2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

evet canım ya çok heycanlı bişey.böbreğine kadar herşeyi gördüm ya:)))))ben 21+4 haftalığım seni de bir daha ki kontrolünde sana da yaptırırlar,amam benim suyum azdı dr.bebğin böbreğinde gelişim aksaklığı olabilir diye renkli istedi.:))aslında evde tartı olmalı en güzeli yaaas dimi

Canım çok geçmiş olsun. Allah sağlık versin canım. sıkma canını. Geçer inş. 3 Aylardayız bol bol dua edelim

ya bence kilolarımız normal arkadaşlar.yani, ünlüler gibi sürekli dr.kontrolünde geçen bir imkanımız yok hele sğpor masaj hiç yok.biraz da bünye meselesi.sağlıklı beslenmenin normal şartları sebze meyve yağdan kızartmadan uzak durmak değil mi?eee gebelikte bir çok bayan aman hamileyim yemem lazım yiyim ne olcak diye diye kilo alıyor.sağlıklı bebk için sağlıklı olabiliecek herşeyi yemeliyiz tabiki.herşey bebkleriniz için.ben de21+4 haftalığım ve 5 kg aldım.ama görünürde hiç kilo almadığımı söylüyorlar.her zaman yürüyüş yapalım şekerim en güzeli

arkadaşlar bu gerilime üzüldüm, son verilmiş ama bende bişeyler yazmak istiyorum bu konuda. ama kimseye cevap niteliğinde değil.

çevremdeki bazı kişilere hamile olduğumu söylediğim için o kadar pişmanım ki. aynen anlatıyorum bakın. hamileliğimin başlarında son derece yorgun olduğumu bile bile pat diye yemeğe misafirim geldi! belki evi sermiştim belki buzdolabım boştu! Allahtan buzluğa bişeyler atmıştım da çıkarıp pişirdim perişan halimi gören sevgili akrabam hamileliğin abartılmaması gerektiğini ve benim eşime naz yaptığımı söyledi. uğradığım dumuru düşünebiliyormusunuz? benim göbeğim 2 aylıkken bile vardı, çünkü sigarayı bırakmıştım ve kabızlığım gazım hat safadaydı. başka bir sevgili akrabam bu ne böyle 6 aylık gibisin. kendine dikkat et bu gidişle kapılardan sığmazsın, kocan da seni boşar dedi!!! topiğin birinde 1 senelik bi arkadaşıma üzülmek istemediğim için sırf kötü şeyleri ben doğurduktan sonra konuşalım dedim diye bana demediğini bırakmadı.hamilelik normal bi süreçmiş bunu kullananan insanlara sinir oluyomuş. ve bu arkadaşım benden özür bile dilemedi. onun bir sürü kötü günü oldu ve hepimiz yanındaydık o kadar nazını kaprisini çektik ama ben sırf bi laf ettim diye hem benim hem diğer kızların huzurunu bozdu, kaç ay geçti hala o topiğin tadı tuzu yok. başka bi arkadaşıma bebeğime aldığım şeyleri gösteriyordum, bu kadar hevesli olma benim bi tanıdığım 8. ayda bebğini kaybetti dedi! benim eşim bebeğimizden bahsetmeyi çok seviyor bi arkadaş ortamında bebekle ilgili konuşuyoduk eşim bebeğin usg de gördüğü hareketlerini anlatıyordu adam eşimin lafını keserek amma da abarttın haa görmemişin oğlu olmuş .... dedi. birine bebeği hissetmiyorum diyorum kadın bana üstüne düşme hayattaki tekşey bebek değil diyor. devamlı kpss soruyorlar, şimdi bebek de oluyor yatışa geçermişim de artık eve mahkummuşum daaa....eskiden kpssyi bu kadar sormazlardı hamile kaldım kalalı millet ne yaptın atandın mı diye soruyor. bunlar bi kaçı kızlar. artık akılllandım ama sokulan hiçbi lafın altında kalmıyorum

yani ben mi alınganlık yapıyorum diye kendimi yiyorum ama yok yani. sanki bazı kişiler hamileliğimden rahatsız gibi. Allah nasip etmiş, evlat vermiş, onun mutluluğunu neden doyasıya yaşamayayım? istediğim kadar abartırım bunndan kime ne ya? istersem hayatım boyu çalışmam ev kadını olurum ya bundan kime ne? sanki hamile kaldım suç işledim vay anasını yaa!

diyeceğim şu, şu an hamile miyiz? evet. çok şükür bebeklerimizin sağlığı yerinde mi? evet. hem kendi psikolojimiz hem de bebişlerin huzuru için hepimiz hamileliğimizin tadını çıkaralım.

