2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
senemgy, canım adresi vermen çok iyi olur..İlgin için çok teşekkürler..

Tatlım web adresi : www.ipekhanim.com Mail adresi ise ipekhanim@ipekhanim.com... Muhatap olacağın kişi çiftliğin sahibi Pınar Hanım'dır. Kızının adı İpek olduğu için adı İpek Hanım çiftliği. Bence önce web sitesine bir bak, hikayesini oku. Orada yönlendirmeler de var. Mail atıp haftalık liste gönderimi istiyorsun. Gönderdiği excel listede istediklerinin yanına miktarı yazıp ona kendi adınla iletiyorsun. Genelde ertesi gün kargoya veriyor. Eline geçtikten sonra da banka hesap numarasına sağlam gelenlerin fiyatını ödüyorsun. Hepsi bu. Özelden atamadım ama belki diğer arkadaşların da işine yarar.

aynen katlyorm ama bu mevsmde bal kabagı bulmak zorrrrrrrrr degıl mı?

Haklısın..Balkabağı kışın olur diye biliyorum bende..Ama belki bu ayda da bulma şansımız olabilir..Bilemiyorum ki..:44:Yine de aklımızda bulunsun..Ne zaman bulabilirsek artık

Senemgy, canım çok teşekkürler..

kızlar merhaba:119:

Ben işe başladım bu hafta aklım sizdeydi, özledim sizi bebekleriniz ve sizler iyisinizdir umarım. Ya çalışınca hiç vakit kalmıyormuş kızlar, süt izni dolayısıyla öğleden sonra 3 gibi çıkıyorum, bebiş 2 gündür aç bi aç beni bekliyor oldu, biraz ağlak ya
i50: hani beni de cokur cokur emse yanmıycam, kaka problemi de cabası. Bu arada işte süt sağanlar ne kadar sürede bir sağıyorsunuz ve ne kadar çıkıyor? bildiğim kadarıyla senemgy sağıyor, başka var mı bilmiyorum, ben 3 saatte bir sağıyorum 150 ml falan çıkıyor sağ göğüs 50 civarı sol göğüs 100 biraz dengesiz bilemedim:26: bir de benim oğlan 2 hafta alıştırmaya çalıştık, bu 2 gündür mecburdu yine de biberon almadı, derin dondurucudan çıkan sütleri cicibebeyle yedirmeye çalışmış kadın ama çok az bakalım ne yapıcaz. Bu arada senemgy verdiğin adres için teşekkürler, ben de yemek yapmaya ve yedirmeye bayılırım, özellikle yeni tarifleri ve farklı lezzetleri ararım çok sağol. Şimdi oğluş uyuyor ama yemek yapmam lazım yarına yemek yok, kadınla anlaşmamızda yemek yoktu bizden haberler böyle, ay ben acayip yoruldum ya evde yatmaya alışınca

Canım bende mama sandalyesi siparişi verdim, bugün geldi. Bizimki Kraft idol. 179 tl. Kurduk oğlumu oturttuk bayıldı... Çok güvenli, Yükseklik ayarı var, yatış pozisyonları var farklı farklı, önü ve arkası tekerlekli, gezdirmek bile mümkün ve tekerlekleri kitlenebiliyo... Önündeki tezgah ileri geri gidebiliyo, tepsisi çıkarılıp yıkanıyo... 8,4 kilo ağırlığı.. Bence ideal.. E-bebekte stoklar tükenmiş ama sanırım

Oğlumu mama sandalyesinde otururken görmek çok büyüdüğü izlenimini verdi, inanılmaz mutlu oldum.. Küçücüktü, hiç kıpırdayamıyodu zaman ne çabuk geçiyo..

Son düzenleme:
mama sandalyesinden bende mi alasam acaba benim 2 yaşındaki kızım kıskanç zaten onun mama sandalyesine oturduğunugörürse iyice beter olur bende alıymm arkadaşlar...demi

bende alıcamda sen ne rangini aldın kırmızımı mavi çiçekli olanımı kırmıızı güzel gibide kırmızı çocukları hırçınlaştırıyo diye bikliyorum.. ne ren aldın canım banada fikir olur.

