- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.221
günaydın arkadaşlar ben bu benim keltoş oğluma kızdımbu gün en son gece 11 de emen çocuk sat 8ze kadar aç dururmu ya uykuda bile memeyi almadı... burun tıkanıklığıda yok pek biberondan mamada vermiyorum... kızıyodum sabah eşim sen kiminle tartışıyosun diyo bende dedim oğlunla emmiyo beni oda dedi ek gıdayı yı çok veriyosun kestin çocuğu memeden e herkes ek gıda veriyo.1 ay önce yine böyle olmuştu geçmişti ama bakalım sizdede varmı ya
Aaa buluşma mı var? İstanbulda olursa h.sonu ben de gelmeye çalışırım.çerkezkoy 1-1.5 saat yol.tabi Avrupa da olursa :)
Benim yaramaz bugun bir tam yumurta sarısı yedi .ama portakal suyuyla..tam bir portakal canavarı ..tavsiye edilmediğini biliyorum ama çok seviyor.bugun kahvaltı sofrasinda portakal suyu vardı.bi güzel bı kasık ondan bı kasık ondan diye yedi.bugunlerde iştahı fena diil maşallah.bi de dişler gelseydi rahat edecek cocuğum.suratlarimizi yalaya yalaya bir hal oldu ..hersey ağzında .onluksuz mümkünü varmı tutmanın ..bir süredir bulduğu herseye vuruyor ..pat pat pat masaya oyuncaklarına ,yüzüme ,göğsüme .sizinkilerin de var mı vurma huyu? Yeni favorimiz de abu demek ,tükürmek ve sac çekmek .her gecen gun yeni huylar..çok tatlaniyorlar maşallah.sokakta her gördüğüne mavi boncuk dağıtıyor oglum.hic yabancı bilmiyor..bütün Kasım bebeklerini kokulu kokulu opuyorum.
günaydın arkadaşlar ben bu benim keltoş oğluma kızdımbu gün en son gece 11 de emen çocuk sat 8ze kadar aç dururmu ya uykuda bile memeyi almadı... burun tıkanıklığıda yok pek biberondan mamada vermiyorum... kızıyodum sabah eşim sen kiminle tartışıyosun diyo bende dedim oğlunla emmiyo beni oda dedi ek gıdayı yı çok veriyosun kestin çocuğu memeden e herkes ek gıda veriyo.1 ay önce yine böyle olmuştu geçmişti ama bakalım sizdede varmı ya
canım 3-4 kere benim oğlanın da uzun süre ememdiği oldu nedendir bilmiyorum. Ben de ek gıda vermekten dolayı olduğunu düşünmüştüm ama alakası yok epeydir geceleri bari bol bol anne sütü alsın diye akşam öğünü muhallebisini vermedim yine aynı şey oldu. O gün acaba çok yorgun mu düşüyorlar da uyanamıyorlar.
Kızlar merhaba. Bizim ek gıda serüveni tam gaz gidiyor. Elma ve muzu seviyoruz ama armutla pek aramız yok, ağzını kilitliyo resmen cadıYoğurdu çok çok sevdi. Bir de hipp organik pirinçli, elmalı kaşık maması veriyorum akşamları. Ama suyla değil sütümle karıştırarak. Onu da yiyor. Şimdilik tabi tabaklar dolusu değil ama toplam 3-4 kahve fincanı kadar yiyor. Bir de ufak ufak farklı tatlar tattırıyorum. Bu arada mama sandalyemiz geldi. Kızlar almayı düşünüyorsanız kraft circle öneririm. e-bebe.com da yarı yarıya indirimli, 150 TL.ye aldım ben. Çok sevdi kızım. Daha rahat ve bol yedi. Bir de şu tutacak yeri olan meyve-sebze emzikleriyle çok eğleniyoruz. Muz koyuyorum, yeni dünya koyuyorum içine, eline yüzüne bulaştıra bulaştıra yiyo Biz bu yeme işini pek sevdik. Ama bi özelliğimiz var, suyu sevmedik. Her mamadan sonra en az 15 dakika emiyor, susuzluğunu böyle gidermeye çalışıyor. Emmeye daha da düşkün oldu. Anlamadık bişey. Bakalım artık. Şimdilik deneyimlerimiz bunlar.
