- 19 Mayıs 2011
- 160
- 0
- 316
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.781
tanıdık geldiğinden değil benim eşimde bu konularda tereddütlü daha farklı düşünmüştü acaba aynı meslek olabilirmi dedimbenim eşimin mersin bulumasından haberi yok alaşehir buluşmasından var çünkü kendide buluşmada yanımda olacak tek tanışmamdan taraf değil gibi:26:
aşk olsun senin istanbulda olduğun gözümden kçmış sende gel neolurr hem valla herşeyide kocaya söyliyemem ablamızı alıp edibe ve siizle buluşucam kocaya ne desemde bırakmaz öyle işte
Hmmm anladım canım.
Hiiiii!Ben eşimden habersiz bir şey yapamam,içimden gelmez.Geceleri uyku uyuyamam vallaha.Laf arasında bir iki çıtlattım,buluşturayım da kızım bir iki arkadaş edinsin falan dedim ama ne git dedi ne gitme.Ağzını açmadı.:26:Sağol Denis'ciğim şaka yaptım zaten,alınmam ben öyle kolay kolay.
Ya düşünsenize ne güzel olurdu;forumdaki tüm kasım anneleri bir araya gelsek çoluk çocuk cümbür cemaat,eşler falan da...Düğün yemeği gibi olurdu vallaha.Hayali bile güzel.
Bak ne güzel söylüyorsun işte..Biz ne kadar güçlü, güvenli ve moralli olursak bebeklerimize o kadar faydalı oluruzSabahki iletimde de yazmıştım yine tekrar edeyim..Sen kendini bildikten sonra bırak başkaları ne derse desin..
nehirada, oğlumda hastalandıktan sonra yarım kilo verdi ve hala da alamadı kilo..İnsanın ister istemez canı sıkılıyor..Karahan'ın hastalığı da benzer bir hastalıktı..Yüksek ateş ve kollarda bacaklarda döküntü oldu ama bizde ağızda döküntü olmadı, tek fark bu..İnşallah en kısa zamanda toparlar yavrun..
canım sanırım 6. hastalık diye bi hastalık varmış o galiba bizimkinin hastalığı önce yüksek ateş 5-6 gün sürüyor sonra da döküntü başlıyormuş bizimkinin dün akşam ateşi düştü bu sabah yüzü ve vücudu döküntülü isilik gibioldu sanırım hastalığı o bu da 3 gün falan sürüyormuş bakalım geçecek inşallah
maşallah kusuna ya işte ne bilim artık umursamıcam zaten ya yoksa baksana üzülüorum cocguda üzüyorum bişeyler tıkmakla... nasılsın izmire gectn mi sen bu ara rahatsındr tercih falan kalmadı kuşun nası
Ya kızlar size bir şey soracağım.Benim kızım yoğurdu bir türlü yiyemiyor ya.Yemiyor demiyorum çünkü gerçekten yiyemiyor.Ağzını açıyor yemek için ama midesini bulandırıyor,öğürüyor.Başka hiçbir yiyeceğe bu tepkiyi vermiyor.Sevmediği şeyler olunca başını çevirir,ağzını açmaz ya da kaşığı elimden almaya çalışır ama yoğurt başka bir şey.Pekmezli verdim olmadı,meyvelerin hepsini denedim olmadı,onun için özel reçel kaynattım yine olmadı.Sadece sarımsaklı yoğurdu beğendi inanır mısınız?Onu da geçen gün yemeğin yanına yapmıştım.Biz yerken bir deneyeyim dedim.Gayet güzel yedi.O da kaşıkla vermedim yani ekmeği bandırıp verdim.Yeyince şaşırdım birkaç kez daha verdim tadını mı almadı acaba diye ama baya baya yedi.9 aylık çocuğa da sarımsaklı yoğurt verilir mi bilemedim ki? Ne yapsam?Bana bir fikir verin.
