2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

sizin ordada veriliyomus ama dogduktan sonraymis bizde demekki once oluyo
insallah canim ,senelerdir icimdeki istegim
bu evine yapamazsan baska eve ciktigimda oda musait olursa yaparsin canim hep bebek kalcak degiller
bende bu eve kendi odama alcam, besikmi alsam seoetmi bilmiyorum
esime kalirsa dogumdan sonra ayriliriz diyor ,oyle olursa sepet olur bikac aylik icin yeni evede tum takim alinir

zaten ben heralde bi esya alirim, kaynim,gorumcem var zaten birisi heralde besuik dolap alir digeride bebek arabasi falan filan ,yani hediye alicaklar cok heralde indrimde bunlara bakmam sadece giyecege yonelirim :)
zaten esim pek fena her gozun aydin bebegin olcakmis diyene eee hediyemizi hazirlarsin artik diye herkesin yuzune soyler getirmemeleri elde degil

helencim canını sıkma lütfen doktorun problem yok dediyse yoktur bişey inşallah çaganın allahım inşallah hepimizin bebegini sagsaglım kucavımıza almayı nasip eder
buarada kızlar benimde okadar dikkat etmeme ragmen tansiyonum bugun 14 8 çıktı biraz korktum ama yinede doktorumu arayıp sordum çok yüksek degil dedi şimdi limonlu su içtim birazdan bir daha ölçtürücem

ben de 49la başladım 4 kilo verdim şimdi yavaş yavaş alıyorum 47,700 oldum ama herkes sen nasıl hamilesin hiç belli değil diyo göbek var bana göre çok az miktarda ama herkesin normal göbeği gibi sanırım kimse 4 buçuk aylık hamile olduğuma inanmıyor gerçi bebiş iyi ben de zaten çok kilo almak istemiyorum umarım hep böyle devam eder
dün sabah çok kötüydüm bende şiddetli bir karın ağrısı vardı tam 3 saat sancı çektim rezene içtim eşim masaj falan yaptı gazdı büyük bi ihtimalle 2 saat sonunda rahatladım sizde de gaz sancısı oluyor mu böyle dönemsel bişi mi acaba yoksa ben üşüttüm mü bilemedim. bi ara doktoramı gitsem diye bile düşündürdü hani gaz sancısı olduğunu düşünüyorda insan yine de bebiş için de endişeleniyor.

bende bir sey anlatacagim down sedromu hakkinda 2li test olacagim zaman evime mektup geldi hastaneden su tarihte testiniz var diye,neyse gittik doktor bebege bakti herseyi iyi dedi gelisimi felan sonra simdi sira down sedromuna geldi dedi.down sedromu testini yaptirmak istiyormusunuz diye sordu bizeesimle boyle olduk resmeneee dedik mektupta yaziyor test yapilacak diye dedik biz, evet yapilacak dedi ama biz her gelen bebek bekleyen aileye birkez daha soruyoruz bu soruyu dedi.bende Allah varya ben kapaliyim hani anladi musluman oldugumu bebekte birsey olursa aldirirmi diye test yapacak ondan sordu dedim giciklamasina,dedim doktora musluman oldugumuz icinmi soruyorsunuz bu soruyu bize dedim.hayir hanimefendi lutfen yanlis anlamayin dedi biz kendi dinimizden olan vatandaslarimizada soruyoruz bu soruyu dedi ve cogunlukla yaptirmak istemeyenler oluyor dedi onun icin sordum dedi,neyse biz dumur olduk yani orada sonunda istiyoruz dedik doktora yapin lutfen dedik.cok sasirdim o gun ya demekki down sedromu testi yaptirmayan insanlarda varmis.

offf dün geceden beri yarım saatte bir tuvalete gidiyorum susuz kalacağım diye bugün şişe yanımda hep su takviyesi :97: benim gibi olan varmı aranızda

bende çok sık gidiyorum özellikle son iki haftadır..Birde çalışıyorum ve her saat başı wc biraz sıkıntı oluyor ama ne yapalım katlanacagız.Dr sormuştum normal dedi.İdrara torbasına baskı yaptıgındadır dedi, İdrar tahlili felan yaptık elhm iyi çıktı..Bol su iç dedi bende dikkat etmeye çalışıyorum..

