2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım benimkide muhallebiyi sevmemişti benim büyük kızın doktoru ülker sütlü pirinçiyi dene dedi ben pirinç unundan yapıyodum soğut devam sütü kat pekmez kat zordu üstelik sevmedide bunu çok sevdi kaynamış suyu ılıtıp 3-4 kaşık katıp çatalla çırpıyorum.çokta güzel beyendi aptamilin sütlü pirinçlisinide beğendi.yiyo bir kase maşşlh birde ben kavaltıda bizküviyi elma suyuyla ezip veriyorum. ondan galiba kilomuzun artışı... benimkine meme vermesem bu gün unutur laylaylom onun için valla bilmeski kendisi için gönderilen bir mucize anne sütü emziricem ama inat ettim. bu gün inadından kolyemi kopardı emzirme bini diye güliymmi ağlıyımmı.ha bide arkadaşım yoğurdu ben mayalarken biraz şeker atıyorum ekşisini alıyo sevdi benimki bakalım doktorumuz sevmesse meyve püresi kat demişti belki sever ama sadeye alıştır bence

uzlme cnm ya kımı bbbek biberona falan bakmyor valla. emmedi mi emmiyorlar. ek gıdaya ne zaman gecmstnız kı siz? erken mı gectnz acaba ?

ben dörtbuçuk aylıktı ek gıdaya başladım yoğurt ve meyve suyuyla şimdi kahvaltı dahil 4 öğünümüz var.sütün yetmiyor dedi kilo alımı düştü ama bence hareketten çok hareketli... benim büyük kızımda öyle hiç durmaz 12 kilo o yüzden buda ağır alıyo kiloyu bakalım görücez büyüdüklerinide inş..

Günaydın birtanecik anneler Bu sabah yine açılış benden oldu..

Gece yine 4-5 kere kalktık..Hatta birinde biraz oyun bile oynadık Burnu kurumuş gecenin bir vakti..birinde de onun sıkıntısına uyandık, serumfizyolojik sıktım..Otribebeyle çekmek istedim, yapıştı bırakmadı.Bir süre çekiştik..Kısacası son derece aksiyon dolu, renkli bir geceydi..

Umarım herkes için güzel bir gün olur...

sonunda bizde aldık mama sandalyesini büyük araştırmalardan sonra.. kraft idolün bir dez avantajını söyleyeyim bebeğin oturma yerinde bir bar var düşmemesi için ve sabit, bebek büyüdükçe rahatsız ederek oturmasını zorlaştırıyormuş diğerlerinde bu bar tablaya sabit ileri geri hareket edebiliyo.. ve bebek büyüdüğündede rahatsız etmiyo.. biz sunny baby bonny aldık chicco polynin aynısı şimdilik memnunum...

Saat gecenın 3'ü...
Mırın kırın sesler geliyor beşikten
ben de zaten hastaym durmadan oksuryrm
anlayacagnz bebeğin uyanmasını hıc mı hıc ıstemıyorm
ama bi bakaym dedm yıne de
prensesim ateş içinde
ondan uyuyamıyor
kafasını bı saga bı sola cevırp duruyor
actm ışıkları
bıraz emzrp ateş duusrucu verdm
elini yuzunu yıkadm
hıc gece kaka yapmayan cocuk başladı kaka yapmaya....
Neyse arkadaşlar ole bole sabahı ettk
ama hala ateşimz var
ara ara yukselıyor
sureklı parmakları damaklarında cnmn benm
inş. Bir an once rahatlarda tekrar dan gulucukler saçar...

Diş cıkaran bebeğimz oldu mu hıc
ben hatrlayamadm ama
belirtleri aynı mı acaba dycektmmm

canım teşekkür ederim.eşim daha fazla araştırmama fırsat vermeden internetten siparişi vermiş bile.yarın elimizde olur galiba.senemgy'nin aldığı mama sandalyesinden almış.neyini araştıracaz,çocuk yemekten yemeğe oturacak diyo.e-bebekten emekleme oyuncağı da almış.gelsin fikirlerimi söylerimm sizlere.

