2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ben sadece decavıt kullanıyordum onu da doktorum elevıt olarak degıstırdı,
baska da bısey kullanmıyorum
aıle hekımıne gıtmıyorum cunku,
yalnızca kendı doktorum :26:

cnm benımde uyusuo 5 dk sabıt bıle tutsam uyusma oluo oluodu dr sordum ben gecen hafta olabılır dedı normal yanlız tuzu azalt dedı
bıde sen gıttınmı sor bakım dr ne dıyecek.cok rahatsız edıcı bısey

canım bende sutlu kahve akıntı var neredeyse 2 aydır ara ara geliyo ama her zaman ped kullanıyorum yapraklardan sık sık da degistiriyorum... doktoruma sordum iltihap falan olmasin diye hayır gayet normal dedi de fenalık bastı her gun gunde en az 6-7 kere ped degistirmekten haftaya ben de gidiyorum bi aksilik olmazsa doktoruma soracagim

Yeterlidir umarım cvp lar :)
canım super cevaplarin cok tesekkur ederim!!

canım cok sagol ben de park yatakta karar kıldım onu da tülle mülle süslerim ben dayanamam az kokoş degildir ruhum

yalnız bu araba + ana kucagı + oto koltugu olayını iyi bir arastırdım kızlar sabahtan beri, sanırım her birini ayrı almam gerekecek cunku oto koltugunda 1.5 saatten fazla uyutmayın diyorlar o yuzden evde ana kucagı da lazım oluyormus.. bebek arabasını da travel system alacagım herhalde.. maxi cosi cok pahalı ama ben bi sekilde hasim iscandan pazarlıkla falan bulurum belki diye dusunuyorum yada once araba koltugunu alırım cunku ilk etapta onla her yere goturuyorsun cocugunu doktora falan.. e bizimkiler de kışın doagacagı icin oturup park park gezdiremeyecegiz arabaya ilk etapta ihtiyac olmaz.. haha bu arada aklıma bi hinlik geldi ben bu bebek arabası + oto koltugu olayını birkac yakınıma havale edeyim ablamdı gorumcemdi sorup sorup duruyorlar ne alalım diye dedim oyle zıbınla tulumla kurtulamazsınız demistim ben size yazıcam bir seyler heheheheh birlesip alsınlar bi tanecik yegenlerine di mi

bu arada kızlar gecen gun bi arkadasım dedi bebek bezi parasıyla daire alabilirlermis acaba simdiden stok yapmak gerekir mi?

canım bak karpal tunel sendromu diye de bir sey var parmaklar eller kollar uyusuyor hamilelikte de rastalnıyormus.. o da olabilir yani doktoruna muhakkak danıs

bende aıle hekımıne ası ıcın gıttıgımde banada monovıt d3 verdı gunde 9 damla saglık bakanlıgından gondermısler hamılelere verılıomus dogum yaptıktan sonrada bebeklerde kullanacakmıs bızımle bırlıkte bende karrasız kaldım kullanmakta bır ıkı kere kulandım ama prospektusunde gebelıkte sakıncalı olabılecegını yazıo korktum dr gıdınce soracam ole kulanmaya baslıcam

Ben de Perşembe günü gidince doktoruma soracağım. Ama sadece bana mı verdiler diye merak ettim. İçime sinmedi doktorumdan habersiz içmek. Sonuçta aile hekimi ama gebelikten ve bizim şuanki durumumuzdan haberdar olan kadın doğum uzmanı. Aşı konusunu da soracağım ben. 22 Temmuz'da sağlık ocağında aşı randevum var benim de. Doktoruma sorup öyle hareket etmek istiyorum. İnşallah bir sorun çıkmaz, bebişlerimiz sağlıkla büyürler.

Bugün benim kız baya bir hareketli maşallah subhanallah, tekme değil ama sanırım dönüp duruyor, göbeğimde garip bir şeyler hissediyorum. Huylanıyorum o hareket ederken.

ay ne guzel masallh bızım ufaklıkta aynen hareketlıyız bugun.super bı duygu ..
ben baska bı dr sordum az once bebeklerde sakıncalı buluom kullanmalarını sımdı bedeva dagıtıolar heryerde dedı. bı d vıtamınıne baktır ona gore hareket et kulanmaya baslama dedı sende dr sormadan baslama cnm ozaman benım randevum 11 ınde sen daha once ogrenebılırsın

selam annişler iyi dileklerde bulunan dua eden herkese çok teşekkür ederim bugün kandil herkesin kandili mübarek olsun Allah hepinizin duasını kabul etsin bugece bebişlerimize çok çok dua edelim inşallah onları mevlütlerle Kuran-la şenlendirelim inşallah dualarda buluşmak dileği ile :80:

unutuyordum tam sirlicim geçmiş doğum günün kutlu olsun Allah sevdiklerinle mutlu huzurlu bir ömür nasib etsin

kahvekolik, güldürdün canım beni, sen de hep gül..
tatlım, fotografçı öyle istediği gibi dolaşamıyor, çekemez sen merak etme, hem napsın kız senin şeyinin resmini, kanlı kanlı

arkadaşlar,
sizler kaç haftalıkken ayrıntılı yaptırdınız ya da yaptıracaksınız?
ben haftaya çarşambaya randevu aldım tam 20 haftalık oluyor ama sonradan da acaba erken mi diye düşünmeye başladım. ne dersiniz? sabırsızlıkla cevaplarınızı bekliyorum..