yazmayi unuttum bak bizde 2li test sonucumuzu alamadik elimize hastane dosyamda,test icin kani alan hemsireye sordum nezaman alirim sonucu diye.oda bir sorun olursa biz sizi arayacagiz dedi.aramadilar yani kac ay oldu gecen gittigimde sordum hemsireye ogrenebilirmiyim test sonucunu dedim bilgisayardan bakti degeri dedi sorun yok dedi ama benim aklimda kalmadi o an deger rakami.bir daha gittigimde test ciktisini isteyecegim yada doktoruma soracagim dosyamdan versin bana.

Arkadaşlar birde ayrıntılı ultrasona kaçıncı haftanızda ve nerede girdiniz renklimiydi kaç boyutluydu ayrıca ne kadar sürdü..

Bugün eşim gelemeyecek yarın gidicez doktorla konuşmaya ..normal muayne olacak ve ayrıntılıyı nerede olacağımı konuşcaz medicanada 3 boyutlu ve renkli değilmiş ..

20. haftada gittim
renkliydi ama ölçümlerde renkli kullanmadı
sadece işlem bitince yüzünü renkli gösterdi canım
ama ileri derece için Düzgün'e iyi diyorlar

20. haftada gittim

crafty düzgün bey yapmayacakki radyolojiden biri yapacak sanırım ..ileri derece dediğin ne ??
çok evhamlı olduğum için rahatlığı batıyoo ara sıra ama severim eskiden beride tanırım düzgünü vazgeçemem sanırım..
ben yanımda cd götüreyim flash disk falanda aradım bugün medicanayı ne kadar sürer ayrıntılı dedim 15-20 dk dediler..
ayrıca normalde girdiğimiz ultrasondan farkı ne bunun ölçüp biçiyolar sürekli ya kuzuları..

Son düzenleme:
20. haftada gittim

crafty'cigim ben de 20. hafta civarında gidecegim herhalde doktora, onceden randevu alınıyor mu yoksa kendi doktorun direkt yapmaya mı baslıyor? biliyorsun aynı grubun hastanesine gidiyoruz ben bakırkoy'de de hani baska bir makine mi falan onu merak ettim tatlım yoksa direkt her zamanki makinede mi yapılıyor.. bizimki bazen 4d foto da veren cinsten, o mu?

bir de benim doktorum da perinatolog aynı zamanda sanırım onlar yapıyor degil mi ve de radyologlar?

iyi gunler canim, ben de kasim annesiyim, Azeriyim ve Azerbaycanda kendi ulkemde yasiyorum, ben de yaptirmadim doktor ailede genel bozukluklar akraba evliliyi falan yoksa yaptirmaya bilirsin dedi, zaten ultrasonda bakarken basinin ensesinin, burnunun falan olcusunu dikkatlice goturdu. her sey normal dedi. hatta bizde ayda bir defa anca sokuyorlar ultrasona acil oldugunda bile bir ayda 2 defa gitsen fazla bakmiyolar 1 dakka anca. bazi ulkelerde sadece 3 ya -4 defa izin veriliyomus tum hamilelik boyu. turkiyede oyle diyilmis ama. demem o ki merak etme ulkelere gore deyisiyo. mesela cumartesi dotora gitdim forumda kizlar tetenoz asisi yaptirmis onu sordum bana yaptirmamani oneririm dedi. ve cok onemli nedenlerini acikladi. doktoruma guvendiyim icin kabul etdim simdi yazipta yaptiran arkadaslari tedirgin etmek istemem. sadece doktora guvenmek lazim...

