ya bende göğüs ucu pek yok şu bebedorun filan pompaları varya manuel onlar iş görür dimi
canım valla benim için daha çok erken hazırlık yapmak için die düşünüyorum oğlumda erkenden hazırladım ama gene defalarca açmak gerekiyo acaba unuttuğum bişey varmı die o yüzden önce herşeyimi hazırlıycam bi dolaba sonrasında valize yerleştirmicem ama yerini eşime ve kayınvalideme göstericem bişiy olursa acil burda yeri koyar alırız die. ben son ayıma girince yerleştiricem.şimciiiikkkk ben kızın kıyafetlerini şimdiden yıkıymmı doğum iznine çıkınca yıkarım diyodum 32. hafta geçmi olur yıkamak için
ben normal doğum yaptım doğuma geceliğimle girdim ve yukarı kadarsıyrıldığı için rahat oldu ve doğum bitim yukarı çıkıncada iyi oldu daha sonrasında pijamatakımımı giydim ve onunlada taburcu oldum...ama 1 takım yetiyo gecelik pijama 2 takım yeter bence..Normal doğum da niye pijama giyemeyeceğiz ki? ben belki kendimde olmam da etek tarafım açılır falan diye pijama aldım , gecelik almayı düşünmüyorum ama pijama da sıkıntı ne olur ki
doğumdan önce göğüslere masaj duymuştum. göğüs uclarına yapılan masajlar göğüs ucunun belirmesine yardımcıoluyor die ama bi sorup araştırın derim ben pompa felan aldım ama hiç kullanmadım...benim arkadaşım kullandı göğüs ucu şefaf satılıyor çok kullanışlı ve rahat tafsiye ederim
kızlar benim de aklıma havlu geldi. bebek için de kendimiz için de havlu da koymak lazım
Bebek için...
2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı ,patiği,başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
Bitmedi, bebek için bunları unutmayın!
3-4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet patik
Göbek bağı
Saç fırçası
Burun temizleme aspiratörü
Biberon
Anne için...
2 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet sabahlık
Altı kaymayan terlik
2 adet çorap
3-4 adet kilot
1-2 adet atlet
2 adet emzirme sütyeni
Hırka ya da şal
Koyu renk havlu
Hijyenik ped
Göğüs pedi
Annenin ihtiyaç listesi de en az bebeğin ki kadar kabarık
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu için krem
Göğüs pompasi
Tarak
Diş macunu-diş fırçası
Şampuan
Sabun
Toka, parfüm, makyaj malzemeleri
Kulak pamuğu
Kağıt, kalem
Genel gerekli malzemeler
Fotoğraf makinesi veya kamera
Telefonlar ve şarj aletleri
Yedek piller
Kolonya, ıslak mendil
Kağıt havlu
Kitap, dergi v.s.
Çikolata
böyle bi liste buldum kızlar ama bana bebek bezi 3-4 tane az gibi geldi.
kızlar benim de aklıma havlu geldi. bebek için de kendimiz için de havlu da koymak lazım
havluyu napcaz yaaa bi tane el yüz havlusu yetmezmi anacım valizede sığmayacak bu malzemeler
bu nar meselesini bende kkdan öğrendim..
araştırdım birşey çıkmadı ve hala kararsızım ama hazır nar varken nolur nolömaz
taneleyip buzluğa atalım 1 tane bari..
bu gecelik pijama işi beni de düşündürüyor..
1er tane aldım ama,2.cileri de almak lazım,hastanede doğum sırasında gecelik mi olur
hasta önlüğü mü,yani süslü gecelik giysek doğum sonrası mahvolur mu ki?
normal doğumdan sonrada pijama giyemeyiz sanırım..:26:
valla bana bebek malzemeleri satan dükkandaki bir kadınla konuştuğumuzda bebek için havlu mutlaka istiyor demişti. onun da kızı yeni doğum yapmış. kendimiz için de 1 tane havlu koysak yeter zaten el yüz havlusu valizde ne kadar yer tutacak ki
kızlar ben bebeğe ayrı valiz kendime ayrı hazırlayacağım arkadaşım yeni doğum yaptı öyle hazırla yoksa çok karısıklık oluyor dedi çok mantıklı geldi bana da
Kızlar, geçen seneki heyecanımı hatırladım biranda okuyunca, şunumu koyacam bunumu koyacam diye telaşlandığımı. Ve eşimin 37 haftayken akşam yemekten dönüyoruz arabada yarın doğum çantası kontrolu var dedi. Gece sancım tuttu ve sabah hastaneye gittik. 19:35 meleğim kucağımda.
Belki yardımın olur umuduyla bazı şeyleri paylaşımyım istedim. özellikle normal doğum yapacak arkadaşlar için.
Ben ambalajcılardan kenarları yapışkanlı şeffaf posetlerden almıştım. (Mağazalarda gömlek filan konulan). Onlara ayrı ayrı yerleştirdim herşeyi. Çok rahat oldu.
