2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Karaca senin yazdıklarından neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki, kızımın bebekliğindeki hallerimi yaşıyorsun, hangi dr a güveneceğini bilmiyorsun, bebeğine karşı titizsin, en iyisi olsun, en uygunu neyse öyle davranayım diye düşünüyorsun, araştırıyorsun. Sana tavsiyem eskilerin dediği gibi çocukların en iyi doktoru anneleridir, çocuğun mutluysa, büyümesi normal değerler içindeyse ki seninki sanırım üst sınırlarda iri bir bebek gelişimi de ayına uygun gidiyorsa kendi bildiğini yap, çocuklarımız denek değil, bir doktor birşey diyor diğeri bir şey, bazen sadece annelerin sinirini bozmaktan başka bir şeye yaramıyorlar. Sanırım tıp ta tek bir doğru yok. doktor seçiminde ben en son insana önem veren bir doktor buldum, ha dört dörtlük mü değil ama hiç biri değil bizim de olmadığımız gibi. Artık karar verdikten sonra da güven bulduğun doktora ve değiştirme, rahat ol. Bunun yanında allah korusun önemli konularda mesela benim kızım bebekken dr üfürükten şüphelenmişti, sadece olabilir demesi bile dünyayı başıma yıkmıştı, iki farklı kalp cerrahına gitmiştik biri var biri yok demişti iyice sinirlerim bozulmuştu, allah korusun ameliyat vs gibi konularda kesinlikle bir kaç dr un görüşünü almak gerekiyor bence. Şimdi panik yapmadan, herkesin başına neler neler geliyor diye şükrederek kalbimin sesini dinliyorum, bebeğimin keyfini çıkarıyorum kısaca rahat olmayı öğreniyorum

Bu arada Ferro sanol'a başlayacağım..Yalnız günde 4 damla demiş..Siz nasıl veriyorsunuz? Ya, ben kime güveneceğimi bilmiyorum..Çok zor

canım daha önce bu ferro sanol kaç damla diye yazışmıştık arkadaşlarla, forumda genel olarak bebeklerin kilosuna göre anneler veriyor bizim aile hek. de öyle demişti
ben de o kadar veriyorum

Canım, ne güzel yazmışsın..Ben dün çok üzüldüğüm için karmakarışık yazmıştım ama o karmaşanın içinde bile beni o kadar iyi anlamışsın ki..Eşim olsun, ailem olsun..çok fazla abarttığımı söylüyorlar..Benim derdim aslında eğer herhangi bir durum varsa baştan önlemini almak..Fakat oğlum ilk doğduğu günden bu yana o kadar fazla farklı görüş duydum ki artık kimseye güvenemiyorum..Artık kafama bin türlü düşüncenin, "acaba" nın girmesine izin vermeyeceğim..Rahat olmaya, en azından olmak için çabalamaya şimdiden başlayamazsam çocuğum büyüyene kadar sinir hastası olurum herhalde Bebiş şu anda neşeli, mutlu görünüyor..Kendi endişelerimle onun da huzurunu kaçırmak istemiyorum.. 28'indeki aşılara kadar bekleyeceğim..Bakalım o gün neler olacak..

canım ya üzülme lütfen benim oğlumunda 5 aylıktı o kadar büyüktüki kafası o tarafa bu tarafa düşüyodu bizde ırsı bi durumda yoktu onada çapada bir sürü şeyler söylediler ama ben hiç takmadım o zaman şimdi hala koca kafalı bazan takılıyorum akıl dolu akıl seninkide öyle annesi akıl dolu o koca kafanın içi bak oda ne yakışıklı olcak bizim abi gibi

Sabah sabah ağlattın beni

Dün çok üzülmüştüm ama şimdi daha iyiyim..Artık bende takmayacağım..Oğlum iyi, pırıl pırıl bir bebek.. Umarım büyüdüğü vakit senin oğluşun gibi akıllı ve yakışıklı olur Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Senin minik melek nasıl oldu? İnan bana dün doktor oğlumun kafasını muayene ederken aklıma kızın geldi..İnsan bebeği ağlarken öyle durup beklemeye hiç dayanamıyor..Eminim senin de için yanıyordur..İnşallah kızın en kısa zamanda iyi olur da artık doktora gitmek zorunda kalmaz

