- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #12.781
ya kızlar bi yazı okudum moralim bozuldu benim bu ayaklarımda şişlik gün geçtikçe artıyo gizli tansiyon çıkabiliyormuş bundan dolayı allah korusun düşüğe sebep olabiliyomuş bukadar şişlik yaşayan varmı ayaklarımın üzerine basarken zorlanıyorum ayakkabıdan çok sıkıyo artık..
MAŞALLAHHHH MAŞALLAHH MAŞALLAHH
yerim o tombik kollarınıı benn seninn sen gör bak bu kız beyaz tenli olacakk :))
çağanda ses yok bugün cool takılıyoo oğlum Nili görünce tepkisiz kaldı kardeş gözüyle bakıyoo sanırsamm :))
merci canım bizim scanner bozuk nasıl atıcam bilmemm..
ya kızlar bi yazı okudum moralim bozuldu benim bu ayaklarımda şişlik gün geçtikçe artıyo gizli tansiyon çıkabiliyormuş bundan dolayı allah korusun düşüğe sebep olabiliyomuş bukadar şişlik yaşayan varmı ayaklarımın üzerine basarken zorlanıyorum ayakkabıdan çok sıkıyo artık..
craftycim Allah bağışlasın bebişini. Maşallah subhanallah. Ne kadar güzel yaratmış Yaratan hamd olsun. Ben de yarın görücem bebişimi inşallah. O kadar özledim ki 4 haftadır görmüyorum.
Kızlar ben haftasonu hep tansiyonumu ölçtüm. 9-6 ya da 10-6 filan çıkıyor. Düşük tansiyonluyum normalde. Ama yatağa uzandığımda gözlerim pıt pıt atıyor sanki. Bir yere odaklanıp bakıyorum, kirpiklerim pıt pıt atıyor gibi kımıldıyor. Dedim tansiyonum mu yüksek acaba ama değil. Nabzım 110 civarı atıyor. Bu çok yüksek değil mi? Normal ama di mi hamilelerin nabzının yüksek atması? Siz ölçtünüz mü nabzınız kaç?
Allah korusun cnm , eğer dinlenince ayaklarını yükseğe kaldırınca geçiyosa sorun yok şişlik hepimizde var ara ara eczaneye git kontrol et tansiyonunu çok fazla tuzlu yememeye çalış bol u iç..
ayrıca o dengesiz müdürünü hiç takma..gereksiz sinirlenme ..
Allah korusun .. benim ayaklar davul resmen.. doktorada gittim böyle bişey demedi.. sen tuzu kestin mi?
moralini bozma canim kendini bilgilendirmen cok guzel bir sey ama sakin okuduklarin icin kendini uzme, e-gebelik diye bir siteni arastiriyordum ve orda yazilanlara gore eyer sislikler ayaklarda ve bileklerde oldugu surece ciddi endise olunucak tibbi bir durum diyildir, ancak sislik bacak kisminin uzerine kaval kemiyine yayiliyorsa ciddi bir basagrisi, gorme bozuklugu, karin agrisi ve tansiyon gozlemleniyorsa o zaman doktoru aramak lazim. bu belirtiler preeklampsinin habercisi ola bilirler.
ozellikle sisme 6-ci aydan sonra baslar/ ve genelde bu vucutta su yigilmasidir,
sen sodali asitli gazli icecekler kullaniyormusun??? bazen onlardan da kaynaklana biliyo. ama yine de doktoruna bir sor.
cnmm benimde tansiyonum normalde hep düşüktür şimdilerdede genelde hep 10-6 gayet normal diyolar..
ya kızlar benim bebik biraz aşağıdamı acaba; kasığımın tam üstü göbeğimin baya bi altı altı taş gibi oluyor özelliklede bugün yürürken böyle kasılma gibi aynı
bide benim alt kısmım bacak aram:) anlayın işte orası
acayip bir ağrı var baştan beri var yani oturduğum yerden kalkarken özellikle
mesela pantalon giyerken ayağının birini kaldırıyorsun ozaman
değişik bi ağrı var
bide kızımda 5 yaşında benim onuda kucağıma almak zorunda kalıyorum bazen uyurken falan özellikle
bu bebik aşağıdamı olayı kafama takılıyor bide kasılma gibi hissediyorum belki bebek kendini dayıyordur sonra çekiyordur ama
cumartesi gidicem bakalım
Nabzın yüksek olması da normal di mi? Eşimin 66 atıyor benim 110! Bir an korktu, ne oluyor sana dedi. :) İki kişilik atıyor dedim. :)) Ne kadar yoruluyordur kalbimiz, merdiven çıkınca nefes nefese kalma sebebim bu sanırım.
DOĞUMDAN SONRA YAŞAM VAR MI?
Doğumdan sonra yaşam var, ya sonrası?