cnm ben önceden almadım baha bi sonaki randevuda bakarız dedi baktı işte
kalbini detaylı inceledi beynine baktı mesane böbrek vs
bişi yok dedi pimpiriksiz bi adam ama o :) Sona acil için yine acıbademe gittim kasığım ağrıdı (detaylıdan 4 gün sonra) o dr da ayrıntılı bakalım dedi baktı ii dedi hatta rahim ağzına fln da baktı ölçücü ii dedi
Benim dr yarım saat tutuo beni muayenede detaylıda da o kadar tuttu normalden farkı detaylı gözle bakmaları sanırım :)

yazmamışım
aynı makinede girdim ben tatlım

Kızlar merhabalar,size bi şey danışmak istiyorum. Ben Beylikdüzü'ndeki Medilife gidiyorum. Hastaneden de doktorumdan da memnunum ama yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok, ya Allah korusun bi şey olursa diye düşünmeye başladım, sizin hastaneleriniz nasıl? Yakınlarınızdan falan sorun yaşayan oldu mu?Ne yapmalıyım sizce?:26:

sirli biz daha oncede konusmustuk bu ultrason olayini ben ingilteredeyim burada maximum 2 defa giriyorsun 1.12 haftalikken 2.20-21 haftalikken doguma yakin bir daha bebek tersmi,duzmu geliyor diye, ben riskli oldugum icin 2 haftada bir giriyorum ama ayin 28 birdaha gidecegim serviks olcumu ocon bu son olackmis.7.aya geldigimde ise ayda 1 olacak ultrason.

Yeni Doğan Bebeğin Günlüğü

1. gün böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum. oha hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış. nerden nasıl bulunur bu ya? hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.

2. gün meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık yok, süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be sözlük. hayır bişi değil içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa! uykum geldi yine. zzzzz!

3. gün memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki varsınız.

4. gün bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik galiba. memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum, uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor nasılsa.

5. gün bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim de her yaptığımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi çeken bir noktada şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum virusvirusvirusvirusvirusvirusvirusvirusim, pat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de çatlatmasak daha ilk günden.

6. gün avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi? bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha çok süt içeyim en iyisi. hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine aklıma geldi, virusvirusvirusvirusvirusvirusvirusvirusler kesti hortumu yaa.

7. gün bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.

8. gün biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık. kaka yapma işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf pislensin, eziyet olsun. naapayım ama alt açıkken daha rahat roketleyebiliyorum. kaka yaparken başka birşey daha yapıyorum galiba, anlamaya çalışacağım bakalım.

9. gün çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. bu süt her derde devaymış, bugün bunu gördüm.

10. gün sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş. bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk gündüzleri piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.

11. gün al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra çok feci karnım ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum çıkaracağım diye. sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.

12. gün bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker. sonra bir saldım ki evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini hatırlamıyorum

13. gün annemin suratına kaçırdım. tamam utandım biraz da insan bebeği poposundan öper mi yaa. ayıp oldu di mi? naapıyım abi, neyse fazla kızmadı herhalde.

14. gün anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor, şu memelere bir rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi söyleyebilsem.

15. gün topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar, şu memelere karşı biraz daha dikbaşlı durabilsem.

16. gün şu memeleri çok sevdiğimi bir kez daha anladım, çok seviyorum onları, onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük biri geldi yanıma, sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo hala. sonradan öğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.

17. gün etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak. bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. yüze ve gözlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.

18. gün elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar. aslında hala çıktığım yeri özlüyorum, geri girme imkanım olmaz mı acaba?

19. gun nihayet o adamin neden eve sadece ak$amlari geldigini anladim megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz cali$iyomu$.. aferin gozume girdi $imdi bak!..

