2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bende merak ettim rabiayı hem de çok üzüldüm.. nerelerde acaba bi haber alabilseydik?

meraba kızlar uzun zamandır yazamıyodum. çok morelim bozuk herşey yolunda gidiyo sorun yok derken şu olanlara bakın.
kaç gübdür belim ağrıyo zannediyodum pazar günü şiddetli ağrıyınca pazartesi sahtan acile gittik böbreklerim ağrıyomuş . doktora gittik tahliller falan yapıldı us çekildi sağ böbreğimde büyüme, taş ve ltihap varmış doktor antibiyotik verdi. kendi doktorumada gösterdim ilacı kullanabilirsin dedi. normal doğumu etkilermi diye sordum büyüme devam ederse böbreğime tüp takılıcakmış. kendi doktorumda bebeği erken alabiliriz dedi. çok korkuyorum inşallh daha büyüme olmaz. dua edin benim için lütfen bebeğim sağlıkla normal gelsin istiyorum. dünden beri oynamıyo hissedemeim bebeğimi çok üzülüyorum ağrılardan olabilir mi acaba diye düşünmeye başladım.
bişey olmasın bebeğime ben ağrılara razıyım.

Ben 19 haftalık gebeyim.Kısmetse 22 Mayıs 2011 tahmini doğum tarihimiz....
Bebeğimiz tamamen planlı...bir yaz günü 25 ağustosta bebeğimize karar verdik ve oldu.İyiki de oldu...inanın içimde bir bebeğin varolduğunu hissettiğim her an çok mutlu oluyorum.ilk muayeneye 12 haftalıkkken gittik.doktorumuz cinsiyeti konusunda kesin birşey söyleyemem ama bir çıkıntı var dedi. biz de o andan itibaren bir erkek çocuk sevdası başladı... eşim bebeğimizi "osmanım" :) diye sevmeye başladı.Durduk yere aklımıza erkek bebek giriverdi.Eşimin yanına medyum kılıklı bir kadın gelmiş ve sen yakınlarda çok güzel bir haber alacaksın demiş.sonrada çok güzel mavi gözlü bir oğlun olacak falan demiş,,,,göbeğimi gören herkes senin oğlun olacak dedi.yediklerimden ve fiziki görüntümden tahminler hep bu yöndeydi...benim de içinme erkek doğuyordu.belkide şartlandım...okadar emindik ki erkek diye...
Neyse 17. haftada 2. kontrolümüzde doktorumuz cinsiyet söyleyecekti...kayınvalidem ve kayın pederim :biz de gelelim dediler... hayır diyemedim,sonuçta torunları tabiki gelecekler.Eşimin abisinden kız torunları var... değişik bir cinsiyet bekliyorlardı herhalde... ama şundan eminim kız yada erkek gibi bir diretmeleri yok...mesela 2 erkek 1 kızları var ama en çok kızlarına düşkünler...benim ablamında 2 oğlu var bizimkiler de kız olursa daha mutlu olacaklardı...ben de ikisine de mutlu olacaktım ama olamadım
Doktorun yanına hep beraber girdik.Doktor ultrason yaparken herşeyin yolunda oldugunu söyledi ve cinsiyet söylemişmiydik dedi... bende sadece çıkıntı var demiştiniz dedim....sonra "kız" dedi...ve kızım bacaklarını bile açmıştı,cinsel organını bile gösterdi....salonda bi görseniz soğuk rüzgar esti...herkes şok oldu...benimde tek merak ettiğim bebeğimin sağlığı idi. ama yaşanan hayal kırıklığı bende müthiş bir üzüntü yarattı. Tabi sonrasında eşim" zaten ilk çocuğumun kız olmasını istiyordum falan demeye başladı.... ama bizim asıl yalmnışımız kendimizi hazırlamamız oldu....ilk 1 hafta doktorların cinsiyet tayininde yanıldıklarıyla ilgili yazılar forumlar okumaya başladım.Okurken de nasıl vicdan azabı çektim....kızım olduğuna seviniyordum ama...yaşanan o soğuk rüzgar aklımdan
çıkmıyordu...üzülüyordum...keşke kendimizi hazırlamasaydık....sonra yazılanlarda kızı olan ve çok sevinen anneleri okudukça daha mutlu oldum....şimdi alıştım tabiki kız ya da erkek önemli olan sağlıklı olması kesinlikle....onu çok seviyorum.hem de çok acaba bir şey anlamışmıdır diye vicdanım hiç rahat değil.
1 hafta boyunca kızıma yaşattığım bu olay için çok üzgünüm.kendisi bilse ne kadar üzülür kimbilir.....ama hiç öğrenemeyecek....tüm annelik duygularından da özür diliyorum....
ama tamamen geçici bir durumdu ve atlattım şükür ki....aranızda bana kızanlar olabilir....ama benim yapım gereği karşımdaki insanları mutlu etme çabası hep vardır....eşim kayınvalidem kayınpederim sevinsin istedim sadece.... kız yada erkek önemli olan SAĞLIKLI BEBEK

CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ... üzülme hepimiz farklı sorunlarla boğuşuyoruz inşallah allahın izniyle tedavin cvp verir de sende sıkıntısız yaşarsın bu süreci.. benim arkadaşımında hamilelikte böbrekleri taş yapmıştı şimdi kızı 7 yaşında tabi onu çok ii hatırlıyorum ama iltihap varmıydı bilmiyorum 38. haftada sezeryan olduğunu söylemişti.. korkma bak ne güzel çaresi var tedavi olacaksın. bebeğide ağrılardan dolayı hissetmiyorsun canım bence yine doktoruna sor ama oda kesin aynısını söyleyecektir.
ben hala harektelerini hissetmiyorum tekme yemedim yanii bakalım sabırla bekliyoruz allahh herşeyin hayırlısını versin hepimiz için..

destek içinsaol ben bebeğimi tekmesini dahi hissediyodum şimdi hissedemeyince bişey olmuşmudur paniği başladı. inşallah herşey yolundadır akşama kadar beklicem eğer oynamazsa doktora gidicem onu kaybetmek istemiyorum. hamileleğide yarıladık. yıkılırım.mahvolurum.

Hemşerim Çok Geçmiş Olsun Öncelikle
Bizim Komşumuzun Gelininde Aynı Problem Vardı
Böbreği Büyümeye Başlamıştı Böbreğine Tel Gibi Bişey Taktılar Büyümesin Diye
5 Ay Boyunca O Telle Durdu Doğumdan Sonrada Teli Çıkarıp Tedavi Ettiler
Korkulacak Birşey Yok Canım Bak Çaresi Var Sonuçta
Rabbim Kötülerinden Korusun İnşallah İlaçla Sonuç Verir Tedavin

melekm geçmiş olsun canım.. bak arkadaşlar yazmış bazı tanıdıklarından duyduklarını çareler varmış.. Rabbim inşallah sıkıntısız bir süreç geçirmeni sağlasın.. bebişine ve kendine iyi bak moralini bozma...

Doktorların 12. haftalıkken cinsiyet tahmininde bulunmaları çok yanlış bence yasaklanmalı,avrupa amerika gibi 20. haftada söylensin,bende de senin durumuna benzer bir durum oldu benimki hele 11 haftalıktı sordum kız gibi dedi ama soyleme kimseye dedi. bende dayanamadım ee bir ay artık alıştırdık kendimizi isim bulduk kızımıza hayaller kurduk şöyle olur böyle olur. 16. haftamda doktor değiştirdim sorduk doktora açtı gösterdi. erkek bebek!! şok olduk tabi hayır isteyip istememekle bi alakası yok durumun ama kendini alıştırıyorsun. ondan sonra ben hala kız bebek rüyaları gördüm hep. 20. haftada yine sordum kesinleştirdi cinsiyetini doktor. ilk bakan doktorda pek yanılmam diye ahkam kesti. hayır bir de millete yayıyorsun su olacak diye,sonra doktor yanıldı. yaşadığın şoku anlıyorum. ama 16. da soyleyip 20 de değişseydi daha buyuk bi şok olacaktı. zaman cabuk geçiyor ve herşey unutuluyor. takma kafana

canım bence bu kadar karamsar olma bol bol su iç mutlaka doktorun söylemiştir ama kendine ii bak bebeğine hiçbişey olmamıştır korkma stresi girip bebeği üzme inşallah bian önce atlatırsın..

