2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bende cıkıyorum bıraz ıstırahat edeyım.yıne gırereım ılerleyen saatlerde öptum tatlım

Ohooo ben 2 aylıkken başladım almaya sen daha yenimi alıyosun

benim kalsiyumuma bakılmıştı hamileleik başında .. normal sınırda çıkmıştı .. onuda bebek tüketeceği için .. ilaç verdi 12. haftadan sonra ... birde bende süt günde yarım yada 1 çay bardağı ile sınırlı ... yoğurt yiyebiliyorum ama ...

yalnız bilmeden alınan kalsiyumun da zararı var
mesala kalsiyum yükselince fosfor dengesi bozuluyor
kan değerlerine bakılınca bnm endokrin uzmanım sadece kalsiyuma bakmıyor
birbirine bağlantılı olan değerler var

ayrıca uht süt ile ilgli çok ilgnç bilgiler yazmıştım bir topikte
bulabilirsem buraya da aktarıırm inş.
kalsiyum ile ilgli bazı bilgiler vardı:

Süt iyi bir kalsiyum kaynağı mıdır?
Yaygın kanının aksine hayır! Gerçi içinde yüksek miktarda kalsiyum var ama fosfor miktarı da yüksek olduğu için kalsiyum/fosfor oranı 1:1 gibi. Halbuki bu oranın anne sütünde de olduğu gibi 2:1 ya da daha fazla olması gerekir. Birçok yeşil yapraklıdaki oran da aşağı yukarı bu kadardır (tabloya bakınız). Anlayacağınız çocuklarınızın ve de kendinizin kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka yeşil yapraklı yiyecekleri tüketin.

kalsiyum miktarı:
Yoğurt 121
İnek sütü 117
Maydanoz 67
Roka 120
Semizotu 65
Dereotu 208
Ispanak 99
Pazı 51
kalsiyum açısından dereotu ve roka sütü geçmiş durumda
ama hamilelerin bu besinleri dikkatli kullanmalı

tatlım delta hosbital in bebek yoğun bakımı var mı?ya benm hastanem çok iyi doktorumda prof. ama proflar genellikle normal doğum yaptırmıyorlarmış. iyice kararsız kaldım kafam ambele oldu yemin ederim

Var canım... Bende bu hastaneye geçmeden önce sorduğum ilk soruydu telefonda...

merhaba anneler ancak girebildim bugün işten gelince yorgunluktan uyuyakalıyorum

Hoşgeldin canım....

Lalehan bende hamile kıyafetlerimi 1,5 ay önce falan aldım bir pantolan iki tayt bide elbise verdi kardeşim onlarla idare ediyorum bide lcw nin tişörtlerinden almıştım öyle işte canım

bende hep elbiseyle koton çorap giyiyorum.hamile pantolonuda aldım ama elbise giymek daha hoşuma gidiyor

bende hep elbiseyle koton çorap giyiyorum.hamile pantolonuda aldım ama elbise giymek daha hoşuma gidiyor

selam kızlar

5 aylık olduk 6. aya girdik ama hala hamile kıyafeti alacak kadar şiş değilim gibi göbeğim daha çok ufak,onun dışında lcw nin hamile koleksiyonu var bildiğim fiyatları uygun bir de c&a var lcw ye göre pahalı zaten hamile kıyafetleri uçmuş durumda pahalılık açısından,hamileler için en uygun kıyafet elbise ne kadarda bol alsan pantolonun beli sıkıyor gibi geliyor. ne zaman şööle koca dombili bi göbeğim olacakta doya doya alıcam gomlekler elbiseler

hoşgldin canım canım dediğim gibi normal doğuma sabit değilim benim için öncelik bebeğimin sağlığı tabi ki ama şunuda bilmek lazım normal doğum şimdilerde kulağa enteresan gelmeye başladı. artık sezeryanın başına NORMAL sezeryan ekini koyacaklar nerdeyse.
canım ben de içim'in laktozsuz sütünü içiyorum. kutu sütlerden ziyada şişe günlük tüketin diolar ama nerdeeeeeeeeeeee

ben taytlar aldım. hamilelik almayı düşünmüyorum zaten kiloda almadım herşeyim oluyor çok şükür

