2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Çalışan anne de olsak, evde de baksak değişmeyen şey, çocuğumuz için hareket etmemiz ve onlar için en iyisini istememiz. Sadace zamana ve duruma göre en iyiler değişiyor, hepsi bu. Benim kızım doğduğunda meme ememedi. Ben her gün denedim. Ama bu arada sağıp verdim sürekli. Biberonla tabi. Sonra bir gün memeden emebilmeye başladı. Her gün sayıyı arttırdı. Sonra da ben evdeyken sadece meme almaya başladı. Hatta şu anda ben eve geldiğimde annem biberonla sütünü veriyorken, beni görünce diliyle itip ağlamaya başlıyor. Annem dalga geçiyor bizimle, sanki seni aldatırken yakalanmış gibi yapıyor diye Ben iki biberon yapıyorum, 225'er cc'lik. Genelde 5 cc falan kalıyor dibinde. Ama bir tek annem o kadar içirebiliyor. Bazen diliyle itiyormuş. Bırakıyorum, birlaç dakika sonra tekrar deniyorum, alıyor diyor annem. Kayınvalidem, diliyle itince doydu diye bırakıyor, 150 cc içirebiliyor ancak. Bakıcıya da tembih et bence. Bi de biberona alışması zaman alabilir. Artık kaşıkla, mamaların içinde falan nasıl olursa versin.
Ama imrendim doğrusu kıskanmamana. Belki ikinci bebek daha olgun yapıyordur insanı. Ben emzirme meselesi yüzünden çok zor günler geçirdim. Hiç mama vermedim kızıma ama mama vermeyeceğim diye resmen harap oldum. Gende 9 kez süt sağdım; 2.5 saatte bir, gece gündüz. İki ay hiç uyumadım desem yeridir. Biter sütün emmezse dediler. İnat ettim, sağa sağa bi buzluk doldurdum Şimdi sabah emzirdikten sonra sağıyorum. Bir de iş yerinde üç kez sağıyorum ertesi gün için. Emzrime iznimi bu sağım seanslarına saydılar. Allah hepimize kolaylık versin, sağlıklı bakan güzel gözlerine feda olsun emeklerimiz.

Son düzenleme:

canım oğluşun bak iyiymiş çok şükür çok sevindim neyse geçti artık. bizde 10. gün çarşambaya kadar ilaca devam edicez bıraktıktan 2 gün sonra bi kültür daha yaptırıp ona göre filme kara vercekmiş bizde durum böyle. kemece işe başlıyosun canım bakıcın hayırlı olır inşallah bi sorun .çıkmazda afacanı büyütür hayırlısı ile bende senin gibi düşünüyorum ilerde torunlarıma bakıp destek olmayı malesef bende aynı durumlardan geçtim neyse hepinizi öpüyorum

günaydın kızlar ...

ay cok mutluyum kendime güvenim gelio artık kızımı kucaga alıp gezmelere gitmeye baslayınca şükür artık sadece bebeğin zorlugunun ilk 5ay evde olunca zormus bide kıs zor gecti ya kızlar ben 10 tane dogururum bu şirinliklee canım kuşum benim

dün öğrencilerimi ziyarete gttk kızımla cok özlemişim onları onlarda beni bebeğime dokundurmadım ama cok sevdiler canlarım benim ücretli ögretmene dedim haziranın ilk haftası geliorum sezonu ben actım ben kapatırım yazık kızın yüreğine indi dedim şaka ben o kadar emek vermişsin bi hafat daha rapor alacagım 3 hafalık seminer dönemi icin başlayavcaım ama bebeğimi her gün okula götürecegim herkes cocugunu getirio oturuyorz sadece hem 20 gün icin ağlatıp alıştırcam halasında kalmaya cocuk sonra 2 ay yine benle kalcak eylülde tekrar aglama dönemi ne gerek var bizim sınıf müsait diğer ögretmen 3saat sonucta müdür snei cagırırsa sen gidersn beni cagırırrsa ben burda bakarız dedi bende bayıldım bu fikre hem her gün gezeriz kızımla hemde kızım insan icine cıkmaya alışır yaa cocuk insanları tanıyo her gördüğü insana bakıo ben veyaa etrafta tanıdıgı adam değilse başlıo aglamaya hatta tanıyosa ama ben yanında deiilsem ona bakacak halasına bile aglıo cok anneci oldu ama alıscak eli mahkum... bu arada biraz biraz emeklemeye basladı cok gayretli yakında pıtıtr pıtır peşinden koşarız valla bide oyuncagı elinden alınca aldım die aglıo cok hırslıı inşallah cok hırslı bi cocuk olmaz oldu olası cok azimli dogum sonrası ememk icin bi gayret sütüm 3 gün gelmedi mememi bi dk bırakmadı getirdi babası gibi bu cocuk bana mum tutturuo nie ben mülaim akreplerdenim kızımla babası zor akreplerdenama cok basarılı bi cocuk olacak tutttugunu koparır bu zilli benim gibi kocayı bulunca yavaslamaz hayatı

