2011 Nisan Anneleri Doğum Çantalarına Neler Koyduk yada Koyacağız?

WELCQME

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
7.408
2
156
40
Tekirdağ
BEBEK İÇİN HAZIRLADIKLARIM...

*** 3 adet 5'li hastane çıkışı
*** 1 adet battaniye
*** 1 adet penye battaniye
*** 1 adet yelek
*** 1 adet nazar boncuğu
*** 5 adet ağız mendili
*** 1 paket yeni doğan bebek bezi
*** 1 adet emzik
*** 1 adet pişik kremi + ıslak mendil + pudra
*** Ana kucağı

KENDİM İÇİN HAZIRLADIKLARIM…

*** 1 adet önden düğmeli pijama takımı
*** 1 adet gecelik
*** 1 adet şal
*** 1 adet emzirme sütyeni
*** 2 adet hamilelik külodu
*** 2 adet atlet
*** 1 adet çorap + 1 adet çetik
*** 1 adet terlik
*** 1 adet loğusa tacı
*** 1 adet nazar boncuğu
*** 1 adet havlu
*** 5 adet göğüs pedi
*** 1 paket gece pedi
*** 1 adet diş fırçası + diş macunu
*** 1 adet saç fırçası + saç tokası

:119: DİĞER… :119:

*** Fotoğraf makinesi + Kamera
*** Bebek şekerleri
*** İkramlık çikolata
*** 1 adet kolanya
*** 1 paket peçete

Kızlar bu listeyi daha önce doğum çantası hazırlamış annelerin listelerine bakarak düzenledim...

Son düzenleme:
ohoo cnm topişğimiz hayırlı olsun..listeyi ayrıntılı inceleyip aklıma gelenleri paylaşıcam daha sonra inş..şimdi biraz başım ağrıyor kafamı toparlayamıyorum..ama aklıma geldi hurma koyun kızlar
okuyun bakın,doğumdan önce de yemek lazım ama doğumdan sonrada vücudun toparlanmasını şeker ve tansiyon dengesini sağlıyor ve süt yapıyor..

http://www.kuranmucizeleri.com/besin_02.html

Son düzenleme:

bebek için olanlar fazla geldi..2li alt üst takım bide eldiven falan cnm..hastane çıkışları içinde var..ama bide ne kadar kalıncağı belli değil gerçi..koymuşken konula bilir..anı defteri gelenlere yazdırmak için.. arzu eden koya bilir...şu an için yazdıkların güzel..ama nevresim takımı nie koyuyosun ki hastanende illaki olur böyle bi hizmet temiz olmuyacağındanmı şüphen var matığını anlamadım cnm... ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL Bİ LİSTE OLMUŞ.

topic hayırlı olsun hanımlar
anacım hastane çantası için erken değilmi yavvvv benmi geç kaldım yoksam

yeni topiğimiz hayırlı olsun..
birden şaşırdım kaldım valla,doğum çantası deyince,ama tabi ki 30.haftalardan sonra artık yavaş
yavaş başlamak hazırlamak lazım..

topiğimiz hayırlı olsun.süper bi konu olmuş.ben çok düşünüyorum neler koyucam diye.
artık 30.haftamız doldu bugün.yavaş yavaş hazırlamam gerek.nettede 30.haftadan sonra başlanması gerek yazıyodu.eee daha yıkıcam ütülücem baya sürer.daha eksiklerimizde var.
tecrübeli anneler bizlere yol gösterirse süper olur.

kızlar bende yavaş yavaş eksikelrimi tamamlayıp almayı düşündüklerimi alıp hazırlayacağım 32 de falan hastane çantamızı en azından bebek için gerekli olanlar hazır olsun gecelik pijamamız falan
ama bana da 10 lu hastane çıkışı düşündakiler fazla geldi okuyunca tecrübeli anneler neler diyor aramızda önceden anne olanlara da danışmak lazım .

ellerine sağlık canım. bir hafta önce doğum yapan arkadaşımdan anladığım kadarıyla bebek için ne kadar fazla şey götürürseniz o kadar rahat edersiniz. çünkü fena kaka yapan bir bebiş olabiliyor. sadece 12 saatte 4 üst değiştirdik.

ekstra olarak ekleyeceklerim kendim için 4 tane hasta bezi -pedler yetmiyor-, göğüs ucu kremi ve göğüs kalkanı

diğerlerde bol bol pil alacağım. hemen bitiyor. yalnız onları ayrı koyun yoksa içinde saklarsak bitiyor. başımıza geldi. sürekli arayanlar için dolu şarj ya da şarj makinesi. bir de hastane için terlik iyi olur. şimdilik aklıma gelen bunlar.