Canım çok geçmiş olsun..İnşallah en kısa zamanda iyi olur..Sanıyorum diş çıkaran bebeğimiz yok henüz ama Yas84, Kemece veya Denis bilir..Onlar bizden tecrübeli çünkü..
İlk diş haberimizi en kısa zamanda alırız senden inşallah

Geçmiş olsun..dis çıkarma dönemlerinde hafif ateş ya da ishal normal fakat uzun süren bir durum varsa yada ateşi cok yükseliyorsa disten olmayabilir.bizimkinin de eli hep ağzında,bulduğu hersey ağzında,benim ellerimi ısırıyor ,yanaklarıma saldırıyor ama henüz görünürde birsey yok.allah bu zor süreçte kolaylıklar versin.

Benim oglum da 5ayindan beri gündüzleri emmiyor.baya bir mücadele verdim.4.aydan sonra başladı reddetmeler.1ay1,5 ay zorla emzirdim.5ayindan sonra emzirmeyi deniyordum almayinca sağdiğim sutu veriyorum gündüzleri.ancak uyku sersemi ,arabada felan alıyor gündüzleri o da canı isterse.saç kurutma makinesi denemediyseniz onu dene .benim oglum 1ay sac kurutma makinesiyle emdi.ama belli bir süre sonra ona da uyanıyorlar :)Malesef pek müdahale edebileceğin bir şey olmuyor.tamamen onların güzel hatırına kalıyorsun :)

6.hastalık diye bir hastalık varmış..Ben de geçen gün forumda bir arkadaşın başına geldiği için öğrendim..Kötü bir hastalık değilmiş ama böyle ara ara yükselen ateş olurmuş..Asu "kaka yaptı" demiş ama acaba devam eden bir ishal durumu var mı onu bilemiyorum..Benim de aklıma o geldi..Yani eğer dişten değilse o da olabilir diye..4 yaşına kadar neredeyse her çocuk bir kere bu hastalığı geçirirmiş..Benim bebişte seninki gibi her bulduğu şeyi ağzına alıyor, ısırıyor ama bende bu sabah kontrol ettim, hala görünürde birşey yok..

çok geçmiş olsun demek geçiyordu aklımdan ama, niye ki dedim kendi kendime.. bebeğinin büyüdüğüne bir işaret bu, mutlu olunması gereken, şükür edilmesi gereken, sevinç duyulması gereken bir durum bu.. ne kadar güzel, miniğin maşallaah kocaman bir kız olacak yakında.. inşallah Allah bize de göstersin o günleri.. tabiki gönül isterki kolay kolay atlatsın bu günleri ama, üzülme sakın, mutlu ol..

kızlar merhaba,

okuyup çıkıyorum yazamadım bir türlü, ben biraz önce eve geldim. Akşam eve yemek yaparken oğluma da ayrı çorba yapayım dedim, karacanın tarifinden, 2 havuç, yarım kabak, yarım patates haşlanıyor, az zeytin yağı koydum, iyice haşlandıktan sonra az irmik eklenip,iyice karıştırılarak pişirdim, ezdim, kadın bugün anne sütü ekleyip verdi, yemiş biraz ve hemen kaka yapmış, bugün 3. günüydü, kolay yapmış çok mutlu oldum, ayrıca yemesine de sizde deneyin benim oğlum sebze çorbası daha önce sevmemişti yemiş, sizinkilerde hayli hayli yer

yas84 ve apoposhis (yanlış yazdıysam kusura bakma) aynı benim oğlumu tarif etmişsiniz, ittire kaktıra emziriyorum valla, geçer sonra kendi yapışır diyorlar bakalım ne zaman kendi isteyecek, geceleri sık uyanıyor az çekip geri uyuyor olan bana oluyor ama buna da şükür emsinde napalım, keyiflerine göre takılıyoruz işte

asu24 kolay gelsin canım, diş olabilir ama ateşi geçmezse dr a götür, sen de hastasın sanırım öksürüyorum yazmışsın, geçmiş olsun,ona da geçmiş olabilir allah korusun, minik kızına allah yardım etsinde kolay çıkarsın dişlerini bizimkilere de

mama sandalyesi alanlar hepinize hayırlı olsun

denis, edibe, gamze hu hu nerdesiniz ben bile giriyorum siz napıyonuz bakim

canım geçmiş olsun.umarım sorunsuz bi şekilde atlatırlar bu diş çıkarma dönemini

kemece, canım, oğlunun sebze çorbasını yemesine sevindim..Ben bugün yine patates, havuç, kabak ve irmikten oluşan çorbayı yaptım.Bu sefer yoğurt kattım, daha bir zevkle yedi..Yoğurt veya süt katmak gerekiyor belli ki, öbür türlü pek bir yavan oluyor çünkü Bu arada oğlumun kakası nasıl desem, kabız gibi değil ama katı ve tek bir ufak parça bugün..Acaba bende mi çorbaya zeytinyağı eklesem yarın?..Muhakkak faydası olur..

