- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #12.261
[ben kendim yaptırmak istemedim hata mı ettim acaba
erken daha hayatım sizin için
ben net olarak 1 haftadır hissediorum ve USG ye göre 23. haftadayım.
Babamız ilk defa bu sabah hissetti mesela
tutarlı değil hareketler daha erken :)
hata mı demek için geç bi haftadasın tatlım.
Boşver hiç içini karartma, endişelenme
20-23 hafta arası detaylı usg yapılacak zaten
Maşallah taş gibidir bebeğin
biliyorum ama işte ınsan zmn gectıkce böle dusunuyo doktor kızım olacağnı söledi
aynen. sen girdin mi detaylıya ?
ehehe
hemde istemeden de olsa 2 defa :) (11 Haziranda girdim, 15 inde kasık ağrısı ile gittiğim acilde bidaha baktı dr)
Şükür ii kızım
15 Haziran'da 400 gr dı büyümüştür kuzum
haftaya ctesi şeker yüklemesi ve rutin muayene var
bu iş tevekkül işi aslında. yani yaptırdık ama, kötü bişey çıksa aldıracakmıydık sanki? bazılarında bu düşünceler olduğu için yaptırmıyorlar bile. dr un çağırmamışmıydı? sen kendin mi istemedin?
aynen dediğin gibi köü bişe cıksa bile aldırmayacaktım doktora gıttım hem normak devlet hastanesıne hemdeözele gıttım devlet hastanesınde dırek su gun gel yapıcaz dedıler bende onun dedıgı tarıhte özele gıttım doktor da bana dedi köü bişe cıksa bile aldırmayı dusunuyomusun hayır dedım doktor beyde cıkan sonuclar kesın olmuyo dedi sakat dıyoruz sağlıklı doğan bebekler oluyo dedı anllattı özelde cok detaylı bı sekılde anlattı
bu iş tevekkül işi aslında. yani yaptırdık ama, kötü bişey çıksa aldıracakmıydık sanki? bazılarında bu düşünceler olduğu için yaptırmıyorlar bile. dr un çağırmamışmıydı? sen kendin mi istemedin?
aynen dediğin gibi köü bişe cıksa bile aldırmayacaktım doktora gıttım hem normak devlet hastanesıne hemdeözele gıttım devlet hastanesınde dırek su gun gel yapıcaz dedıler bende onun dedıgı tarıhte özele gıttım doktor da bana dedi köü bişe cıksa bile aldırmayı dusunuyomusun hayır dedım doktor beyde cıkan sonuclar kesın olmuyo dedi sakat dıyoruz sağlıklı doğan bebekler oluyo dedı anllattı özelde cok detaylı bı sekılde anlattı
anladım canım. tabi senin kararın. yanlış anlaşılmak istemem. öyle olup da aldıranları asla kınamıyorum. insan başına gelmedikçe rahat konuşur tabi. neyse, bu konu derin biraz.
sende içini ferah tut annelerimiz bize ikili üçlü yaptırmış mı? ben böyle anlattıkça annem hep bi hamilesin dediler bide doğuma gittik der:)
topicteki muhabbetin az olmasından şikeyt edlmiş bide.. biz fazla kalabalık değiliz çünkü 2 topic var.. ekim anneleri veya aralık anneleri tek topikte toplandı biz ikiye bölündük.. haftasonları herkes geziyo haftaonu pek takılan olmuyo.. ama benim hiç bi sorum cevapsız kalmadı.. sadece soru sorup çıkmakla muhabbet ilerlemiyo tabi.. böyle yaklaşanlar çoğunlukta oluğu için topic ilerlemiyo zaten!!!! katkıda bulunmak lazım tabii!!!!!
ben ikiliyi özelde yptırdım, 3 lüyüde devlette yaptırdılar.. ikiside temiz çıktı çok şükür.. bu testler insanı dahada strese sokuyo aslında, sonuç beklerken özellikle. 22. haftada detaylı ultrasona girersin sende takma kafana böyle...
benim bebişte tembel hiç harket etmiyo..ultrasonda kıpıpr kpıpr ama en hisstmiyorum.. sevdebilgeyle günlerimiz aynı bizim o 2 haftadır hissediyo, yapıyla ilgili galiba bu durum.. benden çok eşim istiyo hissetmeyi, boyna eli karnımda. 11 temmuzda da yolukluk var ya benim, eşimle ayrı kalıcaz 1 ay kadar, gitmeden 1 kere hissetsem bari diyip duruyo.. bn hissetmiyorum daha o nasıl hissedecekse:)
hamielikte sabırsızlıklar, stres hiç bitmiyomuş ben bunu anladım zaten.. keseyi bi görsaek, kalp atışını bi duysak, ikili rtemiz çıksa, detaylı temiz çıksa... bu böyle yürüyüp gidiyo demekki. kucağımıza alana kadar stres bitmeyecek anlaşılan
ben kasık ağrısını sormayı unuttum, magnezyummu verdi sana da? şeker yüklemesi kaçıncı haftalarda yapılıyor?
benim dr ilaca çok karşı. Kasık ağrısı normal dedi, rahim büyümesi ve ilk gebeliğin bu yaşayacaksın dedi. Magnezyumu kramp için veriolar. Benimki günde 1 muz ye hem kramp olmaz hem ilaç değil hemde bebeğe yarar dedi.
