2011 Nisan Anneleri

arkadasın ne güzel soylemiş tatlım demek bu kadar kolaymış :2:

Ya sorma ne yapsın adam beni teselli ediyor koktuğumu biliyorya aslında o benim için daha çok korkuyor biliyorum ben kan aldırdıkça içi gidiyordu:))

canım geçen cumartesinden beri var 12 gün oldu başladığında stresli bir dönemimdi ondan dedim sonra kesilmedi kasılma olduğunu çok net anlıyorsun sende olmadı sanırım karnım tortop oluyor hafif çok hafif acı oluyor kilitleniyorum yani otuz kırk saniye sonra geçiyor gevşiyor karnım olunca anlarsın

Yaaaa acımıycak:))) aman acısın ne yapalım öyle güzel bir şey geliyorki dünyada eşi benzeri olmayan bir duygu yaşatacak bize o kadarcık acısın:))

sağol canım. meyvenin bebişi büyütmesinin nedenini de öğrenmiş olduk. ben bilmiyordum mesela neden olduğunu.

benimkide aynı seninkinden minnak kızım benim diyorum neyse doğumum kolay olur.dr a göre normal takacak bişey yok.3-3,5 arası doğar diyor..öyle doğsunda daha en isteyeyim.

ahh canım 3 ü bulsa benim için tamamdıröyle 4-4.5 kilo bebek benden çıkmaz zaten

Nefes Alma Teknikleri

Normal doğum sırasında “ıkınırken” güçlü bir nefese ve güçlü karın kaslarına ihtiyaç duyacaksınız. Bu yazımızda kasılmalar sırasında bebeğinize daha fazla oksijen gitmesi için yapmanız gerekenleri bulabilirsiniz.
Doğum anında uygulayacağınız doğru nefes alma-verme tekniklerini gebelik döneminizde ne kadar sık uygularsanız bu teknikleri o kadar iyi öğrenirsiniz.
Doğum sırasında doğru nefes alıp verme iki yönden önemlidir: Doğumda belli aralıklarla gelen uterus kasılmaları sırasında bebeğinize giden kan akımı nispi olarak azalır. Bu fizyolojik yani normal bir durumdur. Siz bu sırada derin bir nefes aldığınızda kanınıza normal bir nefeste geçtiğinden daha fazla oksijen geçer ve bu ek oksijen kasılmalar sırasında bebeğinizin oksijensiz kalmasını önler.

Doğru nefes alıp vermenin bir diğer önemi de şudur: kasılmalar sırasında duyacağınız muhtemel ağrı zihinsel olarak daha çok doğru nefes alıp vermeye odaklanmış olmanız sebebiyle daha hafif olarak algılanacaktır.
Alıştırmalar:

Gevşeme: Yere yatın ve dizlerinizi bükün. Vücudunuzdaki tüm kasları bilinçli bir şekilde teker teker gevşetin. Bunun ne kadar zor olduğunu denedikçe göreceksiniz. Tüm kaslarınızı gevşettiğinizi düşündüğünüzde bile tekrar yaptığınız bir kontrolde bazı kaslarınızın halen kasılı olduğunu görebilirsiniz. Tümüyle gevşemiş olmaya özen gösterin.

Derin nefes alma-verme: Tümüyle gevşediğinizden eminseniz sanki 45-50 saniye süren bir kasılmanız varmış gibi hissetmeye çalışın. Burnunuzdan (eğer burun tıkanıklığınız varsa ağzınızdan) içinize mümkün olduğunca ve yavaş yavaş derin bir nefes çekin bu nefesi yine yavaş yavaş ağzınızdan dışarı verin. Bu sırada bütün kaslarınızın gevşek olduğunu tekrar kontrol edin. Zihninizde canlandırdığınız kasılmalar devam ettikçe bu işleme devam edin.
Dikkat: Nefes alıp verme işlemini çok hızlı yaparsanız kanınızdaki karbondioksit hızlı bir şekilde azalabilir, bu da geçici bilinç kaybına sebep olabilir, bu nedenle derin nefes alma işlemini yavaş yavaş uygulayın. 45-50 saniye süren bir kasılmada 5-7 adet nefes alma-verme uygundur.

Karından nefes alma tekniği: Bu egzersiz karın kaslarınızın gevşemesine yardımcı olduğu gibi kasılı kasların uterus üzerine gereksiz baskı yapmasını engeller;
Yere uzanın ve ellerinizi karnınızın üzerine yerleştirin. Derin bir nefes alarak karnınızın “şişmesini” sağlayın. İçinizden beşe kadar saydığınız sürede bu pozisyonu koruyun. Nefesi ağzınızdan verin ve bu işlemi dört-beş defa tekrarlayın.