20. gün tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık. ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi.

yazmamışım
aynı makinede girdim ben tatlım

Nil'cigime maşallahhh

sagol canım cevabın icin sanırım benim dr. pat diye baslayacak kendi makinasında o zaman onun ki de ayrıntılı son model bi makina cunku.. bu rahim agzı olcumunu vajinal mı yapıyorlar yoksa abdominal mı? ona gore hazırlıklı gidelim

ay ne soru sordummm

abdominal yaptı tatlım acildeki
ama baha vajinal demişti :) sen yinede hazırlıklı ol. Detaylıda yapmadı baha ölçümü
ben sancı ile gidince acilde acildeki dr baktı tedbir amaçlı. Bi gör bak kuzunu bayılacaksın 400 gr olmuştu en son kuzucanım
kolları fln tam ısırmalık duruodu maşallah 41 kere

Aynen öyle canım ihtimali bile insanın canını yakıyor, düşün ki bu durumu hayatında birebir yaşayan insanların yaşadıklarını. Ben amniyosentez karar aşamasında, ilk kez bu kadar yoğun şekilde bunları düşündüm ve eşime geçen dedim hatta, bu da bir sınavdı bence. Normalde hiç engelli bir çocuğun anne babası olmayı düşünür müydük, böyle şeyler (nedense) hep başkalarının başına gelir gibi sanarız, ya da yolda görür, üzülür 5 dk sonra unuturuz di mi. Oysa insana o kadar yakın şeyler ki bunlar. Siz çift olarak sağlıklı olsanız da, bir sağlık sorununuz olmasa da bu herkesin başına gelebilecek birşey. Sağlıklı doğum yaptığımız bebeğin başına gelmeyeceğinin de garantisi yok. O yüzden tek yapabileceğimiz dua etmek, Allah güzel yazılar yazmış olsun ve bu durumu yakınında yaşayan insanlara çok daha farklı bakıyorum artık. Tabiki yavrumun sağlıklı çıkmış olması ömür boyu şükür sebebim. Hep önce sağlıklı olsun, hayırlı olsun diye dua ettik. Tüp bebeklerde bile tutmadığında hiç neden demedim, çok üzüldüm ama bir zamanı, sebebi vardır dedim. İnşallah artık vakti saati gelmiştir ve sağlıkla kucağımıza alırız. Çünkü farkettim ki ben artık O'na çok alıştım. Kızım sanki hep ordaydı, o atan kalbi bana güç kaynağı, yaşam sevincim...

Amniyosentez sonucuna göre karar verme durumuna gelince ; Allah kimseyi böyle bir karar durumunda bırakmasın öncelikle. Şu anda ne dense doğru olmaz ama bu düşünmek zorunda kaldığımda şunu anladım, bazı şeyler başa gelmeden bilinmiyor. Şükür bizim de başımıza gelmedi ama bunu düşünmemiz gerektiğini söylediğinde dr.umuz aynı anda neler geçiyor insanın aklından. Bu kadar zor bulduğumuz bir bebeği, neredeyse 5 aylık olan bir can'ı almaya hakkımız var mıydı ya da ömür boyu down sendorumu ile yaşayacak olan ve maalesef tedavisi olmayan bir hastalığa, tercih hakkı olmayan bir can'ı mahkum etmeye hakkımız var mıydı. Ya da Allah korusun bu durumda kalsaydık ve ben bir cesaretle gebeliği sonlandırmaya cesaret edebilseydim, ben hiçbir şey olmamış gibi hayatıma devam edebilecek miydim, bundan sonra Allah'tan nasıl sağlıklı bir evlat isteyecektim, dua etmeye bile yüzüm olacak mıydı.. Bizi böyle karar durumunda bırakmadığı için Yaradana şükür üstüne şükrediyorum ve kimsenin bu durumunda kalmamasını o kadar kalpten diliyorum ki...

bana kimse inanmıyor bende 48 le başladım bir ara verdim biraz şimdide 49 bebeğim iyi olduğu için bende halimden memnunum sonradan kiloları vermek var değilmi herkes bizim kadar şanslı değil şükredelim halimize benimde oluyor sabahları karın ağrım ara ara, ayaklarımızı sıcak tutmak gerekiyormuş banada herkes mutlaka çorap giy diye tembihliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…