2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Senemgy, seninle kesinlikle aynı fikirdeyim..İhtiyaçlar meselesi..Bebek, o an ihtiyacını kim karşılayacaksa onu tercih ediyor..Bunu bende birebir deneyimlediğim için bu derece kesin konuşuyorum

chromaggus, canım ben ilk adet olduğumda ağrım fazla olmuştu ama sonra olduğumda normale girmişti..Gerçi sadece benim mi böyle oldu bilemiyorum..Bir de normalden biraz daha uzun sürmüştü..

kızlar meraba.bugün cumaaaa.yarın kocayla bebişle gezme günü:)
ne durumdasınız.ben 3 gündür uykusuzum yorgunum.oğlumun gece uykusu iyiydi(sabah 6buçuk 7 gibi kalksakta)şimdi 3gündür o da kalmadı.gündüz uykusu gibi yaptı her yarım saatte 45dakda bir uyanıyo.kabızlığı var ona yoruyorum.bi de sanırım diş sıkıntımız var.dra götürdüm.idrar tahlili temiz çıktı çok şükür.ama ben de dirençten eser kalmadı.bütün gün çok huysuz,ağlak bi şekilde dolaşıyoruz.
bi de bebeklerinizin diğer insanlarla iletişimi nasıl.uzaktan seviyo oğlum.kucaklarına alınca kıyamet kopuyo.onlar da''aaa çok yabaniiii''diyolar.bişey de diyemiyorum onlara.sizinkiler nasıl?oğlum sadece beni istiyo.babasında bile 5-10dak.çokkkk yorgunummmmmm çokkkkk.allahtan ücretsiz izin aldım.yoksa vay halimeeee:)

"
Geçen gün bende Gamze'ye aynısını sordum.."Kalabalık içinde kızın nasıl tepki veriyor" diye..Uzaktan herşey iyi ama değil kucaklarına almak, biraz yaklaştılar mı bir ağlama, bir çığlık.. Mümkünü yok yaklaştırmıyor kimseyi..Gerçi Gamze'nin kızı da uzaktan bakmayı sevenlerdenmişAslında bu aylarda çok normalmiş bu tepkileri..Geçen gün bebeğin sosyal gelişimi ile ilgili bir yazıda okumuştum, yabancılık çekmeleri doğal yani..Ama anlamadığım, sanki hiç kimse çocuk yetiştirmemiş..Ya da yetiştirenlerin çocuğu hep milletle haşır neşirmiş gibi davranıyorlar..Sanki ilk yabancılık çeken benim oğlum Takmıyorum artık zaten, ne derlerse desinler..

Ben de bugün her iletiye atlamış gibi oldum

cnm benm kız da aynı senın bebeğin gibiydi. karsı komsuya bıle sevdrmyrdu kendını. ben bir bucuk ay annemlere gttm. bzm aıle cooook kalabalıktır. ılk gun aglamaktan heba olmustu. ben de hep balkonda kızmla otrmustm o gun.
sonrakı gunler alışmaya başladı. o kadar cok sevdıler kı. kımsde yabancılamadı valla. annem de bana 'orda ınsan gormemiş kı cocuk. yabancılar tabı' demişti
o gunden beri sıcak herkese karsı. ama evde kaynvaldem var. o geldı bi kac ay bızde kalacak. ama cocuk ona gtmyr. acayıp aglıyor. içten sevmıyor mu acaba dye dusunmey e başladm. cunku onu seven herkese gulucukler atan bı bebek oldu. kaynvaldm alınca yazık yazık bana bakıyr 'al benı' der gıbı......

ole işte cnm. biraz sosyalleşmeleri lazm gercekten. bole olmyr valla anneleri cok yoryr bu bedişlerrrr

KARACA canım yaz yaz...hatta yazarken içimden geçirdim ilk karaca cvp yazar diye
bi de bebişlerninin kilosu kaç.oğlumu görenler bu hiç olmamış diyolarrr.çok canım sıkılyo..aslında onlara bunu yapmak lazım

Benim oğlum 8.250 gram..Boyu doktora göre 63, sağlık ocağına göre 67 cm son ölçümlere göre..Ben doktora inandığım için 63 diyeyim Pek uzun sayılmayız yani..Senin oğlunun kilosu ne kadar ki?