Tebrik ederim yavrunu..hakkında hayırlısı olsun..yalniz bana rakip oldu ahbap..ben edebiyat fakültesinde okuyorum..onunla artık mefailun failun ttakılırız ya bu arada 9eylulde Osmanlıca butunlemem var..dua edin azıcık kizlaaarralıntı zor oluyor telden edibe evt canım fazla giremiyorum okullarda kapalıya he size söylemeyi unuttum benim kız bu sene tekrardan sınava girdi türkçe öğretmenliği yıldız teknik eğtm fakültesine gitcek bu sene karaca yemekten önce emzirme canım süt onları çok tok tutuyo bende emzliriyormuşum diye kız yemiyomuş şimdi ipek gibi oda az yemeye başladı şükt
15 16 Eylül de ordayiz cicm..o zaman senin kiz maşallah hastalıktan kurtulmuş tosunlar gibi olur valla..taksim de filan buluşalım diyorum ben ama daha denis le konuşmadık..netleşmedi..sana haber ederiz tamam mıedibe ne zaman geleceksin istanbula bu istanbul avrupa yakasında buluşacaktık ya:))) umarım melis iyileşinceye denk gelir çünkü hastalığı bulaşıcıymış bugünlerde ise kimseyle görüşemicem geçmesin diye de :)
ay hayırlı olsun..ne guzel dergisi tasasizYok Canım ya,işlerimiz rast gitmedi, Bodrum'da kaldık. Hoş, ben çok da şikayetçi değilim. Alıştım buralara beş senedir. Tercihler bitti şükür. Bu sene sözleşmemi daha rahat koşullarla yeniledim. Kızıma daha çok vakit ayırıcam.
Bence yesin de nasıl yerse yesinNehir en çok sade seviyor ama ben bazen yoğurtlu muhallebi yapıyorum. Şeftali rendeliyorum. Birkaç çorba kaşığı yoğurt, milupa 8 tahıllı-ballı (içindeki bal zararlı özelliğinden arındırılmışmış. Bize zararı olmadı.) ve ev yapımı bir tatlı kaşığı reçeli karıştırıyorum. Yoğurt tadı gelmiyor hiç. Serin bir tat veriyor sadece. Pirinç unu muhallebi yerine bunu veriyorum akşamları. Bir dene bakalım. Ballı kaşık maması yerine 7 tahıllı da kullanabilirsin. Ben bebe bisküvisi veya ekmek yerine milupanın anne sütüyle hazırlanan tahıllarını kullanıyorum.
Kızlar bu arada Nehirtoşumun ilk dişi bugün geldiSabah kahvaltıdan sonra suyunu içirirken bardağa çarptı tık tık Baktım, göremedim. Parmağımla yokladım, minicik bir sertlik, yerim senin dişini diye kucakladım. Evde deli deli dans ettik kızımla Ama son zamanlarda anormal artan salya dışında bir belirti olmadı şükür. Darısı diş bekleyenlerin başına.
kızlaarrr merhabaa..
devkule sormuşsun tarhana olayını birkaç gün olmuş sanırım ben ancak gördüm maleseef.. muhtemelen sen çoktan tecrübe ettin ama, büyük kap az tarhana mayalayacaksın en az bir haftaa... o kabar kabar olacak, yoğuracaksın tekrar bırakacaksın.. yine kabaracak.. bu kısır döngü kabarmalar bitene dek devam edicek canım.. sonra küçük küçük parçalar halinde masanın üstüne yayacaksın, kurumalarını bekleyeceksin, çok kurutma taş gibi olursa robot çekmiyo, ben bir robot yaktım, ilk yapışım malum.. tecrübe ettik çok şükür, çook leziizz oldu, oğlum da pek seviyo çok şükür uğraştığıma deydi, inşallah seninde sağ salim biter.. hadi kolay gelsiin..