Ben de 3 saatte bir sağıyorum ve aynen 150-200 ml. arası çıkıyor. Benim de sağ göğüsten genelde daha az... 3 saatten fazla arayı uzatmamaya çalışıyorum ki azalmasın. Ben sabah 7.30 gibi emzirip 8.00 gibi de sağıyorum. Annem 10.00'da meyvesini, 12.00'da sütünü veriyor. 200 ml. falan içiyormuş. Ben 200'lük iki biberon yapıyorum bu arada. 13.30 gibi ben evde oluyorum ve enziriyorum. 15.00'da sebze çorbasınıı içiyor. 17.00'da yine süt. 20.00'da muhallebisini yiyor. 21.00'da emerek uyyor ama pek süt ememeden dalmış oluyor. 01.00 ve 05.00 civarı da uyanıp iki fırt çekiyor Olayımız bu.Ben özel bir çaba göstermedim rutin konusunda. Kızım kendi belirledi.Boyu kilosu da iyi gidince müdahale etmedim düzenine. Evde olduğum günler yaka iğnesi gibi göğsümde geziyor yalnız Biberon olarak ben chicco kauçuk emzikli kullanıyorum. Diğerlerini istemeyen çocuk, ona bayılıyor. Bir tek ondan alıyor. Anne memesine yakın bir formu var. Bir dene bakalım, belki işine yarar. Bir de ilk zamanlar nazlanıyorlar da başka çıkış olmadığını görünce alışıveriyor yavrucaklar

Ben kırmızı aldım. Evimizin mobilyası beyaz-kırmızı diye valla Hiç aklıma gelmedi hırçınlaştırma meselesi ama zaten oturduğu yeri görmüyor pek. Kız diye mavi almak istemedik.

Ben de sütümü sağıyorum oğlan gündüzleri emmediğinden ,yaklasik her sağışımda 150-200 arası çıkıyor .benim de sag göğsümden daha az çıkıyor .ben oğlan gece de olsa bazen sag memeyi istemiyor ona yoruyorum.ben de sebze çorbalarını havuç,patatesten yapıyorum .icine o an evde olan sebze neyse ona uygun olanlarından ekliyorum.bir de bizimki icine domates atmayinca pek sevmiyor sebze purelerini ,o yüzden domates atıyorum.o pişince zaten ona salçali yemek gibi oluyor.annemdeyim yaklasik 10 gündür.burda organik gıda alabileceğim yer var.firsattan istifade bol bol organik yedirmeye çalışıyorum .organik tavuk aldım ,hasladim,ufak kaplarda yağını alıp dondurdum.çorbalarini ondan yapıyorum.çok daha besleyici.evde de aynı sekilde kemikli et haslayip yaptım.bir de burda organik çok güzel bir tahıl karışımı buldum.icinde kırmızı ve yeşil mercimek,tam buğday.maş fasulyesi,pirinç ve bulgur var.bunlari un gibi oğutmusler .çorbalik tahıl karışımı olarak satıyorlar.bir kasık da tahıl niyetine ondan koyuyorum.ya da tek tahıl olarak pirinç ,bulgur veya şehriye kullanıyorum .ilk zaman ben de zorlanmistim ama artik yavaş yavaş alışıyor galiba.sevdigi ve sevmediği seyleri bulmaya çalışıyorum.mesela domates gibi..degisik seyler denemek gerekiyor.

