2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
oo ne güzel süpriz. 2. bebişlerde beraber büyüyecek yani.. gözünüz aydın canım.. nasıl söylemeden durmuş ki bu kadar. biz idrarda çıktığı anda cümle aleme duyurduk:):)

Daha da söylemeyecekmiş aslında cinsiyetini öğrenince söyleyeceklermiş de dayanamamış hanım efendi. Eşi sen kesin ablana söylemişindir diyormuş ama bizim kızm ağzını sıkı tutmuş demek ki :)Anneme diyorum benim doğumdan sonra onunkine koşarsın artık . Zavallım ilk çocuklarda da öyle olmuştu. Keşke birlikte büyütebilsek canım o İstanbulda ben aksarayda yılda bir ya da iki defa anca görüşüyoruz. Çocuklar olunca gelip gitme de fazla olmuyor maalesef. Neyse mutlu olalım da yılda bi kere görüşmeye de razıyım ben.

Toplam 10 kullanıcı konuyu okuyor. (9 üye ve 1 ziyaretçi)

derya2807,kardelen23-,meleq47,Princess of Rain,fatmakoca,simiramis,crafty,siyah-düş,HELENN,
bugün biraz kalabalığız

Kızlar ramazan denince klıma geldi oruç tutacakmısınız. Oğlumda ben son aydı bayramdan sonraki gün doğmuştu onda tutmadım ve onun borcu duruyor . eee bunda da 5-6 aylık olacak bi de yaz. Tutabilir miyim bilmiyorum. Tutmazsam eğer 60 gün kadar borcum olacak düşünün artık ...

sizin şişlikler sıcakta dahada artıyo dimi ?? o şişliklei indirmenin bi çaresi yok mu,ilaç filan.. bende öyle bi sıkıntı olmadı henüz ama..

bu ramazanda biz oruç tutamayız büyük ihtimalle zaten.. çok üzülüyorum ama ne yapayım.. eşim tutacak ama, bide alanyanın sıcağında.. inşallah havalar müsade eder biraz

benim bugün hic şişim yok.. sıcak tetikliyor demekkii.. indirmenin caresi tuzu kesmek ve ayakları havaya kaldırmak.. ben artık tursu yemiyorum.. dün eşim bu kadar dayandım diye bana bi tane ye dedi ama göreceksiniz beni koklayarak yiyorum resmen.. ilaç yok diye biliyorum..bide benim ayagımda cıkan sey yavas yavas geciyor o şişiliği tetikliyordu sol ayagım daha fazla sisiyordu mesela..

ramazanda oruc tutmak konusunda ben tereddütteyim.. önce doktoruma sorcam o gün geldiğinde sonra diyanete.. annemde kayınvalidemde tutmuslar.. o zamanlarda yaza denk gelmiş sanırım.. bende annemi düşünüyorum nasıl tutacak adana sıcağında diye...çalısıyor bide annem..benim dogumdan dolayı izinde kullanmayacak.. nasıl olcak bilemiyorumm kıyamam ona ..

benim ablam hep tutmuştu 6 aylık hamileydi ama ekime denk gelmişti, bide bizim memleket serindi.. bende bi kaç gün denemeyi düşünüyorum.. doktora sormadım ama sorarsam tutma diyeceği kesin::)

Hepinize günaydın olsun:)Her şey gönlünüzce güzel olsun:)
Bir şey soracğm,sabahları kalktığınızda ellerinizde ve ayaklarınızda haff şişmeler ve sızı hissediyor musunuz?
el ve ayaklarımda şişme değilde bileklerimde ağrı hissediyorum. ayak bileklerimde özellikle uzun süre ayakta kalamıyorum iş yapamıyorum sık sık dinlenmem gerekiyor ayaklarımın altı bile ağrıyor kuyruk sokumumda ağrılar başladı.

Ben tutamam heralde mide sorunlu benim zaten normalde ilaçla tutuorum oruç
bu sene zor iş de var 3 ü bi arada mükemmel uyum olmaz bizimki:)

İri tuzu bi kova suya at ayağını da içine daldır öle bekle :) biraz faydası oluo

benim ablam hep tutmuştu 6 aylık hamileydi ama ekime denk gelmişti, bide bizim memleket serindi.. bende bi kaç gün denemeyi düşünüyorum.. doktora sormadım ama sorarsam tutma diyeceği kesin::)

Ben de denemeyi düşünüyorum.Sıcaklar olmasa tutabiliriz aslında daha büyük olmayacaklar. Bi de çalışanlar için zor olur. Evde olsam yatarak geçiririm yarısını.Günler de uzun olunca bakalım artık o günlere kavuşalım bi.........

