2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
epidural ve spinal sezeryan arasında ne gibi bi farklılık var

anestezinin verildiği bölgeler farklı.. spinalde sıvı içine, epiduralde omur çeğerlerine veriliyormuş.. sonraa spinalin etkisi daha hızlı başlıyor ve ilaç bir kere veriliyor etki uzatılamıyor.. epiduralde ise etki daha uzun sürede başlıyore fakatt belde bi katater bırakılıp ihtiyaç oldukça ilaç takviyesi yapılabiliyor.. bizim açımızdan belirgin bi fark yok aslında ikiside belden uyuşturma:) epidural hem normal hem sezeryanda kullanılabiliyor, spinal sadece sezeryanda.. benim bildiklerim böyle.. yanlışım olabilir tabii

Ay hakikaten fatmacım öyle bir şansım benim de olsa keşke ne iyi olur. Bana ait olmayan bir bebeğin üzerinde deneylerimi yapardım, işe yarıyor mu bakardım. :27: Anası geldiğinde ne olmuş benim bebeğime diye çıldırırdı. :27: Şaka bir yana kahvekolik bence birşeycik olmaz 3 aylık bebeden. Ben yazın yeğenimi hep kucağımda taşıdım. Eşşek kadar oldu o da. Altını almayı denemedim ama. İshal olmuştu ben ordayken, mümkün olduğunca altına yaptığı vakitlerde anasına verip kaçıyordum. :27:Banyo yaptırırken baktım sadece, kameraya çektim bir de. İnsan alır eline birkaç deneme yapar değil mi? Ama dediğim gibi ben korkuyorum ya. Bir yerine bir şey olur diye. Ama Sedus ve pozer, tecrübeli annelerin dediğine göre, otomatik olarak, iç güdüsel sanırım, doğunca herşeyi biliyormuşsun gibi oluyordur umarım, yani umuyorum ki öyledir, yoksa ben çok zorluk çekerim. Anam da kaynanam da yok burda, doğumda gelirler de kaç gün kalırlar bilemem. Sonra ben kızımla yalnız kalıcam. İnşallah çok üzmez kızım beni.:16:

Bu arada şu burun aspiratörü var ya ben onu yıkamadım. Kaynatayım mı? Yıkayayım mı?:44:

ben düşünmemeye calısıyorum.. aklıma geldiğinde hemen baska seyler düşünüyorummm.. kendimi korkutursam daha cok kasılırım çünkü.. ve arastırmıyorum... ne demiş ünlü büyük düşünür crafty.. CEHALET MUTLULUKTUR ....

ay ne ii staj olur sana..
keske sevdebilgenin de böyle bi sansı olsaydı.. panikliği giderdi en azından..

3 aylık bebek cok hafif oluyor ya .. anlamıyosun tasıdıgını .. zaten uzun süre ayakta olmazsın ...

ii toparladı ama sona dogru..
hep meyvenin etkisi diye düşünüyorum..

32 tulum aman Allahım.. bizim kızın 10-12 filan sanırım saymadım ama..

güzel günlerde giysin inşallah..

kız tosun oldular ondan.. yeri dar oldu.. uzandıgında anlarsın artık hareketlerini..

ben kızımın kıyafetlerini hep dokunarak almayı tercih ettim..

ama ıvır zıvır olanları.. alt acma bezi.yan yatıs yastıgı gibi şeyleri annebebek magazası diye bi site var orda indirim vardı ordan aldık burdan bi cok arkadas..

bende tırsmıyor değilim. annesi huyunu suyunu anlatıcak gelince. ayşe önerin kitabını bitirdim uygulama nasıl olcak acaba merak ediyorum :) inş yapabilirim. olmazsa yan komşumu çağırırım napim. sevde bana gelsin beraber pratik yaparız :)

ilk bebeğimizin fotosunu koymuş sinem face e
anammm çok tatlı maşallah

ama bu bize haksızlıkkkkkkk
küveze almışlar mı peki?