Benimki de iki ay hiç emmedi. Çok korkuyordum sütünü annem veriyor, ona alışır diye ama emzirmeyle de çok alakası yok. Annesi emzirdiği halde bakıcısına alışan çok bebek var. Zamanı gelince anneyi öyle güzel bilirler ki. Sadece ihtiyacını kimin giderdiğini öğrenmiş akıllı velet, afferin ona Haftasonu sana alışıyor, çünkü evdeyken sen görüyorsun ihtiyacını. Daha büyüyüp de sen onunla oyunlar oynadığında, her şeyiyle en istikrarlı şekilde senin ilgilendiğini gördüğünde daha çok bağlanır. Şimdi nesne sürekliliği de oturmadı onlarda. Sen varken ilgi gösterir, gözünün önünden gittiğinde artık yoksun onun için. Sekizinci ayda nesne sürekliliği gelişecek ve ortadan kaybolsan da bi yerlerde olduğunu bilecek. Asıl zor zamanlar o zaman gelecek çünkü arkandan ağlamaya başlayacak. Sen hiç sıkma canını, bilir o annesini. O kadar iyi anlıyorum ki seni, ben de öz annemi kıskandım kızımdan. Eşim bi gün şaka yaptı, anneannesini annesi sanıyor diye de ağlamaktan gözlerim şişti Ama emin ol mümkün değil bu.

kızlar merhaba,

bugün gözüm şiş ve kızarık kalktım, dr a gittim gözlerin iltihaplanmış, antibiyotik kullanmaya başladım, keyfim yok kısaca...

nutella, senemgy ve diğer çalışan anneler allah kolaylık versin hepimize, çocuk yetiştirmek psikolojik olarak da yorucu olabiliyor, bende kaç gündür bakıcı ile oğlum iyi anlaşıyor diye mutluydum, oğlum 2 gündür mızıl mızıl, bugün iyice artırdı, kadında susunca bozuldum bugün, kısmam derken hadi alışırsa çok diye bir korku sardı, normal duygular herhalde, her anne en çok beni sevsin ister haklı olarak...

bu arada hepinizin anneler günü şimdiden kutlu olsun kızlar :119:

mesajları bölük pörçük okudum ekran çok parlak geliyor

denis maşallah kuzucuğa, iyi olmasına sevindim öptüm ikinizi de

ilkim aras benim oğlum da öyle kolay gelsin herkes bişi söylüyor boooşşşşveerrrrr...

bu arada oğlumun bacaklarından kıt kıt ses geliyor bebeği öyle olan var mı ya, yoksa dr a mı götüreyim

Kemece..Geçmiş olsun canım..
Bacaktaki kıt sesi bildiğim kadarıyla tek başına önemli birşey değil..Yani bacağında başka bir sıkıntı yoksa hiç dert etme bence..Yine de eğer için rahat etmezse doktora danış tabi..

Senin de anneler günün kutlu olsun canım..Hepimizin ki olsun..Bakalım ilk anneler günümüz nasıl geçecek?

aşk olsn ben de cvp yazmstm

canım çıktım ondan sonra gördüm yazdığını.çok sağol.acele ediyorum yazarken okurken oğlumun uykusu çok az.o ara da hepsini sıkıştırmaya çalışıyorum.

oğlum 7.700 boy 68.kilo normal.ama niyeyse hiç göstermiyo.herkes gelişmemiş diyo.o yüzden moralim bozuluyo.bi de çok iştahsız.o yüzden aklım takılıyo sözlerine.

Canım valla kilosu da boyu da gayet normal..Millet kendi işine baksın diyeceğim yanlış anlamazsan Hiç moralini bozma..Kilo olmasa bile başka takılacak şey bulurlar..Sen rahat ol..