Ben de sütümü sağıyorum oğlan gündüzleri emmediğinden ,yaklasik her sağışımda 150-200 arası çıkıyor .benim de sag göğsümden daha az çıkıyor .ben oğlan gece de olsa bazen sag memeyi istemiyor ona yoruyorum.ben de sebze çorbalarını havuç,patatesten yapıyorum .icine o an evde olan sebze neyse ona uygun olanlarından ekliyorum.bir de bizimki icine domates atmayinca pek sevmiyor sebze purelerini ,o yüzden domates atıyorum.o pişince zaten ona salçali yemek gibi oluyor.annemdeyim yaklasik 10 gündür.burda organik gıda alabileceğim yer var.firsattan istifade bol bol organik yedirmeye çalışıyorum .organik tavuk aldım ,hasladim,ufak kaplarda yağını alıp dondurdum.çorbalarini ondan yapıyorum.çok daha besleyici.evde de aynı sekilde kemikli et haslayip yaptım.bir de burda organik çok güzel bir tahıl karışımı buldum.icinde kırmızı ve yeşil mercimek,tam buğday.maş fasulyesi,pirinç ve bulgur var.bunlari un gibi oğutmusler .çorbalik tahıl karışımı olarak satıyorlar.bir kasık da tahıl niyetine ondan koyuyorum.ya da tek tahıl olarak pirinç ,bulgur veya şehriye kullanıyorum .ilk zaman ben de zorlanmistim ama artik yavaş yavaş alışıyor galiba.sevdigi ve sevmediği seyleri bulmaya çalışıyorum.mesela domates gibi..degisik seyler denemek gerekiyor.

Günaydın canım anneler

Biz bu sabah ekstra erken kalktık..Saat 6'dan beri uyanığız..Zaten geç yatmıştı oğlum, gece de 4-5 kere uyandı yine..Şimdi de durduğu yerde durmuyor Neyse, şimdilik benden bu kadar..Biraz gezdireyim oğlumu evin içinde..Sakinler belki..

sağol canım.ona da bakayım.sanırım senemgy'nin aldığı mama sandalyesiyle arasındaki tek fark tekerleklerinin olmayışı.bunu da inceleyeyim.oğlumu ana kucağına koyup yediriyodum.ama onda fazla oturmak istemiyo artık.bir an evvel karar verip almam lazım.bulunduğum yerde pek fazla seçenek yok.o yüzden internetten inceleyip sipariş etmek zorundayımm.

arkadaşım ya benim bebe gündüzleri bıraktı emmeyi emmiyor uyku vaktini kolluyorum emmesi için geceleride uykuda alıyo ek gıda vermeden bi gün denesemmi acaba emecekmi diye birde arkadaşım ben biberondan mama verdim bi kaçkere ondanmı bilmiyorum 3 yada 4 kez senin kızına biberon verince soğumadımı memeden acaba verdiğim biberondanmıki awent veriyorum ben.
++

Son düzenleme:

uzlme cnm ya kımı bbbek biberona falan bakmyor valla. emmedi mi emmiyorlar. ek gıdaya ne zaman gecmstnız kı siz? erken mı gectnz acaba ?

senemgy, Pınar Hanım'la görüştüm..Çok kibar bir hanım..Güncel listem de geldi..Bu kadar kapsamlı bir liste beklemiyordum açıkçası..Tekrardan teşekkür ederim canım

kemece, belli ki çok yoğunsun ama burayı sakın bırakma olur mu canım?

serap, seni görünce sevindim..Hiç değilse arada sırada yaz..Bırakma burayı

Bu arada Denis'i hakikaten merak ettim..Umarım kızı iyidir..

Gamze'de görünmüyor..Ama o gelir..

Birkaç gündür oğlum biraz mızmız, sürekli kucak istiyor..Bu yüzden defalarca ileti yazmaya başladığım halde yarıda bırakmak zorunda kaldım..Hazır oğlum uyuyorken hepinize yazayım istedim..seviyorum bu forumu