Uyku tatlı geliyordur belki bebişine ,benim oglum da oldukça sık uyanıyor ama azar azar emıyor.toplasan bir gecede adam edecek miktar değildir ama ne yapayım sırf gece bile olsa emmeyi bırakmasın diye uykuları unuttum.tekrar uykuya dalmak için kullanıyor beni.bence önemli bir sebebi yoktur emmemesinin .bebekler çok sık huy değiştiriyorlar .
Günaydın güzel annecikler
Bu sabah bayağı bir erken kalktık..Hava çok güzel..Umarım hepimiz için iyi bir gün olur..
Denis dün doktora gidecekti..Birşey de yazmadı..Umarım iyidir bebişi..
Maşallah kızınaBelli ki ek gıda konusunda sana pek zorluk çıkarmamış..
Sana birşey soracağım canım..Meyve ve eğer içine meyve katarsam yoğurtta biz de problem yaşamadık..Ama başta az da olsa yediği sebzeyi hiç yemez oldu oğlum..Sen sebze olarak neler veriyorsun bebeğine? Belki bana da bir fikir olur..
Bu arada suyu bizde sevmedik hiç, bu sebepten ne tattırırsam sonrasında muhakkak meme emiyor bebişÜstelik Mersin çok sıcak..Doktor "su içmesi gerekir" demişti ama zorlamayla da olmuyor işte..
güzel gibi evet arkadaşım bende bebeleri alıp piknik yapıym, diye pilanlamıştım dünden ama korkuyorum hasta falan olmasından bu gün kaç derece bi bakiym, ona göre götüriym daha yeni nezlemiz bitti malum:2:.benim büyük kız çok sıkıldı anne dışarı çıkalım diyo bebelr doğdu dağalı gezemiyoruzonunla artık isyanlarda bunları bırakalım biyere gezelim diyo malum yaş farkı az olunca arkadaş gibi büyüdük bakalım nasıl geçicek
İnşallah Canım, bakalım artık. Ben çorbayı, yarım havuç, yarım patates, yarım kabakla yapıyorum. İki çay fincanı suyla kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip içine bir tatlı kaşığı irmik koyarak 5 dakika daha pişiriyorum. Ateşten alınca bir çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum kabız olmasın diye. Sonra süzgeçten geçiriyorum. Havuç tam ezilmiyor çatalla, çıkarıyor ağzında eğer süzgeçten geçirmezsem çünkü. Dün de suyunu iyice çektirerek püre kıvamında yaptım ve ateşten alıp ezdikten sonra anne sütüyle açtım. Daha çok sevdi kızım. Püre olunca daha kolay. Sulu sulu 10 kaşık yiyeceğine iki kaşık püre yesinBugün yoğurtla vermeyi deneyeceğim. Ya bir de kaşıkla verince tepki gösteriyor bazen. Parmağımla verince şapur şupur yiyor. Meme emer gibi... Kaşık da bazen itiyor çocukları.
Şimdilik bu üç sebze... Birkaç güne semizotu falan ekleyeceğim içine. Çok şükür kabızlık olmadı. Aksine iki günde bir yapan çocuk her gün yapmaya başladıSuyu da istese alır, merak etme. Şimdilik yemek yemeyi zorlu bir iş başarmak gibi görüp memeye sarılıyorlar yorulmuş gibi. İlk gelen süt de su gibi ya, susuzluklarını gideriyor. Havalar iyice ısınıca görürüm ben minnoşları
Canım, ben ezerek veriyordum..En iyisi sütle açıp püre kıvamına getireyim..Belki onun için yemesi daha kolay olur..Yoğurtta iyi bir fikir, nasıl olsa yoğurdu seviyor..