Kızlar aşkolsun niye soruma cevap vermediniz çok sık dahil olamıyorum sohbetinize ondanmı salı günü kontrolüm var özelinde ama ben en iyisi hastaneye gideyim bugün ameliyat günü değilse

cnm bede hiç olmadı bu tarz şeyler ama bu durumda 2 gün üst üste yaşasaydım direk doktora gider yada arardım...göbek deliğinin acıması norma die biliyorum..artık dışarı çıkmaya başlıcaklar... gerilmeler vs bendede arada bebekten sızlama vs oluyo... haber ver doktora gidip gelince ma endişe etme cnm.. ilk tecrübeler doğal şeylerden bile hassas davrna biliyorux

slm hatunlar günaydın hepinize
dün gece kabus gibiydi benim için sürekli kasıklarımdaki sancıyla uyandım ne olduğunu da anlamadım:26:
önceki gcede olmustu ama bu sefer daha sık oldu:26:

öncelikle günaydın kuzular ve anneler

günaydın kızlar..ben aç bir şekilde kalktım yine gidip bi kahvaltı edeyim :))
ayyy ben gece acıktım ama yemek yemeye üşendim sabah 6 gibi karnımda tsunami vardı resmen,deli gibi tepiniyodu kızım,dedim kalkayım bari,doyurduk karnımızı şimdi keyif yapıyoruz
ya ben meyve yemeyi seviyorum ama acayip yakıyo midemi,yemeye korkuyorum,ne zaman reflüm çoşsa o zaman rahat rahat yiorum,nasılsa yanıyorum battı balık yan gider hesabı en çok portakal mahfediyo beni,sonrasında ne süt,ne leblebi,ne soda hiç bişe geçirmiyo yanmamı,ilaçta içemiyorum şükür son aydayım az kaldı dye teselli ediyorum kendımı

Kabul etmek lazım ki erkekler mantıklı düşünüyorlar

ya sizin göbek deliğiniz dışarı çıkmadı mı daha,benimki daha ilk aylarda ne giysem belli oluyodu dışardan,şimdi ise kazak giydiğimde bile belli oluyo ama garip bi şekilde sırt üstü azcık yatsam içeri doğru gömülyo bi 5-10 dk sonra yine dışarda

Ay be 12gündür yaşıyorum sevinsem mi ağrı eşiğim yüksek mi acaba:)) ya en iyisi öğleden sonra gideyim ben ilaçlarımı da yazar
Kabul etmek lazım ki erkekler mantıklı düşünüyorlar

evet ya hamilelikte ne dese doğu çıkıyor artık onu dinliycem doğum için bile diyor insanın kendi kendine ettiği kötülüğü kimse sana edemez kötüdüşünürsen tabi zor geçer doğumun kolay değil ama iyi düşün mliyarlarca kadın yapmış sen tek değilsin dayanabilecek olsa erkeklere verirdi Alah bu özelliği diyor haklıda:))

Benim çıkmadı tam tersi çukur duruyor herkesin ki çıkmıyormuş komşumunki çıkmıştı mesela kıyafetinin altından belli olyordu rahatsız oluyordu o da:)

Kızlar günaydın
Yaa dün akşamdan beri bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum.Normalde kıpır kıpır olur.Sabah hadi dedim açım herhalde kahvaltı ettim ama daha tık yok.Acayip kafaya taktım yaaaaa

Kızlar günaydın
Yaa dün akşamdan beri bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum.Normalde kıpır kıpır olur.Sabah hadi dedim açım herhalde kahvaltı ettim ama daha tık yok.Acayip kafaya taktım yaaaaa

korkma canım tatlı bişiler ye ve sol tarafına yat istersen,büyük ihtimalle keyif yapıyodur bebişin

slm kızlarrr nasılsınızz...
ayy ben iyice ağırlaşştım bugün 36+5 olduk.
cuma günü doktora kontrolumm var.oğlumu görcem ve nst ye giricem. mutluyum:)
kavuşmama soonn 13 günüm kaldı
8 mart büyük gün:)

odasınıda aldıkkk. adam ya çarş. yani bugün yada cmrtesi demişti.
güzelll güzel dizip resimlicem size.

Kızlar günaydın

Canım şekerli su iç sesiz bir ortama yat en çok netarafına dönünce hareket ediyorsa öyle yat bekle benimki sağıma dönmemden hiç hoşlanmıyor tekmeliyor beni:)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Son düzenleme:
Günaydınn Kahvaltımızı yaptık geldik

Kızlar günaydın

Denizcim ilk önce endişelenme, banada geçen aynısı oldu bi ara hissedemedim panik yaptım hiç hissedemedim sonra sakinleştim sessiz bi ortamda sırt üstü uzandım 5-10 dakika dinlendikten sonra elimi karnıma koydum saat tuttum (1 saatte en az 10 kere oynaması gerekiyormuş) ufak ufak kıpırtılarını hissettim sonra hareketlenmeye başladı zaten..

Sende saat tut eğer 1 saatte hareketleri 10 dan az ise doktoruna git ama sakin ol lütfen
bak buradan da okuyabilirsin
BEBEN YLK HALN DEERLENDREN TESTLER-BEBEK HAREKETLER-gebelik.org

Ay çok az kalmış çok heyecanlı ya Sağlıkla kucağına aldığn haberininde alırız inşallahh
Hangi hastanede doğum yapacaksın canım?

Bu arada odanız hayırlı olsun, güle güle uyusun bebeişin

maşaallah ne güzel az kaldı vuslata:)

Kızlar bende çıkıyorum dinlenelim biraz erken kalkıyoruz biz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…