2011 Nisan Anneleri

kızlar malt içeceği varmış anne sütünü de arttırıyomuş maltana diye geçiyormuş marketlerde satılıyor deneyen var mı eşim almaya gitti gerçekten arttırıyor mu acaba anne sütünü

Bazıları arttırıyor diyor ama bende işe yaramamıştı. Bu sefer denemedim bile. Kızımı 18 ay emzirdim. Gerçi son aylar pek süt yoktu. Neyse şimdi sanki sütüm azalıyor gibi geliyor ama evhamdan galiba. Bir yerde okudum. Sütün olması için illa doğurmaya gerek yokmuş. Emizrirsen gelirmiş. İş beyinde bitiyormuş. O yüzden rahat olmakta fayda var. Bol su içelim o çok işe yarıyor.Bunun dışında ısırgan çayı diyorlar. Benim dr da bunu tavsiye etti.
Bir de oğlum doğduğunda acayip sütüm vardı. Günde 500cc falan sağıyordum kalanını veriyordum yine de göğüslerim inmiyordu. Şimdi sağmıyorum yine de göğüslerim yumuşacık. Resmen vücut fazla süte ne gerek var diyerek yeterince üretiyor. Fazlasını vermiyor.

Son düzenleme:
Emzik konusunda çok kararsızım. Sanki çocuğu kandıracakmışım gibi geliyor hiç istemiyorum. Annem rahat edersin kendine acı, kızına acı diye ısrar ediyor. Gerçekten oğlum kucağımdan hiç düşmüyor. Sürekli meme peşinde. Şimdi gaz sancısı da başladı. Meme ile sancısını girecek sanıyor, kucağa da böylece alıştı. Galiba bu sefer emzik kullanacağım. Ama içim hiç rahat değil.

beni de ekmzik gibi kullanıyo oğlum.

benıde kızım emzık olarak kullanıyor emzıge alıştrmaya çalışıyorm

kızlar malt içeceği varmış anne sütünü de arttırıyomuş maltana diye geçiyormuş marketlerde satılıyor deneyen var mı eşim almaya gitti gerçekten arttırıyor mu acaba anne sütünü

bende duymuştum sankı dene bakalım cnm ışe yararsa banada ozelden msj atarmısn

slm güzel anişler nasılsınız uzun zamandır giremedim.malüm kızımdan fırsat olmuyor.
herkez gögüs yarasından yakınıyor aynı durum bende de var.bu yaralar nasıl iyileşecek bilmiyorum ama ben bi çözüm buldum.tam gecmesede acımı cok hafifletti.arkadaşlar bildigimiz ceviz varya onu parçalamadan ikiye böldüm içini boşalttım ve kabukları gögüs ucuma kapattıyorum sürekli orda duruyo.gögüsümün ucu hiç yoktu benim kızım emince cıkıyodu ama sonra camaşırımla temaz edince içine geri cöküyordu.bebekte emerken geri cıkarmaya calışıyor hem cok tahriş oluyordu hemde canım cok yanıyordu.ama ceviz kabugu gögüs uclarımın içine cökmesini engelledi.içinede biraz süt biriktigi için yaranın kabuk baglamasını engelledi.bu şekilde gögüsümün ucu iyice yumuşadı.ilk başlarda aglayarak emziriyordum yavrumu ama şimdi daha rahat emziriyorum.yaram tam gecmedi ama en azında acısı hafifledi.buda benim buluşum bi deneyin isterseniz.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Ben kızımda göğüs acıması ve yarası için zeytinyağı kullandım. Bir de kendi sütünüzü emzirme sonrasında ucuna sürün o da iyi geliyor. Lansinoh da almıştım ama bu yöntemi keşfedince gerek kalmadı.

Malt denedim ben ama tek başına o mu iyi geldi bilmiyorum sütüm oldu, onun dışında Humana da içiyorum ben. Çok iştahlı bi insan değilim normalde, az yediğimden sanırım dün azalıverdi çocuk aç kalacaktı az kalsın. Benim gözlemlediğim kadarıyla, günde 5 öğün yemek (2si ara öğün tabii), malt, Humana çayı ve pompa ile de sağmak süt gelmesinde-artmasında etkili oluyor.
ah canım hepimizin sorunu aynı bende anlamıyorum ne kadar emiyo...ama 45 dk fazla hastanede en fazla 30 dk dediler.
Dün gece bana yine yaptı yapacağını, aralıklarla 1 saat emdi ve hala aranıyordu, 3 saat nöbete dikti bizi, anneme bıraktım o uyuttu zorla. Bugün böyle yaparsa emzik vereceğim kararlıyım.