Son düzenleme:
bizim istanbul metrobüs kalasları karnıma bakıo ama hala yer vermio

bi keresinde şu tekli koltukların birine tutunmuştum. göbeğim adamın ağzına girecekti hiç tınlamadı bile. bi keresinde de yemin ediyorum bakın bastonlu bi teyze otobüste bana yer vermeye kalktı. tabi oturmadım. ama o kadın hep aklıma gelir Allah ondan razı olsun.

canım güzel seyler yazmıssın tadını çıkartıcaz insallah yazdıklarının içinde kpss konusu aynen bendede var oda ayrı bi sinir ediyo fizik ögretmeniyim atama puanım yüksek olmuyo napayım hayatıma dewam edeyim dedim.özel ders veriyorum tatmin edicide para kazanıyorum rahatım ama malesef bi kurum olmayınca cevremdekiler sinir ediyo insallah bebişlerimiz saglıklı ve annelerine şansla gelirler kısmet bizde atanırız......

yani, ben evlendim 2 sene oldu eskiden habire niye bebek yok derlerdi, geçen sene kpss kursuna gidiyordum o zaman bile bebek sorarlardı. şimdi ee bebek olunca sen artık hayatta çalışamazsına döndü. hem de aynı kişiler tarafından. yani bu şifreler, soru çalmalar olurken atamayı beklersek menapoza gireriz fiziğin durumu da malum işte moralini bozma hiç sanki kendileri girse atanabilecekler. hem atama olmadan bebişleri büyütüürüz fena mı?

Canım geçmiş olsun,her şey yolundaymış ya gerisi boş:)Eşine de memlekette daha rahat edeceğini,yorulmayacağını falan söyle o zaman anlayış gösterir belki:)

Selam kızlar:)Göbeğim kıllandı benim var mı aranızda benim gibi olan?Badem yağı,kakao yağı ve bebe yağı kullanıyorum.Hormonlarla mı yağlarla mı ilgili bilmiyorum.Yarın doktora gideceğim inş.bakalım neler olacak ben de merak ediyorum.Öpüyorum sizleri...

bende bende varım.. bu kpss den bana hayır yok onu anlamaya başladım artık ama bebeğim belki uğurlu gelir diye bi umut besliyorum...
okuyan bayanların çalışmaması etrafın çok gözüne batan bişi zaten, sanki yediğin ekmeği onlar veriyo... ama biz ne yapıcaz hiç bişeyi kafamıjza takmıcaz:) karnımızı gere gere yürücez, şurda 4 ayımız kaldı zaten.. hayatımızda kaç kere hamile olucaz ki..

merhabalar,
doktordaydık bugün. ben de güzel haberlerle geldim, şükürler olsun... oğlişim, 21 santim 290 gr olmuş.. doktor kulağını gösterdi, bizim ki kepçe galiba
babası da çocukken koca kulaklıymış

aaa ne güzel bi süpriz olmuş inşallah bu gidişimizde bize de artık bişey der.ben de bu süprizden istiyorummmm

çok geçmiş olsun neyseki atlatmışsın

bugun sanirim fatma arkadasimizin verdigi bir link vardi bebek ihtiyaclari ile ilgili bir blog. o blogdaki diger yazilari okurken sizinlede su yaziyi paylasmak istedim. subat ve mart ayinda hamile kalmanin yararlarindan bahsediyordu arkadas. ne kadar sansliyiz hanimlar planlasak boyle olmaz.

