2011 Nisan Anneleri

ne ereketsiz bi gün...kızlar oku oku bitmedimi geçmiş yahu.... artık bebişlerin ilk temellerine kadar gittinizmi naptınız.... ay evde sizi bekliyorum azcık mutfağa girdim geldim 1 saat geçmiş pekte az değilmiş...sizde bıraktığım gibisiniz...

Son düzenleme:
ayyy geçmio zaman yaaa.. bari bebişim önümde olsaydı şimdi onunla uğraşır dururduk zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık. şaka maka harbi bana geliolar arada soldan soldan. nefes açlığı hissediyorum sanki aldığım nefes bana yetmiomuş gibi gelio. karnımda kocaman halen sabah kalktığım pijamalar var üstümde. hatta nası kahvaltı yaptıysam sabah bi damla da reçel damlatmışım göbeğime asker gibi şafak saycam bende. :97:

iyi akşamlar moralim bozuk doğumdan önce kaynanamgilde geliyormuş hanfendi öyle dedi annem gelicekti otobüsle gitme biz gidicez bizle gidersin demiş birde deliricem kime sorup aldıydsa bu kararı dün akşamdan beri sinirlerim bozuk ağlıyorum sürekli eşimlee konuşmuyorum konuyu açınca kapattırdı zamanı gelince konuşulurmuş doğuma iki buçuk ay kalmış anası hanfendigil kararını vermiş neyi konuşacaksak hamile hamile beni ağlatmaktan bıkmadı çok dertliyim derteleşcek kimse yok annemlere desem aman kızım kocanla kötü olma takma deyip duruyorlar bu işe nasıl engel olurum akıl veren yok ne olur yol gösterin bana istemiyorum gelmelerini üstelik kaynatamın kalıp kalmıycağı bile belli değil ay nasıl sinirliyim hala aklımdan çıkmıyor doğuma kadar hayat zehir bana(((((

canım yalnız değilsin bende şu an aynı krizler içindeyim benimkiler gelcek hadi neyse onu kabullendim şimdi kaynım utanmadan kızları alıp gelcem diyormuş biri 12 biri 8 yaşında iki kızı var ev zaten kalabalık olcak kuzenlerini göreceklermiş doğuma gelceklermiş. kuduruyorum bende sinirden!!! annem yanımda eşime tepkide veremiyorum gönlümce!!! çıkartcaklar tırnaklarımı dışarı.Sanki onlara bebeği göstercekmişim gibi kendi yetmiyo birde veletlerini takıyor peşine !!!

Ay kızlar ben de tam tersi.Kayınvalidem ya gelmezse diye üzülüyorum.Annemler zaten gelecek ama onlar da gelsin ilgilensinler istiyorum.Bu eşinizin ailesinin sizi ve bebeği önemsediği anlamına gelir neden üzülüyosunuz ki ??

Son düzenleme:
Selam kızlar...Nasılsınız...Biz çok yorgunuz...Anneannemiz bizi gezdirdi bugün...Arabayla gezdik ama yinede yorulduk...Şimdi eve geldik...Birazdan babamızda işten gelecek ama bir selam verelim dedik paşamla...

İyi akşamlar kızlar, nasılsınız biz bugün biraz alışveriş yaptık kızıma.Ama biberon alamadım.Nuk un cam biberonlarından alayım dedim ama kauçuk mu iyi yoksa silikon mu bilemedim.Bi de 250ml olanları mı yoksa 125ml olanlarını mı alacağız????

Valla ben aynı fikirde değilim canımcım çünkü benle ilgilenmekten öte kendilerine ilgi bekliyorlar. ihamileliğimin lk aylarında geldiler odama çekilip uyuyorum erkenden diye laf ettiler eşime !!! Ötesi var mı!!!

