2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
herkese kocaman gunaydın
sızlere az yaramzlıklı ,bol kahkahalı ,bol uykulu ve ıstahlı gunler dılıyorum..:)
bayraa az kaldı bebıslere bayramlık neler aldınız bakalım bende ınternetten sıparıs verdım tulum daha gelmedı bakalım nasıl cıkacak ınsallh gorundugu gıbı guzeldır..
bayramdan sonra dıs bugdayı olayımızda var ramazana denk geldıgı ıcın dıs bugdayınıda bayramdan sonra dusunuyorum kendım seker hamurlu kurabıyeler yapmayı dusunuyorum becerebılırsem daha dogrusu vaktım olursa pastasınıda ben hazırlamayı dusunuyorum aslınd dıs seklınde ıstıyordum amammersınde dıs seklınde pasta yapan daha dogrusu seker hamuruyla ugrasan pek yok oyuzden bende nazar degmesın dıe nazar boncuklu pasta yapmayı dusunuyorum yada yaptırmayı ..hersey cocuk fıgurlu olsun ıstıyorum ama vakıt bulabılırmıyım yetıstırebılırmıyım bılmıom ..bu arala felaket derecde bunalımım ustunede hıc bısey ypasım hevesım yok nodu bana bılmıom cnm cok sıkkkın kendımı cok yogun hıssedıom kafam davul gıbı sankı sesıız sakın tek basıma bır ortamdan kalasım var cok bunaldım aslında tatıle cok ıhtıyacım var ama ızın alamıyorum ıs yerınden nefret edıoyrum calıstıgım
konuya guzel baslayıp nasıl bunalıma dondu bırdım..

cnm ben sezeryan olmustum oyuzden gecelık ve kısa kollu tavsıye edıyorum alttan muayene pansuman olayları ne oluyor altına ılk gun bısey gıydırmıolar hasta bezı kullanıosun gecelık cok rahat edersın kısa kollu olmasının sebebıde serum takılınca rahat edersın ıstersen ustune uzun kollu sabahlık al..

Son düzenleme:
Öğretmen arkadaşlar,ya şu bizim seminer dönemi ne zaman başlıyor?3 haziran mı,bileniniz var mı?Şimdiden okul başlayacak tasasına düştük.Tatil ne güzeldi ya,pofff!

Günaydın midem bulanıyo uykum vaaar kızım müzik duydumu başlıyo sallanmaya parmaklarıyla resmen mastika yapıyo arada da alkış yapıyo tempo tutuyo

Usha, geçmiş olsun canım..Kısa zamanda iyi olur inşallah..Dün kan tahlilinden önce doktor beni muayene etti..Bende de geniz akıntısı varmış..Hemde bayağı ileri düzeyde..Nasıl farketmedim bilemiyorum..Antibiyotik alıyorum şimdi..Umarım tahlilde başka farketmediğim şeyler çıkmaz

beyhan25, o yorgunluk ve kafa dinleme ihtiyacı hepimizde oluyor ara sıra ama çalışan insanın işi gerçekten çok zor..İzin alabilsen çok iyi olurdu tabi..Bu sene bayram tatilide kısa maalesef..Allah yardımcın olsun..
Bu arada bende oğluma bayramlığını aldım..Şort-tişört takım..Bu ilk ramazan bayramları olacak bebişlerin..Sağlıkla geçirsinler inşallah
hopefulhousewife, çok şık bir elbise..İyi günlerde giyer inşallah Her zaman diyorum, asıl cici kıyafetler kız bebekler için..O kadar çok seçenek var ki kızlara..Erkeklere o kadar yok maalesef..

Happymother, mesajından yorgun ama mutlu olduğun belli..Neşen hep daim olsun canım

cvplar için çok teşekkür ederim kısa kolda karar kıldım bir gecelik bi pijama takımı almayı düşünüyorum ama doğumun şeklini de öğrenmek lazım normal olursa bi gün kalmak için iki şeye gerk kalmaz zaten hastaneye ziyaretçimizde olmaz..

Kahvaltıda bebişlerinize neler yediriyorsunuz?? Bizim için yemek yemek tam bir işkence ne versem midesi bulanmış gibi yapıyo hatta ısrar edersem kusuyo ((
Artık okadar yoruldumkii bişey yapasım bile gelmiyo biliyorumki yemicek...
Sadece yoğurt, tarhana çorbası bide meyve yiyo..
Ne yapacağımı şaşırdım yardım edin......

aynen cnm benınkıde oyle ne versem gerı cevırıo zorladıgım zamnada kusuo yemek yemek ıskence zamanına dondu halbukı nekadar heveslıydım cocgum oldumu degısık degıs menuler hazırlıcam dıye ama hevesımı bızım kuzey kırdı napacagımı sasırmıs vazıyetteyım....

