2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Canım valla muz, elma, armut hatta geçen gün azıcık dut suyu bile verdim..Gerçi hepsi tadımlık..Ufak ufak alışsın işte..
Hava berbat bugün. Açıyor gibi aslında ama rüzgar çok fazla..Biz hergün çıkıyoruz, sahil, park, alışveriş merkezi..Artık neresi olursa.. Gerçi çok uzağa gitmiyorum çünkü oğlumun sağı solu pek belli olmuyor..Dün Forum'a gittik güle oynaya, dönüşte nasıl geldiğimizi bilemedik..Neyse ki alışveriş merkezine yakınız..Yoksa dün ne yapardım bilmem..Panikleyiveriyorum bazen..Sevmiyorum bu huyumu hiç Umarım hava yarın iyi olurda siz de çıkabilirsiniz dışarı ana-oğul..biz de..

Edibe'yi bende merak ettim.."Acaba" dedim hatta, "çalışmaya mı başladı? " Ama yine de yazardı yani..Umarım iyidir..

merhaba kızlar artık çok zor giriyorum nete bi türlü fırsat bulamıyorum tv izliyorum kitap okuyorum melisle vakit geçiriyorum derken gün bitiyor akşam da eşimle vakit geçiriyorum
ben artıkkızımı bayağı oturtuyorum bi yerden hafif tutunması yetiyor zaten oturması için bazen tuttuğunu sanarak da oturuyor bide bayağı bişeyler yediriyorum emmesinde de hiç sıkıntı olmadı çok şükür sık sık da emziriyorum
melis iki gün önce ayağının tadını aldı ayaklar hep ağızda şimdi:)

Ayak olayı bizde de var..Hatta ayağında çorap varken de yapıyor diye huzursuz oluyorum bazen..Bir de meme emerken ayağını da getiriyor ağzına..Eskiden emerken parmaklarını da sokardı ağzına şimdi ayağını sokmaya çalışıyor
Biz henüz sadece kucağımızda oturtuyoruz, eğer destekle oturtmaya kalkarsak kayıyor yana

Kızlar merhaba. Bugün kızımın 6 ay rutin kontrolü vardı. Kilomus 7400 gr. olmuş. Boyumuz da 71 cm. Doktoru kilosu için normal dedi. Öyle fazlası yok ama eksiği de yokmuş. Ama boyu, standardın 5 cm üstündeymiş Babası da uzun bunun, ben orta sayılırım 168 cm boyum. Bakalım artık nasıl bi kız olacak. Doktorda bi şımardı, bi şımardı velet, sesler, çığlıklar, bababababaaa diye bağırmalar falan. Eller ayaklar ayrı oynadı. Doktorumzuun muayenehanesi pek renkli, eğlenceli. Ondan sanırım. Vajinasında bi kapanma vardı, adet kanının geçmesi gereken yerde. Krem vermişti doktor. Açılmış bu ay. Normale girmiş. Bir de ek gıda listesi verdi, gözümüz aydın Bu kız bizi yiyecekti yakında. Deli oluyo ya biz yemek yerken Liste üç adet. Birincisi 4. ay, ikincisi 5. ay, üçüncüsü 6. ay içinç Tabi biz yeni başladığımızdan dördüncü ay için verilen listeden başlamak üzere onar gün uygulayacağız. Altıncı ayın olduğu listeyi sekizinci ayı bitene dek vereceğiz. İlk listede meyve suyu, sebze çorbası ve muhallebi var. Muhallebi tarifinde pirinçunu suyla pişirilip içine aptamil2 eklenecek diyor. Ben aptamil yerine sağılmış sütümden eklesem olur mu dedim, olurmuş. Bebek bisküvisindeki şekeri sordum, o kadar şekerden zarar gelmez, hatta ev yapımı reçel de verebilirsin çünkü enerjiye ihtiyaçları var artık dedi. Bakalım yarın resmen başlıyoruz Sizlerde ne var ne yok?

cnm iyiyiz ben internete giremiosam büyük ihtimal eşim vınnı iş yerine götürmüş oluyo ek gıda ii sayılır ben düzenli deil ama ben bişey yerken veriorum hala sütüm yetio herseyi veriorum diebilirim mercimek köftesi bile veriorum yani düşün ama ağzına sürüorum bu arada edibeyi bende merak ettm bi kayboldu tam kayboldu

cnm maş kızının boyu uzun olacak .. artık ver bebişine yazık ya ben agzını şapırdattıgından beri agzına tıktım bişeyler 4,5 aylıktan beri yani ölçümüz cok deil ama azar azar veriorum kuşuma keşke uykuya geçmesi de kolay olsaaa uykuya dalması işkence oluyo

nuya hosgeldn nasılsın nerelerdsn ankara grubu bulusuyor

güncel tutalım ankara grubu 9 haziran cumartesi saat 11de etlik antares alısveriş merkezinde buluuyoruz