Kızlar "Bebek Yoğun Bakım Ünitesi" olmayan hastaneyi doğum için tercih etmeyin.aklıma gelmişken uyarayım dedim:26:

canım merak etme 7. 8. ayda tam dombili olacagız
Kızlar "Bebek Yoğun Bakım Ünitesi" olmayan hastaneyi doğum için tercih etmeyin.aklıma gelmişken uyarayım dedim:26:
canım çok haklısın bende kara kara bunu düşünüyorum çünkü bulundugum ilde yok

Merhaba bizim kızın tahmini doğum tarihi:22 mayıs 2011.
Bu sene Ankarada çok fazla soğuk günler yaşanmıyor.Ben şu ana kadar elbiselerimle idare ettim.Geçtiğimiz hafta sonu"Mine" mağazalarından 2 tane kışlık tayt aldım.Bir siyah bir de kahve.Bahsettiğim mağazanın bir katı tamamen hamile üzerine...ve şuan ciddi indirim var.Ankarada oturanlar mutlaka uğrasınlar.Kızılayda sıhhiye tarafına yakın....
LCW dan da 29 tl ye bir kot aldım gayette güzel....hamile mağazalarında herşey ateş pahası.Şimdilik tavsiyelerim bu kadar.Herkese iyi geceler

günaydın kzılar
ben çok erkenciyim kzıım uyutmadı ya 4.30 ta uyandı bir,bir daha da dalamadı.6.30 ta kalktık bizde in cinle voleybol oynuyoruz

yaa size bişey diyeceğim ben.dün geceden beri moralim bozuk aslında.
dün kontrolümü buraya yazmıştım
gece bir arkadaşımla konuştuk
oda yeni doğum yaptı 20 gün oldu daha
14 kilo almıştı 11 i gitmiş 3 ü kalmış..maşallah dedim

neyse bana sen kaç haftalıksın kaç kilo aldın dedi
bende 22 haftalığım 3 kilo aldım kendi tartımda dedim
ama son 1.5 kilosunu bu son hafta aldım dedim..aşure falan yemiştim hemen almışım dedim..dr şeker vardır dikkatli ol,yoksa kısa zamanda bu kadar alınmaz dedi dedim

bana ne dese beğenirsiniz ayyy yazık kıyamam yaaa (ben başta gebelik şekeri için söylüyor sandım) ne kadar çok kilo almışsın..bu haftada 3kilo alınırmı? kimbilir kaçla bitirirsin dedi

kızlar o kadar çokmu yaa dünden beri aklımdan çıkmıyor çok taktım kafaya
dr toplamda normal dedi bu haftada 9 alan bile var ama 1.5 kiloyu 1 haftada aldıysan o tehlikeli olabilir demişti sadece.bende gebelik diyetine benzer beslenecektim o kadarda üzülmedim.dikkatli olurum geçer dedim.ama böyle konuşunca gece rüyalarıma bile girdi valla..:84:

