- 28 Haziran 2010
- 1.782
- 12
- 118
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #41.221
Doğunca daha iyi anlıyorlar
Ne gibi plnların var
Ayyy senin kayınvalide bir hoşmuş,insan kızamıyo bilemerhaba güzel nisan anneleri,
Kayınvalide konusu açılmışken ben de bikaç kelime etmessem içimde kalır.Bizim kayınvalide de hiiiç bişey almadı daha almayı bırak bir patik bile örmedi bir de üstüne beni telefonla arar bi kere torunum nasıl diye sormaz hala babaanne olmayı kabullenemiyo o daha gençmiş benle yarışıyo zaten bana ismimle hitap et dedi.
Neyse gelelim diğer konuya kızlar dün benim kontrolüm var kızım zaten 2 gün geriden geliyordu neyse önemli değil diyordum ama 5 gün geriye düşmüş üzüldümBebeği ileri giden anneler bunu bir formülü varmıdır bana tiyolar verin.
merhaba güzel nisan anneleri,
Kayınvalide konusu açılmışken ben de bikaç kelime etmessem içimde kalır.Bizim kayınvalide de hiiiç bişey almadı daha almayı bırak bir patik bile örmedi bir de üstüne beni telefonla arar bi kere torunum nasıl diye sormaz hala babaanne olmayı kabullenemiyo o daha gençmiş benle yarışıyo zaten bana ismimle hitap et dedi.
Neyse gelelim diğer konuya kızlar dün benim kontrolüm var kızım zaten 2 gün geriden geliyordu neyse önemli değil diyordum ama 5 gün geriye düşmüş üzüldümBebeği ileri giden anneler bunu bir formülü varmıdır bana tiyolar verin.
Hain planlar,iki kuruşun hesabını yapıyorlar diye onları borcun altına sokucamEv alma gibi bir düşüncemiz var doğum sonrası,onlarıda borcun altına sokucam birazcık
bak özel sigorta ödeyecek diye demek ki bana fazla söylediler :44:
peki senin doktorun ücreti ayrı mı, yoksa oradaki doktora mı gidiyorsun sen?? :97:
Maşallah canım maşallahsenin programlarından başım dönüyor
:26: şanslıyız dedin kayınvalidem ölmüş dedin..:26: orda demek istediğin farklı ama sankiselam kızlar, altın muhabbetleri başlamış, siz şanslısınız valla- benim k.validem rahmetli oldu, k.pederinde bu adetleri bildiğini hiç sanmam. annem birkaç birşey örmüş-onlarıda daha getirmedi-alıcam birşeyler falan dedi...onun dışında kimseden tık yok şimdilik...
Ayyy senin kayınvalide bir hoşmuş,insan kızamıyo bile
Bebişin geriye düşmesiyle ilgili,sütünü yumurtanı,balığını,cevizini günlük tüket canım,kilo alıcam diye düşünme onun şimdi organlarının gelişmesi gerekiyor.Kayısı ye mutlaka,bakliyat yemekleri tüket,haftanın bikaç günü et bikaç günü balık tüket,kemik suyu içebilirsin,bol bol meyve ve su iç,su çok besliyormuş bebekleri.
Senin kayınvaliden biraz tuhafmış, ismimle hitap et filan
Canım benim bebişimde 2-3 gün ileri çıkıyordu, son kontrolümde 4-5 gün geri çıktı
doktorum bol bol dinlenmem gerektiğini ve soluma yatmam gerektiğini söyledi
et süt bol yoğurt yumurtayı ihmal etme dedi yarın kontrole gidicem bakalım arayı kapatabilmişmiyiz
Ben de çok yoruluyorum biraz işleri diğer arkadaşlara bırakayım en iyisi. Umarım siz arayı kapatmıssınızdır.
kayınvalide konusu açılmışken ben de bikaç kelime etmessem içimde kalır.bizim kayınvalide de hiiiç bişey almadı daha almayı bırak bir patik bile örmedi bir de üstüne beni telefonla arar bi kere torunum nasıl diye sormaz hala babaanne olmayı kabullenemiyo o daha gençmiş benle yarışıyo zaten bana ismimle hitap et dedi.
benimde dönüyo...ama çok şükür zaman nasıl geçiyo anlamıyorum..
