- 4 Şubat 2012
- 903
- 24
- 68
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.301
kızlar ya bebişler yürüyo diyonuzda naapıyonuz siz bi onu anlatın bana
benim kız koltuklarda sıralıyo ben peşinde başını bekliyom
ama kafamı çevirdiğim anda paaatt benim olmadığım taraf düşüyo
yerde minderler var onladran destek alıp kalkmaya çalışıyo arkasına minder koyuyorum bi yanınada ben geçiyorum
kafamı çevirdiğim anda yine paaat benim olmadığım tarafaa
ya bu kafamı çeviryomlarda suluğuna uzanıyom falan yani 2 saniyelik
dün geceden beri 5 kez düştü ve kafasını çarptı hemde ben dibindeyken
naapçaz yaa kafayı yicem ben
cnm daha ole kendı kendıne yurumuyor tabıı
tutuna tutuna gıdebıldıgı yere kadar gıdıyor
ben ole basında falan beklemıkyorm
arada düşüyor tabııı
ama baksana başında beklesek de dusuyormus
beklemeye gerek yok yanı
Düşme işine gelince :111:
Sadaka falan verırler coook dusen bebekler için
Ipek de bı kac haftaya kalmz yurur canm
baksana yavastan yavastan pozisyon almaya başlamış
afern ona
bizi takip etmeye devam etsnnn
Ya pamuk koymayam de mı artk.
Dr falan demedı de ben koyuyorm
bu aralar hep kulagını cekiştryor
bende su falan kaçıyordr zannettmstm
ama koymasam daha ıyı olacak
yoksa kızın mıdesi pamuk ipliğine doncek
benimki de hep kucakta..çok yoruluyorum. en azından yemek yaparken koyayım dedim..bu arada az önce sağlık ocağındaydım. 2 haftada 200gr almış maşallah. beslenme tablosunda kalorisini arttırmıştım deneme amaçlı, işe yaramış.
bzm kıza haşlama mısır verdm tane tane yedııı şapur şupur. şöyle dere otlu mısır çorbası yapsam nasıl olur acabe??? sever mı kı???
tanelı şeyleri sevyor zaten ben bı deneyeyım de içireym bızdıka
benim de iki tane ama ikiz oldugundan yaş farkı olunca nasıl oluyor bilemiyorum.
genelde 3 yaşındaki çocuklar bizi parkta görünce ilgi gösterir benimkilerde büyüklere gülmediği kadar küçükçocuklara gülerler vakit geçirirler.
ama işte emanet olunca ve bakacağın çocuk nasıl uyumlu sessiz mi yoksa hareketli bir çocuk mu bir kaç gün dene istersen olabiliyorsa neden olmasın..
geçinmek zor birde bakıcı maaşları burasa (istanbul) 1 000 tl ler de. o nedenle ev bütçesine katkın epey olur.
kubi merhaba, sırf sana cevap yazmak için girdim umarım okursun.
canım çalışarak eve katkıda bulunmak istemen çok güzel, bebeğin de akıllıymış maşallah.Sana nacizane bir kaç tavsiyem olacak.
Bebeğin çok küçük ve sana çok ihtiyacı olan bir dönemde, tehlikelere açık, bu dönemi yine sana güvenen ve çocuklarını emanet eden bir ailenin yine sana çok ihtiyacı olacak kadar küçüklükte bebeğine bakarken ikisine de haksızlık etmemek için öncelikle iyi düşün derim.
Bebeğin küçük, ilk annelik deneyimin, elinin altında maşallah akıllı uslu bir bebek var, başkalarının bebeği daha çok sabır ve emek gerektirebilir. Karşı tarafın çocuğu küçükmüş tam 2 yaş sendromunu yaşadığı zamanlar olacak, bebeğine istemeden zarar verebilir.
İki çocukla hele ikisinin de yaşı yakınken, yapabileceklerinin tecrübesini edinmediğinden zorlanabilirsin.
İlk bakıcılık deneyimin olacak sanırım, işte sana zor gelebilir. İzin ihtiyacın olur bebek yada kendin için vs.
Karşı taraf sana güvenecek 2 gün sonra ben bakmayı beceremedim yapamıyorum ayrılmak istiyorum dersen inan çok ah alırsın, o yüzden başlarken iyi karar ver.
Aile sadece bebek bakmanı ister ama yanında minimumda olsa ekstraları olur, bebeklere yemek yap, kirlenen önlüklerini yıka, bebek kustu yıka vs. vs elinin altında 2 küçük çocukla bunları yapabileceğine de inanıyorsan okeyle
Ailen ilgi alaka bekleyecek, eşin eve geldiğinde yorgun bir hanım görmek istemeyecek
Gerçekten kendine güveniyorsan, farklı açılardan düşünerek, eşinin yada aile büyüklerinin de görüşlerine değer vererek, uzun soluklu olacaksa başla bence.