benimde yaygın canım evde badi giymesem hamile olduğumu eşim bile anlamayacak..kimse anlamıyor..neden aaa kızmı diyorlar yaa..uyuz oluyorum şu düşünceye..ben kızları çok severim..hayırlı olsun demiyorlarda olsun nasip diyorlar hey allahım !!!!
çok çok geçmiş olsun yeşim..inşallah sorun çıkmaz bir daha sağ salim kavuşursunuz kızınla
ben ilkinde mecburen yaptım.daha öncede yazdım küçük bir ilçedeydim,öyle eminönüymüş,hanlarmış falan gideceğim yerde yok,netten aldım..bebfix,nar bebe falan vardı ama gidip kendiniz alın derim özellikle arabasını koltuğunu falan.
Sağolun arkadaşlar cevaplarınız için. Bu hafta doktoruma soracağım :) Şu eleviti biraz küçük yapsalarmış, ben küçük folik asiti bilie birkaç gün zor yuttum hem de ikiye bölerek
benim dr elevit vermedi..ilki vermişti bu gerek yok düzgün beslen yeter dedi,onlar ilaç firmalarının reklamları dedi..sağlık ocağıda mutlaka kullan senin için önemli dedi..anpıcam bilmiyorum
kızlaaar bebecıklere neler aldınız hadı banada gosterın.çok merak ettım:84:
hiiiiiç bişey almadım daha..bütün elbiseler taş gibi,herşey var ablasından,mothercare,lcw dan,weniceden renkli farklı çıt çıtlı badiler lacağım sadece..onlar çok kullanılıyor..zaten yaz bebekleri olacaklar,bol bol badiyle oturacaklar
çok sinirliyim. normal doğum istiyorum ama hiçbir doktora güvenmiyorum. hele ki internette yorumları okuyunca iyice geriliyorum
sinir olunmazmı yaaaa
bende istiyorum yaa tekrar normal..Allahım inşallah ilki gibi sorunsuz olur dr iyi olur..dr lar çok fena kendi ceplerini düşünüp herşeyi yapıyorlar..öylelerinin aldığı para haram diye düşünüyorum.
canımm
boşuna kendini germe
zamana bırak herşeyi..
normal dersin sezr.olur..
sezr.dersin normal olur
en iyisi sen son aya kadar düşünme
zorla kim kime sezr.yapabilir canım benimm
valla ben sezeryan olmak istemiyorum..inşallah zorunda kalmam..iyileşme süresi daha uzun,hareketler daha kısıtlı,burada yazanlara inanmıyorum ben..kimisi hemen kendi işimi kendim yaptım hiç acı çekmedim diyor..ameliyat bu çizik değilki..çevremde olanlar hiçte hemen kalkmadılar.bide benim bünye göbeğe müsait..sezeryan olursam kuşakla sardıramamsonrada mekik çkemem.kesin göbek kalır.normal yapınca ilk 4 gün sardılar sımsıkı içi boşaldı çok iyi oldu,sonrada mekik çekmeye başladım zaten hemen düzeldi.
kızlaaaar yılbası gecesı neler yapacaksınız bakalım.evdemısınız dısarıdamısınız neler planladınız
hiçbişey yılbaşı kutlamıyorum çünkü
çok ilginç ve çok yazık yaa bu kadarmı yani..hani sağlık bakanlığı el atacaktı bu duruma nerdeler!!!!!!!
elevit kullanmkıyorum..sadece demir ve magnezyum kullanıyorum,kramp ve ağrılarım başladı çünkü:2:balık ceviz tüketiyorum zaten.balığıda yağda yapmam..fırın yada ızgara..yoksa yağlı oluyor yesem bile çıkarma hissi oluyor

açık sütlerde zararlı diyorlar..günlük camlarıda nerden bulacağız ay ne zor yaaa..yağsız süt için diyorlar onlarda uht li mecburen onları alıyoruz..offf
ben pantolon olarak hiç almadım canım kendi pantolonlarımın belini kesip penye eklemiştim dikmiştim.1 kumaş,bir chino,bide kot pantolonumu yaptım böyle
onun dışındaki herşeyim üstler falan normalde giydiklerim..
penye tunikler,göğüsten büzgülü robalı kıayfetler gömlekler zaten o tarz giyinmeyi severim.elbiselerde öyle 2 tanesi..onalrı giyiyorum..ama hala kendi pantolonlarımı giyiyorum düğmesini kapatamıyorum tabiki.çengelli takıyorum..

dereotu ve roka en nefret ettiğim 2 yeşilliktir hiç iyyemem..marulda bol bol olsaymışya maydonzoda falan :44:

benimde şişmedi cnm,kendi kıayfetlerimi giyiyorum ama üsttede yazdığım gibi hamile pantolonlarımda var

Günaydın kızlar,
ayy şükür kavuşturana diyorum bilgisayarım nihayet tamirden geldi neredeyse 2 haftaya yakın giremedim, sizleri hem çok özledim hem merak ettim. herkes iyi dimi kızlar?

dorti cerenliyağmur özellikle sonuç bekliyodunuz herşey yolunda mı?

ben dün kontrole gittim kızlar.2liyi yaptırmıştım bu kontrolde de 3lü ve 4 lü teste gerek yok dedi dr. bizimki kıpır kıpırdı çok komik. bu arada cinsiyet belli erkek..oğluşum geliyo teyzeleri inşallah...

tetanoz aşısını sordum 20. haftadan sonra yaptır dedi. çatlaklar için soru sordum ürün kullanabilirsin ama bu iş bünye meselesi dedi. ben zeytinyağı sürdüğümü söyledim olur, kakao yağı da kullanabilirsin dedi..

bende haberler bööle işte.. geçmişe birara bakmayı deniycem ama 2 haftayı biraz zor okurum herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…