2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

o kadar uzar mı ki tedavi umarım inatçı değildir benimki sirkenin kokusunan nefret ederim ama bende deneyeyim inşallah seninde kısa zamanda geçer kurtulursun tabi bende.

çok teşekkür ederim canım umarım geçer numıs med diye jel verdi onu hamilelik boyuncada kullanabilirsin dedi hamilelikte sık görülebilir endişelenme dedi ama yinede sıkıntı işte...
arkadaslar numis med yerine doktor bana glizigen diye bir jel tavsiye etti en iyisi budur ve hamilelikte kullanılmasını oneririm demisti..
numis med'den pahalı ama ben sonuclarından cok memnunum, bazen arada hemoroid im azınca afedersiniz oralarımı da yıkıyorum cok rahatlatıyor...

bu arada bu paraben falan bunlara kadar inersek sonumuz yaman olur kızlar bu kadar detayı bilmek de iyi degil.. ona bakarsanız neler yiyoruz neler? hangimiz koyde yetisen sebze meyve yumurta ile besleniyor ki?
yani cocugumuza surecegimiz kremlerdi oydu buydu diypruz ama bu cocuklara ileride inanılmaz junk food lar ( sakız, gofret, hatta fast food, cikolata) yedirilecek.. ben yapmasam da muhakkak akrabaları yaptırtacak..

bir de kremlerin iceriklerine kadar giderseek oooooo...
mustela da var diyorlar ama mustela cocuk doktorları tarafından tavsiye ediliyor..
benim eltim ve kayıınbiraderim amerika'da yasıyorlar ve onların da bebisi oldu kız her seyi mustela kullanıyor ve biliyorsunuz amerika bu konularda cok hassastır..

bilgi paylasımı icin tesekkur ederim kendi adıma ama iice kafayı yerim bunlara da dikkat edecek olursam..

Son düzenleme:
valla ben koç burcuyum karşımdakinin ne burcunda olduğu beni pek alakadar etmiyor çünkü herkes karşımda hafif kalıyor. Kızım ikizler onla uğraştıktan sonra gerisi vız gelir. Akrep olacağı kesin benim bebişimin. Keşke yay olsaydı çünkü en can arkadaşım yay ve birbirimizin suyuna gittik mi sorun yok. Ama akrebin geçekten iğnesi var kendi haline bırakmak gerekiyor.

benim kızkardeşimde internete bakma .. bişey okuma.. kafana bişey takılırsa ya dra ya bana sor diyor.. ama insan merak ediyor öğrenincede sonuc: pimpirikli anne modeli

ay ben herhalde o yolda kosar adımlayım.. kızkardeşim Allah o bebeğe yardım etsin bi deli ana babanın eline düşmüş diyor.. cok mu abartıyoruz .. ilk diyemi böyle bilemedim.. ama nedense bana normal geliyor..

hava İstanbulda cok güzel...

canım sahilde yürüyüş yapmak istiyor.. acep bizim kızın mı canı istiyor.. ay ben aşeriyorum ne olacak..

O zaman neden sigarayı bıraktık neden alkol almıyoruz. Sizi bilmem ama ben kızımın erkenden regl olmasını(6-8yaş gibi) ve benim tedbirsizliğim yüzünden kanser olmasını istemem. Tevekkül denilen olgu kader denilen olgu bu konular için asla ama asla geçerli değil.
Bu arada abur cubur ve fast food tarzından eğer ağırlığını koyarsan çocuğunu uzak tutabilirsin. Bizimde akrabalarımız var ve ben hepsine göre bu konudaki sert tutumumdan dolayı ayıplanıyorum umrumda mı aslaaaaa. Kızım hepsinden daha değerli ki yılda en fazla birkez ateşleniyor. Tamamiyle dikkatli ve doğru beslenmesinden dolayı.

kızlar idrara çok çıkıyordum, doktor idrar tetkiki ve idrar kültürü istedi , kültür sonucu pazartesi çıkacak ama idrar tahlilim çıkmış, lökosit ve wbc yüksek enfeksiyon mu var ki

bol.. canım nerdesin sen ya asagıda gördüm onlinesın .. hersey yolundamı bebiş nasıl..

cnm napim işyerimle ilgili çok sorun yaşıyorum hergünümü zehir ediyo adam öle arada girip okuyorum işte bebğim ii çok şükürde bu yaşadığım stresten çok etkiliyorum onuda biliyorum ama engel olamıyorum işte(normalde haftaya randevum vardı cmtsiye aldılar heyecanlıyım oyüzden bakalım cinsiyetimiz kesinleşir artık..
sen nasılsın cnm?

hicbirimiz istemeyiz bizim yüzümüzden bebeklerimize bişey olmasını.. tevekkül etmek tedbirsiz olmak anlamına gelmiyor.. ilkgünden beri herbirimiz kendimize göre bebeklerimiz için özveride bulunuyoruz..

