2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

amin serracım sen nerede detaylı ultrasona girdin..

doktorların bu kadar abartmalarını anlamıyorum ve hiç de hak vermiyorum
hadlerini bilmeleri gerekiyor

ooo baya haşlamış doktor.. ama haksızda değil ya, abartmamak lazım yemek işini, kendimizi tutabilrsek tabi:)

canım benim önceki hamileliğim doğuma 3 hafta kala sona erdi malesef ve ne bebeğimde ne bende hiç bi sorun yoktu,bu seferde iyi gidiyoruz çok şükür doktor iki testimizin iyi çıktığını ancak önceden böyle bişey yaşadığım için istersem amniyo yapılabileceğini söyledi bense red ettim,onda bir sorun olduğunu bilsemde bu gebeliğe asla son vermem,rabbim verdi rabbim alır bana göre...allah korusun doğdu ve büyüdü diyelim ve başına bi iş geldi o zamanda red mi edicem onu?aslaa...bu durumu allaha bırakıyorum anlayacağın herşey onun takdiri...bende detaylı ultrasona giricem ama maksat içimiz rahat etsin....allah bebeklerimizi sağlıklıca ömürlüce bize bağışlasın inşallah...

selam canim ben gecen hafta sonucumu aldim ama kafam karisiyo 3lumu 4lu testmi olduguna, cunku Fransadayim turkiyeyele ayni deniliyor ama yaptigim bu teste kimi 3lu kimi 4lu diyor bende anlamadim

bu test ne testi oluyor ozurlu ,zeka testi falanmi ,sonuca bakinca sanirim o
ve ben gecen hafta sonucu aldigimda aynen benimkide 1:1018 yada 1118 cikmisti, doktor hic risk yok dedi
hani risk olabilmesi icin 1:250 ve alti olunca risk tasiyomus sizinkinde hic yok dedi
seninkide bu test sanirim hem risk tasimiyor 250 nin uzerinde 506 ymis
sana kim dedi riskli diye ,doktorda riskli degil demis

benim doktorumun bana soyledigi buydu insallah yanlis bilgi vermemis olurum

kesinlikle katılıyorum bende doktora erkeksiniz ve hamile olmak nasıl bişey bilemezsiniz demiştim,teori iyi ama pratik yok hocam sizde demiştim...sanki bizde şişmeyi çok istiyoruz

sana bir soru

Allah korusun bişi çıksa aldıracak mısın ?
ona göre yorum yapçam

ben olayı buraya taşımak istemiyorum bunu tartışmak fikir yürütmek..vs
bu soruya başına gelmeden dürüstçe cevap verecek kaç insan var bilmiyorum ama amniyosentez yapılanlara bakılırsa ???

Allah kimseyi böyle bi ikilemde bırakmasın ..günah azapp..
düşünmek bile çok yıpratıcıı..
şuan çok güçsüzüm..

Sadece şunu söyleyebilirim Allahım kimseye yaşatmasın sağlıklı evlatlar versin hepimize..

bence de abarttı belki de gozumu korkuttu bir de aynı aksam ikiz gebeliginde sadece 10 kilo almıs bir arkadasımla karsılasınca moralim bi bozuldu ki sorma..

ooo baya haşlamış doktor.. ama haksızda değil ya, abartmamak lazım yemek işini, kendimizi tutabilrsek tabi:)
inan ekstradan bir sey yemiyorum.. ben zaten aksamları hep hafif gecistirirdim.. bir tek aksamları normal yemek yemeye basladım o kadar.. ama inanın kız kardesim bile benden cok yiyor ne tatlı yiyorum ne borek corek.. abur cubur hic yemem.. sadece ogunlerimde yerim.. sabah kahvaltısı dısında neredeye ekmek bile yemiyorum.. yine de alıyorum anlamadım gitti

canım sonuç kağıdında pozitif yazıyoo o test kısmında yanındada nörel tüp defekti riski vardır yazıyoo..sen söyleyince hatırladım doktorum 300 ün altında risklidir demişti..ama neden referans değerleri böyle değil kağıtta neden böle yazıyoo anlamadımm..