[B]clinomel canım bende aynısı yaşadım benimki daha tuaf ben kız olsun istiyordum içten içe ama içime kesinlikle erkek olduğu doğuyordu hatta doktor kız derse şok olurdum ve bana 13. haftamda erkek dedi %90 ama kimseye söyleme dedi..tabi ben kendimi erkekğe alıştırdım ve bi oğlum olacağı için mutluydum artık isim bulduk herkese söyledim ve 17. haftamda %100 kız dedi bu defa şok olmuştum yani evet aslında daphne06 nında dediği gibi söylememek lazım insanı öyle tuaf bi duruma sokuyorlarki benda yaşadım yani canım bebeğim kızda olsa erkekde olsa hiç farketmez diyorum hala yeterki sağlıklı olsun ama yeterkii...[/B]

nevra hoşgeldn .. baya özlettin kendini .. bilgisayarın tamir olduğuna göre bol bol görüşürüz artık ..oğlun hayırlı olsunnnn
günaydın güzel anneler ve tatlı bebekleri umarım herkes iyidir geçmişi okuyamadım bende boynum tutuldu kaskatı kaldım öyle şu sürülen merhemler falan zararlı mıdır acaba ?
geçmiş olsun .... ben bir kere sormuştum doktor kullanma demişti ... sen genede sor cnm , belki başka birşey önerir...
maşallah bebişine ..kocaman olmuşşş .. aman dikkat et üşütme ..
inş . kötü birşey yoktur..... bebeğin böbreğindenmi su alacaklar .. Amniyosentezmi yoksa?

herkese merhaba güzel anneler..

1 saat önce doktordan geldim ... bebğimi gördüm ... 250 gr olmuş ...

kan ve idrar tahlili istedi ... sabah 10 gibi verdim .. şimdi internetten baktım çıkmış sonuç ..

yaa tam anlamadım ama benim idrarda galiba enfeksiyon gibi birşey var ...:26:
Lökosit 10-12

Epitel bol

yazıyorr.....

kızlar ben cıkıyorum hepınızı cok opuyorum...
herşey yolunda gider inşallah .... d
ualarımız seninle​

geçmişler olsun .. be ilk defa duydum ..ama diğer arkadaşlar duymuşlar ..çaresiz değilmiş galiba ... bebeğime birşey olmasın ağrıya razıyım demişsin ... çok etkilendimm gerçekten ... annelik böyle birşey işte .... inşallah problemin en kolay şekilde çözülür ...

canım gözün aydın maşallah 250 gr olmuş ben cuma günü gidicem büyük ihtimalle merak ediyorum kilosunu kuzumun.. boyu nekadarmış? idrarda sorun varsa doktorun söyleyecektir ortalama değerlerden yüksekmi ordaki değer eğer öyleyse şimdiden bol bol su içmeye başla canım geçmiş olsun..internetten bak bakalım değerlerine..

maasallah canim kizin kocaman olmus,allah nazarlardan saklasin..benim idrarimda lokosit 500 du ve dr cok az enfeksiyon var dedi..500 cok az varsa sende yok gibi birseydir:) bol bol su ic dedi bana..

nevra bende o endişeden dolayı bugün idrar tahlili yaptırdım. 3 hafta once lökosit 8 di ama bi hemşireye sormuştum hamilelikte artar o oran demişti. doktorumda birşey demedi sakın endişelenme

Nevracim lokositin referans degeri elimdeki kagitta 25 yaziyor.endiselenmeni gerektirecek bir durum yok sanirim..ama benim acilen gidip 1 surahi su devirmem lazim...

3 lude canım...hayırlısı neyse o olsun ıns...

ozlem bende geçen pzt yaptırdım. 3 lüde risk çıktı aslında ben 2 liyi yaptırmıstım burun kemiği ense kalınlıgı normaldi. as sonrası endişelenmene hiç gerek iğne vurulan yer sonradan biraz ağrıyabilir. hiç endişelenme bak bir hafta geçti boşboşuna vesveselenmişim. işallah ikimizinde sonuçları temiz çıkar.

Slm müstakbel anneler...Bazılarımız tatsız durumlarla karşılaşmış sanırım...Çok çok geçmiş olsun... inş en kısa zamanda düzelir...

ceren -daphne06-hazal çok saolun yorumlarınız için
benim tahlil kağıdında norma değer yazmıyorda .. bir sonraki kontrolumda 2-3 hafta sonra ... akşamada kayınvalidelere geçiyoruz orda kalıcam 10 gün .. karşıda maltepedeler bize çok uzak .. problem varsa gitmem diyordum ... içimi rahatlattınız ...
ben şimdi su içmeeye başlayayım ..başucuma koyarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…