Dr. Bülent Öztürk, anne sütü ve emzirme hakkında merak edilenleri şöyle yanıtladı:

- Bebeğiniz bir öğünde alacağı sütün yüzde 50’sini ilk 1-2 dakikada, yüzde 90’ını ise ilk 5 dakikada emer. Ortalama emzirme süreniz 15-30 dakika arasında olmalıdır.
- Bu nedenle bebeğinizi devamlı ve saatlerce emzirmek yerine, en az 15 dakikalık aralarla emzirmeniz, en sağlıklı olanıdır.
- Bebeğinizi sabit zaman aralıkları ile değil, o istedikçe emzirmeye çalışmalısınız. Bu süre 30 dakika ile 3 saat arasında değişmekte olup, beslenme aralıklarının ilk ay için 3 saati aşmamasına özen gösterin. Daha sonra ki aylarda, bu süre bebeğinizin isteğine göre uzar.
- anne sütünün yeterliliği, göğsünüzü sıktığınızda süt gelmesinden, bebeğiniz düzenli bir şekilde kilo almasından (ilk 6 ay içinde 150-200gram ya da her ay 600-800 gram kilo) anlaşılır.
- Bebeğiniz günde 5-6 kez altını ıslatıyor ve günde 1-2 kez kakasını yapıyorsa, sütünüzün yeterli olduğunu anlayabilirsiniz.

anne sütü neden yetersizdir?

Bebeğiniz sütünüzle doymuyor ise, kan şekeri düzeyinin düşmesine bağlı olarak, uyuklama ve ağlamama gözlenir. Sakin görünümü size yanlışlıkla bebeğinizin doyduğu izlenimini verebilir. Bu yüzden bebeğinizin kilo alımını, ilk 1 yaşa kadar yakından izlemelisiniz.

İlk sütler neden önemlidir?

Doğumdan sonraki ilk 7 günde vücudunuzun ürettiği süte, ilk süt (kolostrum) denir. Sarımsı renkte olan bu süt, özellikle protein, mineral ve vitaminlerden zengindir. Sarımsı renk, yüksek beta karoten düzeyinden kaynaklanır. Kolostrum proteinin içeriğinde, bebeğinizi hastalıklardan koruyucu antikorlar (özellikle IgA) ve barsak epitelinin direncini arttırıcı maddeleri bulunur. Kolostrumun özgül ağırlığı, 1040–1060 arasında değişir. Bir öğünde vücudunuzun ürettiği miktar 2–20 ml arasında olur. Kolostrumun enerji içeriği 67kcal/dl’dir. Doğumunuzdan sonraki ilk 7–15 gün arasında üretilen süt ise, “geçiş sütü” olarak bilinir. Bu sütte toplam protein miktarı azalırken laktoz, yağ ve toplam kalori içeriği artar. İlk iki haftadan sonra anne sütü “olgun süt” özelliği kazanır.

Sütün miktarı bebeğe yeterli oluyor mu?

Bebeğinizi her emzirdiğinizde, vücudunuz sütü bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun olarak üreterek, miktarını ayarlar. Emzirmenizin başında karbonhidrattan zengin bir süt (önsüt) verirken, sonuna doğru yağdan zengin bir süt (son süt) salgılarsınız. Aslında vücudunuz, iki bebeği emzirebileceğiniz kapasitede süt üretebilme yeteneğine sahiptir.

Hangi emzirme pozisyonu doğrudur?

Emzirmenin tek bir pozisyonu yoktur. Beşik pozisyonu, çapraz beşik, yatar pozisyon gibi değişik pozisyonlardan kendinize en uygun olanı seçip, emzirebilirsiniz. Doğumunuzu takip eden ilk günlerden sonra beşik pozisyonu önerilir.

Beşik pozisyonu için neler yapılmalıdır?

