- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #12.661
ben kaçırmışım galiba canım.. günaydın bu arada.. bana doktorum 22 veya 23. haftada gel dedi.. ne daha erken ne daha geç olmaz dedi. devlettede 22. haftada çağırdılar.. ama burda 20. haftada gidenlerde var galiba. ben 22 de gidicem
günaydın herkese
küçüğüm kıpır kıpır ama enterasan olan bikaç akşamdır aynı saatte aybnı yerden vuruyo :)))
isimler nedir kızlar ben bulamıyrum
ben detaylı ultrosonu 22 haftalıkken çektircem
erkek doktorum ama ben seviyorum onun rahat hallerini, beni paniğe sürüklemiyo:) kendini dinleyeceksin, yorulduğunda duracaksın, her şeyi yapabilrsin diyor.. 6 haftalıkken 10 saat yolculuk yaptım ben, 6 - 7saatinde de araba kullanarak.. ama arada 5 dk durduk yüüdük filan.. sorun yok çok şükü.. dikkatli olmak lazım tabii ama bi sorun olmayıncada hayatımı pek kısıtlamıyorum açıkçası
günaydın arkadaşlar,
bu saat için baya kalabalığız.
ama neden kimse benim soruma cevap vermemiş (bir arkadaş hariç, ona teşekkürlerimi iletiyorum)
ayrıntılı ultrasonunuzu kaç haftalıkken yaptırdınız? ya da yaptıracaksınız?
hormonlar bize böyle oyunlar ediyo işte.. neyseki yakınış hasret giderme şansın var.. ben özlesemde 10 saatlik yoldayım ne yapayım:)
3 saat sürekli kullanmadım zaten 1,5 saat gidiş, bikaç saat oturdum1,5 saat dönüş ama ben hamilelikte 6 - 7saat kesintisizd kullandım.. çok şükür rahat geçiriyorum hamileliği, bi sorun yok, inşallahta olmaz.. sizden böyle duyunca benim doktorun ne kadar rahat bi insan olduğunu anlıyorum bi kere daha. bu kadar relax bi adam olamaz ya.. hiç böyle şeylerden bahsetmez bile. sorarsamda nerden duyuyosunuz bunları, sen hasta değilsin sadece hamilesin... rahatsızlık hissetmiyosan herşeyi yapabilrisin diyo:) 13 saat otobüs yolculuğu yapabilriimiyim dedim, 13 saat otobüs sürebilirsin dedi bana:)
günaydın arkadaşlar,
ama neden kimse benim soruma cevap vermemiş (bir arkadaş hariç, ona teşekkürlerimi iletiyorum)
zaten tum doktorlarin isteyi gebeliyi guzel bebisleri hayata getirerek sonlandirmakinsallah hepimizde de oyle olucak. herkesin basindan uzak benim bir akrabam vardi koye duyune gitmis 3 ayliginda aksam duyundelermis uzun yolun uzerine duyunde bir guzel oynamis ve gecenin sonlarina yakin aniden bebeyini kaybetdi. simdi ikinci icin ugrasiyor 3 yildir ama malesef zaman gectikce sorunlar cikiyor ustelik dusuk cok ciddi bir sey anne icin...oncelikle allah hepimizin meleklerini korusun sonra da biz koruyalim. mesela ben simdi isdeyim aksam 6-ya kadar surekli pc basinda eve gidince surekli elektronik seylerden uzak durmaya calisiyorum haftasonu falan hic kullanmiyorum, isde arada mola veriyorum, etrafimiz o kadar zararli seylerle dolu ki zaten zararli bildiklerimizi hic deyilse yapmamaya calisalim
kızlar çok merak ediyorum ayrıntılı ultrasonun normal ultrasondan bir farkı var mı?Kaç dakika sürüyor?Vajinal ultrason mu?Tecrübeli arkadaşlar bizi aydınlatırmısınız lütfennnnnnnn
15-45 dk arası sürüyor. Dr ve hastaneye göre değişiyor. Vajinal değil abdominal
ben bi farkını görmedim. Benim dr tüm ölçümleri vs 2 boyutlu yaptı,ama 4D gösterdi sonra :)
Kızlar ben şuanda sata göre 20+6 ,fakat ayrıntılı ultrason değerlerine göre 21 + 5 haftalık gebeyim. Doktorum beni fırçaladı epeyce 7 kilo aldım şimdiye dek diye.şuanki kilom 57 ,50.6 'dan çıktım bu kiloya bu kadar zamanda.Bende kiloyla ilgili takıntıları olan biriyimdir.Çok kafama takıldı,canım sıkıldı,iştahım da çok açık.Çok meyve yiyorum.Karpuzları falan kemiriyorum resmenVar mı aranızda benle aynı durumda olan.Yüryüş yapıyorum zaten.Onun dışında başka nasıl önlemler almak gerekir sizce? Birbirimize yaptıklarımızla ilgili tavsiyeler versek iyi olur.Bir de sizce önümüzdeki aylarda kaç kilo alırız biz yaklaşık ?