ama sakınan göze çöp batar demişler.. cok da detaya inmemek gerekir diyorlar.. ha ben öylemiyim değilim bende çıldırmıs gibi bir koruma içgüdüsü var bu sadece bebeğime değil kardeşlerime anneme eşime hatta..

ama görüyoruz dısarda ne anneler var cocugunu sokağa atanlar ilgilenmeyenler .. herkesin cocugu saglıksız mı değil tabi..

biraz daha rahat olmak lazım cok detaya inmemek lazım diye düşünüp henüz uygulayamayanlardanım..

insaalah olmaz canım sen dr.una güven o dogrusunu bilir.

deryacım hayırdır sen cumaları giderdin canım.halen haftadamı dr.a gidiyorsun canım deiştimi yoksa.insaallah güzel haberlerle gelirsin canım.

yok canım her hafta gitmiyorum artık 3 lü test günümdü o gün ondan dolayı gittim

deryacımm nerdesin doktora gitmiştin dün.. neler oldu anlat bakalımm...meraktayız şekerim

3 lü testimiz oldu canım ultrosonda herşey iidi 153 gram olmuş bebişim cinsiyetini sölemedi yine :) kan testimde yarın çıkıyor tam idrar tahlilide istedi birde küçük tansiyonumu yüksek gördü 1 hafta boyunca sabah akşam takibini yapıp bildiricem ama tansiyonum benim heyecandan çıkıyor 2 gündür ölçüorum bu seferde düşük anlamadım 5 lerde küçüğüm sanırım idrarı bu yüzden istedi neyse ne varsa çıkar inş salı günü cinsiyet için başka bir hastahane ye gidiyorum napim söylemio yarın sabahdta eşim alıcak sonuçları druma göstericek inş bişey çıkmaz

ay çok güldüm yaa ama canım maalesef bizim güzelliğimiz boşuna gidio bizede yasak başından beri ne zamana kadar da sürecek bilmiorum ben söyleyene kadar kardeşsiniz dedi bize drm zaten 4. ayımız bitti bu zamandan sonra doğurana kadar yasak olur heralde

Son düzenleme:

Ben kızıma 9 aylıkken dondurma yedirdim. 6-7 aylıkken karla tanıştırdım. soğuğa alışsın diye çok giydirmedim. Terleyen çocuk hasta olur üşüyen değil. Hamileliğimde ve ilk 5 yıl gıdasına dikkat ettim. 11 yaşına kadar gazlı içecek içmedi. hala içemiyor çünkü alışkın değil. Ben anne olarak görevimi yaptım. Bir çok kişiye göre ayy böyle çıkarsa hasta olur tarzında giyiniyor ve hiç birşey olmuyor çünkü dediğim gibi gebelik dahil ilk 6 yıl evham yok tedbir var şeklinde büyüttüm. boğulur diye havuç vermemezlik yapmadım boğulmadı. Üşür diye sokağa çıkarmamazlık yapmadım sosyal oldu 9 aylıkken arkadaşları kapıya gelip bizimle bahçede oynaya bilir mi diye soruyorlardı. Evham asıl bunlar. ama tüm dünyanın kabul ettiği (Amerika gelişmiş ülke değildir çünkü gelişmişlik durumu çok az bir kısmı için geçerlidir.) zararlı etkenlerden korudum ve faydasını gördüm.

Tüm zararlı ürünlerin yararlı alternatifi vardır. Üşenmeyelim yeter.

ben de çok idrara çıkıyorumartık büyüyo mesanemizi sıkıştırıyor.bu arada iştahım hiç yok benim kızlar yaaaaaaaanapacm ben?az az yiyorum hep.canım çekmiyor hiç böyle yemek yiyeyim diye yemiş oluyorum yani

Son düzenleme:

ah canım.. işyerinde geciyor cogu zamanımız orda huzursuz olunca cok kötü olur..daha önceki işimden biliyorum..İnşallah hersey yoluna girer..

Sen yinede cok stres yapmamaya calıs bebiş için..

Kesinleşir inşallah.. hayırlı haberlerle gel canım benim..