Zamanla başka sebzeler eklenebilir tabi..Semizotu, fasulye, brokoli..Hatta balkabağı..Balkabağı çok faydalıymış bebekler için..Gerçi lifli bir sebze ama püre olarak gayet güzel olur sanıyorum..Onu da sütle açabiliriz..
Su konusunda da dediğin gibi, ek gıda çoğalıp, havalar da iyice ısındığı vakit muhakkak içmek isteyeceklerdir..
Verdiğin bilgiler için sağol canım
Balkabağı! Süper fikir bak bu. Hatta balkabağı, pekmez, annesütü, bebe bisküvisiBen Aydın'da bir çiftlikten organik ürün getirtiyorum, çok güvendiğim bir Hanımdan. Bebe bisküvisi gönderdi bu kolide. Sadece pekmez, tereyağı, tam buğday unu ve doğal salep tozu var içinde. Şimdi tadına baktım, müthiş. Ondan katıcam meyveli mamalarına arada. Evde bi denerim, tutarsa veririm tarifi. Ama balkabağı olayını sevdim, sağol
Kızlar merhaba. Bizim ek gıda serüveni tam gaz gidiyor. Elma ve muzu seviyoruz ama armutla pek aramız yok, ağzını kilitliyo resmen cadıYoğurdu çok çok sevdi. Bir de hipp organik pirinçli, elmalı kaşık maması veriyorum akşamları. Ama suyla değil sütümle karıştırarak. Onu da yiyor. Şimdilik tabi tabaklar dolusu değil ama toplam 3-4 kahve fincanı kadar yiyor. Bir de ufak ufak farklı tatlar tattırıyorum. Bu arada mama sandalyemiz geldi. Kızlar almayı düşünüyorsanız kraft circle öneririm. e-bebe.com da yarı yarıya indirimli, 150 TL.ye aldım ben. Çok sevdi kızım. Daha rahat ve bol yedi. Bir de şu tutacak yeri olan meyve-sebze emzikleriyle çok eğleniyoruz. Muz koyuyorum, yeni dünya koyuyorum içine, eline yüzüne bulaştıra bulaştıra yiyo Biz bu yeme işini pek sevdik. Ama bi özelliğimiz var, suyu sevmedik. Her mamadan sonra en az 15 dakika emiyor, susuzluğunu böyle gidermeye çalışıyor. Emmeye daha da düşkün oldu. Anlamadık bişey. Bakalım artık. Şimdilik deneyimlerimiz bunlar.
Canım, sen bu organik ürünleri mail yoluyla sipariş etiyordun hatırladığım kadarıyla..Keşke bizim de böyle bir imkanımız olabilseydi..
Denediğin ve beğendiğin tarifleri bizimle paylaşırsan gerçekten çok iyi olur..Baksana, bal kabağından hemen bir tarif yapıverdin.. Çok da hoş bir tarif..
canım meraba.ben de mama sandalyelerini araştırıyodum.aldığın modele baktım.güzel görünüyo.ama kullanışlı mı.tek bir tabanı var.devrilme,düşme riski yoktur değil mi?yüksekliği ayarlanabiliyo mu?ayak koyma yeri yok,çocuk için rahatszılık veriyo mu?son sorum kaldı canım:)önündeki tezgahı çocuğa göre ayarlanabiliyo mu,ileriye arkaya doğru gidebiliyo mu??
çok soru sordum canım farkındayımm..
Canım, sen bu organik ürünleri mail yoluyla sipariş etiyordun hatırladığım kadarıyla..Keşke bizim de böyle bir imkanımız olabilseydi..
Denediğin ve beğendiğin tarifleri bizimle paylaşırsan gerçekten çok iyi olur..Baksana, bal kabağından hemen bir tarif yapıverdin.. Çok da hoş bir tarif..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?