2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Canım hastane için burun aspiratörü yerine eczaneden serum fizyolojik alsan, daha iyi olduğunu söylüyo kullananlar.
Onların bebekler için olanı varmış minik minik, 10lu 20li kutularda. Ben öyle aldım.
Tabi aspiratörü ayrıca kaynatmak gerekli sanırım daha sonra da olsa kullanırız.

Ben de ne sorcam size ; şu ateşölçerler bebekler için kulaktan olması mı gerekiyor ? Yani o bildiğimiz kol altına yerleştirilenler bebeklerde kullanılmıyo mu ?

Kol altına yerleştirilenler de kullanılabiliyormuş tabi ama en doğru ölçümü yapabilmek için o tip termometreleri aslında makattan yerleştirip kullanmak daha uygunmuş, kolaltından alınan ölçümler makattan alınanlar kadar tam değeri veremiyormuş
Dil altından ölçüm yapmak içinse 4-5yaştan sonrası daha uygunmuş
Bebekler hakkında hazırlanan ingilizce bir sitedeki videoda bu şekilde anlatıyordu
O yüzden biz kulaktan ölçenlerden almayı düşünüyoruz, hem ölçüm süresi de çok kısa 1sn gibi birşey
Diğerinde daha uzun beklemek lazım ki küçücük çocuğu o kadar süre zaptetmesi zor olsa gerek diye düşündük biz eşimle

ayyy yarın çatı muayenen mi var doğum şeklin kesinleşir artık bende heyecanlandım şimdi... güzel haberlerle gelirsin inşallah..
benimde yarın 11.30da bakalım bana neler diyecek..
sende hazırla artık çantanı canım, benim pıtış dikili olmasına rağmen ben bile hazırladım :1:

Ben de ne zamandır sana bakınıyordum buralarda, son kontrolünden sonra bişey yazmadın, iyisinizdir inşallah hem sen hem de bebişin
Yarın ikimizde Orçun'dayız desene, evet bu muayene beni çok geriyor kesin bu gece heyecandan uyuyamam
Diğer günler fosur fosur uyuyodum ya hadi bu gece de kusur kalsın :1:

Merhaba canım.Egepol oldukc ıyı dıye duymustum ama benım doktorumu da şiddetle tavsiye ederim alsancakta irenbe'de dilek hanım var, mukemmel bır ınsan ve alanında cok ıyı doktor değiştirme ihtiyacı duyarsan mukakkak dene,

İş arkadaşım da önerdi onu. Ben randevumu almıştım. İki bebeğini de orada doğurmuş. Gökalp Bey de mükemmel bir doktor. Söylemesi gereken her şeyi söylüyor, moral veriyor, ilk randevumuzdu zaten. Yavaş yavaş İzmir'e yerleşiyorum ben de. Ekim 29'a kadar çalışıcam ama Allah güç verirse. Bakalım artık. Herhangi bir sıkıntı olursa Dilek Hanım aklımda olsun, sağol:34:

kızlar size bi soru sormak istiyorum bende akıntı oluyor çok acayip bi şey sizlerdede oluyormu acaba son iki aydr var

Bende de arttı akıntı. Doktora sordum, kötü koku, koyu renk ve kaşıntı yoksa sorun değil dedi. Bebeği mikroplardan korumak için rahim girişini kapatan mukus tıkacından ileri geliyormuş. Sende de kaşıntı falan yoksa sorun etme. Normalmiş yani.

kızlarrr geçen sormuştum cvp gelmedi..

buhar mak. alan, almayı düşünen araştıran var mı?

tavsiye edilen bi marka model fln ??

Benim büyük kızım için Arzum almıştım nefes darlığı yaşıyor polen aylarında grip olursa. Ama çok eski. Weevel sattım chicco sttım. Weevel güzel diyorlardı alanlar.

sana da maşallah :nazar:
en büyük korkularımdan biri eve karnı boş, kucağı boş dönmek.
Allahım sen koru ezan vakti yalvarıyorum sana.

B daha böyle saçma şeyler düşünmekten men ederim seni. Başka şeyler için güzel dualar et.

kesecek yalan mı:27:

off keske bole cok zengın olsaydım da dogum organızatorlerı falan olsaydı onlarla calıssaydım:27:

amelıyathanede sevdıgım muzıkler calınsaydı dogum esnasında,
cıkarırlarken benı kafamdan konfeti atsalardı,
evet başardın işte bu dıye :27::27:
dogumda esım de yanımda olsaydı hep bana ıyıkı senınle evlenmısım deseydı :86:

hepsı gerceklesebılır de sankı bu sonuncusu cok ütopik oldu :37:

Bence sonuncusu olabilir hatta girsin doğuma da senin abartmadığını anlasın.

kızlarr 18 ekimde sezeryan olacağım inşallahh şafak :8 yani. çok heyecanlanıyorum. cuma son kontrolümüz var bakalım oğluşum kaç kilo oldu? 10 gün önce 2670di 3 ü geçer mi 2 haftada acaba?

sizi okudukça aklım çıkıyor. kızım 22-23 gibi doğsun o zamana kadar beklesin bari. İlgimdisi'dan önce senin haberin gelcek herhalde hayırlısıyla. ayın 18inde fazla mesai yaptırcanız bize.