Adana nasıl cok sıcak oldumu..

canım sen tamamiyle benim demek istedigimi yanlıs anladın.. ben tabiki bir anne olan sana yaptıkların ve yapmadıkların icin bir sey demiyorum...ben bu yolun cok basındayım ama sadece mustela konusunda bu kadar tutucu olmamak lazım en azından ben oyle olmayacagım..

ben sadece kremdeki aktif maddeye kadar bakarsak en azından ben kendim kafayı yerim demistim..
alkol almamak sigara icmemek bunlar tamamiyle bizim beslenmemizle alakalı seyler.. yoksa ben de tabii ki baskın bir sekilde cocuguma ne fast food yedirtcem ne de gazlı icecek iciricem hatta cay bile icimricem.. hap kadar cocuklara cay iciriyorlar kusuruma bakmayın sinir oluyorum tamamiyle demir emilimini engelliyor cay.. buyuklere bile zararlı cocukları dusunemiyorum..

ama mustela gibi buyuk bir firmanın amerika'da kullanılıyor ve serbest olması cok onemli bence... ayrıca sen gelismis degil diyorsun ama amerika'da her kremin ilacın arkasında inanılmaz detyalı bilgi var ve bizimki gibi altın cilek orneginde oldugu gibi saglık bakanlıgı'nın bosluklarını bularak onay almıyor, gordunuz turkiye'de kadın altın cilek hapından öldü..

orada adamın canına okurlar zararlı bir sey bile bile sattırılırsa.. kopegi komsunu ısırdı diye 600 usd ceza odenen yada copu 10 dakika erken cıkardı diye 50 usd ceza odenen bir ulkede insan saglıgına bu kadar zarar verilecek dunyaca unlu bir kremi sattırtmazlar bence..
ayrıca benim eltim biyoloji ve cocuk saglıgı mezunu univ. + master ve su anda cocuk gelisimi uzerine doktora yapıyor yani bu konularda extradan bir hassas ne alırsa alsın onceden cok uzun arastırıyor..hocalarına danısıyor.. mustela da bu konuda onun evinde her yeri kaplamıs durumda..huzurlu bir sekilde kullanıyor..

yani sırf paraben adlı bir sey var diye pediatrların tavsiye ettigi ve dunayca unlu bir seriyi kullanamayacaksak o zaman kendimizi köylere tasıyıp tamamiyle dogal yoldan takviyeler yapmamız gerekir, en azından ben kendi adıma konusuyorum..

en son, 4 yıl evvel cocugu olan bir arkadasımın su anısını anlatmadan edemeyecegim:
kız evine ayakkabı degil giyilmis corapla bile sokmyuyordu..cocugun odasındaki halıya terlikle basılamıyordu.. extra hijyen extra temizlik , cocugun kıyafetleri beslenmesi icin ayrı bir kadın tuttu.. yok ona dokunma yok onu elleme...ondan sonra bir gun parkta cocugunu salıncaktaki paslı demiri yalarken gorunce tum yaptıklarına ragmen mikroplardan kacamayacagını ve cocugu bir sekilde serbest bırakması gerektigine karar vermisti ve bizi cok guldurmustu

bu verdigim ornek baska tabi ama ben oturup extrajel yada acı biber kremi surelim demiyorum cocuga ama bari mustela gibi sırf cocuk serisi olan dunyaca unlu kremlerdeki aktif maddelere bakacak kadar detaya inmeyelim diyorum, yani yine soyluyorum KENDI ACIMDAN..

Son düzenleme:

doktorumdan memnun değilim ama maalesef manisada değilim ankara polatlıdayım.şimdi özel hastanede bir erkek doktor buldum artık ona gidicem.tansiyonumda şimdilik ii gidyor çok şükür.teşekkür ederim canm saol.

kızlar idrara çok çıkıyordum, doktor idrar tetkiki ve idrar kültürü istedi , kültür sonucu pazartesi çıkacak ama idrar tahlilim çıkmış, lökosit ve wbc yüksek enfeksiyon mu var ki

canim lokositlerin cok olmasi bir az dusundurucu, lutfen uzerinde dur ve iyi bir bobrek doktoruna git ama hamile oldugunu soylemeyi unutma. benim sol bobrekde oksalat kristal var. malesef ilac alamiyoruz bebislere gore. ozellikle 6-ci aydan sonra risk olusa biliyo erken dogum falan bana soylenenleri diyorum sen sakin uzulme. o yuzden gereken neyse zamaninda yap. bu islerin sakasi olmaz. esimin is arkadasinin bobreyinde sorun vardi aman bir sey olmaz deyip gecistirdi hep. 7 -ci ayda eli ayagi sismeye basladi birden ve sanciyla acile kaldirildi. ya bebek ya anne dediler doktorlar, zavalli bebek 3 gun yasadi. simdi doktor 2 yil bebek yapmayi yasakladi. turkiyeye rusyaya falan gidiyor iyilesmek icin. diyeceyim korkma ben de uzuluyorum ama bunlari bilmemiz gerek ki hic bir seyi ihmal etmeyelim. opdum,.

canım lökosit mikrop gibi bişey demek galba çok su iç benimde bi değerim yüksek çıkmıştı dr çok su iç temizlensin içerlerin dedi sende suyu bol tut geçmiş olsun canım aklına kötü şeyler getirme ok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…