek yiyordu. İlk başlarda belki koyu gelir ama iyice alıştıktan sonra yer bebişin.

ya su güzel tarrfiler heba oluyo lakırdılar arasında..acaba baska bi topik mi acsak..full 1 yas öncesi katı gıdaya börek çörege gecis öncesi tarifler için..herkesin bildigi birleşse mükemmel seyler oluyo sofrada.cok saol..

çok iyi olur aslında okuyamadığımız zaman tarifler kaçırdık kimbilir...

Bi de kahvaltı tarifi vereyim o zaman :) Anne sütü veya devam sütü içinde doğal, bayat ekmek iyice ezilip labne peyniri ve yarım yumurta sarısı eklenir. Bebişler seviyo genelde. Ya ben her şeyi bulamaç yapıp tatlı-tuzlu karmakarışık yedirme taraftarı değilim. O zaman bebekler tek tek tatlara alışamıyor. Görümcemin oğluna her sabah reçeli, bebe bisküvisi, yumurt sarısı, peyniriyle iğrenç bi karışım yedirdiler yıllarca. Şimdi çocuk ne peynir yiyor, ne yumurta. Benim mantığıma göre kendi damak zevkime uymayan şey bebişe verilmez arkadaş. Tuz şeker olayı okey de minnacık kuzuları damak zevki de gelişsin azıcık. Bari tadı birbirine uyumlu besinlerle mamalar hazırlayalım da ilerde çok yemek seçmesinler. Hatta mamalarına koyduğum her şeyi tek tek de tattırmak istiyorum.
Bu arada weewell marka yoğurt makinesi aldım kızıma. Denemedim henüz ama deneyenler memnun kalmış. Küçük cam kavanozları var içinde. Mis gibi taze yoğurdun içine taze yaz meyveleri... Ohhhh... Bu ek gıda olayı yorucu olduğu kadar eğlenceli de olacak. Kasmayın hiç. Yaratıcılığımızı konuşturucaz artık

Günaydın canlarım
Dün gece ek gıda ile alakalı güzel bir sohbet olmuş..Ben dün gece saat 10 buçukta oğlumu da yatırdım, kendim de yattım..Sonrasında yaklaşık olarak 11.30-1.30-3.30-5.30 ve de 7.30 olmak üzere 5 kere kalktık..İnanın kurulu saat gibi, 2 saatte bir..Zaten dün de yazmıştım ama bu gece artık kesinlikle emin oldum ki artık süt yetmiyor bebişe..Sizce gece yatmadan önce tok tutması adına ne yedirebilirim oğluma? Senemgy bir muhallebi tarifi vermiş, güzel bir tarif..Acaba onu mu versem? :44: Eğer bana fikir verirseniz çok sevinirim..

Son düzenleme:
Edibeciğim..Bak benim sütüm var ama görüyorsun ki artık olması da yetmiyor.. Çocuk aperatif kabul ediyor sütü, illa ana yemek istiyor Bu arada "ek" gıda topiği" fikrine katılıyorum, zira, dün bende dahil bazı arkadaşlar ek gıda ile alakalı sorular sordu ama arada kaynadı, aynı şekilde verilen tarifler de arada kaynıyor..Şu anki en gündem konu bu olduğuna göre bize bunu konuşacak ayrı bir mekan şart

Günaydın :119:

karaca83 yorgunluğunu anlıyorum, allah sabır ve kolaylık versin. Canım neden hemen sütüm az diye panikliyorsun bence acele etme, belki büyüme atağı günündedir oluyor bazen öyle bizde de, sık sık uyanıyor bizimki bir de emmeyi red ettiği için mızıldanıp yatıyor, ben de teklif ediyorum sütü almazsa geri uyuyoruz sonra tekrar kalkış valla ben sütüm az falan diye düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla gündüz azar azar ek gıda veriyorsun, senin bıdığın gelişimi de iyi panikleme hemen, vücudun onun ihtiyacına göre kendini ayarlayıp istediği sütü üretecektir. Birde bence her çocuğun biyolojik bir rutini oluşuyor zamanla, bırak kendi ayarlasın, herşey kitaplarda yazdığı gibi olmuyor (cantuba kızma bana ) panikle uzun uyusun diye uyumadan önce çok yüklenirsen bu sefer gaz yada karın ağrısından uyumayabilir, biz bile gece yatmadan birşeyler yiyince rahatsız oluyoruz,onlar ne yapsınlar. Anne sütü gece sindirilmesi en kolay besin bence, bugünler geçecek biraz bekle

canım senin ki süt yetmiyordan ziyade bu gece kalkmalarını alskanlık yapmışa benziyor..alakasız zamanlarda uyandırıp onun su gece rutinlerini bi bozsan olur mu acaba..bu kadar cok emen bebeğin sütü azalmaz habire emiyo baksana..

günaydınn oh oh döktürmüşsünüz sanem bayılıyom sana herşeyin okadar güzel anlatmışsınki ağzına sağlık yanlız neyli açtığın konuyu nasıl ekliycem telefondan olmuyomu pc yi açmaya üşeniyom

kızlar yumurta vermeyin sakın bizde biraz döküntü yaptı dün akşam fark ettim çok şükür bu sabah biraz sönmüş dikkat edin

denisim ana menüde çocuk büyütülürken topiğinin altında

kızlar yumurta vermeyin sakın bizde biraz döküntü yaptı dün akşam fark ettim çok şükür bu sabah biraz sönmüş dikkat edin

haklısın canım şimdilik erken, bu arada geçmiş olsun çitlembik bıdığa

Sütün var ve doymuyormu? hayır bencede gece birşey yükleme eyerki gerçekten doymuyorsa bbebek bunu sadece gece deyil gündüzede yaymalısınki düzeni bi rutini olsun bebeğin bu gece kalkmaları genelde gündüz yeterince doyamayıp gece açlık belirtileri verirmiş bi sitede okumuştum veyada büyüme atakları olabilir kemecenin dediği gibi benim bebiş sizinkilerden büyükya aynı şeyleri bizde yaşadık ama benim sütüm gerçekten yetmiyodu belki bu bilgi işine yarayabilir

Esasında sütüm var..Aslında işin gerçeği ben düzensizim..Bu doğru..Demek istediğim henüz belli bir program oluşturamadım..Bir gün sebze püresi, meyve suyu veriyorum, 2 gün sadece anne sütü..Benim bu gıda işini belli bir rutine oturtmam gerekiyor..Denis ve Kemece..Siz belli bir rutine girdiniz mi ek gıda konusunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…