Anne rahmine düşen ikiz kardeşler önceleri herşeyden habersizmiş. Haftalar birbirini izledikçe onlar da gelişmişler. Elleri, ayakları,iç organları oluşmaya
başlamış. Bu arada, etraflarında olup biteni farketmeye başlamışlar. Bulundukları rahat, güvenli yeri tanıdıkça mutlulukları artmış. Birbirlerine hep aynı şeyi söylüyorlarmış:
"Anne rahmine düşmemiz, burada yaşamamız ne harika değil mi?
Hayat ne güzel şey be kardeşim!"
Büyüdükçe, içinde yaşadıkları dünyayı keşfe koyulmuşlar. Öyle ya, hayatın kaynağı neymiş? İşte bunu araştırırken, karşılarına anneleriyle onları birbirine bağlayan kordon çıkmış. Bu kordon sayesinde, hiçbir zahmet çekmeden, güven içinde beslenip büyütüldüklerini tesbit etmişler.
"Annemizin şefkati ne kadar büyük! Bize bu kordonla ihtiyacımız olan herşeyi gönderiyor."
Artık aylar birbiri ardınca geçiyor, ikizler hızla büyüyor, diğer bir deyişle "yolun sonu"na yaklaşıyormuş. Bu değişiklikleri hayretle gözlemlerken, bir gün gelip bu güzelim dünyayı terkedeceklerinin işaretlerini almaya başlamışlar.
Dokuzuncu aya yaklaştıklarında, bu işaretleri daha kuvvetli hissetmeye başlamışlar. Durumdan telaşlanan ikizlerden birisi diğerine sormuş: "Neler oluyor? Bütün bunların anlamı nedir?" Öteki daha sakin ve aklı başındaymış. Üstelik, bulundukları bu dünya çoğu zaman ona yetmiyor; duyguları daha geniş bir alemi arzuluyormuş. O cevap vermiş:
"Bütün bunlar, bu dünyada daha fazla kalamayacağız anlamına geliyor".
Ve eklemiş: "Buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz."
"Ama ben gitmek istemiyorum" diye haykırmış kardeşi. "Hep burada kalmak istiyorum."
"Elimizden gelen birşey yok. Hem, belki doğumdan sonra hayat vardır."
"Bize hayat veren o kordon kesildikten sonra bu nasıl mümkün olabilir ki?" diye cevaplamış öteki.
"Bize hayat veren kordon kesilirse nasıl hayatta kalabiliriz, söyler misin bana? Hem, bak bizden once başkaları da buraya gelmiş ve sonra da gitmişler. Hiçbirisi geri gelmemis ki bize doğumdan sonra hayat olduğunu söylesin. Hayır, bu herşeyin sonu olacak."
Bütün bunları söyledikten sonra eklemiş: "Hem, belki de anne diye birşey de yok!"
"Olmak zorunda" diye itiraz etmiş kardeşi. "Buraya başka türlü nasıl gelmiş olabiliriz, nasıl hayatta kalabiliriz ki?"
"Sen hiç anneni gördün mü?" diye üstelemiş öteki. "O belki de sadece zihinlerimizde var. Bir annemiz olduğu düşüncesi bizi rahatlattığı için onu belki de biz uydurduk."
Böylece, anne rahmindeki son günleri derin sorgulamalar ve tartışmalarla geçmiş. Sonunda doğum anı gelmiş çatmış.
İkizler dünyalarını terkettiklerinde gözlerini başka bir dünyaya açmışlar ve sevinçten ağlamaya başlamışlar. Çünkü gördükleri manzara hayallerinin bile ötesindeymiş...
gebelik.org
(Anthony de Mello'dan)Eki Görüntüle 216869
ya dün ilk defa ayak parmaklarıma kadar şişlik olmuştu sabah kalktım ama şişlik geçmemiş akşama kadar tabi dahada fazlalaşıyo evt tansiyonuma baktırmam gerek yüksekse eğer allah korusnn bu rahatsızlık olabiliyomuş tuzu azalttım biraz ama dahada azaltmam gerek müdüre gelince işte takmayım bebeğim etkilenmesin diyorsun ama insan ister istemez takıyo allahım korusun yavrularımızı..
Allah korusun olur mu öle şey
sıcaklardan dolayı olağan şişmeler dr una sor sen
kız mı bıdığın? Benimki de baskı yapıo kız kasıkta dururmuş normalmiş öle der 8 aylık kıza hamile arkadaşım
craftycim Allah bağışlasın bebişini. Maşallah subhanallah. Ne kadar güzel yaratmış Yaratan hamd olsun. Ben de yarın görücem bebişimi inşallah. O kadar özledim ki 4 haftadır görmüyorum.
Kızlar ben haftasonu hep tansiyonumu ölçtüm. 9-6 ya da 10-6 filan çıkıyor. Düşük tansiyonluyum normalde. Ama yatağa uzandığımda gözlerim pıt pıt atıyor sanki. Bir yere odaklanıp bakıyorum, kirpiklerim pıt pıt atıyor gibi kımıldıyor. Dedim tansiyonum mu yüksek acaba ama değil. Nabzım 110 civarı atıyor. Bu çok yüksek değil mi? Normal ama di mi hamilelerin nabzının yüksek atması? Siz ölçtünüz mü nabzınız kaç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?