- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #11.801
bende ctesi.detaylı ultrasona girdim.tam 50 dakika yavrumu gördük.290 gr olmuş bitanem.hafta olarak biraz önden gidiyoruz.19 görünüyor ult.
neredeyse yolu yarıladık.rabbim buradaki tüm arkadaşlarımı ve bebişlerini korusun,sağlıklı kucaklarımıza almayı nasip etsin inş.
arkadaslar ben su anda 18 haftamdayım4,5 kilo aldım ama kabızlıktan da fazla cıkıyorum yine de 4 kilo kesin aldım yani..
doktoruma en son gittigimde 3.5 kilo aldıgımı soyledigimde beni baya bi kalayladı..
neden aldın dedi?
almak zorunda mısın dedi?
hocam dedim gercekten bir sey yemiyorum zaten anca istahım yerine geldi deyince.. bebegin 160 gr geri kalan kiloları bana bi acıklar mısın dedi..
e dedim goguslerim sisti goberigm cıktı bi de normal yemegime devam ediyorum dedim..ekstra hicbir sey yemiyorum dedim..
neden devam ediyorsun? gerekirse aksam 6 dan sonra bile yemeyebilirsin .. hamilelik tıka basa yemek yenmesi sart bir donem degildir asla ve asla kendinizi kandırmayın dedi.. sonra basıma şeker di tansiyondu cıkarma ben binlerce kadın dogurttum hepsinde bir sure sonra ekstra şişmeler tansiyon seker cıkıyor biraz kontrol edin kendinizi gerekirse salata ile gecistirin dedi ogunlerinizi.. bulantı gecince hemen yemeye baslıyorsunuz..
lutfen dikkat et dedi sonra kendine yazık edersin.. yediginin ne kadarı bebege yararlı, o senin depolarının ne kadarından yararlanıyor bir bilsen bosuna kendini kandırma.. yemeden kilo alınmaz dedi..
bir de sakın meyveye de yuklenmeyin sırf sekerdir meyve dedi.. sadece erik bol bol yenilebilir dedi..
ben de dut yemis bulbule dondum
evet anlıyorum benimde haftada bir gittiğim çok oldu .. şimdi sen amniyosentez yaptırdınmı detaylı ultrasonda anlaşılamamışmıydı.. bana sadece detaylı ultrasondan bahsetti doktorum orda tanısı konabilecek bişey dedi.. bildiğim kadarıyla amniyosentez riskli ama %100 doğruluk sağlıyomuş,deneyimli kişiler yapıncada sorun olmuyormuşş çok geçmiş olsun sana ..
günaydın hepinize.. geldik biz çağan la ..geçmişi okuyamadım henüz..
kafam allak pullak :44:dörtlü testimde nte riskli çıkmışş test elimde yok şuan ama sanırım 1:506 yazıyooduu. tabi ben düzgün beyi direk aradım sorun yok dedi eşim sonucu maille istemiş orda riskli çıkınca aradık bu çok riskli bi değer değil dedi ..
detaylı ultrasonda tanısı koyulabilecek bişey dedii...ayrıca geçen hafta dayanamayıp düzgün bey tatilde olduğu için bende tatile çıkmadan başka bi doktora gittimm çağan 261 gr ..
oynuyoo yavrum artık .. çok büyüdüler yaa.. o kadar kötü hissediyorumki anlatamam..
akşam randevum var medicanada 3 boyutlu ultrason varmış artık başka yeremi yönlendirir yoksa ordamı ister bilmiyorum..
mucizem o benimm ..hepinizin dualarınızı bekliyorum ..Allahım onları sağlıkla bizlere bağışlasın..
doktorların bu kadar abartmalarını anlamıyorum ve hiç de hak vermiyorum
hadlerini bilmeleri gerekiyor
sana bir soru
Allah korusun bişi çıksa aldıracak mısın ?
