2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızım olacak kızlar rabbim hayırlısıyla kucağıma almayı nasip eder inşallah.eşim kız çok istiyodu nitekim dediği de oldu.şimdiden sinir etmeye başladı beni babasına düşkün bi kız olacak alıştır kendi kıskanma diye:)))hep hayırlısı neyse o olsun diye dua ettim.sağlıklısı olsun diye.şükürler olsunki çok sağlıklı çok güzel bi bebekkkkk:)))ama canımı sıkan birşeyl vardr karnın çok sert biraz kasılma başlamış çok dikkat et kendine dedi.ilk aylarda proluton iğne vuruluyodum bırakmıştık yeniden başladık şimdisizlerde okuyup canınızı sıkmayın kendinizi benimle kıyaslamayın ama dikkat edin kızlar.kaç gündür ağrım oluyodu çok üstünde durmuyodum herkesin var rahim büyüyo ondandır diye.bacağıma vuruyodu hatta ağrılar.dr çok yormuşsun kendini dedi.hiç bişe yapmıyorum oysaki.ne iş,ne bişe.sadece işe geliyorum gidiyorum.işim de rahat masa başı.eşim bırak işi demeye başladı zaten.bırakacağım bende.sadece yatacağım.gerekirse geri kalan kısmını da yatarak geçiririm.yeterki doğru zamanda sağlıkla doğsun bebeğim.bebeğim herşeyden önemli benim hayatım o.zaten zar zor bulduk birbirimizibu 3.gebeliğim benim.öyle işde kızlar.kendinize ve bebeklerinize iyi bakın,kendinizi yormayın,iş yapmayın,herşeyi bırakın boşverin ve stresten uzak durunnn.çok öpüyorum hepinizi....

merhabalar formu uzun zamandır takip ediyorum bende 16 haftalık hamileyim ve dün cinsiyetini öğrendim bi oğlumuz olcak :))) ve ben öğrenir öğrenmez oğluma kot pantolon aldım :)) bi karış inanılmaz bişi :)))

Allah yardım etsin canımm ben çok çekerdim nasıl feci bişey oo, aklında olsun cinsel ilişki tetikliyo hamile kaldıktan sonra olmadı hiç şükür belkide vardır ama beni rahatsız etmiyo, bide vajisil diye bi jel var oda ii gelir ayrıca bu aralar tatlı yememeye çalış, bol bol su iç çok çok geçmiş olsunn ..Allahım yok etsin o hastalığıı dünyadan..

yay çocukları susmaz hiç ama sevecen sıcakkanlı sevimli tiplerdir 2 tane yay çocuk tanıyorum ikiside çok yaramaz değill..

akrepler daha zordur kanımca benim eşimde akrep kaldım iki erkek akreple başbaşa ama severimm akrepleri...

Paraben nedir biliyor muydunuz ? (ÇOK ÖNEMLİ)

Eşim bahsetti. Bizi direkt ilgilendiriyor.

Ayrıca bir forum sitesinden şimdi okuduğum bir yazı

"ABD'de yapılan yeni bir araştırmada, bebek losyonları, pudraları ve şampuanlarında bulunan ''phthalates'' adlı zararlı kimyasalların bebeklere geçebildiği belirtildi.

Pediatrics dergisinin internet sitesindeki habere göre, Washington Üniversitesinden Dr. Sheela Sathyanarayana'nın başkanlığında yapılan araştırmada, 2 ila 28 aylık 163 bebeğin bezlerindeki idrarda bulunan çeşitli türdeki "phthalates" seviyesine bakıldı.

Araştırma sonucunda, tüm idrar örneklerinde, ölçülebilir seviyede en az bir phthalates bulunduğu, örneklerin yüzde 81'inde ölçülebilir seviyede 7 veya daha fazla "phthalates" bulunduğu tespit edildi.

Sathyanarayana, bebek losyonu, bebek şampuanı ve bebek pudrasının kullanımının, bebeklerin idrarında artan miktarda monetil phthalates (MEP), monometil phthalates (MMP) ve monoisobutil phthalates (MIBP) bulunmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Bilim adamları, bu bağlantının 8 aydan küçük olan bebeklerde daha güçlü olduğunu bunun sebebinin küçük bebeklerin söz konusu maddelerin zehirleyici etkisine karşı daha hassas olmaları olabileceğini belirttiler.

