2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Aynen ben de öyle.. Saatle uyanmayı da pek sevmezdim oldum olası, şimdi sağolsun oğlum uyandırıyor:) Neyse sağlıklı olsunlar huzur içinde büyüsünler de gerisi önemli değil...

Benim çalışma saatlerim esnek ama yine de uyuyamıyorum hiçbir gün..

blmiyorumki 3-5 kereden sonra alışması lazım diolar..meyvenin parçalarını çıkarırsa çorbayı muhallebiyi nasıl yer bilemiyorum

neyli mrb canım pütürlü şeylere ilk basta şaşırıp öksürme tükürme gibi reaksiyonlar gösteriolar sen hafif hafi vermeye devam et alışack suan yutmayı bilmiyo ondan yapıo onu yutmayı cözünce alışacak özellikle bi iki hafat sonra daha kolay olur yeni başladınız ya sadece sıvı icmeye alışkınlar oda yutkunmayı gerektrmiyo ondan böle yapıolar sen ısrarla agzına geri tıkma ama her kasıkta ver sakın taneleri ayır tamamen püre yapma özellikle bi süre sonra kırmızı mercimek corbası bu katı yiyecekleri yutma konusunda daha hos oluyo mercimeği sadece düdüklüde haşlıcaksın ama hamur gibi değil pütür sulu kalıoya o zamn müthiş yyiyo tabi mercimeği kendine yaptıgın gibi yaparsan icine tavuk suyu ve hafif tuz normalde kullanmıyolar ama ben kendi corbamızdan verdiğim icin bizimki kırmızı biberli bile yiyoo

blmiyorumki 3-5 kereden sonra alışması lazım diolar..meyvenin parçalarını çıkarırsa çorbayı muhallebiyi nasıl yer bilemiyorum

bide corbayı daha kolay yiyolar cünkü anne sütü ılık ılık bi corba daha tatlı gelio özellile tarhana yogurt corbası ve ilerde mercimek

kızlar bugün eşimle alısveriş merkezine gittik bebiş arabada etraf izlerken yorulup uyuyakalıo artık yazda geldi ya bebişle gezmek cok eglenceli alısveriş merkezinde o kadar cok bebek arabası vardıki anlatamam bebek bakımm odası var die bütün anneler alısveriş merkezlerini secio gezmek icin sanırım... bide cok komik herkes birbirinin bebeğine bakıo icinden hı bu bziimkinden byüük kücük muhabbeti yapıo bide kadınlar birbirine bakıo kilo vermiş mi cocugu byükse hala kilolu ise daha cok inceliosun nie verememiş die ... sonra bide hamileler var o araba içlerine içleri giderek bakıolar biz ne zaman böle oluruz diee bende icimden cok fırın ekmek yiyeceksiniz die geciriorum

inşalllah cnm...dediğin gibi daha yeni başladık en baştan moralimi bozmiyim ,denemeye devam

ay ne güldüm ya aynen öyle bende bakarım merak işte.bizde alış veriş merkezlerini seçiyoruz.benim birde küçük kızım var onunlada çıkınca kapalı yerler daha iyi oluyor.benimoğluşum dışarıda fazla emmiyorya emzirme odasında resimlere bakmakatan.

kasım anneleri benim oğluş bas bas ağırıyo sesi kısılacak ya evi çınlatıyo... sizdede başladımı?çorbayı bu gün yine deniycem bakalım dün pek yemedi süzgeçten geçirdiğimi, birazını blendır yaptım onu yedi ama blendır yapma diyo doktorlar.. ilerde sıkıntı olurmuş... ben diğer kızıma blendır yapmıştım biraz zor alıştı pütürlüye bugünde deniycem bakalım.... yarında yoğurt çorbası yapıcam onu güzel yer diye tahmin ediyorum...

Merhaba canlarım

Bu sabah doktora gittik, oğlumu güzelce muayene etti..Başını ölçtü..Sağlık ocağının 46,5 cm dediği baş, 45 cm çıktı..Yani geçen aydan bu yana 0,5 cm büyümüş..Yine de içimiz rahat etsin diye ultrasonla da baktırdık..Herşeyi normal çıktı Çok mutluyum
Doktor çıkışı oğluşumu Forum'a götürdüm.Ona oyuncaklar, kıyafetler aldım..Bu arada doktor henüz ek gıdayı sadece tattır, öğün olarak verme dedi..6. ayı bekleyecekmişim..Gerçi zaten tattırıyorum..

