2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Kıyamam ya Benim oğlum sabaha kadar emmese bende çok huzursuz olurdum..Aç aç olur mu öyle? Ek gıda yüzünden olacağını düşünmüyorum çünkü dediğin gibi herkes veriyor..Bir ay önce de olmuştu diyorsun ya..O zaman ne yapmıştın?
Acaba diş falan mı çıkarıyor ki? Hani iştahsızlık yapar diyorlar, ondan dedim..
İnşallah en kısa zamanda emer de daha fazla üzmez anneciğini

kendi derdimden anneler gününüzü kutlamamışım arkadaşlar anneler gününüz kutlu olsun nasıl geçti anneler gününüz?bizim ki kısaca 2 yaşındaki kızımla parka gittik ...yerden kopardığı sarı çiçeği bana uzatıp al anne cebine koy dedi. .bilmezde anneler gününü hiç, google açınca o ların çiçek verdiğini görmüştü dün ondan çağrışım yaptı.galiba benim keltoroş oğlumda bol bol kakalı bez bez hediye etti bana sağolsun ilerde büyüdüğnde annesine güzel güzel takılar alır umarım işte böle

Son düzenleme:

aynn cnm bzm bediş de heryere vuruyor. eger elnde oyuncak varsa yanında durmamak lazm. mama sandalyesne oturtunca elindeki oyuncaklarla mama sandalyesının heryerıne gecryor. bide eline kendısı kadar oyuncak verınce acayıp sıkıyor ellerını damaklarını. bı de su şisesi verınce aynı seyı yapıyor. oyle bı sıkıyor kı onları sankı kendı patlayacakmış gıbı oluyr vallaa

Kızlar merhaba. Bizim ek gıda serüveni tam gaz gidiyor. Elma ve muzu seviyoruz ama armutla pek aramız yok, ağzını kilitliyo resmen cadı Yoğurdu çok çok sevdi. Bir de hipp organik pirinçli, elmalı kaşık maması veriyorum akşamları. Ama suyla değil sütümle karıştırarak. Onu da yiyor. Şimdilik tabi tabaklar dolusu değil ama toplam 3-4 kahve fincanı kadar yiyor. Bir de ufak ufak farklı tatlar tattırıyorum. Bu arada mama sandalyemiz geldi. Kızlar almayı düşünüyorsanız kraft circle öneririm. e-bebe.com da yarı yarıya indirimli, 150 TL.ye aldım ben. Çok sevdi kızım. Daha rahat ve bol yedi. Bir de şu tutacak yeri olan meyve-sebze emzikleriyle çok eğleniyoruz. Muz koyuyorum, yeni dünya koyuyorum içine, eline yüzüne bulaştıra bulaştıra yiyo Biz bu yeme işini pek sevdik. Ama bi özelliğimiz var, suyu sevmedik. Her mamadan sonra en az 15 dakika emiyor, susuzluğunu böyle gidermeye çalışıyor. Emmeye daha da düşkün oldu. Anlamadık bişey. Bakalım artık. Şimdilik deneyimlerimiz bunlar.

Son düzenleme:

canım 3-4 kere benim oğlanın da uzun süre ememdiği oldu nedendir bilmiyorum. Ben de ek gıda vermekten dolayı olduğunu düşünmüştüm ama alakası yok epeydir geceleri bari bol bol anne sütü alsın diye akşam öğünü muhallebisini vermedim yine aynı şey oldu. O gün acaba çok yorgun mu düşüyorlar da uyanamıyorlar.

sevdalinka84 yok arkadaşım ondan diyilde bilemedim doktora bu gün sordum kontrolümüz vardı...akıllandı ondan diyo ek gıda vermeden önce emzir dedi...emdiği kadar napalım nasibi ne kadarsa ben elimden geleni yapıyorum ama üzülüyorum... iki kızımıda emzirdim buda emsin istiyorum bu da pek nazlı çıktı kerata..bu arada kilomuz 15 günde 400 gr artmış geçen ay 1 ayda 400 gr almıştı çok sevindim... sebze çorbası+yoğurt+bisküvi+muhallebi veriyorum işe yaradı çok şükür... bu arad senin bebiş ne kadarlık kasım annesiisn galiba sanırsam?

Uyku tatlı geliyordur belki bebişine ,benim oglum da oldukça sık uyanıyor ama azar azar emıyor.toplasan bir gecede adam edecek miktar değildir ama ne yapayım sırf gece bile olsa emmeyi bırakmasın diye uykuları unuttum.tekrar uykuya dalmak için kullanıyor beni.bence önemli bir sebebi yoktur emmemesinin .bebekler çok sık huy değiştiriyorlar .