Kızlar merhaba tatil çok güzel gidior.gerçi anca düğünleri yaptık ama tabi buralara hamile gelmek güzelmiş.hiç bir iş yapmıorum habire yatıorum.henüz denize geçemedik ama olsun uzun bir tatil var önümüzde.
Kubi benm yavrum erkekmiş doktor dedi eklersen sevinirim

bence ii
aman en fazla 2 hafta sona gel dicek
ne güzel görmeye bahane işte :)

Merhaba Arkadaşlar,

Ben yazılanları sürekli takip ediyorum ama şimdiye kadar çok yazamadım. Çok sıkıcı bulmazsanız kendi gebelik maceramı sizinle paylaşmak istiyorum. Mart'ın başında adetim geciktiğinde en yakın arkadaşım artık bizim yeğen geliyor demişti, ben de yok canım imkanı yok öyle bişey olamaz demiştim. 4,5 yıldır evliydim ve 2 yıldır artık bir bebeğim olmasını çok istiyordum ama eşimi bir türlü ikna edemiyordum. 2 yıldır folik asit bile kullanıyordum bir ümit, bebeğim olursa vücudum biraz hazır olsun diye. Bazı insanların yaşadığı gibi süpriz kazalar yaşamamıştık hiç ve anlayamıyordum insanların kazayla nasıl çocukları olduğunu. O kadar çok dua ediyordum ki bir bebeğimiz olması için. Son zamanlarda çok sık ağlamaya da başlamıştım bebek özleminden. Kendime inanamıyordum çünkü 2 sene öncesine kadar anne olmak aklımdan bile geçmezdi. Hatta çocuksuz da çok mutlu yaşanabileceğini düşünürdüm. Şubat ayında doktora tezimi verecektim ve eşim belki tezin bittikten sonra düşünürüz diye oyalıyordu beni. Tez stresinden 5 kilo zayıflamıştım, gece yarılarına kadar deli gibi çalışıyordum, iştahım çok kapalıydı, uyanık kalmak için kahveler yetmiyor enerji içecekleri ancak idare ediyordu, tezi sunmadan önceki 3 gün sakin olabilmek için dideral diye bir tansiyon ilacı kullanmıştım ve Mart başında adetimin gecikmesini tüm bu sağlıksız koşullara bağladım. Gerçi sigarayı bıraktım tezi verdikten sonra ama daha vücudun kendini toplaması birkaç ay alır diye düşünüyordum. Normalde hiç sekmezdi ama adetim. Eşime de söyledim ama pek ciddi almadı. Gecikmenin 4.günü gebelik testi aldım, eşim akşam beni de bekle testi yapmak için dedi. Bir yandan çok istiyordum sonucun pozitif olmasını ama bir yandan da ihtimal veremiyordum hem de korkuyordum pozitif olsa bile bebeğin sağlıksız olup düşeceğinden. Bir de kesinlikle akrep burcu çocuğum olmasını istemem derken bu bebek akrep olacaktı. Test yaptım ve pozitif çıktı. 5 dakika falan durumu algılayamadım. Sonra eşimi çağırdım mutlu bir şaşkınlık içinde. Ne yazık ki o benim tam tersime hiç sevinmedi ve nerden çıktı bu şimdi dedi. O an yaşadığım hayal kırıklığını çok iyi tahmin edersiniz. Gerçek hayattı bu, demekki filmlerde oluyordu eşini öpüp sarılıp gözyaşlarına boğulan erkekler. Benim moralimi bozduktan sonra gidip wii oynamaya devam etti. Perşembe akşamıydı ve ben pazar günü 1 haftalık bir göreve gidecektim şehir dışına. Sabit bir jinekoloğum yoktu, hangi doktor ve hastane iyidir hiçbir fikrim yoktu ve bu gebeliğin teyit edilmesi için 1 günüm vardı göreve gitmeden önce. Neyse ertesi sabah evin yakınında bir semt polikliniğine gittik. Eşim akşama göre duruma daha alışmış vaziyetteydi. Doktora durumu anlattım. Ultrasonla karnımdan baktı. Varolan küçük bir miyomum vardı onu gördü. Çok küçük nokta şeklinde bir karaltı gördü ve benim anlattığım veriler doğrultusunda gebe olabileceğimi söyledi ama nedense kanda gebelik testi istemedi. Yani gebe miyim değilmiyim kesin bir cevap yok. 2 hafta sonra tekrar gelirsem kalp atışlarına bakabileceğini söyledi. İçimden dedim senin gibi garip bir doktora gelir miyim ben bir daha. Pazar günü bebeğimle ilk uzun yolumuza