bende tırsmıyor değilim. annesi huyunu suyunu anlatıcak gelince. ayşe önerin kitabını bitirdim uygulama nasıl olcak acaba merak ediyorum :) inş yapabilirim. olmazsa yan komşumu çağırırım napim. sevde bana gelsin beraber pratik yaparız :)

ama bu bize haksızlıkkkkkkk
küveze almışlar mı peki?

yok yok
ii maşallah kız bi görsen sanarsın tosun yüzü kilolu
bugün ya da yarın hastaneden çıkacakmış
gelince topic de de paylaşır belki fotoyu
kendi face inde paylaşmış zaten bizim grupta deil

Ya hani bize? Biz niye göremiyoruz? :19: Sırf sizin yüzünüzden kocişle aram bozulacak. Face'e girip girip çıkacağım, o meredi dondurmak sinir ediyor, yok şifre bilmem ne. Buraya da ekleyin yaaa.:19:

yokkkk
şimdi kendimi düşünüorum da face e eklesem fotoyu sona biriniz buraya koysanız çok kızardım
kendi isterse ekler gelince ben karışmiim şimdi

cicili doğum yapmış okuduğum kadarı ile ALLAH analı babalı büyüttürsün inş. bebeği nasıl durumları nasıl bilen varmı kızlar

günaydın cicili doğum yaptı.doktora sordunmu eklem agrılarını.gözüm seni arıyordu benimde.kontrol nasıl geçti?

tatlım sordum onlar ödemden kaynaklanıyormuş olur normal dedi ilaç falan vermdi. hem ödem hemde alına kilolar böyle ağrılar yaparmış...

kızımızda 2384 olmuş ancak 3 haftada 600 gr almış ama yinede minik ya doktor sata göre 4 gün geri gözüküyor ölçüleri dedi. ve 3 hafta sonra gel dedi ben dayanama 2 hafta sonra giderim :) çatı muayenesinide 38. haftada yapıcakmış yani ay sonu gibi gidicem doktora ozmana kadar doğurmazsam :)

hadı ya plakam ıboş demek:27:
JBR kızım plakam,
trafıkte gorursem kırmızı JBR plaka ıcındekı sısko benım:27:

eşim dondu bursadan,
ıstanbulda otururkenkı evınden adsl borcu varmıs bunun,
kendısı odedım dıye dıretıyor hem de makbuzunu falan epeyı aradı bulamadı,
soylendım bende bu ne sorumsuzluk dıye,
500 lıraya yakın olmus faıze bınmıs falan.
gecen haftalarda oldu bu,
bu sabah annem aradı,
muhendısler odasından kagıt gelmıs eve aıdat borcunuzu odememıssınız faızıyle beraber 492 lıra olmus :52:
kac senedır ne muhendısler odasıyla ne ankarayla alakam yok,
kaydımı sıldırmek ıcın basvurmustum ustelık,
neyse borc harc ıslerınden nefret ederım,
cok tıtızım bu konuda ama sanırım bızımkının ahını aldım carpıldım hemen :27:

sabah odedım ıcıme oturdum yemın ederım :43:
bı kayserılı olarak cok pis tuzaga dustum:37:

ibocum bende 2 senedir ödemiyorum aidatı ama ne arıyorlar ne bişi. odanın sitesinden bakmıştım 5 sene ödemeyince borçlar siliniyor diye bilgin olsun ;)

BADİCİM sabah ev işi yaparken yerleri süpürürken kendi kendime dedim ki:
bugünde gelmezse bi arayayım...
sanki yoksun ortalarda bi kaç gündür.

canım giriyorumda işim olunca yazamıyorum yada okuyamıyorum haftasonlarıda eşim evde ya fırsat olmuyor girmeye

bu sabah kızımı görmeye gittim..

2350 gr 45 cm olmus..

dr teyze aferin dedi..

akıntımı sordum normal dedi.

kasılma olursa haberimiz olsun dedi.. kasıllmadan kastınız nedir nerde oluyro dedim.. karnımın orta kısımlarını gösterdi.. e oluyor ama ben onu kızımın poposu diye düşünüyorum sertleşiyor kızım harekett ettiği zamanlar oluyor dedimm.. olabilir bebeğin hareketleride karnını sertleştirebilir kasılma hareket olmadıgında olursa haberimiz olsun dedi.. tmm dedim..

suyumuz kilomuz boyumuz yerinde.. kafamız asagıda .. ama arkası dönük oldugu için poz vermedi sıpa...