Günaydın güzel annecikler

Bu sabah bayağı bir erken kalktık..Hava çok güzel..Umarım hepimiz için iyi bir gün olur..
Denis dün doktora gidecekti..Birşey de yazmadı..Umarım iyidir bebişi..

Maşallah kızına Belli ki ek gıda konusunda sana pek zorluk çıkarmamış..
Sana birşey soracağım canım..Meyve ve eğer içine meyve katarsam yoğurtta biz de problem yaşamadık..Ama başta az da olsa yediği sebzeyi hiç yemez oldu oğlum..Sen sebze olarak neler veriyorsun bebeğine? Belki bana da bir fikir olur..

Bu arada suyu bizde sevmedik hiç, bu sebepten ne tattırırsam sonrasında muhakkak meme emiyor bebiş Üstelik Mersin çok sıcak..Doktor "su içmesi gerekir" demişti ama zorlamayla da olmuyor işte..

bu gecede emdi gayet güzel gündüz emmiyo bu kadar uykuda alıyo ne derdi anlamadım

Günaydın güzel annecikler

Bu sabah bayağı bir erken kalktık..Hava çok güzel..Umarım hepimiz için iyi bir gün olur..
Denis dün doktora gidecekti..Birşey de yazmadı..Umarım iyidir bebişi..

güzel gibi evet arkadaşım bende bebeleri alıp piknik yapıym, diye pilanlamıştım dünden ama korkuyorum hasta falan olmasından bu gün kaç derece bi bakiym, ona göre götüriym daha yeni nezlemiz bitti malum:2:.benim büyük kız çok sıkıldı anne dışarı çıkalım diyo bebelr doğdu dağalı gezemiyoruz onunla artık isyanlarda bunları bırakalım biyere gezelim diyo malum yaş farkı az olunca arkadaş gibi büyüdük bakalım nasıl geçicek

İnşallah Canım, bakalım artık. Ben çorbayı, yarım havuç, yarım patates, yarım kabakla yapıyorum. İki çay fincanı suyla kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip içine bir tatlı kaşığı irmik koyarak 5 dakika daha pişiriyorum. Ateşten alınca bir çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum kabız olmasın diye. Sonra süzgeçten geçiriyorum. Havuç tam ezilmiyor çatalla, çıkarıyor ağzında eğer süzgeçten geçirmezsem çünkü. Dün de suyunu iyice çektirerek püre kıvamında yaptım ve ateşten alıp ezdikten sonra anne sütüyle açtım. Daha çok sevdi kızım. Püre olunca daha kolay. Sulu sulu 10 kaşık yiyeceğine iki kaşık püre yesin Bugün yoğurtla vermeyi deneyeceğim. Ya bir de kaşıkla verince tepki gösteriyor bazen. Parmağımla verince şapur şupur yiyor. Meme emer gibi... Kaşık da bazen itiyor çocukları.
Şimdilik bu üç sebze... Birkaç güne semizotu falan ekleyeceğim içine. Çok şükür kabızlık olmadı. Aksine iki günde bir yapan çocuk her gün yapmaya başladı Suyu da istese alır, merak etme. Şimdilik yemek yemeyi zorlu bir iş başarmak gibi görüp memeye sarılıyorlar yorulmuş gibi. İlk gelen süt de su gibi ya, susuzluklarını gideriyor. Havalar iyice ısınıca görürüm ben minnoşları

Canım, Mersin sıcak bir şehir aslında ama bu sene havalar bir tuhaf..Kapıyor, açıyor..Bir yandan çok sıcak, bir yandan rüzgar..Ben genelde her gün oğlumla dışarı çıkıyorum ama açıkçası bende hastalıktan korkuyorum..Bu yüzden de mümkün olduğunca yakın yerlerde geziyoruz..Bir de kucak alışkanlığımız olduğu için daha bir terliyor maalesef..

Kızınla arkadaş gibi olmanız çok hoş..Bende annemle öyleyimdir.. Kız çocuk bir ömür anneye arkadaş, annenin yanında ama erkek çocuklar daha farklı olur tabi..O sebepten inşallah bende bir kızım olsun istiyorum..Üstelik ben tek çocuğum Oğlumun bir kardeşi olsun isterim..