Bu arada oğlum artık sürekli yüzükoyun uyumaya başladı..Gece sürekli kalkıp kontrol ediyorum..Aklım takılıveriyor çünkü..Bir de herşeye elini atıyor..Televizyon kumandası, klavye vs.. Gitgide daha fazla hareketli olmaya başladı bebiş..Çok şeker

Denis, sanırım bu hafta gideceksin doktora sende..Umarım çok güzel haberlerle dönersin canım

Bu arada doktor oğlumun motor becerilerinin ve sosyal gelişiminin çok iyi olduğunu söyledi.."Mutlu bir bebek" dedi..Öyle sevindim ki anlatamam..Onun mutlu olması için herşeyi yaparım ben Bugün doktora güldü, elini uzattı..Çok tatlıydı..

Gözünaydn cnm

Hadi geçmiş olsun bak ben demiştim benimkine de aynısını demişti doktor, neyse ki ultrasonla baktırıp rahatlamışsın, gözünaydın

kızlar iyi akşamlar

nasılsınız? kimse yok yine

karaca83 çok sevindim, için de rahat etti, maşallah oğluşuna turp gibiymiş annesi

Biz de bugün doktora gittik.Kızım kulağını,saçını koparacak gibi çekiyor,acaba kulak enfeksiyonu mu diye korktuk.Ama çok şükür hiçbir şeyi yokmuş."Yaramaz bu kız,alışın."deyip sırıttı doktor.Bizimki de doktorun orasını burasını çekiştirdi,steteskopuna sarıldı,kadın zor aldı aleti bizim kızın elinden.Altıncı ay kontrolünde kan,idrar tahlilleri yapılacak,isterseniz şimdi yaptırın dedi doktor ama madem bir sorun yok,vakti gelince yaptıralım dedik.
Bu arada dün kızıma 1/5 muzu ezip suyla yumuşatıp yedirmiştim,bugün kakası iplikle dolu gibiydi.Ağzımız açık kaldı görünce.Öyle,her değişik yemekte değişir,dedi doktor,gülüştük.
İşte böyle.Kızımın yaramaz olduğuna bu kadar sevineceğim hiç aklıma gelmezdi.Neyse sağlıklı olsun da yaramazlığına katlanacağız artık.

bu arada senemgy, nutella ve chromongus(yanlış yazdıysam kusura bakma bi türlü ezberleyemedim) ve diğer çalışan anneler yazdıklarınızı okuyunca iyice bir tuaf oldum haftaya bende işe başlıyorum. Kızım doğduğunda çalışmıyordum bu duyguları bilmiyordum, bugün bakıcıyla oğlumu bırakıp bu haftanın raporunu almaya gittim, gerçi almasaydım işe gitseydim daha kolay olurdu herhalde (perişan oldum kaç saatim gitti, 3 dr da veremem dedi ki biri özel hastane, sonra başka bir yerden yine tıp merkezi 2 gün aldım 3 günde başka bir dr dan dilenicem artık, bu hafta bitince de inşallah bir daha ihtiyacım olmayacak) neyse oğlum bakıcıyla başbaşa ilk defa kaldı, ben tabi içim bi tuaf bebişi bırakıp gittim aklım evde,kadın arayıp durdu ne zaman gelirsiniz bişey yemiyor, emzirseniz ağlıyor diye, eve zor attım kendimi, inşallah haftaya kolay adabte oluruz ben, bebeğim ve bakıcı. Arabayla gidicem işe 20 km nerdeyse, artık acil durumlarda eve gelir tekrar giderim napıyım gerçi tek derdimiz bu tempo olsun onlar gülsünler, mutlu,sağlıklı olsunlar yeter

aynı bizimki, bunlar büyüme atağı gösteriyorlar bu ayda herhalde, benim oğlumda hiç tık yoktu, oturup kıkırdıyordu, çığlık atarak bişiler diyordu sadece, bu hafta bizi yanaklarımızdan çenemizden ısırmaya çalışıyor, kendi saçını ve bizim saçlarımızı bi çekiyor sanki kökünden koparacak o kadar hırslı hırslı, ablası diyor anne bunun içine yine canavar kaçtı birde tekme olayı bayağa ilerledi şimdi bile laptop u tekmeliyor, dönüyor 2 gündür, kucakta gezdirirken eli orda burda şükürler olsun bu günlere

bu arada maşallah kızına kızlarda başka bir cilveli oluyor canım

Kızlar, mutluluğumu paylaştığınız için çok teşekkür ederim..

chromaggus, kızına maşallah

Gerçekten de bebişleri hareketli, canlı görmek çok mutluluk verici..Bugün doktor da sağlıklı bebişlerin böyle "yaramaz" olduklarını söyledi..Bebişlerle her gün yeni bir heyecan.."Bakalım bugün ne numara çıkaracaklar" diye..