ya birkaç gündür yoktum, neyse ki sizde yoğunsunuz herhal, korktuğum kadar çok sayfa birikmemiş... Emirin 2.dişide patlamış, ama hasta oldu, pazar günü bir arkadaşın nikahına gitmiştik, çook soğuktu salon, bizimkide uyuyordu giderken çok terlemişti, orda uyandı, uyanır uyanmaz üstünü değiştim ama klima çarpmış işte çocuğumu.. kaç gündür hapşırıyodu burnu akıyodu, dünde deli gibi öksürük başladı.. hemen doktora götürdüm, ilaç verdi.. bizim oğlan doktor amcasını mı özlüyo ne, gittik geldik ertesi gün yani bugün öksürüğü kesildi.. ilaçlar mı çok iyi geldi anlamadım.. şaşkınım ama, gizliden gizliye ilerlemiyordur inşallah hastalığı, gerçekten geçmiştir umarım.. ya bu sıpanın hastalığı bile kendine özgü, bi tuhaf..
bu arada hastanede yine yanımıza birileri gelip ' aaa bu şu reklamdaki bebek değil mi?' dediler.. artık yazı asacam çocuğun boynuna, tv de yok diye.. bide hayır diyorum bi ısrar bi ısraar, sanki var da ben saklıyomuşum gibi bi tavırlar falan.. zaten çocuk hasta, apar topar sabah kalkmış hastaneye gitmişim, korkuyom bi taraftan çünkü ilk kez hastalanmış çocuk, bide yalnızım eşim gelemedi, elim ayağım birbirine dolanmış, bide hayatımda hiiç görmediğim bir iki densizin tavrını çek.. biraz sertçe hayır hanımefendi çocuk benim, oynasa benim haberim olurdu herhalde diyerek biraz tersledim sanırım, bozuldu kadıncağız.. sonra Emirin çokta önemli bişiyi olmadığını öğrenip çıkınca doktorun yanından, tabi rahatlamış olmanın verdiği rehavet ile bir vicdan yaptım, niye kadına öle dedim, kırdım diye.. başladım hastanede kadını aramaya, amaaaa buldum.. aşağı kan vermeye gitmiş.. sonra açıklama yaptım, özür diledim, hatta Emiri bile verdim kucağına affetsin beni diye, çok şükür aldım rızasını, uyku girmezdi gözüme.. ya ben böleyim işte, sinir bende bi anda zıplar sonra pat diye gidiverir.. dengesizim biraz sanırım bu konuda..neyse çok şükür oğlumda iyi..
ohh değmeyin keyfime..
hayat ne garip ya, bin bir şey takarız kafamıza, o niye öle, bu niye böle, o niye şunu dedi, bu niye böle yaptı.. ya ne kadar saçmaladığımızı işte Allah böle minicik bir dert verince anlıyoruz.. önemli olan tek şeyin sağlık olduğunu.. neyse, herkese bol sağlıklı, güleç, şen günler.. öpüldünüüzz... yine kimse yok.. bende gidip uyuyayım barii..
Ay ay yakışıklı tosuna cok gecmisler olsun..inşallah bizim de ilk hasta oluşumuz böyle kolayından dertsiz tasasiz oluverrir de ben delirmem...zira etrafta o kadar cok salgın var ki erdem hasta olmadan sanırım ben onu hasta edicem..korkumdan kimseyi yaklaştırmaz oldum cocuğa..el tırnak kontrolü , hapsirik aksirik takibi derken iyice obsesif oldum ya..ay bı büyüseler sunlar kolayından..kızlaarrr merhabaa..
devkule sormuşsun tarhana olayını birkaç gün olmuş sanırım ben ancak gördüm maleseef.. muhtemelen sen çoktan tecrübe ettin ama, büyük kap az tarhana mayalayacaksın en az bir haftaa... o kabar kabar olacak, yoğuracaksın tekrar bırakacaksın.. yine kabaracak.. bu kısır döngü kabarmalar bitene dek devam edicek canım.. sonra küçük küçük parçalar halinde masanın üstüne yayacaksın, kurumalarını bekleyeceksin, çok kurutma taş gibi olursa robot çekmiyo, ben bir robot yaktım, ilk yapışım malum.. tecrübe ettik çok şükür, çook leziizz oldu, oğlum da pek seviyo çok şükür uğraştığıma deydi, inşallah seninde sağ salim biter.. hadi kolay gelsiin..
