Selam kizlar moralim cok bozukcarsamba gunu kasiklarimda agri var demistim aksam dahada sidddetlendi dr.aradim nts cektirmemi soyledi kramp,kasilmalari olcen bi alete girmemi istedi,erken dogum belirtisi olabilirmis.gece gittik hastaneye asistan dr.sinir etti beni, yok dogumsa orda yer yokmus yok biliymusym bebek asla yasamazmis sacma sapan konustu benimle bende dedim ne dogumu oyle bisi olsa dahi burda yapmam ztn,gecin iceri ultrasonda bakalim,alttanda muayne edicez dedi bende onu duyunca kalktim kactim resmmen esimde disarda bekliyordu,beni gorunce o halde cok sinirlendi.hemen ciktik kendi hast.gittik.orda acilde ki dr.ultradonla bakti idrar yollari enf.benziyor dedi AMA test fln yapmadi.munurol Verdi bide baska bi ilac,cok sukur agrilarim gecti.dunde kontrolum vardi ztn,bu seferde seker yuklememde yuksek cikti aclik ve toklukda amnion sivimda biraz yuksekmis bebek normale gore 600-650 gr olmasi lazimmis bizimki 700 buda sekerden olabilrmis,bakalm 10 gun rapor Verdi,sonra tekrardan test yapilcak Ins duzelir..dua edin bana..
merhaba güzel anneler iyi haftasonları hepinize ...
dünde yoktum ..geçmişe tam bakamadım ..bakarım birazdan ...
bizdedün kontrole gittik kızımla... tahlillerime iyi dedi doktorumuz ...
kızımda 675 gr. olmuştu ... boyu biraz uzun dedi doktor ..32 cm ... uzun boylu doğabilir dedi ..
jeli sordum doktora .. biliyorum dedi .. vajinaya 2 aşamalı sıkılıyor dedi .. tamamen ağrısız doğum değil dedi ...ama çok kolaylaştırıyor doğumu ....
ben hiç tecrübe etmedim dedi ...
zaten benim tüp bebek olduğu için normal doğumu beklemeyeceğiz ...kan sulandırıcı iğnelerini 37. haftada kesip .. 37+4 gibi bebeği sezeryanla alacağız dedi ..
biraz kabızlıktan hazımsızlıktan falan bahsettim ..
hurma ye dedi ... sana da bebeğe bağırsaklara da faydalı dedi ...
lalehan geçmiş olsun ... bitkiçayı içemiyorum demişsin gece yatmadan 1 bardak ıhlamur içebilirsin faranjite iyi gelir hamilelere de zararı yok .. şeker yüklemeyi istediğin hastanede yaptırabiliyorsun ... dışarıda 25 tl civarı .. ben devlette yaptırdım ücret vermedim
fdilek park yatağın uyku setin çok güzel pembiş pembiş ...güle güle kullan
kızlar, uykum yok çıldırcam. öksürmekten uyuyamıyorum. eşim yattı ben cin gibiyim
günaydın canım ben çalışıyorum
bende çalışıyorum canım ya,,nan o kadar zor geliyor ki yataktan kalmak..son 1 ay kaldı,sonra acısını çıkarcam bugünlerinsen ne iş yapıyorsun tatlım ?
günaydın canlarım..
cerenli,ikra ve zehra allah yardımcınız olsun..hem cumartesi çalışmak hemde hamişlik çoooook zor ..allah güç kuvvet versin. dafnetuğbayı göremiyorum..dün de girmedi..gören bilen varmı :44:
zonoxcum canımın içi ne oldun yaw?hem hasta hem uykusuzsun bide..gecede dolanıyordun buralarda uykum yok die..kıyamambi bardak sıcak ballı süt iç öksürüğünü keser ondan sonrada hemen geri yat belki uyursun.
