2011 Nisan Anneleri

Her emzirmeden sonra gazını çıkarıyor musun canım?
Gazdan uyuyamıyor olabilir.
Ama bazen bebekler anneyi emzik gibi de kullanıyorlar.
Benim kızım da dün akşam 7 den 12 ye kadar sürekli emmek istedi mesela.

evet canım ya çıkarıyorum ve gazınıda çıkarıyor ama uyumuyor kriz gibi geliyor ne yapsam uyutamıyorum günden günede uyuyamadığı süre artıyor ne yapıcam bilemiyorum kıvranıyorda sanki gazı varmış gibi ama bilemedim ki uyuyor gazı olsa uyuyamaz herhalde ama hemen kalkıyor bide uykusunda çok geriniyor çok hareketli bilmem bi alakası varmı allahım herkese sabır versin

canım moralini bozma yaa benim de oluyo bazen..dün sabah 9 dan öğlen 3 e kadar emzirdim abartmıyorum bi sağ göğüs bi sol göğüs..tam yatırıyorum dediğin gibi 5 dk sonra gözler boncuk gibi..bugün emzirdim iice sonra kucağıma aldım gazını iice çıkardım omzumda uyuttum iice dalmasını sağladım..bugün daha iiz çok şükür.birer buçuk saat uyudu 2 kere sabahtan beri...belki senin kokunla uyumak istiyodur bi dene bakalım

cnm maşallah oğluna hemde çok çok geçmiş olsun.inşallah en kısa sürede iyileşir annesi.

cnm çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşirsin.evin ısısını çok sıcak tutma bence bende senin gibiydim.terden sucuk gibi oluyodum.sonradan bi derece aldık en fazla 25 derecede tutuyorum şimdi evi.bu ısı banada oğluşumada ii geldi.oda isilik oldu hep sıcaktan :)

canım benimkide 15 günlük gaz sorunu başlıyo yavaş yavaş.15 gün sonra başlarmış gaz sorunu zaten.

selam kızlar.
biz bugün kırklandık oğluşumla.normalde kırkımız yarın çıkıyo ama yarın gezmelere gidicez diye bugünden kırklandık.

geçmiş olsun canım o mücadele acayip ya bizde survivor gibibi türlü buluşamıyoruz oğlumla.

geçmiş olsn cnm.
dikkat et kendine.bebeğede geçmesin.

sağolun kızlar evt ev çok sıcak kaynanamda gelıyor gıdıyoor ustunu ııce ortuyor çocugun sıcaktan zarar gelmezmış benm kızımında yuzu ısılık oldu.bende bugun derece aldırım eşime
selam kızlar.
biz bugün kırklandık oğluşumla.normalde kırkımız yarın çıkıyo ama yarın gezmelere gidicez diye bugünden kırklandık.

hayrlı olsun bızımde yrn çıkıyor kırkımız

kucağımdan indirmiyorum zaten canım ne mümkün annem olmasa ne yapcam bilmiyorum oda gidecek zaten yakında. oda oda geziyoruz uyuması için dikişlerimde acıyo of allahım off ama yinede çok şükür sağ salim kucağımıza geldiler yaa

canım benimkide 15 günlük gaz sorunu başlıyo yavaş yavaş.15 gün sonra başlarmış gaz sorunu zaten.
allah kolaylık versin canım yaa

rezene ve kimyon ilk haftalarda verilir mi acaba kızlar?benim bebeğim 2 haftalık vermeye çekindim
evet bu konuyu bende merak ediyorum

hayırlı olsun kırkınız canım.gezin bakalım

çok saol cnm.darısı başınıza inşallah.

çok saol cnm aynı gün doğum yapmışız o zaman
cnm biz eve geldiğimizde bebeğim 11 günlük olmuştu.kombiyi çok açmıştık ama tek kat giydiriyodum.yani kısa kollu bi çıtçıtlı badi bide tıulum.tabi 2 ince çitf çorap içine.sonra herkes laf etti.içine ayaklı pijamada giydirdim ve önce yüzünde sonrada vücudunda çıktı isilik.hemde sivilce gibi.şimdi kimseyi dinlemiyorum gene tek kat giydiriyorum evde 24-25 dereceleerde.bi tek banyo yaptırınca 1-2 saat bi derece daha açıyorum kombiyi sonra geri kısıyorum.sende dene bence cnm bizimkinin isilikler azalıyo yavaş yavaş.