Bu arada benim oğlum gece meme emerken gündüz emdiğinden çok daha huzurlu, sakin ve bol emiyor..Belki de ortam daha sessiz olduğu için bilemiyorum..Emerken dikkati çabuk dağılıyor çünkü..Belki senin oğlun da benim ki gibidir..

Canım, ben ezerek veriyordum..En iyisi sütle açıp püre kıvamına getireyim..Belki onun için yemesi daha kolay olur..Yoğurtta iyi bir fikir, nasıl olsa yoğurdu seviyor..
Zamanla başka sebzeler eklenebilir tabi..Semizotu, fasulye, brokoli..Hatta balkabağı..Balkabağı çok faydalıymış bebekler için..Gerçi lifli bir sebze ama püre olarak gayet güzel olur sanıyorum..Onu da sütle açabiliriz..
Su konusunda da dediğin gibi, ek gıda çoğalıp, havalar da iyice ısındığı vakit muhakkak içmek isteyeceklerdir..
Verdiğin bilgiler için sağol canım

Balkabağı! Süper fikir bak bu. Hatta balkabağı, pekmez, annesütü, bebe bisküvisi Ben Aydın'da bir çiftlikten organik ürün getirtiyorum, çok güvendiğim bir Hanımdan. Bebe bisküvisi gönderdi bu kolide. Sadece pekmez, tereyağı, tam buğday unu ve doğal salep tozu var içinde. Şimdi tadına baktım, müthiş. Ondan katıcam meyveli mamalarına arada. Evde bi denerim, tutarsa veririm tarifi. Ama balkabağı olayını sevdim, sağol

Canım, sen bu organik ürünleri mail yoluyla sipariş etiyordun hatırladığım kadarıyla..Keşke bizim de böyle bir imkanımız olabilseydi..

Denediğin ve beğendiğin tarifleri bizimle paylaşırsan gerçekten çok iyi olur.. Baksana, bal kabağından hemen bir tarif yapıverdin.. Çok da hoş bir tarif..

canım meraba.ben de mama sandalyelerini araştırıyodum.aldığın modele baktım.güzel görünüyo.ama kullanışlı mı.tek bir tabanı var.devrilme,düşme riski yoktur değil mi?yüksekliği ayarlanabiliyo mu?ayak koyma yeri yok,çocuk için rahatszılık veriyo mu?son sorum kaldı canım:)önündeki tezgahı çocuğa göre ayarlanabiliyo mu,ileriye arkaya doğru gidebiliyo mu??
çok soru sordum canım farkındayımm..

Pınar Hanım, mail grubuna her hafta listelerini gönderir, sen dilediğini işaretleyip sipariş edersin. Ürünler eline geçtikten sonra dener, beğendiklerinin fiyatını hesap numarasına havale edersin. Çok güvenli bir alışveriş. İstersen özelden mail adresini veririm, haftalık listelerini gönderir sana da. Ben denedikçe paylaşırım buradan. Yemek yapmak özel ilgi alanım zaten

Ben çok kullanışlı buldum. Bi kere kızım çok sevdi. Dün en az bir saat sıkılmadan kendi başına oynadı ki Nehir için imkansız bir şey bu Demek ki rahat etti diyorum. Düşme riski yok, hafif bir sallanma var ama dengesi mükemmel. Alt kısım geniş çünkü. Yükseklik ayarlanıyor. 6 noktada 360 derece dönebiliyor, kılıfı muşamba, leke tutmuyor. Ön tepsi bulaşık makinesine atılabiliyor. Bir de 10 derece falan geriye yatabiliyor. Zaten yemek yedirirken daha çok yatırmak istemezsin. Tezgahı da ayarlanabiliyor sanırım, iş yerindeyim, tam hatırlayamadım. Dün geldi. Ama malzeme falan çok kaliteli. Bir de acayip şık görünüyor. 12.5 kilo civarında. Tekerleklerinin olmayışı pek çok kişi tarafından eksi olarak gösterilmiş ama ben tek elle taşıyabildim şahsen ve zaten yemek hep aynı yerde yenmeli. Biz yemek masasına yaklaştırdık. En yukarı pozisyondayken yemek masasını tepsinin altına alacak şekilde mükemmel yerleşti. Sanki tepsisini masaya koymuş gibi. Dün ilk kez annem, eşim, ben ve kızım birlikte yemek yedik. Kızım sıkılmadı, ufak ufak da tattırdık. Yeni bir dönem başladı yani bizim için

aynen katlyorm ama bu mevsmde bal kabagı bulmak zorrrrrrrrr degıl mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…