2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Princesscım hayırlı haberlerle gel inşallah. Biz de Perşmebe gününü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Günaydın herkese bu arada... O kadar yorulmuşum ki ancak kendime gelebildim. 12 saat uyudum neredeyse. Ayaklarım şişiyor benim de yaa. Çok rahatsız edici. Ayakkabılarım Allah'tan henüz oluyor ama biraz daha geçsin napıcam 38-39 numara filan giyicem herhalde. Zorluyorum sınırlarımı. Göbek desen aldı başını gidiyor. Millet zaten Ebru Şallı gibi hamilelik geçirdi ya herkes moralimi bozmak için elinden geleni yapıyor ben de cadıya vuruyorum, söyleyeceğimi söylüyorum.

Kızlar acayip bir şekilde alışveriş yapasım var. İstanbul'da da bir sürü mağaza gezdim. Fiyatlar buradakiyle aynı. Yani markalı ürün nereye gidersen git aynı zaten. Kraft beğendim bebek arabasını, hastane çıkışı da İdil Baby'den alacağım sanırım. Onun 20li takımını çok beğendim. Tabi ben daha çok karar değiştiririm ama bunları çok beğendim.

Kızım deli gibi tekmelemeye devam ediyor. Çok şükür. İnşallah sağlıklıdır. Çok merak ediyorum kaç cm oldu, kaç gr oldu. İnşallah sağlıkla büyür bebişlerimiz.

canım al benden de o kadar her gun kilom artıyor tabi tuvalete cıkamamamın da nedeni var ama her gun kilo artamaz ki ben odem oldugunu duunuyorum.. en iyi odem atıcılar rezene ve yesil caydır ama ben korkuyorum icemiyorum bir turlu bitki cayı bir tek papatya cayı o da bi halta yaramıyor..
migdem de acayip yanıyor kızlar siz ne kullanıyorsunuz migdeniz icin?

canım hayırlısı olsun insallah guzel haberlerle doneceksin tatlım korkma!

belediye havuzları var ya akşam seansları varmış
bende ona yazılcam sanırım
haftada 2 yüziim
temiz hem
+ çok ii geliomuş yüzme hem bebişe hem bana

kesinkikle cok iyi geliyor bak ben bu tırnagımın kopması yuzunden iki haftadır havuza gidemedim davul gibi oldum agırlastım oysa yuzdugum gunler cok ama cok iyiyidim istedigimi yiyordum ve kilo almyırodumm.. muhakakk git tatlım..

kızlar bu arada kıyafet araba oda muhabbetlerine baslamıssınız da benim kafama takılan o kadar soru var ki birileri beni aydınlatabilir mi?

1) bebek arabasının adı puset mi oluor?
2) simdi: arabaya takılan bebek koltugu aynı zamanda bebek arabasına takılmıyor mu (ingilizce stroller) ? ikisini ayrı mı alacagız?
3) bir de evde oturtmak icin ana kucagı diye bir sey var sanırım? o nu da mı ayrı alıyoruz? oto koltuguna yatıramaz mıyız?
4) bu bebek arabasını ilk basta cok ufak bebek icin alıyoruz e peki ileride bi daha daha buyuk bebek icin mı alacagız? oto koltugu da mı bir daha alınıyor?
5) ben maxi cosi yada stokke diye bir marka var onları begeniyorum , bunlar nasıl kullanıslı mı?
6) ben hala zıbınla tulum arasındaki farkı bilmiyorun :26::26:
7) ben bir cop bile almadım bebegime artık agustos gibi almayı planlıyorum..annem yurt dısından 100% pamuklı fanila gibi body ler, bir de penye cıtcıtlı body almıs.. bunların altına da patikli pantolon mu alınıyor yoksa kendinden patikleri olan tulumun icine giyilebiliyor mu ?
8) hastane cıkısını newborn iki paket alıp, diger kıyafetlerini 0-3 mu alayım sizce? hastane cıkısı kaclı olsun?
9) park yatak o boyle buyuk olanlara deniliyor degil mi yanında file olan hani anneler yataklarının yanına koyuyo? peki boyle suslu puslu dantelli beşikler var arkadasımda gormustum onlar da portatifti .. onlara ne deniyor? ayrıca bunlara ekstradan yatak da alınıyor degil mi?

DONUSUM MUHTESEM OLDU DEGIL MI 9 TANE SORUYLA

haydi herkes klavye basınaaaa

merhabalar; bende daha hiçbişey almadım bebişe, marka kararlarını bile vermedim..
bekliyorum hala neyi bekliyorsam, sizler bakıp almışsınız bile...maşallah

Lunacım ben de puset mi, ana kucağı mı, oto koltuğu mu bir türlü anlamadım o dediklerini çünkü herkes başka bir şey söylüyor. Bildiğim şu; bebek arabası alıcam, ev için de oto koltuğuna benzer ama biraz daha büyüğü sanırım ana kucağı işte o, onu alıcam, sonra park yatak düşünüyorum, o süslü beşikleri düşünüyordum ama çok pahalı 500 tl filan, onun yerine başka bir ihtiyacını alırım. Neye ihtiyacım olduğuna karar verirsem ki bunun için soruyorum tecrübeli annelere, o zaman listeme eklicem ve alıcam inşallah. Şu zıbın-tulum ayrımını ben de pek anlamadım. Zıbın sanırım bebek atleti gibi bir şey. İnce bir kumaştan yapılıyor, içlik gibi bir şey. Çok giydirilmediğini duydum. Çıtçıtlı tulumlar çok kullanışlıymış. Onların kolsuzu var, kollusu var, paçalısı var, paçasızı ve çoraplısı, çorapsızı var. Bunlardan yaza kışa göre alırım diye düşündüm. 1-2 tane zıbın bulunsun ilk doğduğunda lazım oluyor sanırım. Ben 20li hastane çıkışı alıcam diğer ürünleri 0-3 ay alıcam inşallah. Arkadaşımın kızı 2,5 aylık 3-6 aylık alıyor şuan için. Rahatça giydirmek için. O yüzden yenidoğan fazla kullanılmadan bebek büyüyor, 0-3 aylık almak daha mantıklı.