İyi ki burda bir aradayız da birbirimize destek olabiliyoruz..

canım iyiye gidiyor baya kilo verdiya toparlasın diye çabalıyom herşeyini düzenli verip temennin için amin canım cümlemizinki için geçerli

bu gün görebildim canımya iy diyelim iy olsun bebişle uğraşıyorum. çorbayı yaptım yemiyo yaygarayı kopartıyo dün aylık kontrolümüz vardı.400 gr almış morelim bozuldu. doktor mamaya başlama diyor. ama yemiyor ne yapayım kilosuda az bu gün başladım mamaya biberonu tutuyo inş beni bırakmaz önce emziriyorum sonra mama veriyorum.bu gün verdim çocuğun çenesi açıldı bağırıyo keyifden komşu kapıya geldi o kedi sesi nerden geliyo diye soruyo bizim bebiş dedim.. kedi diyil durum bu arkadaşlar

Canım, senin bebiş 7 kilo civarı sanırım..öyle değil mi? Doktor "mamaya başlama" dediğine göre normal sınırlar içinde kilosu..Bende bebişe biberonla meyve suyu veriyorum arada..Memeyi bırakmadı..İnşallah seninki de öyle olur..

karaca kendini daha iyi hissetmene sevindim tadını çıkar bebeğinin bugünlerine istesekte dönemeyeceğiz bu kokularını çok arayacağız

karaca kendini daha iyi hissetmene sevindim tadını çıkar bebeğinin bugünlerine istesekte dönemeyeceğiz bu kokularını çok arayacağız

Çok doğru söylüyorsun..Giden gün geri gelmiyor..bebişler de çok hızlı büyüyorlar

Sen nasılsın? Bakıcıyla işler nasıl gidiyor? Oğluşunun kulağı daha iyi mi?

Çok doğru söylüyorsun..Giden gün geri gelmiyor..bebişler de çok hızlı büyüyorlar

Sen nasılsın? Bakıcıyla işler nasıl gidiyor? Oğluşunun kulağı daha iyi mi?

canım teşekkürler, çok şükür iyiyiz oğlum mızmız biraz hem kulak hem de kaka problemimiz vardı bugün,4. gün bakalım yine, biraz önce banyo yaptırdım, yapamadan uyudu, inşallah yaparda gecemizi uyuyarak geçirebiliriz. Bakıcı başladı geçen hafta bakalım, ayın 14 ünde işe başlıyacağım o zamana kadar hafta içi birlikte olacağız, tam tanımamakla birlikte ilk izlenimi olumlu bakalım, en azından güler yüzlü sevecen oğluma, oğlumda hemen gülücükler falan yadırgamadı, zaten bizimki şaklabanlık istiyor birisi konuşsun yanında olsun yeter, bakıcımızında çenesi kuvvetli maşallah artık oğlan laf ebesi olur çıkar inşallah bakıcı konusunda allah yanıltmaz, hayırlı olur.
bu hafta alıştırma haftası oldu bakalım, haftaya nasıl olacak

Kıyamam ben ona İnşallah en kısa zamanda iyi olur..Bakıcının oğlunla anlaşmasına sevindim..Benim bebişte yanında konuşulsun bayılır..Hatta doğumdan sonra eve geldiğimiz ilk günlerde kayınvalidem demişti.."bu çok laf dinliyor" diye..Yani daha o zamandan belliydi..

Umarım haftaya da herşey yolunda gitsin de işe döndüğün vakit aklın bebişte kalmasın..Gerçi senin işin hakikaten zor..Ben çalışan annelere çok saygı duyuyorum..Kolay değil çünkü..Allah yardımcın olsun..

Merhaba kızlaar...giremedim kaç gündür...