rezene ve kimyon ilk haftalarda verilir mi acaba kızlar?benim bebeğim 2 haftalık vermeye çekindim

bana 20 günlükken rezene vermişti doktor ama öncesinde sormamıştım verilirmi bilmiyoırum.

bız bırde ufo yakıyoruz duşun artık kaynanm bırde patık gıydırelım dıyor

Doktor bana bebeği sarıp sıcak tutmamı söyledi.
Sıcaktan zarar gelmez yeterki üşüyüp hastalanmasın dedi.
Biz başından beri battaniyeye sararak tutuyor, yatırıyoruz.
İsilik oldu ama her bebekte olur zaten, kalıcı bir şey değil nasılsa.
Yani üşütmeyin de isilik sorun değil.

Son düzenleme:

aynen benim eşimde oradan almış ananaslı ama fazla gazlı geldi bana boğazımı yaktı acaba gerçekten süt yapıyormu ki anlamadım

bende aynı problemler ben de de varçok vermemeye çalışıyorum mamayı ama bazen mecbur kalıyorum zaten mama yiyen bebeklerde gaz problemi kaka problemi oluyor bende rezene veriyorum

benim kızımda kalktı mı gündüz 3 gibi kalkıyor akşam 8-9 gibi yatıyor bazen benim sütüm çok ii gelmiyor ama bazen iyi bazen yok gibi
ben de bazen öyle uyutuyorum gazını çıkarıyorum orada uyutuyorum herhalde kalp atışımda ona ninni gibi geliyor

kızlar bir de benim kızım emiyor 10 dk sonra tekrar istiyor aranıyor eşim gelene kadar idare ediyorum ama o geldikten sonra bu aç diyor ve mama veriyor doymuyor mu doktora gittik 1 kiloya yakın almış doktorumda günde 200 ml bukadar mama ile bu kiloyu almaz dedi sütün yaramış dedi
kalça çıkıklığı ve işitme testleri de temiz çok şükür sizdende doktorunuz istemişmiydi bu testleri

bız bırde ufo yakıyoruz duşun artık kaynanm bırde patık gıydırelım dıyor

cnm bebeği üşütmmek gerek tamam ama çokta sıcak iyi değilki.sonra en ufacık bişide hasta olurlar.bizimki çok sıcakta huzursuzda oluyo.

aynen benim eşimde oradan almış ananaslı ama fazla gazlı geldi bana boğazımı yaktı acaba gerçekten süt yapıyormu ki anlamadım
cnm o içecek gazlı zaten.ben sabahtan açıp bi bardağa döküyorum ve akşamüstü içiyorum.hatta bazen çay kaşığıyla şeker atıyorum içine gazı gitsin diye.gazlı olarak içme bebeğede gaz yapar.

kızlar merak ettim mama veren anneler 1 günde yani 24 saatte kaç ml veriyosunuz ?
ben 200 ml civarı gibi.

biz her öğünde 90 cc veriyoruz.gerçi her zaman 90 ı bitirmiyo.ama en az 50 cc içiyo.günde 4-5 öğün veriyroum.

gözünüzaydın cnm herşey temiz çıkmış.
eğer doktorun sütün yetiyo dediyse bencede verme mama cnm.

Çocuğun giydirilmesi le ilgili doktorun bize dediği şu: oda ısısı 24-25 derece olacak, giyim olarak da sen normalde nasıl giyiniyorsan 1 kat fazlasını giydir. Gerçi ben şu ara çok terlediğim için doğru bir gösterge değilim, diğer ev halkına bakıyorum :) Fazla giydirmek istemiyorum. Biz hep kat kat büyüdük, hala sürekli fazlasıyla üşürüm, kızım öyle olsun istemiyorum yaa..

gogus uclarım kucuk malesef bızde sılıkon uc aldık onunla löpür löpür ıcıyor oglum demekkı uclarını tutamıyormuş :84: pekı hıc kendı uclarımla emmeyecekmı benı cok uzuluyorum ama napalım anne sutu alsında nasıl olursa olsun

canım senin bebeğin emmiyor mu sadece mama mı veriyorsun
evet ben de istemiyorum vermeyi ama bazen çok huzursuzluk yapıyor mama 3-4 saat tutuyor o kadar vakit geçtikten sonra sütüm daha fazla geliyor ama öbür türlü emiyor 10 dk geçiyor tekrar istiyor, emiyor yarım saat geçiyor tekrar istiyor veriyorum 4 kez gibi verdikten sonra sütte kalmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…