2011 Nisan Anneleri

selam kızlar benimde kızım yarın 1 aylık oluyor çok şükür.ama hala bi düzen oturtamadık tam olarak.kızım çok sık acıkıyor doymak bilmiyor çok emincede baya bi kusuyor emdiklerini.benim tek göğsümden süt geldiği için mama takviyesi yapıyoruz mecburen diğer göğsümden çok az gelıyor doymuyor öle olunca.gaz sancımızda var tabi çok yediği için.bana anason çayını önerdiler gunde 2 defa vermeye başladım dunden beri.aranızda kullanıpta memnun kalan varmı bu çayı kızlar ya tedirginim yinede ...

ben kullanıyorum cnm cok memnunum hem ped acıtıyodu yaralarımı iyileştirmiyodu hem de kalkan akan sütleri topluyo onu da buzdolabına atıp bebişe veriyorum ama göğüs yaralarım hala geçmedi azaldı ama yok geçmiyo iice psikolojim falan bozuldu geceleri hiç dayanamıyorum hele..gecsin artık göğsümün ucu düştü artık iyileşr diye umuyorum...

Çok sağolun kızlar bebeğimin beyninde bir hasar olup olmadığı üç ay sonraki emarda belli olcak ultrasonda birşey çıkmadı çok şükür ama emar daha ayrıntılı inşaallah o da iyi çıkar adağımız var yavrumuza eşimle bugün işitme testi vardı işitmesi normal çok şükür

selam arkadaslar bızde bugun 18 gunluk olduk bende bısey sorucam goğus ucumun yanında sıvılce gıbı bısey cıktı nohut kadar degıl daha kucuk ama bası falan yok obur gogsumdede kucuk kucuk beyaz sıvılceler var ama bu buyuk olan korkuttu benı ne olabılır acaba gecermı

Selam kızlar bir süredir giremiyorum nete doğum yapanların gözü aydın bekleyenler de inşallah sağlıkla kavuşurlar bebişlerine
Eflalim canım çok geçmiş olsun, inşallah herşey yoluna girer sağlığıyla büyütürsün meleğini.. Allah kimseyi evladının sağlığıyla sınamasın, acil şifalar versin Rabbim..
Bu arada ben de sonunda 41+0 da 24.04 saat 14:00 Pazar günü normal doğumla kavuştum bebeğime 3600 gr. 47 cm. doğdu kızım eğer Pazartesiyi bekleseydi sezaryene alacaktı doktorum son anda geldi tembel kızım

Kalkanı daha önce doğum yapan bir arkadaşımın "yara olmadan mutlaka kullanmaya başla" tavsiyesiyle kullanmaya başladım hemen. Birincisi göğüs ucu bir şeyle temas etmemiş oluyor, böylece yara olmuyor veya olsa da çabuk iyileşiyor, ikincisi de akan sütler içine birikyor. Yalnız ilk günler sürekli unutup çok eğiliyor ve biriken sütün üstüme başıma dökülmesine neden oluyordum, ona da şöyle bir çözüm buldum; en dıştaki kalkan yerine göğüs pedi koyuyorum, hem süt akacak olursa emiyor hem kalkan da hava almış oluyor. Yoksa pek hava alamadığı için nemleniyor göğüs. Aynı zamanda her emzirme sonrasında Lansinoh krem sürüyorum mutlaka.

eflalim allahın izniyle her şeyii tertemiz çıkacak üzülme canım dualarımız seninleee biraz stresli geçicek belki ama herşey yoluna girceek.allah sana ve eşine sabır bebeğinede sağlık ve şifa versin canımmm.rabbim korktuğuna uğratmasınnn.