bende bugün annemle samanpazarına bebekim için alışverişe gidicektim..samanpazarı buranın eminönü sü gibi bir yer. ama sabah bi kalktıkki her yere kapanmış kardanşaka gibi nasıl yağmış nasıl yağmış anlatamam..kaldı alışveriş yani..ay o kadar çok heveslenmiştimkii aylardır bugünü bekliyodum.. annemler yoktu şehir dışındaydı bugüne planlıydı herşey..ay çok üzüldüm ben ya
kızlar yaa sanki idrar yollarımda enfeksiyon var kasıklarım ağırıyo ve azda kaşıntı var gibi(ilk evlendiğimde çok çektim korkudan hala iç çamaşırımı ütülerim çok dikkat ederim ama oldu iştee (( Karanfil çayı çok iyi gelir derler mikrobu kırar hamileyken yapabilirmiyim acaba 1 kereliğine???
yaa kulağa çok iğrenç gelior ama sarımsaklı süt çok iyi geliyormuş... hatta grip olan arkadaşlarda google yazarsanız birsürü tarif çıkıyor... biz ne zaman hasta olsak kayınpederim zorla içirirdi bize :)) şimdi annem hasta yatıyor, aman bizede bulaşmasın diye sürekli nette inceliyordum, şu sarısalı sürte de bakayım dedim, gerçekten çok faydalı bişeymiş, özellikle grip ve idrar yolları enfeksiyonunda öneriliyor ki bu aralar en çok başımızı ağrıtan şeyler...
aaaaaaaaaaa bak kuşburnu içelmemeliymiş bilmiyordummm. saol canım benim
kızlar, geri sayıma başladık oğlumla 99 günümüz kaldı eğer 8 mayısta doğarsa :) tabi benim doktorum nisanda doğucak diyor o başka
biz seninle aynıyız hee.. ama ben bebişimin 1 mayısta doğmasını istiyorumm.. eşimde aman diyor, o günb yollar faln kapalı olur deme öyle :))
hımm anladım yok hayatım almadım daha...
Acaba alsam mı diye dusunuyorum..
6 aylık olana kadar kullanılabiliyor cunku..
Şööyle uygun fiyatlı olsa dusunulebilir belki..
Ben Hellobaby de bakmıstım 250-300 TL den bahsedliyodu
geçmiş olsun cnm ... panik yaptırmışlar seni .. acil olsaydı doktorun ptesi gel demezdi ...günaydın kızlar,hayırlı cumalar.....boğaz enfeksiyonuyla karışık grip oldum..ağır bi antibiotik verdi doktorum..inşaallah bebişe zarar vermez..
bu arada geçen s.ocağına gittim.ayaklarımda ödem var diye idrar testi yaptılar ve bana acil doktoruna görün,idrarında protein çıktı dediler..ayyy nasıl endişelendim anlatamam..sonuçta bu durumun gebelik zehirlenmesine ve bebek kayıplarına sebeb olduğunu biliyordum..apar topar kendi doktoruma gittim..tansiyonum normaldi..bebek normaldi..panik yapılacak bi durum olmadığını bu durumun yüksek tansiyonla birlikte görülmesi sakıncalı dedi..hem testler yalancı pozitiflik verebilirmiş..içimi rahatlattı,p.tesi gel yeniden testlerini yapalım yinede dedi.dedi ama bende ister istemez sıkıntı yaptı..şimdi merakla p.tesiyi bekleyeceğim.dua edin arkadaşlar,herşey yolunda olsun.
maşallah kızına ... kilosuda çok güzel .. Allah sonuna kadar böyle hayırlı haberler nasip etsinDün kızımı gördüm. Bacaklarını kafasına doğru çekmiş, ilginç hareketler yapıyordu :) 725 gram olmuş. İki haftada yarısı kadar kilo almış maşallah. Hızlı büyüme dönemine girdiler sanırım. Şeker yüklemesinde de sorun çıkmadı çok şükür...
maşallah... artık her seferinde suyuna daha çok bakıyorlar daha da çok dikkat ediyorlar zaten ...iyi akşamlar kızlar
bugün kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda kızım 700 gr olmuş.suyumda normalmiş.
selvisk 3.5 cm çok iyi dedi.bebeğin kafası aşağıda.
bebğin duruşuna göre ve bişey varmış tam anlayamadım ama normal çok rahat doğurabilirsin dedi.o pozisyondaymış.eğer ki tersi olsaymış sezeryan olurmuş.şimdiden çok erken allah nasip ederse olur.hiç bilemiyorum o an ne yaşıcam.