Bunları yazma ihtiyacı hissettim, çünki anladım ki ben, bu ülkede kimse bakıcılığı iş olarak görmüyor, oysaki en az diğer işler kadar hatta daha fazla önemli canlarımız söz konusu çünki
sürçü lisan ettimse af ola, sadece senin ve karşı tarafta ki aile için hayırlısı ne ise öyle olmasını dilerim, ben bu konuda ki gözlemlerimi paylaşmak istedim. Umarım en doğru kararı verirsin
sevgilerimle...
canım moral bozmak gibi olmasın ama
ben mısırlara hiç güvenmiyorum
hamileliğimin başından beri kendimde hiç yemedim
bebişede yedirmeyi düşünmüyorum
pazarda tarla malı die satılanda bile gdo var deniyo
yedirirken iyi düşün derim
merhaba kasım anneleri ben de nasip olursa kasım annesi olacağım doğum hazırlıklarına başladık bebeğin herşeyi tam nerdeyse kendime gecelik mi pijama mı alayım die kararsız kalmışken şimdide uzun kollu mu yoksa kısa kollumu olmalı konusunda kafam karıştı sizler nasıl tercih ettiniz tahmini doğum tarihimiz 9 kasım bursada yaşıyoruz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden tşkler
merhaba kasım anneleri ben de nasip olursa kasım annesi olacağım doğum hazırlıklarına başladık bebeğin herşeyi tam nerdeyse kendime gecelik mi pijama mı alayım die kararsız kalmışken şimdide uzun kollu mu yoksa kısa kollumu olmalı konusunda kafam karıştı sizler nasıl tercih ettiniz tahmini doğum tarihimiz 9 kasım bursada yaşıyoruz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden tşkler
kızlarrr günaydınn hepinize.
tuğba canım listen için teşekkür ederim.onu bize göre uyarlamaya çalışacam.
usha senin kızda hacıyatmaz galiba.2de yatıyo demişsin 4e kadar.2saatlik bi uykusu mu kızının.yoksa ben mi yanlış anladım..
asu kaşık mamalarından denedim.ilk başta sevdi daha sonra midesni bulandırdı.sulandırıpda hiç içirememm.biberondan bişey içmiyo artık.sadece alıştırma bardağından sadece su.sütü fala bıraktı.
gamze bi günleri bi günlerine uymuyo ama.benim oğlanın hiç bi zaman çok uyuduğu olmadı.yenidoğanken bile çok uyumadı düşün artık. biberonu kabul etmiyo canım.bazı çocuklar uyku halindeyken içer.bizim çocuk uyku halindeyken bile içmiyoo.
sprey canımm çok geçmiş olsunn.allah acil şifalar versin.içini ferah tut ki güzel şeyler olsunn.
karaca canımmm biliyorumm senin oğlanda uykusuz.çok zor valla.allah yardımcımız olsunn ne diyeyimm.
haklısın aslında
ama izmirdeym hanı burda bı satıcı buldk gercı gecen yıl da hep ondan alırdk
kendı tarlasından getrdıgını soledı
ama aklım karıstı sımdık:26:
Herkese merhaba
Bugün sağlık ocağına gittik..Oğlumla alakalı herşey iyi çok şükür..Ben de aşımı oldum, kanımı verdim geldim..Bakalım tahlilden neler çıkacak?
ilkim_aras, canım bugün yine doktora da ebeye de oğlumun uyku durumundan bahsettim..Ama tabi yapılacak birşey yok, huyu böyleGece yine 4-5 kere uyandı..Saat 6'dan beri de ayaktaydı, şimdi uyudu..Gündüz uykularımız da iyice azaldı bu aralar zaten..
gamze bu sabah yine düşürdüm çocuğu yaaoff ne olcak bizim bu halimiz bilmem minder koydum tv sehpasının önüne çocuk çarpmasın diye onun üstünde oynuyordu e olmadık köşesine yüz üstü kapaklandı oturduğu yerde allahtan bişey olmadı ağladı biraz ama kıyamam kuzuma çok temkinli aslında ayağa kalkınca nasıl oturabilir hemen öğrendi çok temkinli bi o kadar da cesur bu kız ya
Herkesin kadir gecesi mübarek olsun
Ya bu kızı ne zamn yıkasam hemn ardndan kulgna koydgm pamukları yutuyorrr
öffffff
ne kadar da dıkkat etsem bırını kaşla göz arasında yıyorrrr
sınır olyorm kendmeeee
coook
hem de coookk
kızlarrr günaydınn hepinize.
tuğba canım listen için teşekkür ederim.onu bize göre uyarlamaya çalışacam.
usha senin kızda hacıyatmaz galiba.2de yatıyo demişsin 4e kadar.2saatlik bi uykusu mu kızının.yoksa ben mi yanlış anladım..
asu kaşık mamalarından denedim.ilk başta sevdi daha sonra midesni bulandırdı.sulandırıpda hiç içirememm.biberondan bişey içmiyo artık.sadece alıştırma bardağından sadece su.sütü fala bıraktı.
gamze bi günleri bi günlerine uymuyo ama.benim oğlanın hiç bi zaman çok uyuduğu olmadı.yenidoğanken bile çok uyumadı düşün artık. biberonu kabul etmiyo canım.bazı çocuklar uyku halindeyken içer.bizim çocuk uyku halindeyken bile içmiyoo.
sprey canımm çok geçmiş olsunn.allah acil şifalar versin.içini ferah tut ki güzel şeyler olsunn.
karaca canımmm biliyorumm senin oğlanda uykusuz.çok zor valla.allah yardımcımız olsunn ne diyeyimm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?