günaydın arkadaşlar,
niye fırcalamıski doktorun.. sonucta herkes kilosuna göre alıyor sen cok zayıfmıssın vücudun tamamlamıs.. sonucta meyve yiyorum diyosun ki sağlıklı bişey yapıyosun.. karpuz şekerden dolayı abartılmadan yense ii olur diye duymustum..
benim iştah acık ama frenliyorum 162 boyunda 73 kilo hamile kalınca insan panik yapıyor benim gibi...
ben ilk ayrıntılıyı crafty yapacak diye biliyorum.. benim 9 temmuzda randevum ama ayrıntılıdan bahsetmedi..gidince bakcaz..
Merhaba Arkadaşlar,
Ben yazılanları sürekli takip ediyorum ama şimdiye kadar çok yazamadım. Çok sıkıcı bulmazsanız kendi gebelik maceramı sizinle paylaşmak istiyorum. Mart'ın başında adetim geciktiğinde en yakın arkadaşım artık bizim yeğen geliyor demişti, ben de yok canım imkanı yok öyle bişey olamaz demiştim. 4,5 yıldır evliydim ve 2 yıldır artık bir bebeğim olmasını çok istiyordum ama eşimi bir türlü ikna edemiyordum. 2 yıldır folik asit bile kullanıyordum bir ümit, bebeğim olursa vücudum biraz hazır olsun diye. Bazı insanların yaşadığı gibi süpriz kazalar yaşamamıştık hiç ve anlayamıyordum insanların kazayla nasıl çocukları olduğunu. O kadar çok dua ediyordum ki bir bebeğimiz olması için. Son zamanlarda çok sık ağlamaya da başlamıştım bebek özleminden. Kendime inanamıyordum çünkü 2 sene öncesine kadar anne olmak aklımdan bile geçmezdi. Hatta çocuksuz da çok mutlu yaşanabileceğini düşünürdüm. Şubat ayında doktora tezimi verecektim ve eşim belki tezin bittikten sonra düşünürüz diye oyalıyordu beni. Tez stresinden 5 kilo zayıflamıştım, gece yarılarına kadar deli gibi çalışıyordum, iştahım çok kapalıydı, uyanık kalmak için kahveler yetmiyor enerji içecekleri ancak idare ediyordu, tezi sunmadan önceki 3 gün sakin olabilmek için dideral diye bir tansiyon ilacı kullanmıştım ve Mart başında adetimin gecikmesini tüm bu sağlıksız koşullara bağladım. Gerçi sigarayı bıraktım tezi verdikten sonra ama daha vücudun kendini toplaması birkaç ay alır diye düşünüyordum. Normalde hiç sekmezdi ama adetim. Eşime de söyledim ama pek ciddi almadı. Gecikmenin 4.günü gebelik testi aldım, eşim akşam beni de bekle testi yapmak için dedi. Bir yandan çok istiyordum sonucun pozitif olmasını ama bir yandan da ihtimal veremiyordum hem de korkuyordum pozitif olsa bile bebeğin sağlıksız olup düşeceğinden. Bir de kesinlikle akrep burcu çocuğum olmasını istemem derken bu bebek akrep olacaktı. Test yaptım ve pozitif çıktı. 5 dakika falan durumu algılayamadım. Sonra eşimi çağırdım mutlu bir şaşkınlık içinde. Ne yazık ki o benim tam tersime hiç sevinmedi ve nerden çıktı bu şimdi dedi. O an yaşadığım hayal kırıklığını çok iyi tahmin edersiniz. Gerçek hayattı bu, demekki filmlerde oluyordu eşini öpüp sarılıp gözyaşlarına boğulan erkekler. Benim moralimi bozduktan sonra gidip wii oynamaya devam etti. Perşembe akşamıydı ve ben pazar günü 1 haftalık bir göreve gidecektim şehir dışına. Sabit bir jinekoloğum yoktu, hangi doktor ve hastane iyidir hiçbir fikrim yoktu ve bu gebeliğin teyit edilmesi için 1 günüm vardı göreve gitmeden önce. Neyse ertesi sabah evin yakınında bir semt polikliniğine gittik. Eşim akşama göre duruma daha alışmış vaziyetteydi. Doktora durumu anlattım. Ultrasonla karnımdan baktı. Varolan küçük bir miyomum vardı onu gördü. Çok küçük nokta şeklinde bir karaltı gördü ve benim anlattığım veriler doğrultusunda gebe olabileceğimi söyledi ama nedense kanda gebelik testi istemedi. Yani gebe miyim değilmiyim kesin bir cevap yok. 2 hafta sonra tekrar gelirsem kalp atışlarına bakabileceğini söyledi. İçimden dedim senin gibi garip bir doktora gelir miyim ben bir daha. Pazar günü bebeğimle ilk uzun yolumuza çıktık. Midem falan bulanmıyordu. Cuma