2 hafta sonra gel dedi... 22 sinde gitcem .. o zaman nstye alacakmıs beni.. 35+6 iken olmus oluyor yani...

ay hafta sonu Sarenin tüm kyafetlerini yıkadım ütüledim..dolabına yerleştirdim.. öyle cok kıyafeti yokmus megerse.. ya da dolabı büyük diye bana az geldi.. anneannesi duramamıs bir sürü sey almıs doguma getirecekmiş .. alma diyor bana .. bekliyoruz..

kendime gecelik takımı sipariş ettim rengi yoktu .. cumartesi gidip alcam..1 tane annem almıs.. bi tane ev için aldım ..1 tane de alt üst pijama aldım.. bebekli mebekli bişi.. toplam 4 tane olacak yeter sanırım..emzirme sütyeni atleti geniş iç çamasırı aldım .. canta için..

kızımın perdesini de sipariş ettik.. o da cumartesi gelecek.. ay bayagı bişeyler tamamlandı sanki..

bebek sekeri kapı süsü kaldı.. onlarıda haftaya tamamlarsam .. işim bitmiş olcak hayırlısıyla..

bizden böyle hatunlar..
MAŞALLAH SARE hanım nerdeyse aynı OKYANUSLA sağlıkla gelsinler inş....

Benim canım bebe aspirini istiyoooooo:84::84::84::84::84::84::84:

yahu son son aşermeye başladın sende heee.. hemde hiç olmayacak şeylere:) 1 tane çiğneyiver bari, bişi olmaz heralde bitaneden:)

ayyy bebiş çok tatlıı, çok güzel.. içim bi fena oldu.. öyle minikte durmuyo hiç.. maşallah kuzuya

yok yok
ii maşallah kız bi görsen sanarsın tosun yüzü kilolu
bugün ya da yarın hastaneden çıkacakmış
gelince topic de de paylaşır belki fotoyu
kendi face inde paylaşmış zaten bizim grupta deil

Tamam o zaman. Gelince biz de görürüz inşallah. Maşallah ilk bebeğe, son muayenede doktorumuz da benim kızıma tombul suratlı demişti. :9: Bakalım nasıl bir şey olacak doğunca...:97:

haklısın, kadının en büyük düşmanı yine kadın galiba. bide millet olarak herşeyi abartmayı severiz. buda malesef bilinç altımıza yerleşiyor ve kaslarımız o şekilde çalışmaya başlıyor.
bu arada sabahki haşırt the 492 tl ye çok güldüm :60:
kaynanaya da fazla yüz verme ne olur ne olmaz.

gulme zibidi ne guluyon benım canım yanmıs sen guluyon:27::27:

kaynana gelıyor walla:37:
ne yuz verecem ya,
ya da taktık gelıstırıp boynuna atlayıp anacıgım dermısım:27::27:

fatma demıstı de mı belkı de aranız duzelır deyu,
kızım ben de gavur kini var,
hıcbıseyı asla unutmam,
en sevmedıgım huyum:25:

cicili doğum yapmış okuduğum kadarı ile ALLAH analı babalı büyüttürsün inş. bebeği nasıl durumları nasıl bilen varmı kızlar

tatlım sordum onlar ödemden kaynaklanıyormuş olur normal dedi ilaç falan vermdi. hem ödem hemde alına kilolar böyle ağrılar yaparmış...

kızımızda 2384 olmuş ancak 3 haftada 600 gr almış ama yinede minik ya doktor sata göre 4 gün geri gözüküyor ölçüleri dedi. ve 3 hafta sonra gel dedi ben dayanama 2 hafta sonra giderim :) çatı muayenesinide 38. haftada yapıcakmış yani ay sonu gibi gidicem doktora ozmana kadar doğurmazsam :)

ibocum bende 2 senedir ödemiyorum aidatı ama ne arıyorlar ne bişi. odanın sitesinden bakmıştım 5 sene ödemeyince borçlar siliniyor diye bilgin olsun ;)

canım giriyorumda işim olunca yazamıyorum yada okuyamıyorum haftasonlarıda eşim evde ya fırsat olmuyor girmeye