çok mutluyum bugüncanım kızım
şeker ölçümünü ya yarın yada pazartesi gidip yaptırıcam aç karına dedi..kasılmalar için magnezyum yazdı.her zaman içme dedi.ara ara iç.
fazla yorulma saatlerce ayakta kalma dedi.
bizden böyle canlarım umarım hepiniz ve minnoşlar iyisinizdir.
geçmişi okıyım öptümmmmm
çok geçmiş olsun ...Zor günler valla.. inş. en kıza zamanda iyi olur kızınselam kızlar 2 gündür kızımla uğraşıyorum çok ateşli 40a çıktı dün şeker yüklemesine gitmiştik birlikte durup dururken hastanede birden ateşlendi gelmişken acile gösterelim dedik hemen serum falan taktılar kendi derdimi unuttum onunla uğraşıyorum acilde yatan 15 günlük 1 aylık bebekler vardı hepsinin ayrı bir sıkıntısı var daha doğmadan oğlumu düşündümde sağlık dışında herşey boş anneleri mahvolmuş.rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin kimseye dermansız dert vermesin.hasta yavrularada Allahım şifa versin
kasıkların ağrıması sadece tek başına idrar yolu enfeksiyonu olmuyorki .... idrara sıkışınca yada tuvalette ağrı .. bide sağ yan tarafta böbrekte ağrı varmı diye soruyor doktorlar ...kızlar yaa sanki idrar yollarımda enfeksiyon var kasıklarım ağırıyo ve azda kaşıntı var gibi(ilk evlendiğimde çok çektim korkudan hala iç çamaşırımı ütülerim çok dikkat ederim ama oldu iştee (( Karanfil çayı çok iyi gelir derler mikrobu kırar hamileyken yapabilirmiyim acaba 1 kereliğine???
Zonoxcum boğaz ağrına bal zencefil karabiber yapsam ilaç kullanmıyosun dahada zor atlatırsın yoksa...
selam canım öncelikle geçmiş olsun... idrar yolu enfeksiyonu kasıklarda çok ağrı yapar hatta ilerleyince alttan alttan vurur mutlaka ama mutlaka bol su iç canım.. ayrıca tam idrar tahlili yaptır bakalım en azından ona göre davranırsın.. amniyo sıvısı fazlalığı geçen gün okudum şimdi aklımda değil tekrar araştır neler yapman gerektiğini doktorun söylemiştir mutlaka benim bebeğimde 25. haftada 900 gr dedi doktor ama şekerle ilgili bişey demedi hatta gelişimi çok ii dedi genetik babası gibi uzun boylu olucak dedi..şimdi bende çoook korktum bu pzt şeker testimi yaptıracam kısmetse ve başka bi doktora gidicem içim rahat etsin sıvım için az yada çok demedi ultrasonda görse söylerdi galiba.. dinlen şekerin kaç çıktı?? diyet de yap inşallah 10 gün sonunda hiçbişey çıkmaz .. sakın üzülme şeker varsa üzüntüyle daha çok çıkar..
hoşgeldin canımmm..maşallah kızına herşey yolundaymışş tahlillerde ii çıkmış gözün aydın..
walla cnm,
açlık kan şekeri 112
50 gr glukoz verilidikten sonra 1 satte kan şekeri 154 , 2 saatde kan şekeri 126 yazıyor..