kızlarr günaydınnn
bebeğim gene 7de ayağa dikildi.
ama çok şükürki gece uyuyor.
bu gece 23 te yattı 4 te kalktı. snra tekrar 6 da kalktı ve 7 de kalktı. bunada şükür:)

dün oğluma salıncak aldk, şuan onun içinde duruyor.
bnm oğlum sürekli kucak isteyen bi bebek ve onda duruyor
üstündeki ışıklara falan bakıyor.oyuncaklarda sarkıyor ama daha onları bilemiyor.
pille çalışıyor bu salıncak kademeleri var, kendi sallanıyor.
dün gece onun içinde uyudu.

salıncağımız bu fisher price marka
Fisher Price Müzikli Işıklı Salıncak

Kızlar bir şey soracağım, bebeğin beni emzik gibi kullandığını nasıl anlarım? Bugün sanki uyumak için meme istedi gibi geldi kafama takıldı. Öyle olsa bile bunun zararı olur mu? Bir tanıdık ısrarla "uyurken emzik ver, yoksa seni emzik gibi kullanır, aç olmasa bile sürekli emmek ister" diyor. Ben de emzik verip de pişman olmaktan korkuyorum bırakmaz diye. Bir de emziğe ilk 1 ayda alıştırılmazsa bir daha almaz diyorlar. Var mı bu konuda bilginiz?

ya bunu bende merak ediyorum 45 dk emdiği oluyo eşim de diyo göğüs yaraların bu yüzden iyileşmiyo seni emzik gibi kullanıyo memeden çekince emzik verelim diyo...bi yandan da sütün yağlı kısmı en sonda olurmuş sulu olmadığı için de cok cok cok diye ses çıkmıyo sütmü emiyo emzik mi anlamıyorum ama hadi yağlı kısmı emyiosa diye çekemiyorum oysa göğüslerim paramparça ama annelik buymuş...

Aynen 45 dakika emdiği oluyor. 45 dakika çok fazla ya, en fazla 20-25 dakika yeter diyorlar. Artık uyuyunca yavaşça çekiyorum memeden, aranmazsa da yatırıyorum. Emzik vermeyi hiç istemiyorum. Ama araştırdığım kadarıyla, illa verilecekse de sadece uyurken verilmesi durumunda bağımlılık yapmıyormuş. Zorda kalınırsa en azından uyanıkken değil uyuklamaya başlayınca verilebilir herhalde..
Bu arada burada da yazılmış mıydı bilmiyorum ama göğüs yarası için tahinin üzerinde biriken susam yağı çok iyi geliyormuş. Ben Lansinoh kullanıyordum ama yine de hassaslaşmaya başladı uçlar, şimdi dünden beri bunu sürüyorum, iyi geliyor gibi sanki.

beni göğüs uçlarım düştü artık onu da denedim yeni bişey buldum şimdi kabuk bağlamıştı yaram kabuk düştü yara çok acıyodu yarama tuz bastımbaya ii geldi öle bi yakıyo ki bebişin emmesi hiç kalıyo yanında yaramı pişirir diye düşündüm inşallah işe yarar...

kızlar malt içeceği varmış anne sütünü de arttırıyomuş maltana diye geçiyormuş marketlerde satılıyor deneyen var mı eşim almaya gitti gerçekten arttırıyor mu acaba anne sütünü

ah canım hepimizin sorunu aynı bende anlamıyorum ne kadar emiyo...ama 45 dk fazla hastanede en fazla 30 dk dediler.

canım soğanda iyi geliyomuş ama deneyemedim kokmayım diye

bence emzik almasini sagla yoksa ilerde cok zrluk cekersin canim
her cocuk bir degil benim oglumda emzik emenlerden 6 aylikti kendiliginden birakti
kizim ise hic emzik istemedi ama ilerde hic kendine vakit bulamazsin simdi hersey cok güzel emmesi felan ama uzun sürelide kendinle ilgili sorunlar yasarsin

selam arkadaslar bebegım bugun 20 gunluk oldu bugun doktora gıttık d vıtamınını yenı verdı ne kadar kullanılacagını sormamısız sızler kullanıyomusunuz ve kac damla verıyosunuz gunde
acıl cevaplarsanız sevınırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…