ona göre yorum yapçam
bence de abarttı belki de gozumu korkuttu bir de aynı aksam ikiz gebeliginde sadece 10 kilo almıs bir arkadasımla karsılasınca moralim bi bozuldu ki sorma..doktorların bu kadar abartmalarını anlamıyorum ve hiç de hak vermiyorum
hadlerini bilmeleri gerekiyor
inan ekstradan bir sey yemiyorum.. ben zaten aksamları hep hafif gecistirirdim.. bir tek aksamları normal yemek yemeye basladım o kadar.. ama inanın kız kardesim bile benden cok yiyor ne tatlı yiyorum ne borek corek.. abur cubur hic yemem.. sadece ogunlerimde yerim.. sabah kahvaltısı dısında neredeye ekmek bile yemiyorum.. yine de alıyorum anlamadım gittiooo baya haşlamış doktor.. ama haksızda değil ya, abartmamak lazım yemek işini, kendimizi tutabilrsek tabi:)
selam canim ben gecen hafta sonucumu aldim ama kafam karisiyo 3lumu 4lu testmi olduguna, cunku Fransadayim turkiyeyele ayni deniliyor ama yaptigim bu teste kimi 3lu kimi 4lu diyor bende anlamadim
bu test ne testi oluyor ozurlu ,zeka testi falanmi ,sonuca bakinca sanirim o
ve ben gecen hafta sonucu aldigimda aynen benimkide 1:1018 yada 1118 cikmisti, doktor hic risk yok dedi
hani risk olabilmesi icin 1:250 ve alti olunca risk tasiyomus sizinkinde hic yok dedi
seninkide bu test sanirim hem risk tasimiyor 250 nin uzerinde 506 ymis
sana kim dedi riskli diye ,doktorda riskli degil demis
benim doktorumun bana soyledigi buydu insallah yanlis bilgi vermemis olurum
canım sonuç kağıdında pozitif yazıyoo o test kısmında yanındada nörel tüp defekti riski vardır yazıyoo..sen söyleyince hatırladım doktorum 300 ün altında risklidir demişti..ama neden referans değerleri böyle değil kağıtta neden böle yazıyoo anlamadımm..
gunaydin kizlar hayirli ve sorunsuz haftalar dilerim hepinize
hosgeldin Fatmacigim oh sefan olsun cok guzel bir tatil olmus senin icin darisi bize diyecegim ama malesef imkansiz,neyse saglik olsun.
sempatim bebe onlugu zaten alacagin hastane setinin icerisinde olacak yani mecburen alacaksin,benim aldigim setin icinde 2 kucuk onluk var cok tatlilar
o onlukler bebek sut ictimi kusar bazen gazini felan cikarttigin anda onun icin,ben bir set daha alacagim cinsiyeti belli olunca onun icindede olur onluk baskada almam.birde agiz mendilleri alindimi tamamdir biraz buyup mama yemege baslayana kadar onluk almam sanirsam.yinde hosuma giden birsey olursa lairim tabikiburalarda henuz iucuzluk/indirim yok ama bazi magazalarda bazi urunlerde herzaman bir indirim olur.
yok canim burada dogmadan vermiyorlar para dogduktan sonra veriyorlar,ben kendim icin 1 yildir para biriktiriyordum onu harcayacagim,kiyafetlerine ivirina,zivirina esimde harcar ama onun maasina dokunmak istemiyorum.Allah nasip ederse dogumdan sonra kucuk bahceli bir eve tasinmak istiyoruz hem bebek,hemde bizim icin iyi olacak bakalim hayirlisi
canım sonuç kağıdında pozitif yazıyoo o test kısmında yanındada nörel tüp defekti riski vardır yazıyoo..sen söyleyince hatırladım doktorum 300 ün altında risklidir demişti..ama neden referans değerleri böyle değil kağıtta neden böle yazıyoo anlamadımm..
hic gidipte daha bebek kiyafetlerine bi magazaya gitmedim neyde ne var ,hangi set icinde ne var bilmiyorum valla, zaten burda dedimya hediye olarak set veriyolar hatta bisey goturmesen bebek icin onlar yeter,bebekte cikana kadar onlardan hatta bir pakette yine hediye veriliyor da iste onluk zaten alincakta hani hastane ihtiyaci icin sormustum
burda veriyolar hemde baya veriyolar basta,hamile kaldiktan sonra dosyani gonderiyosun,alisveris icin ,zaten dogduktan sonrada devamli cocuk parasi veriliyor o ayri
oh ne guzel ah bide bizim kendimize ait evimiz olsa, icimde okadar cocuk odasi yapma hevesi var ama yapamaminsallah esim baska bi is yeri acicak olursa oraya tasincaz insallah olur oturup kalkip dua ediyorum olsun diye
ben olayı buraya taşımak istemiyorum bunu tartışmak fikir yürütmek..vs
bu soruya başına gelmeden dürüstçe cevap verecek kaç insan var bilmiyorum ama amniyosentez yapılanlara bakılırsa ???