helen cigim sen gonlunu ferah tutmaya calıs inan doktorun ne derse onu dinle.. lutfen bu kadar detay deger arastırma etme.. kendini yıpratırsın.. ne zaman geliyo tatilden?

hic gidipte daha bebek kiyafetlerine bi magazaya gitmedim neyde ne var ,hangi set icinde ne var bilmiyorum valla, zaten burda dedimya hediye olarak set veriyolar hatta bisey goturmesen bebek icin onlar yeter,bebekte cikana kadar onlardan hatta bir pakette yine hediye veriliyor da iste onluk zaten alincakta hani hastane ihtiyaci icin sormustum

burda veriyolar hemde baya veriyolar basta,hamile kaldiktan sonra dosyani gonderiyosun,alisveris icin ,zaten dogduktan sonrada devamli cocuk parasi veriliyor o ayri
oh ne guzel ah bide bizim kendimize ait evimiz olsa, icimde okadar cocuk odasi yapma hevesi var ama yapamam insallah esim baska bi is yeri acicak olursa oraya tasincaz insallah olur oturup kalkip dua ediyorum olsun diye

aman bşverr tek derdimiz kilo olsun... veririz sonra, bu kilo artışı engellenemiyor bazen.. ben bunu üni. yıllarında da yaşamaıştım... hiç bişi yapmadan çok kısa bir sürede 10 kilo aldım.. herkes ayy çok mu yedin , şunu ye bunu yeme akıl vermeye başladı.. meğer hormonal bişeymiş..
hamilelikte böyle ( arada istisnalar hariç, şu dünyayı yiyip kilo almayanlar mesela) hele son haftalarda, haftada 1 kilo alanlar bile varmış

onemli olan doktorlarin soyledigi bana gore
valla ben test kagidimi gormedim bile biliyomusun :)
testi hastahanede yaptirdik sonuc doktorunuza gidecek dedi,doktorda kagida bakti sonucunuz bu cikti riskli degil 250 alinda olmus olsaydi risk tasiyo olabilir demist ve kagidi tekrar dosyanin icine koydu ,bilmiyorum belkide seninki gibi yaziyodu ama benim icin doktorun aciklamasi onemli, hic korkma insallah bisey yoktur

Helencim kendini fazla yıpratma lütfen. Benim bir yakınım son aylarında defalarca Ankara'ya gitti geldi. Sebebi de doktorunun bir ihtimalden bahsetmesiydi. Ankara'daki konunun uzmanı evet dedi risk var. O kadar zor günler geçirdik ki. Dualar ettik. Ne olur sağlıklı doğsun bebek dedik. Eldeki verilerin hepsi bebeğin çok büyük bir problemle doğacağı yöndeydi. Bütün tahliller onu gösteriyordu. Anam bebik bir doğdu ki maşallah subhanallah dünyalar tatlısı. 1 yaşına girecek 2 hafta sonra inşallah. Hiç de hasta falan değil! Risklerin hiçbiri gerçek olmadı! Kağıt üzerinde yazılanlara baksaydık o bebek şuanda çok büyük bir hastalıkla mücadele ediyor olacaktı. Ama gerçekleşmedi o ihtimaller. Nolur kendini rahatlat. Allah'a güven. Tevekkül et. Bu bir imtihan. Allah sabır versin. Zor bir imtihan ama Allah'a havale et herşeyi. İnşallah sağlıkla doğacak bebeğin. Merak etme.

