- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.321
merhaba kasım anneleri ben de nasip olursa kasım annesi olacağım doğum hazırlıklarına başladık bebeğin herşeyi tam nerdeyse kendime gecelik mi pijama mı alayım die kararsız kalmışken şimdide uzun kollu mu yoksa kısa kollumu olmalı konusunda kafam karıştı sizler nasıl tercih ettiniz tahmini doğum tarihimiz 9 kasım bursada yaşıyoruz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden tşkler
Kahvaltıda bebişlerinize neler yediriyorsunuz?? Bizim için yemek yemek tam bir işkence ne versem midesi bulanmış gibi yapıyo hatta ısrar edersem kusuyo((
Artık okadar yoruldumkii bişey yapasım bile gelmiyo biliyorumki yemicek...
Sadece yoğurt, tarhana çorbası bide meyve yiyo..
Ne yapacağımı şaşırdım yardım edin......
Slm canlarım uzun süredir giremiyorum. bayram dönüşüne kadar da zor girerim. işimdiden hepinizin bayramı kutlu olsun.. biz oğlumla ilk bayram yapacağız çoğunuz giib...hepinize ii bayramlar. öpüldünüz şekerler...
Neden pamuk koyuyorsun ki kulaklarına?Ben doğduğundan beri hiç öyle bir şey yapmadım,aklıma bile gelmedi.Yıkarken kulağına su gidiyor bazen,hatta 2 gün önce kızım ördeğine doğru atılınca cup diye daldı küvete tamamen,ama hiçbir şey olmuyor çok şükür,giren su kendiliğinden çıkıyor.Endişelenmene gerek yok yani.Hem dedikleri gibi kulağa kaçan su enfeksiyona sebep olmuyormuş.
Canım yanlış mı anladım?Sadece yedirdiğin ek gıdalarla mı yetiniyor senin bıdık.Devam sütü falan içmiyor yani ha?Ben biraz anne sütü biraz devam sütü veriyorum.Tabi içmiyorsa da bebiş yapacak bir şey kalmıyor anne babaya ama hani televizyonlarda anlatıyor ya yok şu kadar anne sütü yoksa devam sütü verin falan diye...Gerçi bizim doktor o biraz mama firmalarının uydurması demişti ama o sırada neden meme emmediğini tartışıyorduk.Bilemedim ki...Neyse Allah tüm yavrucaklara sağlık versin de gerisi boş.
Canım bir şey söyleyeyim sana.Ben önü açılan uzun kollu ince bir eşofman almıştım ama giymedim hiç,hastaneden bahsediyorum tabi.Normal doğum yaptım zaten ben,bir gece kalıp ertesi sabah çıktım.Önlük veriyorlar ya hastanede,yavrumu kucağıma verdiklerinde üzerimde o önlük vardı ve kızım geldikten sonra ne pijama ne gecelik giymek aklıma bile gelmedi.Tabi benim misafirim yoktu;annem,kayınvalidem ve eşimden başka kimse yoktu yanımda.Böyle yani.Bence çok düşünmeye gerek yok.Al bir ince pijama,lastikleri sıkı olmazsa hiç sorun olmaz.Zaten hastaneler hamam gibi oluyor,üşüme diye bir şey söz konusu değil.Tabi doğum bittikten hemen sonraki titremeleri saymazsak,evet titremeler,üşüyorum diye titremiştim ben.Sanırım sancıların etkisiyle oldu,ne bileyim.
evet canım maalesef sadece ek gıda alıyor oğlum büyük adam gibi.mamayı tamamiyle bıraktı hiç bi şekilde içiremiyorum.her türlü markayı denedim.her türlü biberonu aldım.markalı markasız ne kadar biberon varsa aldım denedim.ama yok içmiyor.ben de bi şekilde ek gıdasına katmaya çalışıyorum.o da olduğu kadarıyla.evet bazı drlar ondan alacağı değerleri,verdiğin ek gıdadan alsın diyo.ama insanın içine sinmiyo bi türlü.bilmiyorum artık.bu şekilde büyüyecek galiba.
Canım demek ki senin oğlan hemen büyüyüp adam olmak istiyor.Yürümeye başlayınca banyoda traş olurken bulabilirsin yani,şaşırma.Şaka bir yana da canım ne yapacaksın içmiyorsa.Evet insanın içi hiç rahat olmuyor böyle.Ben de ek gıdayı düzenli yemiyor hep devam sütü içiyor diye kötü hissediyorum çoğu zaman.Ama işte ne yeyip ne yemeyeceklerine onlar karar veriyor.En azından altı ay sadece anne sütü verdim ben,ona şükrediyorum ve hala az da olsa sütüm olmasına.Hani buraya günlük menüleri yazıyorsunuz ya onları her gördüğümde yine kendimi kötü hissediyorum çünkü ben ne kadar denesem de öyle bir düzen oluşturamıyorum.Her sabah yumurta haşlıyorum ama çöpe atıyorum,kahvaltımız yok anlayacağın.Öğleden önce meyvemiz,öğlen kıymalı bir çorbamız,öğleden sonra Senemgy'nin atom bombası ya da başka bir meyve,akşamda bizim yemeklerimizden atıştırmalar.Kahvaltının olmadığı sabahlar ve her yemekten sonra da koca bir biberon devam sütü.İşte bizim menümüz böyle.Tabi her zaman da bu saydıklarımı tam olarak yemiyor,bir gün az bir gün çok.Neyse çok dert yandım galiba,halimize şükretmemiz lazım.Sağlıklı yavrularımız var Allah'a bin şükür.Bundan daha büyük mutluluk da yok sanırım.
Günaydın ya şu atom bombası tarifini tekrar verirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?