İnşallah öyle olur... Çünkü şu ara fiziksel yorgunluğun yanında, psikolojik tarafıyla uğraşıyorum çalışmamın.. Umarım oğlum benden uzak olmaz.. Geçen gün de kayınvalidem artık emmiyo da, seninle işi yok görmese de aramaz dedi iyice üzüldüm:S

Benim oğlum hiç yabancı seçmiyor bu arada.. Kime olsa gidiyo, ilgilenen herkese gülüyo.. sadece erkeklerden biraz korkuyo ilk etapta. ama sonra alışıyo

kızlar ben geldim tanıdınız mı pofuduk şeymanın annesi ben forumu takip ediyorum daha sonra hemen kaçıyom bundan sonra gelirim konuşuruz inşallah şimdi diceksiniz heralde çocukdan fırsat bulamıyon aksine rabbim bana öle bir melek verdiki ne acıkınca ağlıyo ne uykusu gelince ne altına yapınca çok mazlum bi çocuk rabbime şükürler olsun...akşam 10 da uyuyo sabah mı desem öğlen mi desem 11:00 12:00 yada 13:00 da kalkıyo emziriyorum 2 saat yürütecinde yada pusetinde kendi halinde oynuyo baba diyo anne allah diyo bide gel babası diyice alini açıp kapatıyo :44: ve benzeri şeyler çok hareketli yürütece koyuyorum odaları geziyo arıyorum şeyma nerdesin diye bide hıh diyo allahım yaa 4 de bir daha uyuyo öle işte benim gibi uykucu benim kızım bide gece hiç uyanmadığı için ben de uyanmıyorum uyanmam gerekiyomu :26: kaç defa saat kurdum sanki hiç çalmıyo sanırım uykum ağır böle değildim geç yatıyorum sanırım ondan olmalı ben daha ek gıda ya geçemedim doktora gidicez inşallah bakalım ne dicek :26:

üzülme canım bebişinde iştahsızlık olmuştur düzelir sık sık emzir sen bizim kız da erkeklere karşı bir ilgi var anlamadım gitti bir erkek görsün hemen atılıyo ayaklarını ittiriyo zıplıyo kayınpederim öğretti öle gidiyo kim eline alsa zıplıyo

kızlar bir de ben hiç ayağımda beşite sallamıyorum kucağımda uyuyor ıh ıhı ıhı yalancı emziği çok seviyo eline veriyom hemen ağzına götürüp gözünü yumuyo çok nadir emerek uyuyo gerçi emerken uyucak ama hemen yalancı emzik olcak ağzında uyudukdan sonra hemen emziriyorum uyku sersemi karnı öle bir şişiyoki kilosu ayından fazla çıktı sağlık ocağıında uyurken emzirin kızlar çok iyi oluyo bence habersiz gurt gurt

Merhaba kızlar;

Bende Allah izin verirse 2012 Kasım annesi olacağım.15 haftalığız şu an..

Kasım'da doğumun eksi ya da artıları nelerdir sizce?
Kısa bir bilgi verirseniz sevinirm.

İyi geceler...

cnm bnm gozm de aynı sekılde
cok moralm bozk
bı hafta ara ıle 3 kez tekrarladı
damla kullnyrm ben hemn hissednce
dr sana ne verdı?

Canım, seni gördüğüme sevindim..Üstelik yazılarından belli ki moralin de iyi İnşallah artık sık sık girebilirsin foruma..

Biz dün gece yine defalarca kalktık..Sık acıkıyor hala..Birazdan dışarı çıkacağız..Biraz hava alalım..
Bu arada Galatasaray formamızı da giydik.. Bakalım, uğur getirir inşallah...

Merhaba kızlar;

Bende Allah izin verirse 2012 Kasım annesi olacağım.15 haftalığız şu an..

Kasım'da doğumun eksi ya da artıları nelerdir sizce?
Kısa bir bilgi verirseniz sevinirm.

İyi geceler...

Canım, benim oğlum 25 kasımda doğdu..Ben sana bana göre en önemli eksisini söyleyeyim..Soğuk hava..Evin içinde dahi huzursuz olduğum çok zaman oldu..Hele ki sağlık ocağı kontrolleri, doktor kontrollerinde iyice panik yaptım.. Allah'a şükür hasta olmadan kışı atlattık..Ben çok ağır bir grip geçirdim kışın..O zaman en önemli koruma anne sütü oldu oğlum için..Anne sütü gerçekten mucize..Umarım sütün bol olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…