2011 Nisan Anneleri

bizimkilşer çok müdehaleci,herşeye karışıyorlar.kocam gene sakin bir insan sesini çıkartmıyor ama onunda sınırlarını zorluyorlar artık.valla doğumda kavga edecekler diye korkuyorum.

ayyy aynı sorun bende de bızımkıler benı delı edıyor.telefonda,msn,yanlarında benım soyledıgım ısımlerı begenmıyorlar her gun aynı konu.şimdı dıyoum bı dogsun eve gelsın ozamn bakarız.benım aılem eşimınkıler olsa bışe derım de kendı aılemı kıramıyorum

aynen canım, ben de aylin ismini çok severim.hemde enternasyonel bir isim

aynen canım heralde ben eşimin ailesine karşı bukadar sbırlı olamazdım.bazen diyorum ki iyiki aynı şehirde değiliz.

cahil olsalar daha anlayışlı olucam ama ikiside ünüversite mezunu şaşırıyoruz valla,dediğin gibi kırmak istemiyorum ama ömür boyu başıma kakarlar artık

Kızlar söylemeyin o zaman seçenekler.
Daha bulamadık, karar vermedik diyip geçiştirin.
Ya da net bir şekilde şunu koyucaz demek daha iyi ama o kararı tam olarak vermiş olsak
Gerçi karar veremedik diyince de bu sefer kendileri karar vermeye çalışıyorlar o daha kötü

şükür bize kimsenin isim konusunda bişey dediği yok ama ben biraz bencillik yapıyorum eşimle ortak bi isim beğenemedik ben hep asya dedim o da beni kırmamak için kabul etmek zorunda kaldı pek içime sinmiyor diyor.. Zeynep olsun yada 2 isim diyor asya zeynep olsun yada birlikte başka isim beğenelim diyr ee ben artık iyice alıstım bu isme herkes e bunu söledim kapı süsü olarak isim yaptık ... Hem doğumu ben yapacam o kadar acıya ben katlanacam diyorum benim hakkım

canım sen az kilo almıştın şimdi kaç kilosun?merak ettimde zaten beklersin gelmez bu minikler canım sen hiç beklemiyomuş umursamıyomuş gibi yap
canım son kontrolde 6 kilo almıştık toplamda kızım doğasıya kadar 1 kilo daha alırım sanırım sinirden yemeğe verdim kendimi

benimkide kaynanalık yapmaz ama eline bişeyde almaz.doğumdan önce geldi sonra giti hiç bir işe yaramadı.elinde el işi falan da yok..bom boş otırdu tv karşısında..bende doğuma kadar iş yaptım annemle..bu geldi sofraya oturdu hep.yemek yapılacaksa girer yaparsın,yapılacak bişey varmı diyor en sinir olduğum şey..gerçekten yardım etmek istiyorsan girişirsin.sormazsın.bende evet var diyemedim için yok anne diyorum gidip izdivaç izlemeye devam ediyordu
akşamda kayınpederle konuşurken,gelinin maşallahı var o bize bakıyor hiç iş yaptırmıyor diyor bide..
doğum yaptım o gece hastanede horul horul uyudu,annem uykuusz kaldı kadın sabah kadar bebekle ilgilendi.sabah bi kalktı bebek annemde diye çıktı dışarı ağladı kıskançlığından.
madem kıskancaksın sende yardım etseydin.
neyse eve geldik o gün,annem yorgun diye uysuun dedim bebğide uyuttum,giitim mutfağa yemek yapmaya.daha dün doğum yapmışım,hoş ağrım sancım yok ama sen neden geldin kasıla kasıla yardım etcem diye..ben mutfağa girmişim çorba yemek yapmaya uğraışıyorum oda demezmi ay çok acıktım ekmek yiyip bastırayım bari diyeannem kalktı sofrayı hazırlamıştım..o dünür yemek yapmışsın dedi annem.çorba salata pilav bide yemek yapmıştım.bu kızardı,annem benim yapacağıma ihtimal bile vermiyor çünkü kayınvalidenin yapıp bana kızım sen yat demesi lazımdı.bende ben yaptım dedim anneme gözleri fal taşı gibi açıldı sinir oldu hissettim.
,valla gidene kadar hergün işkence gibi geldi.
doğumdan sonra 4. gündü galiba annemle temizlğe kalkıştık..
halıları kaldırıp süpürdük sildik toz aldık.bayağı derin temizlik yapmıştık..bu naptı ellerini arkasına bağladı arkamızdan nasıl iş yapıyorlar diye baktı
o kadar sinir oldum ki o günler bellide ttim kendisine iyi oldu valla.