canım yinede çok değil bence içini ferah tut pzt bende doktora gidicem şeker tahlilide yapıcam hem doktora sorarım senin değerleri ne dicek merak ediyorum ya da neler yapılması gerektiğini?
geçmiş olsun ...sinir etmişler seni .. iyi yapmışsın muayene olamamakla... amniyo sıvının yüksek olmasını ilk defa duydum ... inş . herşey düzene girer en kısa zamandaSelam kizlar moralim cok bozukcarsamba gunu kasiklarimda agri var demistim aksam dahada sidddetlendi dr.aradim nts cektirmemi soyledi kramp,kasilmalari olcen bi alete girmemi istedi,erken dogum belirtisi olabilirmis.gece gittik hastaneye asistan dr.sinir etti beni, yok dogumsa orda yer yokmus yok biliymusym bebek asla yasamazmis sacma sapan konustu benimle bende dedim ne dogumu oyle bisi olsa dahi burda yapmam ztn,gecin iceri ultrasonda bakalim,alttanda muayne edicez dedi bende onu duyunca kalktim kactim resmmen esimde disarda bekliyordu,beni gorunce o halde cok sinirlendi.hemen ciktik kendi hast.gittik.orda acilde ki dr.ultradonla bakti idrar yollari enf.benziyor dedi AMA test fln yapmadi.munurol Verdi bide baska bi ilac,cok sukur agrilarim gecti.dunde kontrolum vardi ztn,bu seferde seker yuklememde yuksek cikti aclik ve toklukda amnion sivimda biraz yuksekmis bebek normale gore 600-650 gr olmasi lazimmis bizimki 700 buda sekerden olabilrmis,bakalm 10 gun rapor Verdi,sonra tekrardan test yapilcak Ins duzelir..dua edin bana..
otokoltuğu olan anakucaklarından bende aldım ... bel çukuru var .. yeni doğan bebeği o şekilde oturtamıyorsun .. içine minder yapıp o çukuru doldurup yatar pozisyona getireceğim ... yoksa bebişin beline zararlıvallah o kadar para vermem ben...çünkü yatıp yatmıyacagı belli değil....arkadaşalrım mutfakta iş yaparken temzilik yaparken buna koyuyor yanlarına alıyorlar çok memnun hepsi...otokoltugu olan anakuacakrında iki büklüm duruyor çoçukya ondna istemedim....
bu marka iyi ben minda gördüm bunları güzeldi...
saolasın ..kendi haftama göre biraz erken olacak ..kısmethayırlsı olsun..bizlerden
hayırlsı olsun.bizlerden önce bebeğini kucagına alacaksın ne güzel...sağlıkla doğsun büyüsün :)
aynenn .. bende senin gibi düşünüyorum ...Canımm cok iyi anlıyorum senii..İnşallah dedigin gibi kızın sana sans getirir annesi
Hosgeldin nevraa..Maaşallah bebegine...
Hep böyle iyi olun inşallah...Valla bebekler saglıkla dogsunda nasıl oldugu hiç önemli diil..
Ben hep böyle dua ediyorum artıkk
saol cnm teşk ederim .. hepimiz inşallahtünaydın kızlarrr
guzel bir hafta sonları diliyorum.hasta olanlara acil şifalar.nevracım sonuçlarının iyi olduğuna sevindim canım umarım sağlıkla alırsın kucağına..
umarım kızlar doğumdan sonrada bebklerinizlede birlikte burda sevinçlerimizi payşaşırız.
su perii gören varmı??? göremiyorum arkadaşımı birkaçgundur..
hoşgeldin canımmm..maşallah kızına herşey yolundaymışş tahlillerde ii çıkmış gözün aydın..