:26: şanslıyız dedin kayınvalidem ölmüş dedin..:26: orda demek istediğin farklı ama sankineyse hayırlısı olsun cnm... yerlerini dolduran illaki birileri vardır...elti mesela başı çeker...amca gelini vs vs
kızlar artık kaynanamla ilgili bişey diyemicem malum... 500 tl tutarında alışveriş yaptık... dolabını komidinini kayınpederin mobilyacısına yaptırdık...doğum ücreti vs bu masrafları o karşılıyo..daha ne olsun dimi.. eminim güzel bi bilenzik alır almaz künyede taksa hiç sorun değil çünkü düğünümde herşeyi fazlasıyla yaptı... sonra malun kendi dairemizde otoruyoruz... ee daha ne olsun.. demeye utanıyorum..maddi konuda hep destekleri sütümüzde o konuda hiç bi sıkıntımız yok çok şükür... ama aile deden böyle görmüşler aile binası olduğu için vs.. çok şükür o konuda iyiyiz...kayınvalidem mesafelidir..sevgisini pek gösteremez ama bu zamanlar bi garipleşti uşağımla çok ilgileniyo..artık doğum yakın oda hissetmeye başladı diemi..hoş babalar bile doğuduktan sonra baba oluyolarda kaynanamdan nediye ilk zamanlar torun sevgisi bekledim bilmiyorum..şahsen saçmalamışım... doğsun hayırlısı ilede...bol bol el öpmeye götürürüm dedesine falan... YANİ ALLAH RAZI OLSUN... bizden oldun demişlerdi..ailenden aldık dediler..ailemi hiç bi şekilde konu etmediler..bizimkilerde yaptı kendilerince... RABBİM RIZKINI YOLLUYO BEBİŞİN ZATİ..BEBEK ARABASINIDA DEMİŞTİM YA 1000 TL ÇIKTI Bİ YERDEN BİZDEDE NE ŞANS ASLA OLMAZ ORDAN ALDI EŞİM... YANİ Bİ BEZİMİZ EKSİK..
canım benim doktorum dışardan gelecek. 1500 istiyor oda. orada zaten 1 poliklinik varmış. kontrole giden çok yokmuş. genelde doktorlar dışardan geliyormuş. ebe hemşire öyle dedi bize.
tatlım benimki hiç ileri gitmedi ama geriden geldi. önceleri 4-5 gün geriliğimiz vardı. sonra 15 gün içinde 4-5 gün 10 güne çıktıdoktor 15 günde 5 gün geri giderse 1 ay sonra durumu toplayamayız dedi. ama şimdilik bir tehlike yok, eğer 15 günü geçerse tehlikeli olabilir dedi. ben çalışıyorum. o ay 2 kere şehirdışı seyahate gitmiştim 6 aylık halimle ve sabah 6.30 da kalkıyorum akşam 19.30 da evdeyim. doktor bunu duyunca bi hamileye göre acaip bi tempo, sana rapor vercem dedi. 15 gün dinlen dedi. o ay çok stresli geçmişti. boll boll dinlendim evde. hergüün yumurta mutlaka yedim. yatmadan önce muz yedim. (bunların bebeğe çok yaradığını duymuştum). sütü, eti, yoğurdu arttırdım ve 3 hafta sonra gittiğimizde fark kapanmıştı. canım ama bunun en ii ilacı dinlenmek, yorulmamak ve strese girmemek dedi doktor. sonra beslenme demişti. ama tabi proteine ağırlık vermeyi de ihmal etme sağlıklı beslen dedi.şimdi çok şükür hep günümüzde çıkıyoruz
Ben de çok yoruluyorum biraz işleri diğer arkadaşlara bırakayım en iyisi. Umarım siz arayı kapatmıssınızdır.
eminim güzel bi bilenzik alır almaz künyede taksa hiç sorun değil çünkü düğünümde herşeyi fazlasıyla yaptı...