***2011 Nisan Anneleri Doğum Çantalarına Neler Koyduk yada Koyacağız?*** topiğini açmak istedim çünkü 30. haftamıza giren ve benim gibi erken doğum riski olan anne adaylarımız var...Hem günler hızla geçiyor...

Bebek kıyafetlerini ben bilerek fazla koymayı tercih ettim...Bebek altına yaptığında çişini ve kakasını bez sızdırdığını hep duyardım ve görürdüm...Üstlük olarakta kusma ihtimaline karşı işte fazla olsun istedim...Eee birde hastaneye gelen giden oğluşumu pis görmesinler...Sonra babamızdan kıyafetimiz kalmadı al getir desek dolabı indirir bulana kadar...

Nevresim takımını ben koyacağım valize...Hastane çarşaflarında yatamıyorum...Zaten benim şuan 2 hastane var doğumu yapacağım...Araştırma hastanesinde doğum başlamadı daha ama bana kadar başlar diyor dr...Asıl tercihim orası...Yalnız acillik bir durum olursa Devlet hastanesi...Bakalım oğluşum nerede doğmak isteyecek...

Hurmada koyayım ben...Peki o hurma okunup mu konacak ve yenecek...Aslında nar koymak istiyordum ama Nisan'a kadar nerdeee...Bebek anne sütü bile emmeden ağzına 1-2 damla damlatılırsa gaz sorunu olmuyormuş...Deneyen annelerden K.K. okudum...

Kızlar sizlerinde listenizi burda görmek istiyorum...Belki unutulmuş bişeyler çıkar...

evet evet nar unutmayalım olmazsa buzluga oyucam ben hatta bu hafta sonu alıp deneyeyim buzluga konan nar nasıl oluyor

Son düzenleme:

evet evet nar unutmayalım olmazsa buzluga oyucam ben hatta bu hafta sonu alıp deneyeyim buzluga konan nar nasıl oluyor

kızlar bende okumuştum bu nar meselesini.buzluğa koyanlar çok olmuş.bende koyucam buzluğa annemede tembihledim bakalım yapabilicekmiyiz.

yeni topiğimiz hayırlı olsun. kızlar ben kaçırmışım nedir bu nar meselesi ya?nasıl yapılıyor

Ooo topiğimiz hayırlı olsun.Yeni gördüm ve heyecanlandım birden.Bizim için çok yararlı olacak bu topik ama ben çantamı hazırlamak için 32. haftamı falan bekleyeceğim muhtemelen.

yeni topiğimiz hayırlı olsun. kızlar ben kaçırmışım nedir bu nar meselesi ya?nasıl yapılıyor

cnm 1 nar tanesini bebek daha anne sütü bile içmeden ağzına sıkıyomuşsun gaz sorunu olmuyomuş hiç.KK da okumuştum bende.deneyenler var ama ben hala kararsızım.

İlk ağzına verilecek lokmanın nar old ilk defa okuyorum ama bundan evvel ilk ağzına hurma verilmesi gerektiğini de yine bebeğin ağzına ilk olarak anne sütü verilmesi gerekiyor diye de okumuştum..o yazının ilgili bölümünü de paylaşayım ;

Hamile Kadınların göğsünde 9 ayda mikroplarla oluşmuş ağız meydana gelir.
Bebeğin ağzına ilk olarak verilecek şey ağız olmalıdır. 3 gün boyunca verilen ağız bebeğin bağırsaklarına mikropları ekerek onu hazma alıştırır. Bu mikroplar verilmese bebek hasta olacaktır. Bebek bu sütten başka hiç bir şeye muhtaç değildir.

ben şaşırdım şimdi ilk önce bebişlere ne vericez

Son düzenleme:
kızlar narı gaz sorunu olmaması için deneyeceğiz bir damla sonuçta bişicik olmaz tabii herkes kendi bilir gene de

bende liste hazırlamaya başladım eksikelrim var birkaç tane onları tamamlarsam çantayı yerleştirirm yavaş yavaş

kızlar topik çok iyi olmuş , bende daha hiç hazırlık yapmadım annemi bekliyorum memleketten o gelince yapacağız inşallah.
bende nar taneleini ayıkladım dondurucuya koydum ama ne bileyim şimdi ilk önce ne vermek gerekir ki, kızımda ilk önce hurma sürmüştük o zaman narı duymamıştım ve o zamanlar acayip gaz sorunumuz olmuştu sanırım ilk narı deneyeceğim çünkü gazdan dolayı ağlaması beni mahfediyordu

şimciiiikkkk ben kızın kıyafetlerini şimdiden yıkıymmı doğum iznine çıkınca yıkarım diyodum 32. hafta geçmi olur yıkamak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…