2011 Nisan Anneleri

ahh ahh dua edinki yapıyo benimki 3 yada 4 günde anca 1 kere yapıyo yavrum kıvranıyo resmen

aynı sorun bizde de var en son salı sabahı kaka yaptı daha tık yok kıvranıyo resmen karnını ovuyorum doktora önceki hafta sormuştum 4 günü geçerse fitil verelim demişti napçaz bu kaka sorununu bilmiyorum

kızlar bebekleriniz emiyor mu sütünüz yetiyor mu
benim sütüm az geliyor galiba
süt pompası aldım 2 göğüsümden sıkıyorum 40-45 cc civarı geliyor bu da kızıma yetmiyor galiba ne kadar olması gerekiyor mama takviyesi yapıyorum 3 saat uyuyuyor emzirince yarım saatte uyanıyor huysuzluk yapıyor göğüslerim acıyor
1) kaç satte bir emziriyosunuz?
2) kaç dakika emziriyosunuz ?
3) ben sıkınca anca geliyor sizinki nasıl taşar gibi mi geliyor?
4) geceleri kaç kez uyanıyosunuz?
lütfen yazarsnız sevinirim bu süt sorunu bende çok fazla napıcam bilmiyorum

Hayatım valla pompam fln yok ama maşallah kızım iyi emiyor ne saatini ne dakikasını tutmuyorum...Sürekli emzir hayatım sütün gelir. Benim ilk 2 gün hemen hemen hiç olmadı ama şimdi Maşallah resmen taşıyor...Bebeğini her emzirdiyinde Bismillah çek ve asla emzirmekten vaz geçme hayatım...Sıkıntı yaparsan sütün çekilir.Sana bol şans. Allah cümlemizin yardımcısı olsun...

1) bebiş ne zaman isterse emiyor. ama eşim her ağladığında mem istiyor al dediğinde de emzirmiyorum. çünkü dengesiz emiyor bu defada gaz biriktiriyor ve kusuyor.
2) onu da kendisine bıraktım. 1,5 saat emdiği de oluyor çığlık çığlığa bağırasım geliyor o zaman fena oluyorum. ama miniş öğrenmiş eliyle göğsüme vuruyor kesmek istediğimde. bazen 4 dakika emiyor. o da uyku emmesi. sırf memede yatacak danam
3) ben sıktığımda damlalar geliyor. fışkıranlar varmış benim hiç öyle olmuyor. ama bebiş 4 saati geçince süt taşıyor.
4) en başta geceleri 2 saatte bir kalkardı. artık 10 da yatıyor 3-4 gibi kalkıyor. meme alt değiştirme yatıyor sonra 6-7 gibi kalkıyor.
canım bence en önemlisi moral bi de bol yeşillik. inek gibi beslenme tarzı edindim kendime özellikle su teresi ve dere otu acayip süt yapıyor ben de. humana ve rezene de kafama göre içiyorum.

kızlaar ya göğüs uçlarım felakeeeet:84::84::84:kızım devamlı emme istiyo tuvalete bile gidemiyorum yaa..göğüsümün üstü kabuk içi yarık valla kafayı yicem..bu anne memesi gibi olan biberonlar varmış tek delikli..göğüs kalkanında biriken sütlerimi onla vereyim diyorum arada da memelerim dinlenmiş olur hiç kullanan var mı biberonu..deilse artık ağlıyorum yaa..bepanten sürüom şimdi de artık sürmediğim krem kalmadı..allahım geçsin artık bu yaralar yaaaa...bide annem iiki yanımda deilse ben su bile içemicem..nası yapıosunuz işlere yetişebiliyor musunuz yoksa tek ben mi böyleyim ayol annem gidince ben napıcammmmm:84:

1) uyanıksa minik kurbam zaten hep emme istiyo ama uyuyosa 2 3 saatte bir emziriyoum
2) en az 15 dk emzirmeye çalışıyorum genelde yarım saat oluyo.ama karnı toksa keyif memesiyse 5 dk emdiği de oluyo
3) SIKINCA DAMLALAR GELİo bi kaç kere fışkırdı ama emzirmediğim zaman akıyo sütllerim maşallah diyeyim
4) 10 11 gibi uyuyor 2 de kalkıyor emiyor altını hiç açmıyorum ben uykusu bölünmesin diye yarım saat emiyo 2 buçuk gibi yatıp 5 buçuk 6 gibi kalkıyo sonra da uyumuyo devlet memuru kızım benim

ben de çok müzdaribim canım ne yazıkkki bebişler bizi yönlendiriyo bazen cok düzenli oluyo öğlenleri falan 3 ssatuyuyp yarım saat emiyo bazen de bana bugün olduğu gibi evin içinde inek gibi geziyorum çok afedersiniz..

slm benim bebeğimdede dün kaka sorunu vardı.yavrumun uyku gözlerinden akıyor ama sancıdan tekrar uyanıyordu.kulak temizleme çubuguna zeytinyağı sürüp popişine azcık sokup haraket ettirdim.kakasını yaptı.üstende gazını yapıp rahatladı.deneyin isterseniz...

bude rezene ve emziren anneler için çay içiyorum süt için onun dışında herzamanki gibi besleniyorum çok şükür.bebeğime sütüm yetiyor maşallah...