- Arkanıza hafif yaslanarak otururun.
- Kolunuzu dayamak için bir destek bulun.
- Ayaklarınızı uzatmak veya ayağınızı dayayıp, dizini yukarı kaldırmak için bir puf edinin.
- Bebeğinizi kolunuza veya bir yastığa uzatıp, yaklaşık 45 derece bir eğimle memenize yaklaştırın.
- Bu pozisyonda bebeğinizin elleri serbest olmalıdır. Böylelikle memenize temas edebilir ve ellerinin yardımı ile meme başınızı bulabilir.
- Elinizin işaret ve orta parmağı yardımı ile meme başınızı, bebeğinizin ağzına yönelterek, baş parmağınız ile yukarıdan aşağıya doğru memenizi sıvazlayıp, sütünün kolay gelmesine yardımcı olun.
- Bebeğiniz emme işlemi sırasında, ağzının içersinde bir vakum yapar. Bu negatif basınç, memenizden sütün gelmesini sağlar. Bebeğiniz memenizden ayrılırken bu basıncı yok etmek için bir parmağınızı bebeğinizin ağzına koyarak, basıncı azaltmalısınız.
- Bebeğiniz ağzını genişçe açtığında, alt dudağını meme ucunuzun altına gelecek şekilde çabucak memenize yaklaştırmalısınız. Bebeğiniz ağzıyla yalnız meme ucunu değil, etrafındaki kahverengi alanı (areola) da kavramalı, alt dudağı dışa kıvrık olmalı ve çenesi memenize dayanmamalıdır.
- Eğer bebeğinizi tam yatar pozisyonda emzirirseniz, gelen sütünüz burun arkasına kaçabilir. Hatta kulaklardan ve boğaza açılan kanalın ağzından, kulak yoluna geçerek enfeksiyona neden olabilir. Yenidoğan kulak iltihaplarının en sık rastlanan nedeni, hatalı pozisyonlarla emzirmedir, ayrıca yattığınız yerden bebeğinizi emzirmeniz hem sütünüzün gelmesi hem de olabilecek tehlikeli sonuçlar yönünden sakıncalıdır. Emzirirken yatakta da olsa, mümkün olduğu kadar dik oturmalısınız.

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar
1-Çaylar

•Rezene
•Anason
•Ihlamur
•Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
2- Yiyecekler

•Haşlanmış mısır
•Borulce
•Soğan
•Bulgur
•Pişmaniye
•Tahin helvası
•Taze Bezelye
•Çekirdek
•Taze Fasulye
•Tel Kadayıf
•Sütlü Tatlı
•Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
•Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
•Pişmaniye
3-İçecekler

•Vitamalt
•Kefir
•Meyva Suları
•Dut Pekmezi
•Vişne kompostosu
•Kayısı Hoşafı
•Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
•Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
•Humana still
4- Baharatlar

•Kimyon
•Çörekotu

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

selam kızlar nasılsınız?
oğluşumdan vakit bulamıyorum girmeye.umarım herkes çok iyidir.
bizim süt sorunumuz var malesef.1 ayda 250 gr almış oğlum.mama takviseyi yapıyoruz.bakalım haftaya gene kontrole çağırdı inşallah kilo alır bu sefer.almazsa hastalık belirtisi olabilir dedi doktor.
ilk aşımızı yaptırdık.kalça usgside çekildi bişi çıkmadı allaha şükür.
bizde haberler bu kadar.vakit buldukça uğrarım inşallah.

Selam kızlar ben slikon uçla emziriyorum ucunu tutamıyor mememin oğlum bende de emerken müthiş acı oluyor sızı gibi yanma gibi sanki mememin içinde yara var o çektikçe acıdan kıvranıyorum,süt yapıcı olarak bol su lokum ve günde iki küçük su şişesiyle humana içiyorum ben ve meyve suyu içiyorum, birde ben emzik kullanıyorum çok sık değil ama tutturdum sağlık ocağındaki ebe söyledi normalde tavsiye edilmez ama anne içinde bebek içinde kolaylık dedi birde aklınızda olsun bebeğiniz birden sık sık emmek istiyorsa huzursuzsa uyumuyorsa gaz sancısı vardır gaz sancısı çekince emmek ister bebekler

Son düzenleme:
herkesn anneeler gunu kutluu olsuuuuun
ilk anneler gunumuz
eşim hedyesni almş inci ile beraber yanma gelp inci we benm hedyem dedii
bu mutluluk bana dger annler gunune kadr yeter

Bu canım kızımla geçirdiğim ilk anneler günü...çok güzel ve çok farklı bir duygu..Anne olmak muhteşem bir şey...Tüm annelerin ve anne adaylarının anneler günü kutlu olsun.....
Ve tabiki en başta da 2011 nisan annelerinin

kızar hepimizin anneler günü kutlu olsun nice yıllar çocuklarımızla beraber geçirmeyi allahım nasip etsin
bu bizim ilk anneler günümüz bugün herkes telefon açtı anneler günümü kutluyorlar sağolsunlar. kızım birazcık geç gelince ikimizde kıymetli olduk tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…