günü eve geri döndük ve bir arkadaşın tavsiyesi ile bir doktordan randevu aldık ertesi haftaiçinde bir güne. Doktor vaginal ultrason yaptı ve daha o göstermeden ben minnacık bir noktanın kalp atışlarını görmüştüm. Ordaydı işte gerçekten benim bebeğim daha boyu 3,8 mm idi. Doktorun dediklerine göre herşey normaldi. Bir fotoğrafını çekti bebeğimin. Sonra epey bilgi verdi bize gebelikte yapılacaklar, yenecek, içilecek şeyler vb hakkında. Karnım çok ağrıyordu ve çok üşüyordum onları sordum. O da kendimi çok yorup yormadığımı sordu. Karnım çok uzun süre çok ağrıdı hatta hala çok ağrıdığı anlar oluyor. Başlarda korkuyordum çünkü karın ağrısının bazen düşük belirtisi olabildiğini okumuştum. Kan, idrar, hormon tahlillerimi yaptırdım ve herşey çok normaldi. 1 hafta sonra tuvalet kağıdına hafif bir pembe akıntı geldi tam olarak kan görüntüsü yoktu çok ciddi almadım. Ama 2 hafta sonra kafama takıldı doktoru aradım. Gel bir kontrol edelim dedi. Ultrasonda kalp atışlarını gördük artık küçük bir bebek modelini almıştı noktacığım. Doktor çok şükür kalp atışlarını gördük dedi. Ben de kendime çok kızdım bu kadar geniş olduğum için. Kalp seslerini duyamayacağımızı öğrenince çok üzüldüm çünkü doktorda kalp sesi dinleme aleti yokmuş. Bir sonraki aşama ikili testti. 13.haftamda yaptırdım. İlk önce bebeğimin ense kalınlığı ölçüldü. Çok hareketliydi kıpır kıpır. Ense kalınlığı normaldi. Sonra da hastanede kan verdim test için. Kombine risk sınırın altındaydı ama hormon biraz sınıra yakın çıkmıştı. Bu arada doktora normal doğum yapmak istediğimi söyledim çünkü çoğu doktorun normal doğuma girmek istemediğini duymuştum, bu konuda ne düşündüğünü sordum. Doktor şaşırdı ve tabiki doktorların öncelikle herşeyin normalini tercih ettiğini ama normal doğumda da vajinaya kesik atıldığını söyledi. Ben de bunu söylemesine çok şaşırdım ve sanki beni korkutmak istiyor gibi geldi. Annem ve kayınvalidemle konuşmuştum ve 2 doğumları olmasına rağmen epizyotomi yapılmadığını ve hiçbir yırtıkları da olmadığı söylemişti ikisi de. Herşey normalse de kesiliyor mu diye sordum, o da bebeğin başı göründüğünde daha çabuk oksijen alabilmesi için herkese bu kesiğin uygulandığını söyledi. Bu arada hala sadece folik asit kullanıyordum. Şimdiye kadar kan değerlerim iyi olduğu için doktor demire başlatmamıştı ama bu seferki kan değerlerimde hemoglobin sınırın altına düştüğü için demir verdi. Bir de her gittiğimde Elevit başlamış mıydık diye soruyordu ben de hayır diyordum. Elevit vermedi yine. Bebeğin cinsiyetini ne zaman öğreneceğimizi sorduk ve %80 kız olarak girdüğünü söyledi. Ben çok şaşırdım çünkü hep bir oğlum olacağını hissediyordum. Rüyalarımda hep erkek bebek görmüştüm şimdiye kadar ve kız bebek annesi olmayı hayal etmemiştim hiç.
Çok uzun oldu yazı, daha sonra devam edeyim:)
bana doktorum dedi 22 haftalıkken diye büyük kızımda da böle çektirmiştim yalnız detaylı ultoroson öle bebği 4 boyutlu gördüm falan değil bütün iç organları inceleniyo kalp damarlarına bakılıyo v.s v.s yani bebek tamamen incleniyo organlar damarlar
crafty kocaman olmuş senin bebiş maşallah... incecik backalrı var ne tatlı.. evet ya sürekli elleri ağızlarında oluyo. bizde son gittiğimizde 3 resim verdi doktorumuz, ikisinde yumruk ağızda:) birinde de eli havada, incecik parmakları var, boyna açp bakıyorum resmine:)
günaydın kızlar,
bugün kendimi pek ii hissetmiyorum ayaklarım fena halsizlik var üzerimde heryerim ağrıyo bide son 1 hafatdır kahvaltıdan sonra midem bulanıyo kötü oluyorum nedense ya öğleden sonra düzeliyorum ama neden anlamadım hiç..
merhaba kahvelokum (yazarken bile ağzım sulandıgünaydın arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?