Allah kimseyi böyle bi ikilemde bırakmasın ..günah azapp..
düşünmek bile çok yıpratıcıı..
şuan çok güçsüzüm..
Sadece şunu söyleyebilirim Allahım kimseye yaşatmasın sağlıklı evlatlar versin hepimize..
Helencim eminim çok üzülmüşsündür.. daha öncede yaşadıklarımı yazmıştım ama yine yazayım.. önceki hamileliğimde 2li normal çıktı daha sonra dr değiştirdim gittiğim dr 3lü istedi yaptırdım çok küçük bi risk var 4lü yaptır dedi 4lü yaptırdım ondada küçük bi risk var içimiz rahat etsin amniyosentez yaptır dedi. 19 haftalıktım sonuçlar zaten 1 ayda çıkıyor 6aylık bebeği nasıl aldırabilirdim... 3günde çıkanları var biraz ücret ödeyin 3günde çıksın sonuç dedi.. ben hiç istemesemde eşimin ısrarıyla (bize bişey olursa kim bakacak ona diye düşünmüş) yaptırdım.. amniyosentezi yapan dr dalga geçti benimle 5li de var yaptırcanmı dedi bu kadar küçük bi risk için neden yaptırıyorsun dedi.. ultrasonda da hiç bi sorun yoktu...neyse amniyosentez sonucu 3 gün sonra çıktı hiç bi sorun yoktu..sonuç çıkınca dru değiştirdim sonuçla birlikte başka bi dra gittim.. gittiğimde rahim 6cm açılmıştı.. bende servikal yetmezlik vardı evde yatmam gerekirken,ben amniyosentez için hastanede koşuştururken rahim ağzım açılmış.2hafta sonra kaybettim şimdi çok pişman oluyorum keşke yaptırmasaydım evde yatsaydım belki bişey olmazdı diyorum ama keşkeler geri gelmiyor.. bu defa sadece 2li test yapıldı en güveniliri 2li zaten ultrasonda da detaylı bakılıyor herşeyi çıkıyor.. zor kavuşmuşsun bebeğine bence hiç kafana takıp kendinide bebeğinide üzme...
Helencim kendini fazla yıpratma lütfen. Benim bir yakınım son aylarında defalarca Ankara'ya gitti geldi. Sebebi de doktorunun bir ihtimalden bahsetmesiydi. Ankara'daki konunun uzmanı evet dedi risk var. O kadar zor günler geçirdik ki. Dualar ettik. Ne olur sağlıklı doğsun bebek dedik. Eldeki verilerin hepsi bebeğin çok büyük bir problemle doğacağı yöndeydi. Bütün tahliller onu gösteriyordu. Anam bebik bir doğdu ki maşallah subhanallah dünyalar tatlısı. 1 yaşına girecek 2 hafta sonra inşallah. Hiç de hasta falan değil! Risklerin hiçbiri gerçek olmadı! Kağıt üzerinde yazılanlara baksaydık o bebek şuanda çok büyük bir hastalıkla mücadele ediyor olacaktı. Ama gerçekleşmedi o ihtimaller. Nolur kendini rahatlat. Allah'a güven. Tevekkül et. Bu bir imtihan. Allah sabır versin. Zor bir imtihan ama Allah'a havale et herşeyi. İnşallah sağlıkla doğacak bebeğin. Merak etme.
Kızlar bir video paylaşmış arkadaşım Face'de. İzlerken göz yaşlarımı tutamadım. Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al Bilemiyorum görebilecek misiniz ama gruba üye değilim ben izleyebildim. Siz de izleyebilirsiniz sanırım. Çok ama çok etkilendim. Yine izlesem yine ağlarım herhalde. Çok ama çok güzel. Bu mucizeye bir bakın lütfen... Hamd olsun bu güzelliği yaşatan Rabbimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?