çıktık. Midem falan bulanmıyordu. Cuma günü eve geri döndük ve bir arkadaşın tavsiyesi ile bir doktordan randevu aldık ertesi haftaiçinde bir güne. Doktor vaginal ultrason yaptı ve daha o göstermeden ben minnacık bir noktanın kalp atışlarını görmüştüm. Ordaydı işte gerçekten benim bebeğim daha boyu 3,8 mm idi. Doktorun dediklerine göre herşey normaldi. Bir fotoğrafını çekti bebeğimin. Sonra epey bilgi verdi bize gebelikte yapılacaklar, yenecek, içilecek şeyler vb hakkında. Karnım çok ağrıyordu ve çok üşüyordum onları sordum. O da kendimi çok yorup yormadığımı sordu. Karnım çok uzun süre çok ağrıdı hatta hala çok ağrıdığı anlar oluyor. Başlarda korkuyordum çünkü karın ağrısının bazen düşük belirtisi olabildiğini okumuştum. Kan, idrar, hormon tahlillerimi yaptırdım ve herşey çok normaldi. 1 hafta sonra tuvalet kağıdına hafif bir pembe akıntı geldi tam olarak kan görüntüsü yoktu çok ciddi almadım. Ama 2 hafta sonra kafama takıldı doktoru aradım. Gel bir kontrol edelim dedi. Ultrasonda kalp atışlarını gördük artık küçük bir bebek modelini almıştı noktacığım. Doktor çok şükür kalp atışlarını gördük dedi. Ben de kendime çok kızdım bu kadar geniş olduğum için. Kalp seslerini duyamayacağımızı öğrenince çok üzüldüm çünkü doktorda kalp sesi dinleme aleti yokmuş. Bir sonraki aşama ikili testti. 13.haftamda yaptırdım. İlk önce bebeğimin ense kalınlığı ölçüldü. Çok hareketliydi kıpır kıpır. Ense kalınlığı normaldi. Sonra da hastanede kan verdim test için. Kombine risk sınırın altındaydı ama hormon biraz sınıra yakın çıkmıştı. Bu arada doktora normal doğum yapmak istediğimi söyledim çünkü çoğu doktorun normal doğuma girmek istemediğini duymuştum, bu konuda ne düşündüğünü sordum. Doktor şaşırdı ve tabiki doktorların öncelikle herşeyin normalini tercih ettiğini ama normal doğumda da vajinaya kesik atıldığını söyledi. Ben de bunu söylemesine çok şaşırdım ve sanki beni korkutmak istiyor gibi geldi. Annem ve kayınvalidemle konuşmuştum ve 2 doğumları olmasına rağmen epizyotomi yapılmadığını ve hiçbir yırtıkları da olmadığı söylemişti ikisi de. Herşey normalse de kesiliyor mu diye sordum, o da bebeğin başı göründüğünde daha çabuk oksijen alabilmesi için herkese bu kesiğin uygulandığını söyledi. Bu arada hala sadece folik asit kullanıyordum. Şimdiye kadar kan değerlerim iyi olduğu için doktor demire başlatmamıştı ama bu seferki kan değerlerimde hemoglobin sınırın altına düştüğü için demir verdi. Bir de her gittiğimde Elevit başlamış mıydık diye soruyordu ben de hayır diyordum. Elevit vermedi yine. Bebeğin cinsiyetini ne zaman öğreneceğimizi sorduk ve %80 kız olarak girdüğünü söyledi. Ben çok şaşırdım çünkü hep bir oğlum olacağını hissediyordum. Rüyalarımda hep erkek bebek görmüştüm şimdiye kadar ve kız bebek annesi olmayı hayal etmemiştim hiç.

Çok uzun oldu yazı, daha sonra devam edeyim:)

merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı kandiller dilerim Rabbim hepinizin dualarını kabul eder inşallah sevdiklerinizle nice hayırlı güzel kandillere inşallah

deniznus hikayeni zevkle okudum ve tebessümle karşıladım. :) Hepimizin başından filmlerdeki gibi olmayan şeyler geçiyor. Hayat dışarıdan sanıldığı gibi dümdüz gitmiyor. Hayal ettiğin gibi de gitmiyor. Bazen farklı hayallerini farklı şekillere dönüştürüyorsun ama bir şekilde alışıyorsun. :) Bebeğin hayırlı olsun. Sağlıkla doğar inşallah. Rabbim hepimize bağışlasın minik meleklerimizi... Sağlıklı, hayırlı evlat olsunlar inşallah. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…