Slm canlarım uzun süredir giremiyorum. bayram dönüşüne kadar da zor girerim. işimdiden hepinizin bayramı kutlu olsun.. biz oğlumla ilk bayram yapacağız çoğunuz giib...hepinize ii bayramlar. öpüldünüz şekerler...

bebekmat ve beyhan, iştahsız bebek gerçekten çok zor ve insanı gerçekten çok çaresiz bırakıyor..Ben bunu oğlum hastayken anladım..Birkaç lokma fazla yesin diye ne yapacağını şaşırıyorsun..Gerçi benim çok fazla bilgimin olduğu bir konu değil ama belki bir faydası olur diye bir link paylaşmak istiyorum..

Anne Olunca Anladm - Bebeim Byrken - BEBENZ TAHSIZ OLMASIN!

Umarım işinize yarar..

nazobülo, kızına maşallah Canım, hasta mısın yoksa uykusuzluktan mı miden bulanıyor ? Benim bazen oluyor öyle..

ben çocuklarımın ikisinde de böyle bir durum yaşamadım. katı gıdaya geçtiğimiz ilk andan bu yana,döke saça kendilerinin yemesine izin verdim. Ama tabii ki masa başında. Piyasadaki standart model,çok yer kaplayan mama sandalyelerini hiçbir zaman sevemedim. Bu yüzden her sandalye ve koltuğa takılabilen,istediğiniz yere yanınızda götürebileceğiniz bir model seçtim. Minui Handysitt harika bir şey. Bence tabak elinizde çocukların peşinden koşmak yerine,bir de kontrolü onların eline vermeyi deneyin

bugün bana aferin hem melis hem yemek yapmak çok zordu ama başardım:) akşama misafir ağırlayacağım da ya sürekli misafir ağırlayanlar ne yapıyorsunuz siz öyle yaaa nasıl yetiştiriyorsunuz canım çıktı şimdiden daha yapacaklarım da bitmedi bide servis kısmı var çay faslı meyve faslı oooo daha gidecek çok yolum var gerçi ben biraz özen gösterdim mönüyü abarttım ama ne bilim üfff çok yorucu yaa bu arada kızıma da ayrı bir bilgisayar almak şart oldu yaaa yazdırmıyor bana hiç bişey tepemde :) gerçi avucunu yalar büyüyene kadar ama şu an yazarken halimi görseniz anlarsınız

kızlaaarrr, ne çok kaynatmışsınız, yarım saati geçti okuyom halaa..

herkese ayrı ayrı cvp yazamayacağım çünkü uyumak istiyorum.. sadece okurken şunu farkettim, hani yazıyosunuz ya bizimki şöle böle diye, her mesajı okurken aynen aynen diyorum kendi kendime.. demek ki bizim sıkıntı diye baktığımız şeyler aslında çok normal süreçler, her biri aynı sıkıntıyı yaşıyor olamaz ya.. yani kendimize dert ettiğimiz şeyler büyüme sancılarından başka birşey değilmiş, zamanla hepsii geçip gidecek inşallah.. düşe kalka büyüyecekler işte böyle, yani yine aynen aynen diyorum okudukça..
sonra iyiki varsınız diyorum, iyiki doğumdan sonra terkedip gidenlerden olmadınız. iyiki deneyimlerinizi bizimle de paylaşıyorsunuz ki, endişelenmiyoruz birçok şey için.. yemesi, içmesi, düşmesi, kalması derken kocamaaan oldular farkında mısınız?
kucağıma sığmıyor artık, ne zaman bu kadar büyüdü anlamadım.. zaman ne çabuk geçiyor.. bizimkinin çenesi hiiiç durmuyor hiiç, çook geveze, bazen kafam şişiyo, bırakıp kaçıyom onu mutfağa, arkamdan hemen geliyo, bide kızıyo bana daha yüksek sesle başlıyor bu sefer neden bıraktın beni diye!
her geçen gün sevgisi de büyüyor kendisiyle birlikte.. keşke göğsümde bir fermuar olsa da onu içime soksam arada.. annelik, ah annelik.. sevginin tarifi= evlat.. başka tanım tanımıyorum artık ben..