çok uzun süre aç kalıcaz bide bu sene, bebişlerinde tam gelişme zamanı, baya zor olur bencede.. bebiş kendini aç bırakmaz tabiide, bizi çok yorar.. helede çalışanlar için çok çok zor.. sonradan tutarız artık ne yapalım.. benim 1 gün borcum var geçen seneden onuda tutmadım koca sene geçti.. 30 gün yaparsam bu sene, sonradan ödemeside mesele

Herkese Günaydın :)))

Bgn Bursa dada hava kapalı ve yağmurlu ama serin diye bende bi taraftan seviniyorum :)
Bebeğimizi görmeye gidicez bugün teyzeleri doktor amcamıza randevumuz var saat 4 te inşaallah
kuzumu sağlıklı bir şekilde görür geliriz inşaallah
bende artık hareketlerini iyiden iyiye hissediyorum lok lok diye bişeyler atıyo göbek deliğimin altında

Birde bgn doktoruma akıntı meselesini sorucam kafama takılıyo bazen miktarı artınce oanik oluyorum bakalım ne diyecek...

kızlar selam. nasıl gidiyor hamılelıklerınız? bu sene şanslısınız sıcak yok cok fazla, bız gecen sene 3 kılo ter döküyoduk hergun, işallah bole rahat gıtsın havalar sızın ıcın, ama kıskanmıyo dıılım :)

hamıle kıyafetlerım ıcın de yazmıstım daha once ama kımse ılgılenmemıstı gerı coktan sattım onları da :) şu anda oglumun oto koltugunu ( maxi cosi pebble jet black,0-13 kg, 50 tllık yagmurlugu ve quinny adaptorlerı ıle, quınny ve maxı cosı travel sıstemlere uygun, lekesiz beresiz, sadece kumaşın ayak kısmında sürtünmeye baglı tuylenme var, ama onlar temızlenır bılıosunuz, sadece 6 ay kullandık), oyun halısını ( paketıyle beraber tiny love kick&play oyun halısı, gıcır gıcır) ve fisher price sevimli gezegen zürafa ana kucağını ( ev tipi, titreşimli, müzikli, yepyeni gıcır gıcır bu da) satıyorum. oto koltuğu pıyasadakı en ıyı oto koltugu, sız de bunu arastırıp gorebılırsınız. oyun halısı ilk 4 ay hayatımızı kurtardı, bır bebege alınabılcek en ıyı oyuncak, şu an emekledıgı ıcın elbette yuzune bıle bakmıo artık, ana kucagı da zaten ılk aylarda ustunden ınmedı, uyudu, oturdu, tıtresım cok ısımıze yaradı ozellıkle. saydıklarımın hepsını sız de alacaksınız mutlaka mutlaka ıhtıyac duyulan şeyler cunku, ama hepsının omru kısa, cok az kullanılıyor, max oto koltugunu kullandık zaten 6 ay. ıkıncı el dusunursenız, cidden cok temız ve iyi kullanılmış yenısınden ayırt edemezsiniz ( oto koltugundakı tuylenme harıc). istanbuldayım, elden de verılebılır, kargo da yapılabılır turkıyenın herhangı br yerıne. dusunen olursa ozelden ıletısıme gecebılırsınız, ya da maıl adresım ************* buraya mail atıp ayrıntılı konusadabılırız fiyat vs konusunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
ayrıca bebek arabası olarak quinny buzz kullanıyoruz ve hayatımda aldığım en doğru karar diyebilirim, araba almadna önce mutlaka mutlaka 50 defa düşünün ve arabamızı gözü kapalı tavsiye ederim, başlamışsınızdır artık bu tür alışverişlere diye söyleyim dedim

Hepinize günaydın olsun:)Her şey gönlünüzce güzel olsun:)
Bir şey soracğm,sabahları kalktığınızda ellerinizde ve ayaklarınızda haff şişmeler ve sızı hissediyor musunuz?

benim ellerimde oluyor bazen çok hafif yüzükten anlıyorum ama canım dikkat et hamilelikte el ayak şişmesi her zaman olmasa da preeklamsi diye bi rahatsızlığın habercisi oluyor çoğalırsa doktoruna danış olurmu ama hafif olursa hiç merak etme her hamilede olabilecek birşey

hayırlı haberlerle gel inşallah..

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız bakalım,
bizde fena sayılmayız ayaklardaki şişlikler maalesf çok yoruyo doktora sordum ama yapılacak bişe yok sadece ayakları havaya kaldırıp yatabilirsin dedi çalışıncada maalesf akşamdan akşama benim baya şimdi bide bu sıcaklar arttıkça dahada şişecek diye korkuyorum(

hayırlısı ile vurdur aşını canım ben biraz çekiniyorum küçükken çok yakmıştı tetenoz korkulu rüyam :18: arkadaşının ne güzel imrendim Maşallah Barikallah bende başlayacağım hatim hayırlısıyla sözde ama hala başlayamadım bende böyle bir kitap soruyordum banada yazarını yayın evini söylermisin burda bulurum alırım inşallah

arkadaşın bahsettiği quinny araba 1300-1500 arası. resmen servet ya.. bu kadar pahalı bebek arabsı olur mu ki:)

Saol fatmacım teşekkür ettik :)
ayak şişmesi bendede oluyor özellikle gece dahada belli oluyo

çalısıyorsan sürekli sarkıtmandan kaynaklanıyor.. ben aksam eve gittiğimde ayagım babetin şeklini almıs oluyıor.. haftasonu dinlendiğim için ayaklar havada bi şekilde şişlerim indi.. bileklerimince inceliğini yeniden keşfettim :) sende aksamları ayaklar havaya pozisyonunu almalısın :) bide soguk suyla ıslatılmıs havluyu koy ayaklarına.. nasıl alıyor o öyle yorgunlugu anlatamam.. tabi hava sogukken yapmamak lazım .. üşütürüz filan aman Allah korusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…