Çok teşekkür ederim Hepimiz deneyimlerimizi paylaşıyoruz işte, akıl akıldan üstündür sonuçta. Hipp marka elmalı pirinçli kaşık maması aldım ama sevmedi sonradan. Ben de pirinç ununu suyla katı olacak şekilde pişirip az anne sütüyle açıyorum. Yarım muz eziyorum içine. Elma da olur. Bir de sütle pekmez vermeyin diyorlar ama az da pekmez ekliyorum tatlansın diye. O zaman çok seviyor. Artık meyvelere az az keçiboynuzu pekmezi katıyorum. Günde toplam bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde... Daha güzel yiyor, tatlıcı olacak belli ki kızım

canım banada özelden mail atarmısın bende almak istiorum

Topikte verdim canım adresi. Tekrar vereyim. Mail adresi: ipekhanim@ipekhanim.com; web sitesi :www.ipekhanim.com

Valla benim sıpa doğduktan sonra iki ay ememedi. Sağıp biberonla verdim, hiç mamayı karıştırmadan işe. Her gün de denedim. O zamanlar anne memesine benzeyen biberon emziklerini bile alamıyordu Nehir. Her gün de emzirmey denedim. Sonra bir gün emebilmeye başladı. Ertesi gün daha çok derken tüm günü sadece memeden emerek geçirmeye başlayınca bu kez de biberon istemedi. Çileye bak Sonra chicconun kauçuk emzikli biberonunu tekrar kullanıma açtık. Sadece onu kabul edince birkaç tane daha aldım. Şimdi ben yokken iki kez ondan emiyor. Bir de emerek uyumaya alıştı, ben varken başka bir uyku yöntemi kabul etmiyor. Bana bakıp ağlamaya başlıyor. Herhalde sonradan öğrenince daha düşkün oldu bilemiyorum. Çocuklar çok farklı huylar geliştiriyorlar ama emzirerek uyutsan belki alışır daha çok emmeye. Ya da dediğin gibi ek gıdayı az ver bakalım. Ben miktar olarak çok vermiyorum.

Kızlar bu arada bugün öğlen, akşamdan mayaladığım yoğurdu yedi ve çok sevdi. Hatta emdikten hemen sonra... Bir de muz, anne sütü ve pekmez üçlüsünü yemiş sabah severek. Sebze çorbasına da bir kaşık yoğurt karıştırmış annem, o da sınıfı geçmiş Bugünkü yemek günlüğümüz şimdilik bu. Akşama muhallebi. Paylaşalım böyle günlük yediklerini falan. Fikir oluyor çok güzel.

Ben bugün muzlu yoğurt vermedim..Biraz özlesin diye Öğlen, kabak, havuç,patates ve irmikten oluşan sebze çorbası verdim..Bugün az da olsa içti..Ama bir dahaki sefere kesin yoğurt katacağım..Öğleden sonra elma ve şeftaliden oluşan meyva suyunu içti..Akşam da muhallebi vereceğim, içine biraz pekmez karıştırınca çok seviyor..

Bu arada doktor "6. ay dolunca gelirsiniz" demişti ama cuma günü ek gıda listesi için gideceğim doktora..Bakalım o neler diyecek..Gerçi sonuçta ne yiyeceklerini bebekler kendileri belirliyorlar sanırım

Benim oğlan 6 kasım doğumlu doktora gittiğimde 6 ay 2 günlüktü boy 71 cm kilo 7850 idi boyu iyi gidiyor maşallah da iştahsız bizimkisi 350 gr almış bu ay doktor yedirmeye çalış diyor ama olan bu zorla yedirmek istemiyorum yoğurda muhallebiye alıştıramadım gitti canı isterse yiyiyor ama meyveyle çorbayla özellikle tarhanayla aramız çok iyi Allaha şükür sabah kahvaltıda bir çay bardağı kadar yedi tahıllı kahvaltık veriyorum içine sadece bir tatlı kaşığı pekmez koyuyorum birer çay kaşığı yumurta sarısı ve labne peynerini tek başına veriyorum öyle daha çok seviyor aman sağlığı yerinde olsun da kilolu olmasa da olur az kilo almasına başta üzülmüştüm ama alıştım şimdi onları yemezse zorlayacağıma emzirmeye çalışıyorum bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…