Bugün 6. ay kontrolümüz vardı ek gıda listemizi aldıkk bi hafta meyve püresi bi hafta sebze çorbası bi hafta muhallebiyle başlicakmışızz...su da isteği kadar ama alıştırma bardağıyla dedi...eve geldik meyve püresi verdm ama çıkarıyo pütürleri nası alışıcak bilemedm

Demir ilacına başlamak için kan sayımı istedi..varsa eksiklik başlarz dedi...

Bizden haberler bu kadar..Denis bebiş daha iidir umarım..Bi de kafa büyüklüğünden bahsetmişiniz.Bizimkinin de babadan dolayı kocaman,hatta 32.haftadayken kafası 40 haftalık falan çıkıyodu.. Sözkonusu bebek olunca biri bişi dese insanın içine ister istemez kurt düşüyo maalesef ben de çok moralimi bozuyorum bu durumlarda...ama içinizi ferah tutun bence bu konuda ilerde ne kadar kuruntu yapmışız die kızıcaz kendimize...

Günaydın kızlaaarr... Oğlum daha fazla uyutmadı, hafta içi çalışıp pazar günü 7de uyanmak çok kötü Ama bunun sebebi tatlı bir melek olunca maalesef kızmak mümkün değil:) Eminim bir çoğunuz aynı durumdasınız.. Uyku saatlerini değiştirmeye çalışıyorum ama başaramadım

Kesinlikle katılıyorum sana.Hafta içi çalışıyorum bari hafta sonu dinleneyim diyorum ama yok,kızım her gün 7'de ayakta.Erken kalktığım için bünyem zayıf düşmesin diye hafta sonları bile mecburen koyun gibi erkencikten yatıyorum.Ama ben kızımın uyku saatlerini değiştirmeye çalışmıyorum,sonra hafta içi düzenimiz bozuluyor,sarsılıyor çocuk.Yalnız bişey söyleyeyim mi?Kızım sayesinde artık çalar saat kullanmıyorumHer gün nolur nolmaz diye kuruyorum ama o çalmadan kızım uyandırıyor sağolsun.Boşa çalmasın diye kapatıyorum ben de saati.

Günaydın :) Aynı durumdayız Canım, ama ben zaten hamileliğimde unutmuştum geç saatler kadar uyumayı. Doğum yapacağım haftaya kadar çalıştım. Yoğun da iş tempom. Kızım sağolsun akşam 9'da uyutuyor beni Aslında ben onu uyutmaya gidiyorum, sızıyoruz beraber. Gece iki kere emmeye kalkar. Sabah 7 gibi uyanırız beraber. Yine doyururum, sonra uyur. Saat 10 gibi de kalkar. Bir de akşam 5 gibi uyur bir saat kadar. Olayımız bu. Ben de düzenini bozmuyorum. Mutlu böyle, napalım. Unuttuk artık kendimiz için yaşamayı. Büyüsünler, başka başka fedakarlıklar gerekecek. Bundan sonra böyle. Ama dediğin gibi öyle tatlılar ki, her zorlukta gülümseyip şükrediyorum. Kızımdan önce bir bebek kaybettim. İki ay sonra kızıma hamile kaldım. Bir kere daha biliyorum kıymetini.

canım benim kızım da meyve parçalarını ağzından çıkarıyor nasıl yapcaz ki

Günaydın herkese

neyli, canım, koca kafalı olan benim oğlum..Babasından dolayı bizimki de..Esasen, artık takmayacağım kafamı diye karar almışken, bu seferde babası "doktora götür en iyisi içimiz rahat etsin" dedi..Malum, sağlık ocağı doktoruydu geçen gün gittiğimiz..Biz çocuk doktoruna gitmiştik geçen ay, bize "artık 6. ay dolunca gelirsiniz"demişti ama gideceğiz yarın bakalım..Dua edin bizim için olur mu:109:

Uyku konusu açılmışken, çalışan annelerin işi hakikaten zor..Allah kolaylık versin size..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…