Canım senin hiçbişi demeye hakkın yokmuşKimsenin birşeyine ihtiyacımız yok bebişler bereketiyle geliyor zaten ama düşüncesizliklerine kızıyoruz biz,yoksa iki kuruşluk şeyi alsalar ne olur almasalar ne olur
cnm öncelikle 2 haftaya kadar çıkmadıkca bi sorun olduğunu düşünmüyorum doktorum böyle demişti... O yapısıyla ilgili bilgi veriyo... Minyonmu irimi vs vs die..tabi bu durum sağlığı ile ilgili değilse... Benim bebiş 20 gün öndeydi enson... Ama geri gitmedikçe beni mutlu eden kısmı allah muhafasa erken doğumlarda çok işimize yarıyomuş bu durum.. Harici pek yaptığım bişey yok... Gün içinde..sebze yemeği..bakliyat ve süt süt ürünleri çok tüketiyorum daha doğrusu almam gerektiği kadar..su bol bol tüket meyvede muz direk bebişin beslenmsine etki ediyo... Kesin kaynaklardan duydum.. Ve en önemlisi..psikolojini iyi tut çokkkk etkiliyo bu cnm... Ekmek yeme tatlı vs gibi şeylerle karnını doldurma1 dilim az ekmek ye 2 kaşık çok yemek ye onun yerine... öyle işte..ama içini ferah tut cnm..
Dinlen canım çok önemliymiş
İnşallah
Enem benim kayınvalidem bebişe alıyo künye yada bileziğitabi vazgeçirdim tam altın takıcak torunçesine
Bizede mi alınıyomuş? benim bildiğim eş alır doğum hediyesini
walla kızlar hiçbir beklentim yok kimseden zten ne alacaksa asla sormaz nasıl birşey istesin diye kafasına göre gider alır kayınvalidemelr düğünümde mesela sadece alyansımı kendim beğendim diğer herşey onların zevki idi. şimdide bişi alacakalrını sanmıyorum
bebeğede sağolsun almıs bişilerde işte pekde iş yarar bişi yok içlerinde aman valla eşimle ben alıyoruz en begendiklerimizi allah bize slık versinde kuzucuğuma neler alırız neler
bol bol saçma sapan yelek var elimde kaynanamın arkadaşarı tafından örülmüş kimini ayırdım kaynıma kalsın diye pek memnun oldu
bebeğe oda ladırdık onlara ben sanımki parasını almazlar aaa baktım eşimede bana da ayrı ayrı sölediler kredi kartı ödememiz şu gun oguna kadar verin diye ben şoklardayım tabiii birde tek slip çektirmişler hayır bana sormadan neden tek çektiriyorsun ben dede ve babane olarak ödetmezler bize dedim
sonra gitmiş kendi zevkine göre alı almıs bebek odasına ona neyse sanki al diyen oldu
ay böyle işte kızlar bir daha asla şunu bunu al demiyecem açıkçası
walla kızlar hiçbir beklentim yok kimseden zten ne alacaksa asla sormaz nasıl birşey istesin diye kafasına göre gider alır kayınvalidemelr düğünümde mesela sadece alyansımı kendim beğendim diğer herşey onların zevki idi. şimdide bişi alacakalrını sanmıyorum
bebeğede sağolsun almıs bişilerde işte pekde iş yarar bişi yok içlerinde aman valla eşimle ben alıyoruz en begendiklerimizi allah bize slık versinde kuzucuğuma neler alırız neler
bol bol saçma sapan yelek var elimde kaynanamın arkadaşarı tafından örülmüş kimini ayırdım kaynıma kalsın diye pek memnun oldu
bebeğe oda ladırdık onlara ben sanımki parasını almazlar aaa baktım eşimede bana da ayrı ayrı sölediler kredi kartı ödememiz şu gun oguna kadar verin diye ben şoklardayım tabiii birde tek slip çektirmişler hayır bana sormadan neden tek çektiriyorsun ben dede ve babane olarak ödetmezler bize dedim
sonra gitmiş kendi zevkine göre alı almıs bebek odasına ona neyse sanki al diyen oldu
ay böyle işte kızlar bir daha asla şunu bunu al demiyecem açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?