Sathyanarayana, "Şu anda bunun potansiyel uzun dönemli etkisinin ne olabileceğini bilmiyoruz, ancak hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar bu maddelerin gelişme ve üreme sağlığı üzerinde etkisi olduğunu, insanlar üzerindeki bazı araştırmalar da sağlık üzerindeki olumsuz etkisini gösteriyor" dedi.

Phthalates, plastikleri daha esnek ve kokuları kalıcı kılmak için kullanılıyor. Bu maddeler oyuncaklar ve kişisel bakım ürünlerinde de bulunuyor."

Mustela'da var. Uniwipes ıslak mendil'de huggies ıslak mendilde var. Johans's Baby'nin bazı ürünlerinde var. Sebamed biraz masum gibi.

Eski çalıştıığım mağazaya gittiğimde orada tüm markalar var hepsinin dökümünü çıkarıp önemli olarak sabit konu yaparım.
Yazın doğurmuycaz ki bebeklerin altını lavaboda yıkayıp bezleyelim (kızımda öyle yapıyordum)

canım çok mutlu oldum senin adına hayırlı uğurlu olsun bebişin...

:)) ya çok güzel oluyolar.. şimdi bişey almayın felan deniyo da insan dayanamıyo ki..
ben bana bişey alma diyenlere uyuz oluyodum
ben de gidip bebek doğmadan envai çeşit biberon ve emzik almıştım..
işte hava kaçırmayan, yok kauçuk, yok anne memesi gibi olan...
çünkü emzikli bebekler çok hoşuma gidiyodu..
sonra kızım bi doğdu, ağzına ne biberon, ne emzik hiçbişey almadı...
anne sütü dışında mama dahil hiçbişey içmedi, hepsini tükürdü
biberonlar da emzikler de elimde patladı
artık ikinciye kısmet

Vaseline cocoa butter sürüyordum göbişime daha çok çatlamayım diye. Koyver gitsin çünkü içinde varmış paraben. Çatlasınnn. Zeytinyağı sürerim artık. olduğu kadar. Tedbirli olmak lazım bile bile lades demenin bi anlamı yok.

banada dediler ama :))) dün cinsiyeti öğrendim nasıl olduğunu anlamadan kendimi alışveriş merkezinde buldum

Ayrıca yurtdışındaki arkadaşlar lütfen siz bi araştırın türkiye'de sağlık konusunda ne kadar vurdumduymaz bir bakanlığa sahip olduğumuzu herkes biliyor çünkü dünyanın bir çok ülkesinde yasaklamalar başlamış ama burda bişey olmaz mantığı güdülüyor ve firmalar bakanlığa baskı uygulayıp bizlerin bilgilendirilmesine engel olunuyor.

ya evet ya ben yay burcu istemem açıkcasıAllah ın gücüne gitmesin de hayırlı olsun sağlıklı olsun oyeter de işte düşünmüyor da değiliz hiç birimiz öyle değil mi

ay ay benim eşimde kızımda akrep olcak aksilik olmazsa tabi.. kızkardeşim ve en yakın arkadasımda akrep.. akrepler sardı dört bir yanımı ...hepsini de cok seviyorum..

belki kızımla babasının d.günü aynı olur eşim 10 kasım dogumlu... sezeryan düşündüğüm için ben 11.11.2011 de de yapabiliriz dogumu ...

benimde öle abilerim yakın arkadaşlarım hep akrep zaten akreplerle çok ii anlaşırım ben bizim babamızda 1 kasım ..şu 11.11.11 tarihi gzl ama bence çok fazla yoğunluk olur o gün özel bi gün oluyo belki ama ben ayarlamıcam ne zamn gelmek isterse önceleri bennormal doğuramam diyodum ama hamile kalınca bi cesaret geldi bi aksilik çıkmazsa bi avazda inşallahh..

çok teşekkür ederim canım umarım geçer numıs med diye jel verdi onu hamilelik boyuncada kullanabilirsin dedi hamilelikte sık görülebilir endişelenme dedi ama yinede sıkıntı işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…