Bu aylarda hamile kalındığında ve bunun farkına varıldığında kış çoktan bitmiş oluyor. Etrafta kar yok, don tehlikesi yok, kaydım düştüm üşüdüm şiştim mevzusu yok.. Sadece hamile olduğunu bilmenin verdiği o sarhoşluk hissiyle beraber güzel bir bahar başlangıcı var.
Havalar gayet serin. Güneş var ama yakmıyor. Rüzgar esiyor ama üşümüyorsun. Kat kat giyinmek zorunda değilsin. Toplu taşıma araçları henüz o bunaltıcı kokularına ve havasızlıklarına kavuşmamışlar. ( Özellikle bulantısı olan hamileler için )
İlk trimester bittiğinde yaz başlamış oluyor. İştahlar açılıyor, ama yaz olduğu için sıcaktan çok fazla yemek yemeyip kendini şişman bir hamile olmaktan alıkoyabiliyorsun.
Canım Türkiye’min çeşit çeşit meyve sebze stokları tezgahlara dökülüyor. Yazın çeşit bol. Yeterince iyi beslenebiliyor muyum endişesi taşımadan hepsinden misler gibi yiyebiliyorsun. Rengarenk pazarlar, buz gibi meyveler, yemyeşil salatalar, ohhhhhh…
Havaların sıcak zamanı hamileliğin balayı denilen bu ikinci trimestera denk geliyor. Çok şişko ve bezmiş olmadığın için rahat bir yaz geçiriyorsun.
Yaz ayları olduğu için harika bir son tatil yapma imkanı var. Henüz hantallaşmadığın için kocanla misler gibi tatilini yapıp hiçbir aktivitenden geri kalmıyorsun. ( Sıcak Bodrum gecelerinde içilemeyen kokteyller hariç)
Tatilde ya da oturduğun şehirde bol bol yüzebilme imkanı var. Saçım ıslak kaldı, belim üşüdü derdi olmadan doya doya kendini sulara atabiliyorsun. Hem bebeğe hem de kendine faydalı birşeyler yapmanın haklı sevinciyle dolabiliyorsun..
Doya doya gezip ihtiyaçları karşılayabilecek yeterli zamana sahip olabiliyorsun. Yazın alışveriş yapmanın keyfi bir başkadır.
Son trimestera girilip şişmeye başlandığında artık havalar da nispeten serinlemiş oluyor. Yağmurlar başlıyor. Şişko bir hamile olarak serin serin günlerin tadını çıkarabiliyorsun.
Doğum zamanı tam kışa denk gelmiyor. Sonbahar sonunda yine kar, don, kış olayları başlamadan doğurup kurtuluveriyorsun.
Bebeğin ilk ayları kışa denk geldiği için evden yaza nispeten daha az çıkıp minik bir bebekle sokaklarda olmanın zorluğunu çok sık yaşamak zorunda kalmıyorsun.
Bir sonraki yaza gelindiğinde bebek ele avuca gelir bir şekilde 6-7 aylık olduğundan rahatça gezmeye tozmaya, tatile denize, oraya buraya gidebiliyorsun. Yaz tatilinden geri kalmak zorunda kalmıyorsun.
Hamilelikte alınan kilolar kışın kalın kıyafetlerin arakasında saklana saklana yazlıklar ortaya çıkmadan yavaş yavaş atılıp, yazın yine fit incecik bir görünüme kavuşmuş olabiliyorsun. Doğum kilolarını vermek için altı ay yeterince makul bir süre…

iyi akşamlar ben de bu gün 4 boyutlu doplere giridm çok şükür kızım çok sağlıklı 470 gram sanırım biraz tombiş ayaklarıda büyük bizim ailede zayıf olması imkansız zaten :) yalnız şekerim yüksek yaaa şeker yüklemesi yapıldı iğrençççç valla dr um perhiz verdi hamilelik sonuna kadar devam etcem pöööfffffffff yaaaa

Doğru diyosun Canım. Hiiiç farketmez. Benim organ taraması son iki gidişimde de yapıldı. Doktorum bu kez tam 1 saat ultrasonla teker teker her yerine baktı. Çeşitli ölçümler yaptı. Kalp odacıklarına falan baktı, beynini inceledi. Sonra, bacak ve kol kemiklerinin gelişimini inceledi. Şimdilik herşeyimiz normal çok şükür Bir de ciğerlerine, böbreklerinin çalışıp çalışmadığına baktı. Mesanesini bile gördük ya, mesanesi var küçük sıpanın Bu saatten sonra pek sorun çıkmaz zaten dedi doktor. En önemli dönemeç kalp atışıdır, testler de olumlu çıkarsa gerisi kendiliğinden gelir dedi. Sizlerin de içi en yakın zamanda rahatlar umarım. Aaaa bir de dört boyutlu ultrasonda yüzünün resmini çekti. Yaaaa dokotr da biz de babasına benzettik. Yüz şekli, çenesi o kadar belli ki. Bir tek burnu benimki gibi. Tabi daha çok belli olmaz ama taratınca ekler gösteririm. Çok net görüntüler.

canım inşAllah geçer se üzülme, hamillerde enfeksiyon kapma işi çok kolay oluyormuş, ben tuvalat girmeden ellerimi yıkıyorum çıkarken şöyle ellerimi yıkıyorum faln dedimde bana dediki gebe hemşiresi enfeksiyon kapma işi hamillerde çok kolay, sakın mikrop kaparsan kendini şuçlu hissetme dedi, benimde dişimde apse oldu nerdne kaptıysam mikrobu.. su iç içe attım haftlar sonra, çok geçmiş olsun Rabbim bbeilerimizi korusun, Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…