asu_24, bebeğinin durumundan bizi de haberdar et olur mu? Umarım en kısa zamanda iyi olsun..

benım oğlum 5.5 aylık ılk dısını cıkarttı fazla ates olmadı ama çok huysuz oldu dedıgın gıbı kafasını koyacak yer bulamıyor gece devamlı aglıyor mızmız aglamasa ınler gıbı ses cıkarıyor hala 2 dıs gelmedı cunku bugun yarın cıkıcak insallah. cok fazla dıs jelını kullanmamaya calısıyorum hemen yalanıp yutuyor cunku onu ası oldugunda ateslenen bebekler dıs cıkarırkende aynı olurmus dıye duydum.

evet aynı belirtiler bizdede var inan. Sadece meme emdi başka bişey ağzna koymuyor. Bu arada benm göğslerm de bi doldu ki sormayn.... her işte bi hayr var dedikleri bu olsa gerek.

Karaca cnm simdi tam cevap yazyrm bizm kız yıne kaka yapıyor yaaa...haff ateşi de var yıne...ateş dusrurucu veryrm yoksa hep 38 lerde olcakk....
Bu arada göğslerm cok doldu dye aksam tum bıberon ve sut pompsını tencereye koymustm kaynaması ıcn. Tabı bızm kız huzursz olnca bı an bıle bırakp gıdemyrm bı yere. Tabı bızm tum biberonlar ve sut pompam tencerede su kalmaynca erimiş kul olmusssss

Esim de yoktu evde kokuuyu hıssednce kostm mutfaga. Hiç bişey kalmamş sağlamm.
Neyseki hemen ardm fırmayı. Allahtn ankaradaymş yedek parca servsı. Yanan yer de 40 lıra faln dedi. Aksm esm gelnce gtcz almaya.
Aman ha sz dkkat edn arkdslar

Kıyamam ya İnsanda kafa kalmıyor bazen..Ben de çok unutkan oldum Allah korusun hepimizi..

Belirtilere göre diş çıkaracak gibi..Ama için rahat edecekse doktorunu da arayabilirsin..Bakalım diş çıkarırken biz neler yaşayacağız?

_MANA_, "aşı olduğunda ateşlenen bebekler diş çıkarırken de aynı olurmuş diye duydum" demiş ya..Acaba doğrumudur ki?:44:

yok cnm ya aşılarda ateşlenmedk biz. Ateşi yarında dusmesse dr gderz artk . Ateş oldgnda 2 gun beklemek gerekyrms. Gecmesse gdcez baklm.

Benim oğlan da diş çıkarıyo sanırım.. huzursuz, sürekli dişini kaşıma ihtiyacı duyuyor, elimi kolumu ısırmaya çalışıyor.. Ateşi yok pek ama yavrum nasıl çırpınıyor.. Ben dokundum da damağına sanki ucunda bir sertlik var gibi geldi bir tarafında.. ama emin de değilim ilk çocuğum neticede:) allah hepimizin yardımcısı olsun kuzucuklar rahat ve huzura kavuşsun bir an önce inşallah

yok cnm ya aşılarda ateşlenmedk biz. Ateşi yarında dusmesse dr gderz artk . Ateş oldgnda 2 gun beklemek gerekyrms. Gecmesse gdcez baklm.

İnşallah düşer de hiç gerek kalmaz..Haber verirsin bize canım

nuteella, İnşallah bir an önce dişi çıkar bebişin..Hayırlısıyla ilk dişleri bir çıksa sonrası kolay zaten..İlk çocuk olunca insan herşeyi yaşayarak öğreniyor..Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…