offf daha çok yeni şimdilik sıcak tutup ılık suyu deniyeyim eğer ilerlerse dr. giderim..Teşekkür ederim önerilerin içinn..Buarada ben ev tipi ana kucağı almadım canımm..vallaha idrar yolu zor..bende çok çektim yıllrca geçti ama hala dikket ederim...hamileliğin başında bir toz vermişti doktor bana içmiştim akşamdan içiliyor hamileler için...bence kendi kendine bir şey yapma..idrar kültürü yaptırı ondan sonra doktorun karar verisn..bende hep kiraz sapı .mısır püskülü yada maydonoz suyu ile çözerdim soruna ama bunalrın hepsi ödem atıyor iyi değil ...
sen bol ılık su içemeye devam, ayakalrınıda sıcak tut şüphen varsa doktora git canım benim....
Canım çok geçmiş olsun ters sağlık personeli 2 kat hasta ediyo insanı..Oysaki hamilelik nekadar özel bir durum her denilene dikkat etmeleri gerekiyo..İnşallah bi aksilik çıkmaz dualarımız seninleeSelam kizlar moralim cok bozukcarsamba gunu kasiklarimda agri var demistim aksam dahada sidddetlendi dr.aradim nts cektirmemi soyledi kramp,kasilmalari olcen bi alete girmemi istedi,erken dogum belirtisi olabilirmis.gece gittik hastaneye asistan dr.sinir etti beni, yok dogumsa orda yer yokmus yok biliymusym bebek asla yasamazmis sacma sapan konustu benimle bende dedim ne dogumu oyle bisi olsa dahi burda yapmam ztn,gecin iceri ultrasonda bakalim,alttanda muayne edicez dedi bende onu duyunca kalktim kactim resmmen esimde disarda bekliyordu,beni gorunce o halde cok sinirlendi.hemen ciktik kendi hast.gittik.orda acilde ki dr.ultradonla bakti idrar yollari enf.benziyor dedi AMA test fln yapmadi.munurol Verdi bide baska bi ilac,cok sukur agrilarim gecti.dunde kontrolum vardi ztn,bu seferde seker yuklememde yuksek cikti aclik ve toklukda amnion sivimda biraz yuksekmis bebek normale gore 600-650 gr olmasi lazimmis bizimki 700 buda sekerden olabilrmis,bakalm 10 gun rapor Verdi,sonra tekrardan test yapilcak Ins duzelir..dua edin bana..
Maşallah bebeğine canımm..Bu jel benim hiç ilgimi çekmedi nedense çok yeni ve kullanmaya çekinirimn açıkcası....Teşekkür ederim canım beğenmene sevindim kızımın cicileriniimerhaba güzel anneler iyi haftasonları hepinize ...
kızımda 675 gr. olmuştu ... boyu biraz uzun dedi doktor ..32 cm ... uzun boylu doğabilir dedi ..
jeli sordum doktora .. biliyorum dedi .. vajinaya 2 aşamalı sıkılıyor dedi .. tamamen ağrısız doğum değil dedi ...ama çok kolaylaştırıyor doğumu ....
zaten benim tüp bebek olduğu için normal doğumu beklemeyeceğiz ...kan sulandırıcı iğnelerini 37. haftada kesip .. 37+4 gibi bebeği sezeryanla alacağız dedi ..
fdilek park yatağın uyku setin çok güzel pembiş pembiş ...güle güle kullan
Nasıl bir tad çıkar ortaya tahmin edemiyorum :))Sağol canım önerin için eğer ilerlerse deniycemmyaa kulağa çok iğrenç gelior ama sarımsaklı süt çok iyi geliyormuş... hatta grip olan arkadaşlarda google yazarsanız birsürü tarif çıkıyor... biz ne zaman hasta olsak kayınpederim zorla içirirdi bize :)) şimdi annem hasta yatıyor, aman bizede bulaşmasın diye sürekli nette inceliyordum, şu sarısalı sürte de bakayım dedim, gerçekten çok faydalı bişeymiş, özellikle grip ve idrar yolları enfeksiyonunda öneriliyor ki bu aralar en çok başımızı ağrıtan şeyler...)