Aslında senin gibi yapmak lazımdı da doktorumuz korkuttu memeyi bırakır diye. Akşam 50 ml. elma suyu verdim, yavrum delirdi resmen, suluğa saldırıyo Milupanın 7 tahıllı kaşık mamasını aldım. Katkı falan yok içinde.Anne sütüyle hazırlanabiliyo, aklında olsun. Düzenli ek gıdaya geçince anne sütünü ne kadar çok şeyin içinde alırsa o kadar kar diye düşünüyorum. Benimki uyku konusunda iyi maşallah da bu aralar çok dönmeye başladı yatakta. Ben yanlış bişey yapıyorum, yanımda yatırıyorum arada kızı. Babamız çok geç yatıyo, bazen salonda sızıyo. Nehir de koca yatağı bulunca her santimetrekaresini kullanıyo sağolsun. Ama işte akşam 20.30 gibi uyur,emerken... Uykuya dalarken bana şaplaklar ata ata uyuyo da olsun o kadar napiim

valla cnm biberonla vermediğim icin memeye hic etkisi olmadı kasıkla verdm herseyi yiyoyogurt hariciönern icin saol denerim ama anne sütünü zaten rahat alıo emerek katmıorum o yzden hicbişeye belki muza arada sırada ... ben yanımda yatırmıorum ama benim kız memede hic uyumuyo sadece geceleri uyanmaz emer devam eder ...aksam bile yatarken sıkıntıyapıo biz malesef sallamaya alıştırdık bu ara diş sancısından oda işe yaramıo sanırım mızırdanıo uyumuyo

Ya kızlar ben oğlumu her gün öğle arasında görmeye gidiyorum mutlaka. bugün işim olduğu için gidemedim, sabah dokuz buçukta bıraktım, akşam üzeri beşte gittim.. Beni görünce önce sevindi, baya oyalandık falan. Ama sonra bir ara annemden aldım kendi kucağıma ve ağlamaya başladı.. Bütün gün annemle diye beni yabancı mı bildi acaba.. Ya ben çook üzüldüm.. Ya benden kopuk olursa diye

Herkese günaydın

Bu sabah erkenciyim..Gece 7 kere kalkarak rekorumu kırdım Artık sırf memeye değil, bir de oğlumu döndürmeye kalkıyorum..Memeden sonra sırtüstü bırakıyorum yatağına, bir süre sonra yüzükoyun dönmek istiyor ama yeri dar geliyor, dönemiyor uykulu haliyle..Bağırıyor..Ben de kalkıp döndürüyorum.. Şimdi uyuyor ama bende uyku falan kalmadı tabi..

Bu aralar artık bende herşeyden tattırıyorum..Meyve suyu dışında kaşıkla yiyor herşeyi..İştahlı maşallah..Ne tattırsak hayır demiyor

nuteella, canını sıkma..Bana sorarsan o an için öyle davranmıştır..Gerçi çalışan anneler daha tecrübelidir bu konuda muhakkak ama ben bebeğin annesine yabancılaşacağına inanmıyorum..

Denis girmedi dün..Acaba nasıl oldu bebiş?

Günaydnnn...biz de ek gıdaya başladık akşamları yatmadan 1-2 saat önce muhallebi veriyorum 2 gündür sabahla öğle arası da meyve suyu.Ama muhallebiyi vermeye başladıktan aonra günde 3-4 kere kaka yapan çocukta 2.5 gündür tık yok bilemedm nası olcak acaba alışınca geçermi bu durum:18:

bu arada bizimki hala yarı dönüyo , yüzüstü bıraktığımzda doğdugundan beri kıyametleri koparıyo.o yuzden hiiiiiç niyeti yok tam dönmeye

Günaydın kızlaaar... Bizim uyku da bu kadar, ben bugün işe gitmedim oğlumla başbaşayız..

Aynen bizimki de öyle yan dönüyo ama yüz üstüne dönmüyo, doğduğundan beri de hiç yüz üstü yatıramadık, kafasını kaldırıyodu dimdik duruyodu çok komikti.. çEmekler mi bilmiyorum o yüzden.. Yürüteçe koymaya başladınız mı, ben an azından birkaç ay daha düşünmüyorum, ama duydum 6 aylık olur olmaz koyuyo bazı kişiler... Özellikle erkek çocukları için hiç önermiyolar ben mümkün olduğunca direnicem.

günaydınn nasılsınız bizi sorarsanız bu gün aşıya gittik 3 tane bacaktan 1 tanede ağızdan baya canı yandı denizimin ilacımız bitti bu arada doktr 1 hafta sonra kültürü doğru çıkar dwdi yani jaftaa pazartesine kadar bekiycez gerçi sağlık ocağında hemşire baya içimi rahatlattı hemen hemen tüm bebeklerde olurmuş özelikle bazı kız bebekler çok hassa olabiliyomuş onun kızıda sıksık geçiriyo,uş bu kadar tedirgin olma dedi. Bu konuşma baya iyi geldi bana . Kilosu 7 boy 68 bukadar hastalığa bu kadar napıyım o kadarda dikkat ediyom ama biraz karacanın dediği gibi çok pipiriğimmi ne bıktım valla kendi huyumdan neyse bizden bu kadar he kemece keyfin yerinde ohh bakıcımızda varmışş uzat bacaklarını son haftanda bide şu ya pratik lezzetlerini merak ettim.