Son düzenleme:

kizlar dogumdan once geliyolarsa simdiden bi anlami yokki gelmelerinin.ha yok dogumda geliceklerse birak gelsinler gelen giden misafirle ilgilenir,ev temizligi yaptiririn.yemek yaparlar.kendi annenizle sizde bebek bakarsiniz.biliyorum sevmeyince tahammulu zor ama en iyi cozum bu.birakin siz onlari kullanin.

ben senin yerinde olsam laf ettiklerini duyduktan sonra hiç çıkmazdım yataktan
sen ne yaptın?

cnm nezaman geliyolar... aranız bu kadarmı kötü...öyleyse kaynanandada akıl yok sanırım sen doğurunca ona hizmet edimiceksin onu göze alarak geliyo demek... sueylülün dediği gibi gelsinler iş yapsınlar bi işe yarasınlar...nie takılıyosunuz bu kadar.. geçiçi bi durum için bu kadar üzülmeye sıkılmaya değmez...
kaynında sizdemi kalacak cnm...harbiden iki cocukla ne işi varmış ya...eşi nerde o gelmicekmi... anam bu insanlar helede elti kaynata gibi tipler düşüncesiz olur ya en olmadık zamanlarda biterler ya ot misali ıyyyyyy

evet evet kullanmak lazım bu tipleri..hoş gelseler bi dert gelmeseler bi dert.... bi ortası yok bu işlerin... ama en önemlisi onun bunun için helede kaynana elti kaynata kayın gibi tipler yüzünden gerilip evin huzurunu bozmaya değmez... artık eşime yansıtmadan hallediyorum bazen öyle olunca hekemlikte yapamıyo eşim..sen haklı o haksız yok öyle böyle yorumda dinlemiyorum...

Bilgilenderme özellikle Süt Içmeyen Hamileler Için Altin öneri !!!!

İnek sütünde 117 miligram kalsiyum bulunurken, dereotunda bu oranın 208 olması,
dereotunun sütün alternatifi olarak görülmesine neden oluyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Bölümü Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün alternatifinin dereotu olduğunu söyledi.

Adana Otizm Derneği’nin düzenlediği 'Otizm Hastalığı’nın Tedavisi ve Beslenme’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün kalsiyum bakımından en zengin besin olmadığını belirterek, “Dereotu sütten daha fazla kalsiyum içeriyor. İnek sütünde 117 miligram kalsiyum bulunurken, dereotunda bu oran 208’dir.

Ayrıca dereotu magnezyum ve potasyum bakımından zengin olması bakımından da kemik sağlığına daha faydalıdır” dedi. Prof. Dr. Aydın, dünyada en çok süt tüketen ülke olan ABD’de, yine dünyada en çok osteoporoz rahatsızlığının olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Aydın, çocukların ve anne- babaların kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka dereotu tüketilmesini önerdi.

İsveç’te yapılan bir çalışmada 50- 85 yaşlarındaki menopoz sonrası kadınlarda süt tüketimi fazlalığının kırıkları azaltmadığının saptandığını kaydeden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

“Benzer şekilde ABD’de hemşireler üzerinde yapılan araştırmada gerek süt, gerekse süt dışı kalsiyum tüketimi fazlalığının kalça kırıklarını azaltmadığı tespit edilmiştir.

Çocuklarınızın ve kendinizin kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka dereotu tüketin. Dereotundaki magnezyum ve kalsiyum kemik gelişimi için oldukça önemli bir mineraldir. Her memelinin sütü kendi yavrusunadır. 5- 6 milyon yıllık insanlık tarihinin sadece son 10 bin yılında insanlar başka memelilerin sütünü içmişlerdir.

Kendi annelerinin sütünü ise sadece hayatlarının ilk 2 yılında emerler, daha sonraları hiç süt tüketmezlerdi. Fosil incelemeleri, taş devri insanlarının kalın ve kırığa dirençli sağlam kemiklerinin olduğunu göstermektedir. Bu devre ait kemik örneklerinde osteoporoz yok denecek kadar azdır. Bunun nedeni de o devirde insanların sütten ziyade, daha çok yeşil sebze, ot türü yiyecekler tüketmesindendir.”

teyze kızının nişanlısı vardı 2 gündür yarın gidicek izmirden geldi...çay saatinde toplnıyouz vs eşimde maçtan geldi 12 gibi bizdelerdi oturduk muhappet derken karnımız acıktı hafif...çıktık dışarı malum nereye gidilir bu saatte bişeyler yedik... eve geleli 20 dak oldu güzel geçti günümüz..arında kahvaltıya davetliyiz brunc ama oh ne ala...

demekki sütümüz olsun diede süte davranmak yerine..bol yeşillikli yaz sebzeleri... rokasından dere otuna kadar salata yapıp yemek... şuat annesinin birinde süt yokmuş 2 gün boyunca salata tüketmiş nasıl arttığına ben bile inanamadım diyodu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…