MAŞALLAH SARE hanım nerdeyse aynı OKYANUSLA sağlıkla gelsinler inş....

anaaa sabah odeme talımatı verdım:43::43::43:

Ay hakikaten fatmacım öyle bir şansım benim de olsa keşke ne iyi olur. Bana ait olmayan bir bebeğin üzerinde deneylerimi yapardım, işe yarıyor mu bakardım. :27: Anası geldiğinde ne olmuş benim bebeğime diye çıldırırdı. :27: Şaka bir yana kahvekolik bence birşeycik olmaz 3 aylık bebeden. Ben yazın yeğenimi hep kucağımda taşıdım. Eşşek kadar oldu o da. Altını almayı denemedim ama. İshal olmuştu ben ordayken, mümkün olduğunca altına yaptığı vakitlerde anasına verip kaçıyordum. :27:Banyo yaptırırken baktım sadece, kameraya çektim bir de. İnsan alır eline birkaç deneme yapar değil mi? Ama dediğim gibi ben korkuyorum ya. Bir yerine bir şey olur diye. Ama Sedus ve pozer, tecrübeli annelerin dediğine göre, otomatik olarak, iç güdüsel sanırım, doğunca herşeyi biliyormuşsun gibi oluyordur umarım, yani umuyorum ki öyledir, yoksa ben çok zorluk çekerim. Anam da kaynanam da yok burda, doğumda gelirler de kaç gün kalırlar bilemem. Sonra ben kızımla yalnız kalıcam. İnşallah çok üzmez kızım beni.:16:

Bu arada şu burun aspiratörü var ya ben onu yıkamadım. Kaynatayım mı? Yıkayayım mı?:44:

canım o zaman ben sana ayşe önerin kitabını tavsiye edeyim. su gibi okunuyor, herşey resimli kuşe kağıda basılarak anlatılmış. ben çok faydalı buldum. her türlü bakımının nasıl yapılacağı resimli anlatılmış.
bide şu çok önemliymiş, bebek anneden hertürlü duyguyu alıyormuş. yani sen tedirgin ve korkaksan bebek başlıyormuş ağlamaya. annem de hep der kucağına alınca bebek sana nasıl bakılacağını kendisi öğretir der. kendimize, sütümüze, vucudumuza güvenmeliyiz. zaten ben inanıyorum ki, kucağımıza alalım o güdülerle kendimizi aslan gibi hissedeceğiz. şu anki acabalar kalmayacak.

kızlar sonda & lavman fln takılmayın..bi bakıyosunuz ki oldu da bitti maşallah..

ben lavman olmadım ilk sezeryanımda..zaten geceden hastanede kalmıştım. sabahda ikizler dünyaya geldi.

görümcem sezeryan oldu 3 ay önce gece 12 den sonra hiçbişey yemedi.planlı sezeryanda sanırım yapmıyorlar.
lavmanda olmadı.+ sonda da takılmadı ona.

sonda da ise korkulacak bişey yok.öyle çok acıyo fln hikaye.hatta sonda büyük rahatlık.

bu doğumum epidural anestezi olcak.bakalım bunda neler yaşıcaz.
sonda lavman vızz gelir oğlum sağlıklı olsunda yeter.kendinizi bunlarla korkutmayın.:)

ben heralde cok şanslıyım kaynana konusunda 2 3 gündür şehir dışında kokusunu bile özledim:(cok seviyorum..hatta bazen kocama kaynanam için katlanıyorum:):nazar:

zuzu boynerde bi elbise var .. bence onu al .. ben denerken resmimi cekmişti eşim.. 89 tl dogumdan sonrada kullanılabilecek sık bir elbise bence..tabii zevkler farklıdır..

Eki Görüntüle 270535

Aaa bak güzelmiş teşekkür ederim bi bakayım ben boynere fiyatıda güzelmiş ....Teşekkür ederim şeker tavsiyen için...

Back
X