kizlar merhaba nasilsiniz? pazar gunu yani 26 haziran benim dogum gunumdu, tam 23 yasima basdim. daha coooook gencim insallah onumdeki yillari bebisimle kocamla sevdiklerimle birlikte mutlu mesud yasarim. hayatimda onemli olan insanlar fazlasiyla var allah kimseye sevdiklerinin acisini yasatmasin. rabbim zamansiz olum ayrilik vermesin. bugun kandil tanrim tum guzel dileklerinizi kabul etsin. hepinize huzur dolu nice yillar arzularim. opdummmm

ah kızlar yine tekme dediniz benimki hala tekmelemiyo ya

kızlar leyla yazınca bende yazmak ıstedım,
tekmelemek dedıgınız nasıl oluyor ya :97:
bende pıt pıt seğirmeler haricinde birşey yok,
ultrasonda gayet hareketli ama ben hissedemiyorum,
kayınvalidem ben 2. ayda tekmelerini hissediyordum diye bunalıma sokmustu beni,
senin cocugunda bi sorun var cok uyusuk demıslerdı:44:
ne kadar delıler ya,
doktora sorunca 2 ayda tekme mı olurmus dedı.
neyse sorum suydu tekme dedıgınız pıt pıt atıslarmı yanı

hayırlı kandiller kızlar, bebişin hareketlerini artık göbeğime elini koyan herkes hissedebiliyor, çok heyecanlanıyorlar :) çok cici zıbınlar aldım bebikoma, mothercare de indirim var :)

kizlar merhaba nasilsiniz?
pazar gunu yani 26 haziran benim dogum gunumdu, tam 23 yasimi doldurdum. daha coooook gencim insallah onumdeki yillari bebisimle kocamla sevdiklerimle birlikte mutlu mesud yasarim. hayatimda onemli olan insanlar fazlasiyla var allah kimseye sevdiklerinin acisini yasatmasin. rabbim zamansiz olum ayrilik vermesin.
bugun kandil tanrim tum guzel dileklerinizi kabul etsin. hepinize huzur dolu nice yillar arzularim. opdummmm

Canım ben 15.haftadan itibaren hissediyorum. İlk hissettiğim şey yumurta gibi bir şeyin içimde sağ tarafa dayandığıydı, gerilme gibi bir şeydi, sonra geçmişti, meğer bebek ya poposunu ya başını dayıyormuş bir tarafa. Sonra pıtpıtlar hissetmeye başladım. Bunlar tekme oluyor sanırım ama geçen hafta bildiğin tekmeyi hissettim içinde. Pıt pıt demek hafif kalırdı ona. Telefonla konuşuyordum ve gümm diye indirdi tekmeyi, hoopss noluyoruz dedim. Yani pıtpıtların ardından ayırt edebileceğin bir şekilde tekmeler gelmeye başlıyor. Ama tabi herkesin aynı haftada olması imkansız. Yakın bir zamanda hissetmeyenimiz kalmayacaktır. Rabbim sağlık versin de hepimize...

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

ayy cnm bence kaynanan saçmalamış resmen öyle şeymi olur 2 aylık bebek kaç gramki bide tekmelesin hiç sıkma canını herkes farklı zamanlarda hissediyo kimi 15.haftada kimi 21 den sonra ilk başta seğirme karın gurultusu gibi geliyo ama sonradan gelen tekmeyle anlıyosun aradaki farkı:)

kayınvaliden üzerinden cok yıl gecince zaman kavramını karıstırmıs. 2 aylıkken kemikleri daha tam değil bide tekme atacak.. nasıl atsın yavrucak.. benim 19+3 ve hale bişey hissetmedim.. dr da panik yapma demişti zaten.. bende sabırla bekliyorum..sen en azından pıt pıtları hissediyosun bende o da yok..

kızlar ya normal akıntınız ne miktarda ve ne renk oluyor ben uğraştığım hastalıklardan normalini unuttum:)şimdi sarı renk bir akıntım oluyor acaba hala iltihabım geçmedi mi? yine ara ara zonklamalar oluyor çnkü.

merhabalar; bende daha hiçbişey almadım bebişe, marka kararlarını bile vermedim..
bekliyorum hala neyi bekliyorsam, sizler bakıp almışsınız bile...maşallah

bianda hepsi olur sen merak etme..burdan fikir ediniyoruz deneyimlerimizden sonucta.. sende de fikir olusuyordur.. bianda da gider alırsın.. sonucta alıncak seyler belli..

Yeterlidir umarım cvp lar :)

kızlar eşinizin doguma girmesini istiyormusunuz
yada giricekmi
(sezeryan olursa tabi)

benimkide girmicek eşim normal olmasını çok istiyo ben korkuyorum tabi ama bakalım hayırlısı nasıl olacak.

akıntı olayına gelince benimki çok hafif sarımsı beyaz gibi karışık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…