ya birkaç gündür yoktum, neyse ki sizde yoğunsunuz herhal, korktuğum kadar çok sayfa birikmemiş... Emirin 2.dişide patlamış, ama hasta oldu, pazar günü bir arkadaşın nikahına gitmiştik, çook soğuktu salon, bizimkide uyuyordu giderken çok terlemişti, orda uyandı, uyanır uyanmaz üstünü değiştim ama klima çarpmış işte çocuğumu.. kaç gündür hapşırıyodu burnu akıyodu, dünde deli gibi öksürük başladı.. hemen doktora götürdüm, ilaç verdi.. bizim oğlan doktor amcasını mı özlüyo ne, gittik geldik ertesi gün yani bugün öksürüğü kesildi.. ilaçlar mı çok iyi geldi anlamadım.. şaşkınım ama, gizliden gizliye ilerlemiyordur inşallah hastalığı, gerçekten geçmiştir umarım.. ya bu sıpanın hastalığı bile kendine özgü, bi tuhaf..
bu arada hastanede yine yanımıza birileri gelip ' aaa bu şu reklamdaki bebek değil mi?' dediler.. artık yazı asacam çocuğun boynuna, tv de yok diye.. bide hayır diyorum bi ısrar bi ısraar, sanki var da ben saklıyomuşum gibi bi tavırlar falan.. zaten çocuk hasta, apar topar sabah kalkmış hastaneye gitmişim, korkuyom bi taraftan çünkü ilk kez hastalanmış çocuk, bide yalnızım eşim gelemedi, elim ayağım birbirine dolanmış, bide hayatımda hiiç görmediğim bir iki densizin tavrını çek.. biraz sertçe hayır hanımefendi çocuk benim, oynasa benim haberim olurdu herhalde diyerek biraz tersledim sanırım, bozuldu kadıncağız.. sonra Emirin çokta önemli bişiyi olmadığını öğrenip çıkınca doktorun yanından, tabi rahatlamış olmanın verdiği rehavet ile bir vicdan yaptım, niye kadına öle dedim, kırdım diye.. başladım hastanede kadını aramaya, amaaaa buldum.. aşağı kan vermeye gitmiş.. sonra açıklama yaptım, özür diledim, hatta Emiri bile verdim kucağına affetsin beni diye, çok şükür aldım rızasını, uyku girmezdi gözüme.. ya ben böleyim işte, sinir bende bi anda zıplar sonra pat diye gidiverir.. dengesizim biraz sanırım bu konuda..neyse çok şükür oğlumda iyi..
ohh değmeyin keyfime..
hayat ne garip ya, bin bir şey takarız kafamıza, o niye öle, bu niye böle, o niye şunu dedi, bu niye böle yaptı.. ya ne kadar saçmaladığımızı işte Allah böle minicik bir dert verince anlıyoruz.. önemli olan tek şeyin sağlık olduğunu.. neyse, herkese bol sağlıklı, güleç, şen günler.. öpüldünüüzz... yine kimse yok.. bende gidip uyuyayım barii..