Kemece..Zor bir gün geçirmişsin..Hele ki bakıcı aradıkça kimbilir nasıl gerildin..Umarım bu hafta daha bir alışırlar oğlunla birbirlerine...Hep söylüyorum..Çalışan annelere hakikaten çok saygı duyuyorum..Kolay değil..Hem fiziki yorgunluk hem manevi..Allah yardımcın olsun canım..

Canım Allah kolaylık versin şimdiden. Benim kızıma annem bakıyor. İzmir'den geldi bizim için. Kardeşimi yalnız bıraktı. Gerçi koca adam, bakıyor başının çaresine. Bizimle yaşıyor yani anneannemiz. İşim de eve 10 dakika yürüme mesafesinde. Öğle tatillerinde gelip gidiyorum. İki aylıkken bırakmak zorunda kaldım kızımı. O yüzden alıştı artık. Sadece kızım iki aydan sonra meme emmeye başladığı için bu kez de biberona tepki gösterdi. Ama geldi geçti. Şimdi ben yokken 220 cc'lik iki biberon süt içiyor. Ben sabah çıkmadan emziriyorum. Öğlen gelince emziriyorum. Akşam da zaten beraberiz. Mutlaka kendi düzenin oturtursun bir süre sonra. Ben, kızım annemi annesi belleyecek diye çok korkmuştum Bi de emmiyordu o aralar. Dedim biberonu kimden alırsa o anne olacak, eyvah! Ama öyle güzel biliyorlar ki her şeyi. Dediğim gibi düzenin oturur bir süre sonra iyice.

kızlar ben uzun zamandır giremiyorum havalar güzel ya dağıldım iyice.bi arkadaş kanguruyu sormuş ben de markete falan onunla gidiyorum geçen gün içinde uyudu bile çok keyifli oluyor tavsiye ederim bize ablam vermişti ama kısa süre kullancaksan da gerek yok kilosuna bak derim.
bu arada ben melise herşeyi yediriyorum neredeyse yoğurt,sebze püresi,pirinçunu,bugün tarhana bile yaptım severek içti çok obur yaa ama sanırım kilosu hala az 5 aylıkken götürmedim doktora a.s.m de 6 buçuk kilo çıkmıştı şimdi 6 aylık olcak ne kadar oldu bilmiyorum arada bir salatalık elma falan da veriyorum eline dişlerini kaşıyor:) hipp markanın pirinçununu aldım ben de geçen gün (birisi sormuştu da)üzerinde organik tarım amblemi var diye güvendim valla onun dışında hazır bişey vermedim daha da ya güzel bi liste yapıp artık düzenli bir şekilde vermek istiyorum yapan varsa göndersin bize de yoksa ben yakında yapcam paylaşırım belki işinize yarar.

canım merhaba ne güzel bir düzen oturtmuşsun maşallah, annen de fedakarlık yapmış sizin için hakkı ödenmez. Benim annem bana çok yakın oturuyor aslında 5.dk mesafede ama o kadar yoğun ki bize vakit kalmıyor geçen hafta sadece 2 sefer geldi o da 5 er dakika falan durup gitti, sorma bu konuda çok dertliyim ama neyse diyorum buna da şükür allah başımızdan eksik etmesin. ilk çocuğumda da işimden istifa edip bakmıştım, 3 yaşındayken tekrar kpss, kpds falan bu işe girdim bundan istifa etme lüksüm yok, yaşımda ilerledi,bunu da böyle idare edicem artık ama söz verdim gücüm yeterse iki çocuğumunda çocuklarına yardım edeceğim ne kadar isterlerse yanlarında kalacağım çünki benim için çok çok zor oldu, herşeyi tırmalayarak kendi başıma yaptım, yapıyorum.

Benimki biberon almıyor inşallah senin kızın gibi alışır, bir de senin kız tersten gitmiş emmeye başlamış, iyi olmuş işe başlaman. Bugün sağılmış 180 ml lik süt bıraktım kadın 100 ml falan zorla biberonla ve cicibebe ile karıştırıp kaşıkla yedirmiş, bir de iyi yedi ama yinede ağlıyor doymadı diyor 80 ml si duruyordu, ben 6 saat falan dışarıda kaldım düşün çok az gibi, sen bir seferde 220 ml içecek şekilde 440 ml mi bırakıyorsun?

Bakıcıya sarılmasından onun benim yerimi almasından korkmuyorum ben ya, arasıra kıskansam da oğlumun özgüven gelişimi için hiç müdehale etmiyorum kadına, inşallah çok sever ikisi de birbirini. Allah yanıltmasın. Dediğin gibi inşallah düzenim oturur, sağol yazdıkların için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…