Kızlar bir video paylaşmış arkadaşım Face'de. İzlerken göz yaşlarımı tutamadım. Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al Bilemiyorum görebilecek misiniz ama gruba üye değilim ben izleyebildim. Siz de izleyebilirsiniz sanırım. Çok ama çok etkilendim. Yine izlesem yine ağlarım herhalde. Çok ama çok güzel. Bu mucizeye bir bakın lütfen... Hamd olsun bu güzelliği yaşatan Rabbimize.

iyimis valla sizin orasi burada dogduktan sonra baya veriyorlar sonrada her ay az bir miktar veriliyor sadece bebegin ihtiyaclarini karsilayacak kadar.

insalah canim sende ayri bir eve cikarsin bizim derdimiz ev almak ama cok pahali burasi fiyatlar acaip ucuk hayatta o kadar parayi bulup ev alamayiz ama en azindan bahceli kucuk bir eve cikmak istiyoruz iste.bende oda yapmak istiyorum ama bos yere masraf bize burada odalar cok kucuk eeee butcemizde ancak kucuk ev kiralrina yetiyor ne yapalim.bizde oda yapmayiz bir yatak ve cekmeceli bir dolap yeter bana bu evden cikarsam,cikamasam sadece cekmece ve yatak alacagim yeni yila dogru,bebek dogduktan sonra 3-4 ay bebek sepetinde yatabilir diye dusunuyorum.yeniyilda indirimler olacagi icin o zaman alacagim yatagini.

Helencim eminim çok üzülmüşsündür.. daha öncede yaşadıklarımı yazmıştım ama yine yazayım.. önceki hamileliğimde 2li normal çıktı daha sonra dr değiştirdim gittiğim dr 3lü istedi yaptırdım çok küçük bi risk var 4lü yaptır dedi 4lü yaptırdım ondada küçük bi risk var içimiz rahat etsin amniyosentez yaptır dedi. 19 haftalıktım sonuçlar zaten 1 ayda çıkıyor 6aylık bebeği nasıl aldırabilirdim... 3günde çıkanları var biraz ücret ödeyin 3günde çıksın sonuç dedi.. ben hiç istemesemde eşimin ısrarıyla (bize bişey olursa kim bakacak ona diye düşünmüş) yaptırdım.. amniyosentezi yapan dr dalga geçti benimle 5li de var yaptırcanmı dedi bu kadar küçük bi risk için neden yaptırıyorsun dedi.. ultrasonda da hiç bi sorun yoktu...neyse amniyosentez sonucu 3 gün sonra çıktı hiç bi sorun yoktu..sonuç çıkınca dru değiştirdim sonuçla birlikte başka bi dra gittim.. gittiğimde rahim 6cm açılmıştı.. bende servikal yetmezlik vardı evde yatmam gerekirken,ben amniyosentez için hastanede koşuştururken rahim ağzım açılmış.2hafta sonra kaybettim şimdi çok pişman oluyorum keşke yaptırmasaydım evde yatsaydım belki bişey olmazdı diyorum ama keşkeler geri gelmiyor.. bu defa sadece 2li test yapıldı en güveniliri 2li zaten ultrasonda da detaylı bakılıyor herşeyi çıkıyor.. zor kavuşmuşsun bebeğine bence hiç kafana takıp kendinide bebeğinide üzme...

derdim şu tatlım
bu kadar küçük bişi için mucizenden vazgeçmeyeceğini biliyorum. Bu nedenle (bu arada bence hiç bişi yok ve dr da aynısını söyleyecek sana)
takma kafana, koy elini sev bol bol
duanı et bizde edioruz hep hepimiz için dua içini tertemiz tut
Çağan çok ii bence

sevdecigim videoya bayildim Rabbim nelere kadir Yarabbim ne muciler yaratiyor gelde inanma gelde,hickira,hickira aglama.

once omirilik olusuyor sonra kalp atiyor kut,kut Allahim ne buyuk bir mucize,bebek orada ne guzel uyuyor,ne guzel guluyor.

cnm kısmetten ötesi yaşanmıyor bu da senin suçun diiil yaşaman gerekiyormuş yaşamışsın keşkeler hiçbirşeyi değiştirmiyor acısı da hiç silinmiyor ama belki şimdi bu yüzden bu kdr kıymetliler bu kadar şükrediyoruzz

bi videoyu daha once izlemistim ama paylasmamistim simdi paylastim,Allahtan korkmayan tas olsun,bi mucize insan neyden ne oluyor haret etmemek elde degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…