Şkeri de bilmiorum ki tatlım
sanırım 24. haftada fln yapılıo
gebelikteki son test ama onu biliorum :)
sabah sabah patlattım kahkahayı. demek ki hissedince de acaba rahatsız mı diye düşüncez hadoktorum kızar diye başka doktora gittim oğluşumu gördüm içim rahatladı. hemen hissedeceksin diye bişey yok dur bakalım dedi, kiloyla da alakası yok dedi. artık paniklemeden beklemeye karar verdim. bu ne yaaa? idrar testi pozitifse aman betalar düzenli artacak mı, kese var mı, kalp atışı var mı, ikili, üçlü, kımıldadı kımıldamadı hep stres hep stres yaw. doğursak da rahat etsek artık
ayy negüzel.. ende çok heyecanlıyım kontrolümün olduğu gün:) bide sabah erken saate alıyorum gece doğru düzgün uyuyamıyorum..
senin detaylı mı var yoksa? 22 hafta gördüm sanki aşağıda?
sımıramıscım.. dgru 22 haftam bttı cok sukur ama bn detaylı ultrasona 16 . haftamdan berı her gttıgımde gırıyorum yanı dun 3. kez detaylı bakıldı .. en az 45 dk ultrasonda kalıyorum bu son 3 gttıgımden berı herseyıne tek tek defalarca bakıyor dr um.. 2 lı testım temızdı dıye ve her defasında da detaylı bakıyor dıye 3 lu vs.. ıstemedi.. mesela dun tekrar kalbıne baktı evet kesınlıkle %100 emınımkı bebgının kalbınde bır problem yok ztn eger suphelendıgım bır sey olsaydı eko ya gondercektım dedı cok sukur Rabbıme.. hanı bu tavsan dudak rahatsızlıgına baktı bı problem yok dedı hatta dudaklarını gostere gostere bır poz verdıkı kızımm ınanamadık bız esımle..
dolu dolu 22 haftalıkken boyumuz 25 cm ve kılomuz 470 gr teyzeleri.. dun gulumsedı bıze ellerını actı kapadı ayaklarını karnına cekmıs ellerını yuzune kaldırmıss bıraz zorlansakta yakaldık pozlarını hersey yolunda dedı dr amcamız.. hamd olsun.. seker yuklemesı ıstemıyorum dedı sadece gecen adan berı ıstedgı rutın tahlıller vr demır baglama aclık tokluk sekerı ıdrar vs.. saglık ocagında oluyo yıne onları ıstedı cok sukur onlarda gecen ay temız cıkmıstı.. tetanozumu saglık ocagında vurdurmadı ıcınde bı madde vr dedı adını unuttum smdı ıstemıyorum onu dedı bı tetanoz ıgnesı adı verdı al gel burda yapıcaz ddi sana saglık ocagnda demır vermek ısterlerse gerek yok bnm bı ılacm vr calsıyum ve magnezyum ıcerıklı osteocare ısmı onun ıcınde demır vr dedı ztn .. maltogfer kan ılacına devam.. bırde kalp rahatsızlıgımdan dolayı normal dogum yasaktı bana ssk da sezaryan yapıcak ve kendısı gelıcek.. boyle ıste kızlar duurumumuzz... rahım agzın kapalı plesentan ıyı suyun gayet guzel erken dogum tehlıken yok dedı Allahıma sukurler olsun..
ıcıme su serpıldı teyzelerı keske daha sık gıdebılsek degılmı gormeye..? Allaha emanet bebıslerımız gunlerımız azalıo...
cnm ne güzel haberler bunlar Allah hepimize böyle sağlıklı haberler vermeyi nasip etsin inş. Ben 20+2'de gittim kontrole boyu 21 cmdi kilosu 321grBoyu bana kısa gibi geldi cuma ayrıntılı var kendimce elimden gelen herşeyi yapıyorum süt vs. bakalım haftaya ne kadar olacak. Erken doğum riski vs onlar hakkında da bilgi verse de ben de rahatlasam. Allaha emanetler inş sağlıkla gelecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?