Kızlar merhaba,
Birkaç gündür bakamadım doğru düzgün. Hasta olan arkadaşlar varmış çok geçmiş olsun herkese. Benim de ilginçtir ilk aylarda yaşamadım bulantıları şimdi yaşıyorum ne yesem dokunuyor. Uykusuzluk diğer yandan. Karnımı yerleştiremiyorum bir türlü yerleştirsem de yarım saatte bacağım uyuşuyor zaten bir de tuvalet derdi var. Neyse ki az kaldı sabredicez bebişlerimizi düşüncez geçicekler. Annem geldi bir haftadır yanımda temizlik yaptık bugün bitti çok şükür. çanta için de eksik kalmadı sayılır. Çantaya yerleştirmeyi düşünmüyorum ben. Ne konulacaksa hazırlayıp hurca ya da dolabın bir rafına koyucam doğuma giderken ben koyamazsam annem eşim birisi koyar alır çıkarız. o çanta öyle hazır durursa heyecandan hiç duramam ben:) 33+5 oldum bugün çarşamba günü gidicem doktora kontrole doğumu konuşuruz dedi bakalım neler dicek çok merak ediyorum. Bu arada İzmir deki doktorlardan bahsetmişsiniz Reşat Bozoklar benim doktorum Karataş Hastanesinden çok memnunum ihtiyacınız olursa şiddetle tavsiye ederim. Bir de pijama gecelik takımları için falan İzmir de Egepark ın en katında bir çamaşır mağazası var süper şeyler buldum hemde %50 indirimde almadıysanız bir bakın derim. Bebişlere de güzel annelere de sağlık diliyorum:)

Bu arada bebek bezi ne aldınız ya da alacaksınız??

beliimmm agrıooo yaaaaaa... sol kasıgıma da bıcaklar batıoooo sankıı... ayrıca lıkorlu cıkolatayı goturmektende kendımı alamıyorumm kızım smdı dogsa ayyas olcak dıye odum kopuooo..

kızım geçen hafta 3 kilo olmuştu. boyuda 49 cmdi. Bu haftaya kadar her sabah en az bir incir sürekli sebze yemeği peynir yumurta ve gün içinde meyve ama öyle böyle değil. Ayrıca gece yarısı kalkıp muz yiyorum ve ikinci bardak sütümü içiyorum devlet hastanesine gidiyorum orda kilo söylemiyorlar. Acaba kaç kilo olmuştur benim küçük danam. (geçen hafta gittiğim doktor başka bir hastanedeydi o söyledi) Kimininki 200 gr alıyor kimininki 400 gr alıyor çok merak ediyorum kaç kilo oldu diye. birde haftada kaç cm uzuyor bilen var mı?

kızım geçen hafta 3 kilo olmuştu. boyuda 49 cmdi. Bu haftaya kadar her sabah en az bir incir sürekli sebze yemeği peynir yumurta ve gün içinde meyve ama öyle böyle değil. Ayrıca gece yarısı kalkıp muz yiyorum ve ikinci bardak sütümü içiyorum devlet hastanesine gidiyorum orda kilo söylemiyorlar. Acaba kaç kilo olmuştur benim küçük danam. (geçen hafta gittiğim doktor başka bir hastanedeydi o söyledi) Kimininki 200 gr alıyor kimininki 400 gr alıyor çok merak ediyorum kaç kilo oldu diye. birde haftada kaç cm uzuyor bilen var mı?[/QUOT

slm sedus benim bugün kontrol vardı iki haftada 900gr almış.2900.bende ne güzel seviniyodum ama gıcık kocam benim içime kurt düşürdü şimdi sinirlerim bozuldu resmen.doktor başı büyük normal olmaz dedi hatta 38haftalık gibi görünüyo dedi.bende hep iki hafta öndeydi dedim daha sonra nst falan verdi bende bebiş tombiş olmuş diye sevine sevine dolandım.eşimde taktı niye başı çok büyükmüş diye kurcalamaya başladı benim kafa zınk etti.ama olumsuz bişi varsa söylerdi demi:43: sadece iki hafta sonra gel doğum için gün veriyim flan dedi.off içim sıkıldı ben ne salağım yaa 2 hafta var daha gitmeye.gerçi 32+1de 36+2bpdsi ozaman iki dr gitmiştim normal gelişimi diyodu.ayy daral geldi bana bişeyler söyleyin :((

slm sedus benim bugün kontrol vardı iki haftada 900gr almış.2900.bende ne güzel seviniyodum ama gıcık kocam benim içime kurt düşürdü şimdi sinirlerim bozuldu resmen.doktor başı büyük normal olmaz dedi hatta 38haftalık gibi görünüyo dedi.bende hep iki hafta öndeydi dedim daha sonra nst falan verdi bende bebiş tombiş olmuş diye sevine sevine dolandım.eşimde taktı niye başı çok büyükmüş diye kurcalamaya başladı benim kafa zınk etti.ama olumsuz bişi varsa söylerdi demi:43: sadece iki hafta sonra gel doğum için gün veriyim flan dedi.off içim sıkıldı ben ne salağım yaa 2 hafta var daha gitmeye.gerçi 32+1de 36+2bpdsi ozaman iki dr gitmiştim normal gelişimi diyodu.ayy daral geldi bana bişeyler söyleyin :((

