2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

duncan saol canım. Allah gününnden önce vermesin kimseye

fdilek, aynen katılıyorum. ya eşimin halası annemle adaş kadına ismini diyemiyorum. asabım bozuluyo

kızlar araştırdım aşıyla ilgili bunları diyo intirnit....

Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte (genellikle 5. ve 6. aylarda) 1 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır. Bazı uygulamalarda bu aşıdan 1 yıl sonra bir doz daha, ve 1 yıl sonra bir doz daha yapılarak toplam 5 doza tamamlanmaktadır.

Son düzenleme:
kızlar bu benim oğluşumun pipişi

lütfen alıntı yapmayın silicem. oğlum olursa pipimi paylaşmışsın anne demesin ilerde ehehehe

valla fotoya bakınca kordon mu bu demeye başladım

ortadaki çarpı pipişi (dr 2 hafta önce işaretlediği, ve şimdi yan çizdiği pipi bu)
bacaklarının altından çekilmiş fotoğraf yandaki bacakları yanlara ayırmış

Son düzenleme:
Zonox nası bi açıdan yakalamış doktorun bravo bu arada pipiye benziyo sanki o bamya gibin bilemedim valla.

duncan, minik bamya o ahahahahaa eşim bu fotoğrafı işyerine götürdü manyak yaaaa

duncan, minik bamya o ahahahahaa eşim bu fotoğrafı işyerine götürdü manyak yaaaa

benimkide aynı senin ki gibi aynı açıdan ve aşağı yukarı aynısı zonoxcum..ya bende diyorum ki bacağa göre pipi baya büyük duruyo sanki yoksa kordon mu acaba diyorum..

zonoxxx
ben zaten ellerimiiii karnımın üzerine koydummm burnumla klavyeye basıyorum....kızımmm görmesin pipişeriiiii ayıııppppp

Post your BOY nub ultrasounds once confirmed :) - In-Gender.com

bu sitede kadınlar bebeklerinin cinsiyet fotolarını yayınlamışlar orda bakınca insan daha net anlıo. boy benimki boyyyyy. valla erkek olanlarınki benim ki gibi minik bamya. benimki kesin erkek doktorum belki yanılırım die böyle demiştir. yoksa benimki bildiğin pipişşşş:82:

boy: erkek
girl: kız

(bilmeyenler için)

nazo7, valla hayatım aynısını ben de düşündüm. ne bu kocaman yaaaaaaaaa. ama daha önce okuduğum makalelerden "bebekte ilk oluşan organlardan biri cinsyt organı" bu nedenle büyük olabilir. oğlumun pipişini yirim ben yirimmmm

SUBARU, oğlumun pipişini alıntı yapmışsın silcektim bennnnnnnnnn

kızına gösterme pipişleri ayıp de. bizimki açmış gösterio edepsiz. benim ki kesin erkek

pardonnn alıntı kısmını atlamışımm
ayy napiyim kızım görmesin diye heyecandan olsa gerekkk

turkocum canım teşekkür ederim canım sen korkma senin erkek olucak çünkü doktorun zamanında baktı rabbim gönlüne göre versin inş. ama şimdi hepiniz kasıldınız tabi baksana değişen değişene ya ben valla hep erkek hissettim ..çin takvimine göre erkek yüzük testine görede erkek yanlış yapmış olabilirim... çin takvimi yalannn diyorum artıkk..

kızlar sormayın. herkese yaydık oğlan diye. eşimde böbürleniyodu oğlum geliyo die. kayınvalidemler kız istiyordu hep benim babamlarda erkek. netleşsin artık canım sıkıldı ya.

ya bizde herkese söyledik valla kayınvaldemler aynen sizinkiler gibi kız istiyordu şimdi sevinsinler diyorum ama eşim çok üzüldü bi yanlışlık vardır benim oğlum olacak diyor... gece baktım rüyasında sayıklıyor gördüm gördüm diyor bende ne gördün dedim kızımızı gördüm dedi:)) ayy çok güzeldi o anımız ya ... çok güzel bibebekmiş öyle diyor..

benimkide böyle duruyordu ben doktoktora gitmezden öncede bakmıştım gittigimde oglumm al anne bakta rahatla der gigi hemen aç ve doktor söylemeden ben bu g örüntüden anlamıştımm doktorda sınra oglumuz gayet iyi demişti bu bizim foto degil zonoxsun verdiği siteden aldım bı fotoyuEki Görüntüle 110360

Evet Doktorların Hepsi Birbirinden Farklı Hareket Ediyor
Benim Gittiğim Doktorlarda Ayrıntılı Ultrasondan'dan Bahsetmediler Erkenmi Acaba Daha Pazartesi Sorayım Bari :44:

Bizde 15.haftadayız.Bizimkide ayrıntılı ultrasondan bahsetmedi.Erkenmi daha acaba.?Bilgisi olanlar bilgilgilerini paylaşsın lütfen.

Üfff İyice Kafam Karıştı Benim Yaa
Pazartesi 3'Lü Test İçin Gidicem İnşallah Kesinleşir Artık Cinsiyeti :44:

Üfff İyice Kafam Karıştı Benim Yaa
Pazartesi 3'Lü Test İçin Gidicem İnşallah Kesinleşir Artık Cinsiyeti :44:

benim 3lü testim bayram sonrasında çıktı gösterdim çom şükür temiz çıktı içim rahatladı darısıda sizlere inşallah canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…