günaydın arkadaşlar bende arda yazıyorum işte benim oğlan üzerini açıyoya halada burnu tıkalı.uykuda üstünü açıyo napcaz penye uyku tulumumu alsam acep.burnuda tıkalı.bu gün kahvaltı verdim bebe bisküvisine elma suyu ekledim ezdim yalana yalana yedi bakalım.emekliyo biraz biraz halının üzerine battaniyeye yatırıyorum dönüyo popoyu kaldırıyo bi baktım halya çıkmış yalanıyo mızıldanarak.alllah bebişlerimize sağlık sıhhat versin..

Denis, çok merak etmiştim seni..Çok geçmiş olsun bebişe..15 gün sonra bizim de başımıza gelecek gerçi.. Sen içini ferah tut..Bak göreceksin pazartesi günü iyi haberlerini okuyacağız burdan..Kilosu da hastalığına rağmen gayet iyi.. Elinden gelenin en iyisini yaptığın belli..Rahat olmaya çalış..Çok zor olduğunu biliyorum ama birbirimize telkin edersek belki biraz daha rahat olmayı becerebiliriz..

neyli, başta bizimkinin de kaka düzeni bozuldu ama şimdi çok daha iyi..Muhakkak alışır senin bebişte zamanla..

nuteella, yürüteç hakkında bende pek iyi şeyler duymadım o sebepten bende bekleme taraftarıyım..

Yas84
, benim oğlum da popoyu dikiyor ama henüz tam emekledi diyemem..Ama kendi ekseni etrafında dönüyor..

Son düzenleme:

Ya valla benimki de sadece anne sütü aldı şimdiye kadar, sağarak verdiğim için bi kısmını miktarını da biliyorum da, su kullanmak istemiyorum boşuna. Çünkü ek gıda ile birlikte otomatik olarak azalacak aldığı süt. Ben de ne kadar fazla alsa kardır diye anne sütüyle hazırlanan kaşık maması aldım. Ziyan olmasın sütler de Benim sıpa da anneannesinin ayaklarında uyuyor gündüz. Ben eve gidince uykusu varsa yüzüme bakıp ağlamaya başlıyo, o zaman ayakta sallanmaya kanmıyo hiç. Ben de özlemiş oluyorum zaten. Öyle uyutuyorum artık. Bu diş olayı bizi de sıkmaya başladı ya, hayırlısı.

Canım ben de aynı dertten muzdariptim, çok korkuyordum ama bebekler özellikle uykuları geldiğinde kim onları uyutuyorsa onu istiyorlar. Benim kızım emerek uyumaya alıştı. O yüzden ben varken kimde olursa olsun bana bakarak ağlayıp ellerini uzatıyor. Beni görmüyorsa da anneannesine bakıp ağlıyor. Babamız bozuluyor bu duruma ama tamamen ihtiyaçlar meselesi. Anneannesi o gün ihtiyaçlarını gördüğünden, ihtiyacı varken ona gitmek istemiştir. Çok çabuk öğreniyor veletler.

Canım ben de aynı dertten muzdariptim, çok korkuyordum ama bebekler özellikle uykuları geldiğinde kim onları uyutuyorsa onu istiyorlar. Benim kızım emerek uyumaya alıştı. O yüzden ben varken kimde olursa olsun bana bakarak ağlayıp ellerini uzatıyor. Beni görmüyorsa da anneannesine bakıp ağlıyor. Babamız bozuluyor bu duruma ama tamamen ihtiyaçlar meselesi. Anneannesi o gün ihtiyaçlarını gördüğünden, ihtiyacı varken ona gitmek istemiştir. Çok çabuk öğreniyor veletler.[/QUOTE]

Ben emzirmiyorum ondan mı acaba gerçi haftasonu da bana alışıyo, pazartersileri huzursuz oluyo baya.. Ama ne biliyim, gerçekten çok üzülüyorum takıyorum.. Kendi annemi kıskanıyomuşum gibi oluyo o daha da kötüüü:)

Selam hanımlar,keyifler nasıl bakalım?

Benim bugün erken bitti dersim,öğleden sonra evdeyim cuma günleri,oh.Gerçi bugün oh diyecek durumda değilim ya...Ya kızlar adet olanlarınıza sorayım.Doğumdan sonra benim gibi çok şiddetli adet sancısı çeken var mı?Ben hiç böyle olmazdım önceden.Bugün o kadar zorladı ki beni,kızımı kucağımda tutamayacak kadar artınca minoset almak zorunda kaldım ve hiç hoşlanmadım bu işten.Var mı benim gibi olan?Daha yazacağım ama kızım uyandı neyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…