Kafası kocamandır. Bu kadar. Bİ sorun olsaydı doktor söylerdi. Çünkü doktorlar olumsuzluklara duygusal açıdan bakmıyorlar. Direkt süprizle karşılaşmayalım diye baştan söylüyorlar kötü olan herşeyi. İçin rahat olsun. Kocan tarafından birileri vardır mutlaka koca kafalı (:27:) ona benzemiş de çık işin içinden kocan bile olsa moralini bozmasına izin verme. Ve gerçekten benim kızımında bir böbreği diğerinden biraz büyük genişleme var pattadanak söylüyorlar. iyice incelensin önemli olabilir dedi doktor diğer doktor sınılar dahilinde merak edilecek bir şey yok dedi. Yani olaya duygusal bakmıyor doktorlar.

Kafası kocamandır. Bu kadar. Bİ sorun olsaydı doktor söylerdi. Çünkü doktorlar olumsuzluklara duygusal açıdan bakmıyorlar. Direkt süprizle karşılaşmayalım diye baştan söylüyorlar kötü olan herşeyi. İçin rahat olsun. Kocan tarafından birileri vardır mutlaka koca kafalı (:27:) ona benzemiş de çık işin içinden kocan bile olsa moralini bozmasına izin verme. Ve gerçekten benim kızımında bir böbreği diğerinden biraz büyük genişleme var pattadanak söylüyorlar. iyice incelensin önemli olabilir dedi doktor diğer doktor sınılar dahilinde merak edilecek bir şey yok dedi. Yani olaya duygusal bakmıyor doktorlar.

ay derdidemi kafası büyük falan dedi de ama olumsuz şöyle böyle demedi. ailesinde var zaten ablasınında kocakafalıydı oğlu. ayy öyle kötü oldum anlatamam.ağlıyorum şu an.niye sormadım iyice diye.

ay derdidemi kafası büyük falan dedi de ama olumsuz şöyle böyle demedi. ailesinde var zaten ablasınında kocakafalıydı oğlu. ayy öyle kötü oldum anlatamam.ağlıyorum şu an.niye sormadım iyice diye.

:57::57::57::57::57: tamam işte hala oğluna benziyor. Vallahi bi şey olsa doktor söylerdi. Adamlar çok rahat kötü haber verme konusunda. için rahat olsun dön arkanı öyle otur pas verme koca kafalı oğlanın dayısına.:36::36::36::36::36:

cnm benım ufaklıgın kafasıda buyuk 2 hafta onden gıdıyor banada ole onemlı oldugunu solemedı hatta normalde kafası buyuk olabn normal dogum yapamaz derler onla ılgılı bısey bıle demedı yarın catı muayenesı yapacak bellı olacak dogum seklıde yanı takma kafana cnm benım esımde dogdugunda buyuk kafalıymıs ona cekmıs sendede bırıne cekmıstır hem koca kafalıya zekı olur derler:)

beyhan25 bi biz kaldık kızım birde crafty baksana tarkul007'ye de gün vermiş doktoru. Ben delirecem artık ay doğurup kucağıma alayım diyorum.

Bu arada biz küvet almıycaz. Kocama vercem o tutcak kızını banyoda ben sabunlucam bi su tutcaz sonra ben havlusuna sarıp çıkcam kızımı. En çabuk yıkama yöntemi bu bence. Babası olmadımı ya yıkamam yada veririm ablasına o tutar banyoda ben yıkarım. Bu fikri çok tuttum ben. Hem o koca küvette yer kaplamaz. :46::46::46::46:

beyhan25 bi biz kaldık kızım birde crafty baksana tarkul007'ye de gün vermiş doktoru. Ben delirecem artık ay doğurup kucağıma alayım diyorum.

Bu arada biz küvet almıycaz. Kocama vercem o tutcak kızını banyoda ben sabunlucam bi su tutcaz sonra ben havlusuna sarıp çıkcam kızımı. En çabuk yıkama yöntemi bu bence. Babası olmadımı ya yıkamam yada veririm ablasına o tutar banyoda ben yıkarım. Bu fikri çok tuttum ben. Hem o koca küvette yer kaplamaz. :46::46::46::46:

ewet yaa aslında benım dr normal olma konusunda bıraz ısrarlı yoksa sımdıye alırdık ıllakı catı muayenesı yapacak onu beklıo gun ıcın acayıp derecede korkuom o muayeneden emınım benımcatım dardır yıne sezeryan olacam ama bakalım yarın ne olacak kesınlıge kavusacak
bız dr gıdecez senle dıcak kı haftaya gel alalım ole olacak heralde bu gıdısle dıom crafty bılmıom onun normal olabılır o beklıyebılır bızınkıler koca kafalı oldugu ııcn ole olacak gıbı:)

Back
X