Selam kizlar moralim cok bozukcarsamba gunu kasiklarimda agri var demistim aksam dahada sidddetlendi dr.aradim nts cektirmemi soyledi kramp,kasilmalari olcen bi alete girmemi istedi,erken dogum belirtisi olabilirmis.gece gittik hastaneye asistan dr.sinir etti beni, yok dogumsa orda yer yokmus yok biliymusym bebek asla yasamazmis sacma sapan konustu benimle bende dedim ne dogumu oyle bisi olsa dahi burda yapmam ztn,gecin iceri ultrasonda bakalim,alttanda muayne edicez dedi bende onu duyunca kalktim kactim resmmen esimde disarda bekliyordu,beni gorunce o halde cok sinirlendi.hemen ciktik kendi hast.gittik.orda acilde ki dr.ultradonla bakti idrar yollari enf.benziyor dedi AMA test fln yapmadi.munurol Verdi bide baska bi ilac,cok sukur agrilarim gecti.dunde kontrolum vardi ztn,bu seferde seker yuklememde yuksek cikti aclik ve toklukda amnion sivimda biraz yuksekmis bebek normale gore 600-650 gr olmasi lazimmis bizimki 700 buda sekerden olabilrmis,bakalm 10 gun rapor Verdi,sonra tekrardan test yapilcak Ins duzelir..dua edin bana..
merhaba güzel anneler iyi haftasonları hepinize ...
Kızlar bugün doktora gittim. Kızım 961 gr. olmuş. Duruş şekli normal doğuma uygun koca göbüşlü maşallah kızıma.. Herşeyimiz iyi sağlığında bir problem yok aminyos sıvısı vs iyi... bu arada sol atardamarımda problem vardı benim neyse oda geçmiş hiçbir sıkıntı yok. şükürler olsun Rabbime.... Böyle işte kızlar....
gözün aydın canım maşallah tontişine... herşey yolundaymış çok şükür inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız kuzucuklarımızı..
canım seninde kuzucuğun hasta olmuş çok çok geçmiş olsun, çabuk bulaşan bi hastalık ne kadar dikkat edilsede virüs çok etkili.. tekrar geçmiş olsun..
saol canımcımm ... sen ne yapıyorsun ... yürüyormusun gene bol bol ... çok soğuk havalar ..maltepeyi bilmiyorum ama başakşehir buzzz.... bu aralar çıkma çok dışarı ...nevra maşallah bebeğine tatlım... Tombik olmuş:))
...
evet canım hasta oldu nezle iki gündür sürekli burnu akıyor hapşırıyor allahtan ateşi yok inşallah biran önce atlatır.... teşekkür ederim canım sağol...ysh ben atlamışım geçmişi okurken senin ufaklıkmı hastaymı ş? geçmiş olsun cnm ... Allah şifa versin
saol canımcımm ... sen ne yapıyorsun ... yürüyormusun gene bol bol ... çok soğuk havalar ..maltepeyi bilmiyorum ama başakşehir buzzz.... bu aralar çıkma çok dışarı ...
hemde dinlen birazcıkkk ....
Yok anam yürümüyorum artık bıraktım fazla yürümücem:)) maltepe soğuk ama idare eder sanırım sizin o taraflarda kar yağıyodur burda karla karışık atıştırıyodu....
YSH. Tatlım geçmiş olsun minişine kusura bakma canım bazen göremiyoruz okunacak sayfalarda karışıp gidiyor konular...
Kızlar bugün doktora gittim. Kızım 961 gr. olmuş. Duruş şekli normal doğuma uygun koca göbüşlü maşallah kızıma.. Herşeyimiz iyi sağlığında bir problem yok aminyos sıvısı vs iyi... bu arada sol atardamarımda problem vardı benim neyse oda geçmiş hiçbir sıkıntı yok. şükürler olsun Rabbime.... Böyle işte kızlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?