bu aarada bayramlıklarını giyecek cocuklar gibi mutluyum ya bi bady aldım cok yakısmıs bide seftali reng, ayakkabı aldım arkadaslarım dogum seni cok güzelleştirmiş güzel anne dedikce mutlu oldum eşime diorum bu gazla artık ben bi hafta mutlu olurum bide kızlar bugün halam gelmiş kuzenime diger halaama hem torunu oldu onu göremeye hem ev görmeye gideceğiz cok mutluyum ev hanımları gibi bende gezmeye gideceğim kukumav kuşu gibi olmuyorum artıkım evde duramam ya ne güzelmiş bahar temizliği yaptıktan sonra gezmelere gitmek... bu hafta sonuda ailem gelio çorumdan 3gün düğün atlatıp beraber kızım ve benle coruma gidecegiz.. cok mutluyum 1 hafta corumda olmak demek o kadar kalabalık neseli bi ailem varki onlarla mutlu olmak demek bide cocuk görmeye gelen amcalarım teyzelerimin ciciş getirmeleri benimde mutlu olmam demek.. ne güzel örf adetlerimiz var türk olmayı seviyorum anne olmayı sizinle olmayı gezmeyi kısacası herseyi SEVİYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Günaydnnn...

Gamzecim ne güzel geldin neşeli neşeli canım sıkkın sıkkın oturuyodm içim açıldı valla

Günaydnnn...

Gamzecim ne güzel geldin neşeli neşeli canım sıkkın sıkkın oturuyodm içim açıldı valla

saol cnm benim aman sıkılma mutlu ol hayat güzel hayat kısa bebişelerimzn bugünleri bi daha gelmicek onlara mutlu günler geçirtelim mutlu insanlar olsunlar cnm niye canın sıkkın bak dısarda güneşşş

cnm benim kızı gören annesi diolardı cocuk büyükce beyazladı simdi karma oldu ... hatta kocama benzettikleirnde tuhafıma gidiodu cünkü eşim sarışın ben esmer kızımız beyaz tenli siyah gözlü kahve saclı oldu zamanla benziolarmıs demek ki... ama seni cok andırıo yüz tipi yuvarlaklıgı ve boncuk gözleri ten rengi baabsıdır o kadarcıkta olsun yazık kocişine

kızlar ankara camiası olarak buluşma günü ayarlamaya başlayalım ancak ayarlarız olur mmu hadi bakalım ben haziranın ilk haftası bulusalım diorum hafta sonu güzel olur ama edibe ortada yok ama oda gelecek haziranın ilk haftası 8 haziran nasıl

maşallah kuzucuğa herkesin yeri ayrı annesi baksana nasılda uygun davranıyorlar.Kimse anneler gibi bakamaz ya, annen olmasa o kadar içmez dediğin gibi. anladığım kadarıyla tüm gün iştesin ve işte sağdığın zamanı süt izni olarak mı kullandırıyor? öğlen arasıda eve gidip besliyorsun. Peki ne kadar süre ile süt veriyorsunuz? 3-4 saatte bir mi o kadar içiyor?

Evet Canım. Benim kuzunıun fotoğrafı.

çok tatlı, kartpostal gibi olmuş...sağlıklı mutlu olsun her daim...

8 Haziran Cumartesi sanırım, uyar bana şöyle bebeklerimizin de rahat edeceği, rahatça sohbet edebileceğimiz bir yer bulalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…