cnm bende sağdım dün sadece 40 cc çıktı dedim benim sütüm mü yok acaba anlamadım.
1) emzirme saatimiz kesinlikle hiç yok ne zaman isterse emiyo
2) dk mızda yok bırakana kadar emziriyorum.
3) hiç sütüm taşmadı oğlum taşacak kadar müsade etmiyor malesef
4) en can alıcı soru biz gececiyiz cnm genelde oturuyoruz :)

Canım benimki günde 2 defa yaptıgı halde kivraniyo ama az yapması iyi kilo alır diyolar...bebeğinin kilo alımı nasıl???
neresi ii bilmiyorum valla kıvranıyo kuzum resmen. ama sütüm yağlı sağmıştım dün baya yağ var. kilo alımı ii şükür. hatta hemşire güzel kilo almış dedi bende dedim neresi güzel onun yarısı içinde beklettiği kakasıdır...

sütün yetmesi için günde 800 ml süt olması gerekliymiş.

1. bizim saatimiz yok,her istediğinde emiyor.
2.bazen 10 dk, bazen 20.değişiyoo

3. bazen taşar gibi bazen sıkınca geliyor. gün içinde yediklerime göre değişiyor.
4. çoğunlukla bnm oğlum saat 10.30 gibi uyuyor, gece 4 te kalkıyor.snra emziriyorum altını deiştiriytorum 5 gibi uyuyor, 7.5 da gene kalkıyor 10 a akdar 11e kadar duruyr.

madecassol merhem kullan benımde çok kotuydu ıkı gun kullandım ıyı geldı emzıre bılıyorum artık dr ıkı gun kullan emzırmepompayla sag ver dedı soldakıyle emzırdem sag dayanılcak gıbı değildı sagıda sagdım oyle ıdare ettım çok şukur ıyım bırde lanısaoh kullanıyorum.
annem olmasa bende napardım bılmıyorum

bende sebamed kullandım ılk ondan sonra oldu.bırde derler kı 40çıkmadan regl olan kadın çocucgun yanına gelırse poposu pışık olur dıye bıze geldıler.artık bunu duşunuyorum yavrumun canı yanıyor

her uyandıgında emmek ıstıyor resmen çebelleşıyoruz emmesı ıcın bazen pompayla sagıp verıyorum sakınleşıyor sonra mememı verıyorum doymayınca uyumuyor

doyunca 2 saatten fazla uyuyor.
bellı olmuyor uykuya dalıyor yerıne koyuyorum aglıyor tekrar emzırıyorum
bazen fışkırıyor bazen sıkınca zorla gelıyor emın olmak ıçın pompayla sagıyorum emzırdıkten sonra bırde sagdıgımuı verıyorum
gecelerı mama verırsem eger 12 de uyuyor 3 yada4 saat uyuyor.bu gece emzırdım uyuttuım 3 te kalktı 4te uyudu 5te kalktı mama verdım 8de kalktı.
bırde kaka yapınca uyumuyor

benmde sut sorunum var
su çok ıçmelıyız rezene çayı bırde tereotu yemelıymısız.bırde annem yayla çorbası yapıyor yogurtlu oda bana sut yapıyor baya

Son düzenleme:

Bezini değiştir..Benim oğlana da kokulu bez pişik yaptı..Bezi değiştir,kremlerini de kullan..Bakalım düzelecek mi?

Gündüzleri huysuz değilse 2 saatte bir emiyor..Ama huysuzsa meme ağzında her ağladığında..20 dakika birini, 20 dakika diğerini veriyorum..Ama bazen 5-10 fazla oluyor..Sıkınca geliyor,bazen de az biraz akıyor..Geceleri ayaktayız..Gece bir kere saat 4 de mama veriyorm..3 saat yeatıyor..Sonra yine 2 saatte bir emziriyorum..

Bende çok çektim,E vitamini ve kakao yağı,bir de medacasol ile şifa buldum..Uçla emzirdim..Şimdi yavaş yavaş uç vermeden emzirmeye çalışıyorum ama uçlar yine acıyor..Ama iyileşiyor canım..Birde bunları sürdüğümde meme ucuna buzdolabı poşetlerini küçük kesip üzerine koydum.

Of ya canım aynı durumdayız benimde göğüs uçlarım yarıldı iltihap akiyo neredeyse kopmak üzere 2 defa Dra gittim bütün kremleri kullandım yok yok yok gecmiyo şimdide sag göğsümü bakıma aldım 3 gündür sadece solu emiyo düzeldi gibi tam duzelince onu verip solu bakıma alicam ama ben mamada veriyorum yoksa yapisip kalıyo memeye.... Ben biberon veriyorum damakli olanlardan

kıalar ne olur bana bırseyler yazın
Dun muayene oldum acılmam varmıs bugun yrn normal dogumla bebegımı dunyaya getırıcegımı soyledı doktorum 40 haftam pazar gunu bıtıyor..
Cok garıp duygular ıcerısındeyım galıba ıcten ıce korkuyorum ayrıca acayıp bır hıssızlık var bende bebegıme kavusacagımın heycanına bıle varamıyorum vıjdan azabı duyuyorum boyle hıssız oldugum ıcın ben galıba dogurmadan logusa moduna gırdım
Siz de boylemıydınız?

cnm öncelikle hiç korkma normal doğumdan inan anlattıkları kadar zor değil bebeğini görünce daha ii anlarsın. doğum yapacağını bildiğin için böyle duygular içindesin inan yarın çooookkk mutlu olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…