geçen sene kışın geldi.benim kpss ye çalışmak istediğimi biliyor insan der bari burdayken ayrdımcı olayım.yemek yapayım temizlik yapayım..yok yapmadı.kızın başında oturdu o oyuncaklarıyla oynadı,kaynana bunun peşinde.
inadına 1 hafta süpürmedim evi bakalım yapacakmı diye.
zaten yemek yapıyorum makineyi bari sen aç demi ya
yapmadı
gidincede arıyor ertesi günü ben geldim iyyim diye.
napıyorsun dedi temizlik yapıyorum dedim.
ay iyi olmuş tozdan boğulacaktık dedi
madem boğulacaktın alıp süpürseydin silseydin anne ders çalıştığımı görüyordun dedim
bişey demedi.
işte bu sefer hiç yüz vermiyorum ne kadar geç gelirse o kadar iyi
şimdi gelse yine iş yapmıcak ben temzilik yemek uğraşıp durcam
[/QUOTE]
ıyyyyy ne gıcık ya. helal olsun valla ne kalcan altında anam biz şımartıyoruz bunları biz. akıllanmayız töbe valla
canım benim çatı muayenem 37deydi ama 36da nst de sancım çıkınca aniden çatı muayenesi olmuş oldum. benim doktor açılma var mı diye iyice incelediği için canım yandı. ama normal çatı muayenesi nasıl olur bilemiyorum. insan ister istemez sıkıyor kendini ama sezeryana tercih edilecek kadarda feci değil korkma canım hele ben 4 üncüde iyice alışmıştım pek birşey hissetmedim. doğumda da böyle rahat olurum inşallah
canım bebeğine maaşallah doktorlar göz korkutmaya bayılıyorlar.benimki yoktan yere doğuruyorsun diye 36 da ortalığı birbirine kattı benim yok ben her zaman böyleyim dememe aldırmadan.şimdide kızım gelcek diye ekliyoruz ama tık yok ha bir de daha 27inci haftada bu bebek dönmez sezeryan yaparız demişti ama kızım 32den beri doğum pozisyonunda maaşallah bir de en son plesantanın yaşına taktı benimki 2 imiş 3 olabilirdi dedi. o ne anlama geliyorsa??
ay canım ya Allah kolaylık versin...kaynanalar anne ile bebek arasındaki bağı kıskanırmış hep araya girmeye çalışırmış.bilimsel olarak kanıtlanmış bu e seninkide bilim insanlarını yalancı çıkartmıyor sağolsun
Gülce de olabilir canım beğenirsen eğer. kimseyi takmayın. bizim kaynana ile kayınpederde Gülfem olsun diye tutturdu o ne dedik ya.bu eskilerde var bir Gül takıntısı Şimdi biz Ece koycaz diyince ay bizim apartmanda 3 tane Ece var dediler, bende dedim biizm apartmanda yok hem kızımda burda yaşayacak sizde değil

aynen canım heralde ben eşimin ailesine karşı bukadar sbırlı olamazdım.bazen diyorum ki iyiki aynı şehirde değiliz.

şimdıde yıgenım msn yorum yapıo açar açmaz.derın dedık ya benımkılerın aklına derın dıyınce kuyu gelıyormuş bunlar benı çıldırtcak

Mesa "akıllı kızım asya" "kolay doğan kızım asya" diye kızına telkinler veriyorsun sanırım
Ben de onu sözlü olarak yapıyorum

doğru söylüyorsun bence de annelerin hakkı isim koymak.

mesa "akıllı kızım asya" "kolay doğan kızım asya" diye kızına telkinler veriyorsun sanırım
Ben de onu sözlü olarak yapıyorum

evet tatlım azıcık çekim yasasından faydalanayım dedim hem sözlü hem yazılı her gün yazmaya çalısıyorum hayal kuruyorum inşirah suresi okuyorum kayınvalidem de meryem suresi okuyacak 7 kere su ya onu da doğuma giderken içerim ..

Kim bişey dese a hiç korkarmıyım ben dünyanın en kolay doğumunu yapacam yada dikişsiz doğum yapacam diyorum bir de hayalim de doktor doğumdan sonra bana bu kadar yıllık doktorum hiç bu kadar kolay bir doğum görmedim diyor

ayy çok mu abartıyorum ne :2:

Hi hi sonu biraz abartı olmuş.
Hadi hiç görmedm demesin de en kolay doğumlardan biriydi dedin bari

ne gzl işte kendını motıve edıyorsun

inşallah canım harika bir doğum olur.benimilk doğumum sezeryanla olmuştu,ilkinde hiç korkmamıştım ameliyattan ama bunda acayip korkuyorum .düşündükçe eski dikişlerim sızlıyo.bide deli gibi oturdum sezeryan ameliyatı izledim,bilemedimbukadar etkileneceğimi

keşke izlemeseydin insan etkileniyor bugün arkadasım actı kapat dedim bakmayalım bilmesek daha iyi bir kere normal doğum izledim kadının hiç sesi çıkmıyordu ..tuğba ünsal nasıl doğum yaptı acaba gazete de doğum sancım gelince hastane ye gitmek yerine dısarı da gezdim doğum da hiç sesim cıkmadı demiş

günaydınn kızlarr aslında tünaydın ama ben daha yeni kalktım bütün gece sıcaktan terden uyyamadımm çook terliyorum varmı benim gibi olanlar çok berbat bir geceydii

ben de terliyorum hem de topuklarıma kadar.uyku falan da kalmadı.korkudan uyuyamıyorum.doğum stresi bi başka.

maşallah canım bebişine
merak ettim kanın kaç çıktı acaba
hamileliğimin başından beri benim de çok düşük bana da lazım olabilir dedi ama seninki kaç merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…