Mesela bebişim için ilk giyeceği hastane çıkışını bir poşette koydum. Hemşireler istediğinde eşim hemen bulabilmişti. (Cd kalemiyle poşetlerin üzerine açıklama yazmıştım. Hemşirelere verilecek hastane çıkışı diye.)
Kendime bir gecelik birde pijama takımı aldım. Yeterli geldi hatta benim doğum yaptığım hastanede doğum yaparken giymemiz için hastanenin kendi geceliklerinden verdikleri için geceliğimi hastanede hiç kullanmadım bile. Ama her hastanede farklı oluyor.
Ben doğumdan önce hastanenin doğumhanesinde görevli bir hemşireyle konuştum özellikle istediğiniz birşey var mı diye. Sizde konuşun derim. Benim kaldığım hastane hasta bezi istiyordu özeliklle.
Bir arkadaş sütüm gelmezse diye mama demiş. Bence yanınızda mama olsun. Çoğu kişi karşı geliyor ama ben normal doğum yaptığım halde hemen sütüm gelmedi. Yanımda mamada yoktu. Çok zorlandım. Hastanede aynı akşam normal doğum yapan 4 bayandık tek bir tanenemiz bebeğini doğru düzgün emzirebildi. İlk zaman kaşıkla verirsin eğer sütünüz gelmezse. Biberonla vermeyin hemen alışmasın. Ben altı ay bebeğime sadece anne sütü verdim bu arada.
Bebek için battaniye sart gece bebişler üşüyor. Çok hassaslar. Altını değiştiriken bile biranda ayakları mosmor oluyor üşüyorlar.
Gögüslerinize şimdiden krem sürün. Emziriken yara olmasın. Ben hamileyken başlamıştım. Sükür yarasız atlattım.
Birçok çantamda olan şeyi kullanmadım. Ama herşeye rağmen bulunması iyi oluyor. Normal doğumda hastanede kalış süreniz az olduğu için.
Hamileyken bebişinizi hayal etmek müthiş bir duyguydu. Ama doğunca kollarınıza almak işte bunu anlatacak kelime yok.
Kızlar, geçen seneki heyecanımı hatırladım biranda okuyunca, şunumu koyacam bunumu koyacam diye telaşlandığımı. Ve eşimin 37 haftayken akşam yemekten dönüyoruz arabada yarın doğum çantası kontrolu var dedi. Gece sancım tuttu ve sabah hastaneye gittik. 19:35 meleğim kucağımda.
Belki yardımın olur umuduyla bazı şeyleri paylaşımyım istedim. özellikle normal doğum yapacak arkadaşlar için.
Ben ambalajcılardan kenarları yapışkanlı şeffaf posetlerden almıştım. (Mağazalarda gömlek filan konulan). Onlara ayrı ayrı yerleştirdim herşeyi. Çok rahat oldu.
Mesela bebişim için ilk giyeceği hastane çıkışını bir poşette koydum. Hemşireler istediğinde eşim hemen bulabilmişti. (Cd kalemiyle poşetlerin üzerine açıklama yazmıştım. Hemşirelere verilecek hastane çıkışı diye.)
Kendime bir gecelik birde pijama takımı aldım. Yeterli geldi hatta benim doğum yaptığım hastanede doğum yaparken giymemiz için hastanenin kendi geceliklerinden verdikleri için geceliğimi hastanede hiç kullanmadım bile. Ama her hastanede farklı oluyor.
Ben doğumdan önce hastanenin doğumhanesinde görevli bir hemşireyle konuştum özellikle istediğiniz birşey var mı diye. Sizde konuşun derim. Benim kaldığım hastane hasta bezi istiyordu özeliklle.
Bir arkadaş sütüm gelmezse diye mama demiş. Bence yanınızda mama olsun. Çoğu kişi karşı geliyor ama ben normal doğum yaptığım halde hemen sütüm gelmedi. Yanımda mamada yoktu. Çok zorlandım. Hastanede aynı akşam normal doğum yapan 4 bayandık tek bir tanenemiz bebeğini doğru düzgün emzirebildi. İlk zaman kaşıkla verirsin eğer sütünüz gelmezse. Biberonla vermeyin hemen alışmasın. Ben altı ay bebeğime sadece anne sütü verdim bu arada.
Bebek için battaniye sart gece bebişler üşüyor. Çok hassaslar. Altını değiştiriken bile biranda ayakları mosmor oluyor üşüyorlar.
Gögüslerinize şimdiden krem sürün. Emziriken yara olmasın. Ben hamileyken başlamıştım. Sükür yarasız atlattım.
Birçok çantamda olan şeyi kullanmadım. Ama herşeye rağmen bulunması iyi oluyor. Normal doğumda hastanede kalış süreniz az olduğu için.
Hamileyken bebişinizi hayal etmek müthiş bir duyguydu. Ama doğunca kollarınıza almak işte bunu anlatacak kelime yok.
Canım bebişini Rabbim analı babalı büyütsün...Paylaşımın için çok teşekkür ederim...Bişey sormak istiyorum...Peki mama olarak hangi markayı tercih ediyorsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?