canim benim..seviyom seni ve içindeki sevgini..oğlunu da ..optummmm cok..iyi uykular ben bir posta uydum uyandım cvp yazayım uyuyacam geri tşk. ederim cvp için daha yapmadım tarhana hakkında bilgi topluyordum kararsız kaldığım düşündüren yanları oldu yani şöyle maya koymayıp tarhana ile mayalayanlar olmuş nohut ta mayalandırır diyenlerde var hmmm bir konu daha bu işlem 1 hafta 10 gün sürüyor ama dolapta mayalanmıcak galiba, yoğurt konusu da var süzme yoğurt olacak illaki dimi bunlar bizim tarsus sıcağında dışarda mayalanması küflendirip kokutmazmı kiii :26:
happy hoşgeldin sen şimdi yazar yazr sayfa coşar bende 3 gecede okur bitiririm artıkhadi iyi geceler ben yatar
canım benimkinin de haberi olacak da daaa sı var işte kızlar tarsus a gelirse işim daha kolay olacak aslında bu aralar yan tarafımızda oturan komşu ile mezitlide kızına gitmeyi düşünüyoruz emniyet md. den sonraymış evi kızlar sizin ev yakınmı oralara karacanın uzak olma ihtimali var beyhan sen yakınsın galiba
ben şimdi yatar siz biirazdan toplanıp gece sohbeti yaparsınız boool sohbetler
Arkadaslar hani biz park yatağın kademesini büyüdüler diye aylar once indirmiştik ve icimiz rahatti ya...
bugun 9 da aksam yani erdem i bıraktım yatağına uyusun diye çıktım odadan
iki dakika sonra gittim dinleyeyim üstünü örtelim diye baktım mirildaniyo oynuyo şarkı soyluyo
uyur herhalde dedim ellesmedim
5 dakika sonra gittim hala oynuyo..yalniz bı seylerin hasur husur sesi geliyo..
gidip bı bakayım yanına dedim..
Aman alallahım
minik bı eczane oluşturmuş erdem..
pisik kremleri ıslak mendiller losyonlar burun aspiratoru daha nelerrrrrr neler..
Hani park yatağın kenarında eşya koyma gözleri var ya artık tay tay yapıp dikilirjken ordan elleri ile herseyi uzanır alabiliyorlar..
bosalttim tamamen o bölmeleri..
hay Allah im ya..
Arkadaslar hani biz park yatağın kademesini büyüdüler diye aylar once indirmiştik ve icimiz rahatti ya...
bugun 9 da aksam yani erdem i bıraktım yatağına uyusun diye çıktım odadan
iki dakika sonra gittim dinleyeyim üstünü örtelim diye baktım mirildaniyo oynuyo şarkı soyluyo
uyur herhalde dedim ellesmedim
5 dakika sonra gittim hala oynuyo..yalniz bı seylerin hasur husur sesi geliyo..
gidip bı bakayım yanına dedim..
Aman alallahım
minik bı eczane oluşturmuş erdem..
pisik kremleri ıslak mendiller losyonlar burun aspiratoru daha nelerrrrrr neler..
Hani park yatağın kenarında eşya koyma gözleri var ya artık tay tay yapıp dikilirjken ordan elleri ile herseyi uzanır alabiliyorlar..
bosalttim tamamen o bölmeleri..
hay Allah im ya..
cnm benm cok zor anne olmak Allah kolaylık versnn...Merhaba kızlar, gecen ay artık rapor alamam düşüncesiyle işe başlayacaktım. Kayınvalidemi çagırdım fakat 3 gün calıştıktan sonra baktım yapamıyorum herşey bir yana kayınvalide ile aynı evde olmuyor-cocuk hatırına bile olsa- bir 30 günlük daha rapor aldım. Ve gene raporumun bitmesine 1 hafta kaldı. Bakıcı arayışına girdim. Geceleri sıkıntıdan uyuyamıyorum. Üst komşum bakacak bakalım. Deeneyecegim olmazsa ücretsiz izine ayrılacagım...
sprey annemmm geçmiş olur en ksa zamanda yavruna şifa göndericem bütün kalbimle gökçe kıza iyi bak öptüm onu üzülme sakın sen güçlü olki oda olsun. kemece arkadaşım ne oldu beline geçmiştir umarım üşütme bu mevsimde bel ağrıları artıyor gamzee kız hiç pas vermiyon tatlım denizimide gören aa ne kadar küçük diyo tabi bende üzülüyom ama bizim sağlık sorunumuz var ne mutluki tek derdimiz zayıflık olsun bak o ne uzun ve yapılı bir kız olcak sen gör
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?