off saat bir oldu yine, gidiyorum.. kemecenin slmları var herkese.
hastalara şifa tez zamanda.. usha yazını büyüt eziyet etme lütfen..

sevgiyle kalın.. öpüldünüz çook çook..

oyyyyy oyyyyyy oyyyyyy
namık erdem paşayı da gördk cok sukurr
valla baya bı yol gıttık paşayı görmek ıcın
ama degdı valla
edibecm tekrardn teşekkrler geldgnz ıcın
eşine selamlar paşaya öpücükler

valla daha yenı gırdk eve
cooooooooook yoruldmmm a
ama bızım kız sızden sonra hemen uyudu allahtan
görüsmek dılgı ıle

tubacan sana da ıyı geceler
kemeceee neredesn arycam senıııııı

evet canım maalesef sadece ek gıda alıyor oğlum büyük adam gibi.mamayı tamamiyle bıraktı hiç bi şekilde içiremiyorum.her türlü markayı denedim.her türlü biberonu aldım.markalı markasız ne kadar biberon varsa aldım denedim.ama yok içmiyor.ben de bi şekilde ek gıdasına katmaya çalışıyorum.o da olduğu kadarıyla.evet bazı drlar ondan alacağı değerleri,verdiğin ek gıdadan alsın diyo.ama insanın içine sinmiyo bi türlü.bilmiyorum artık.bu şekilde büyüyecek galiba.

Canım demek ki senin oğlan hemen büyüyüp adam olmak istiyor.Yürümeye başlayınca banyoda traş olurken bulabilirsin yani,şaşırma.Şaka bir yana da canım ne yapacaksın içmiyorsa.Evet insanın içi hiç rahat olmuyor böyle.Ben de ek gıdayı düzenli yemiyor hep devam sütü içiyor diye kötü hissediyorum çoğu zaman.Ama işte ne yeyip ne yemeyeceklerine onlar karar veriyor.En azından altı ay sadece anne sütü verdim ben,ona şükrediyorum ve hala az da olsa sütüm olmasına.Hani buraya günlük menüleri yazıyorsunuz ya onları her gördüğümde yine kendimi kötü hissediyorum çünkü ben ne kadar denesem de öyle bir düzen oluşturamıyorum.Her sabah yumurta haşlıyorum ama çöpe atıyorum,kahvaltımız yok anlayacağın.Öğleden önce meyvemiz,öğlen kıymalı bir çorbamız,öğleden sonra Senemgy'nin atom bombası ya da başka bir meyve,akşamda bizim yemeklerimizden atıştırmalar.Kahvaltının olmadığı sabahlar ve her yemekten sonra da koca bir biberon devam sütü.İşte bizim menümüz böyle.Tabi her zaman da bu saydıklarımı tam olarak yemiyor,bir gün az bir gün çok.Neyse çok dert yandım galiba,halimize şükretmemiz lazım.Sağlıklı yavrularımız var Allah'a bin şükür.Bundan daha büyük mutluluk da yok sanırım.

canım walla çok ek gıda işimiz bizimde hep sallantıda.bi gün güzel yediyse 2.gün midesini bulandırabiliyo.çocuğa oyun oynatmadan yedirin diyolar.bu bizim için hiç mümkün değil.yoksa başka türlü yediremiyorum.el kadar çocuk parmağında oynatıyo resmen.uykusuz,iştahsız bi bebekk çok zorr.çocukda şans işiymişş onu öğrendimm.ben hep doğmadan önce eşimin yeğenlerine benzesin istedim.felaket yarammaz çocuklar.ama iştahları ve uykuları yerinde.ama benim yeğenlerimmmm...ne uyku var ne iştah.gide gide gitti bizim tarafa çektiiinşallah aklı da bizim tarafa çeker bari.:)yeğenlerimim maşşallahı var.zeka testlerinde üstün yetenekli çıktılarrallahım sağlık versin insan başka bişey istemiyo.

Günaydın ya şu atom bombası tarifini tekrar verirmisiniz

3 adet kuru kayısı ve 1 yemek kaşığı kuru üzümü 1-1,5 su bardağı suda 10 dk kadar kaynatıyoruz.
1yemek kaşığı irmik ekleyip birkaç dakika da öyle kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yarım çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı pekmez ekleyip blenderdan geçiriyoruz.(Ben artık sadece kayısı ve üzümleri parçalayacak kadar yapıyorum.Kızım artık lapa şeklinde değil minik parçalar halinde yemeyi seviyor.)
Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…