- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #52.161
evet canım ya çıkarıyorum ve gazınıda çıkarıyor ama uyumuyor kriz gibi geliyor ne yapsam uyutamıyorum günden günede uyuyamadığı süre artıyor ne yapıcam bilemiyorum kıvranıyorda sanki gazı varmış gibi ama bilemedim ki uyuyor gazı olsa uyuyamaz herhalde ama hemen kalkıyor bide uykusunda çok geriniyor çok hareketli bilmem bi alakası varmı allahım herkese sabır versin
bugün oğlumu doktora kontrole götürdük.
arasıra ağlama krizlerine giriyor onu falan sordum işte.
zinco ya devam dedi ve bi fitil verdi, sakinleşmesi için.
bide ben kendime rezene aldım onu içicem. inş. iyi gelir.
oğlum 58 cm ve 5600 olmuş. çıplak tarttı.
bu ay 1400 gr almış. doktor sadece anne sütümü dedii evet dedmm, çok iyi o zaman dedi.
aman maşallah diyeym bende.
bnmki sürekli emiyordu cnm. ne dk ne saniyesi vardı.
bende acaba sütümmü yok diyordum. hep memede durmak istiyordu.
kırkı çıktıktan snra kendi emme düzenini kurdu 2 saatte bir emiyor şuan.15 dk falan emiyor. bazen 20 dk. baznde 5 dk.değişiyor.
bu arada bugün sağlık ocağına götrürdük oğlumu.
aşısı vardı ama ateşi var ve öksürüyor diye aşısını yapmadı. bi dahaki çarş. gel dedi. o zaman yapıcak.
antibiyotik ve öksürük şurubu verdi.:S
bide calpol ver dedi.
oğlum bu gece zaten hiç durmadı her saat başı kalktı:S
hasta olduğu belliydi.
kızımı emzırmek ıçın mucadele etmekten bronşıt başlangıcı olmuşum dr antıbıyotık verdı aman kızlar çok dıkkat edın ev çok sıcak bebk var dıye bırde emzırırken çok ugraştıgım ıçın terlı terlı atletle dolaştım evde hastalandım
evet canım ya çıkarıyorum ve gazınıda çıkarıyor ama uyumuyor kriz gibi geliyor ne yapsam uyutamıyorum günden günede uyuyamadığı süre artıyor ne yapıcam bilemiyorum kıvranıyorda sanki gazı varmış gibi ama bilemedim ki uyuyor gazı olsa uyuyamaz herhalde ama hemen kalkıyor bide uykusunda çok geriniyor çok hareketli bilmem bi alakası varmı allahım herkese sabır versin
selam kızlar.
biz bugün kırklandık oğluşumla.normalde kırkımız yarın çıkıyo ama yarın gezmelere gidicez diye bugünden kırklandık.
geçmiş olsun canım o mücadele acayip ya bizde survivor gibibi türlü buluşamıyoruz oğlumla.
geçmiş olsn cnm.
dikkat et kendine.bebeğede geçmesin.
sağolun kızlar evt ev çok sıcak kaynanamda gelıyor gıdıyoor ustunu ııce ortuyor çocugun sıcaktan zarar gelmezmış benm kızımında yuzu ısılık oldu.bende bugun derece aldırım eşimecnm maşallah oğluna hemde çok çok geçmiş olsun.inşallah en kısa sürede iyileşir annesi.
cnm çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşirsin.evin ısısını çok sıcak tutma bence bende senin gibiydim.terden sucuk gibi oluyodum.sonradan bi derece aldık en fazla 25 derecede tutuyorum şimdi evi.bu ısı banada oğluşumada ii geldi.oda isilik oldu hep sıcaktan :)
selam kızlar.
biz bugün kırklandık oğluşumla.normalde kırkımız yarın çıkıyo ama yarın gezmelere gidicez diye bugünden kırklandık.
kucağımdan indirmiyorum zaten canım ne mümküncanım moralini bozma yaa benim de oluyo bazen..dün sabah 9 dan öğlen 3 e kadar emzirdim abartmıyorum bi sağ göğüs bi sol göğüs..tam yatırıyorum dediğin gibi 5 dk sonra gözler boncuk gibi..bugün emzirdim iice sonra kucağıma aldım gazını iice çıkardım omzumda uyuttum iice dalmasını sağladım..bugün daha iiz çok şükür.birer buçuk saat uyudu 2 kere sabahtan beri...belki senin kokunla uyumak istiyodur bi dene bakalım
allah kolaylık versin canım yaacanım benimkide 15 günlük gaz sorunu başlıyo yavaş yavaş.15 gün sonra başlarmış gaz sorunu zaten.
evet bu konuyu bende merak ediyorumrezene ve kimyon ilk haftalarda verilir mi acaba kızlar?benim bebeğim 2 haftalık vermeye çekindim
hayırlı olsun kırkınız canım.gezin bakalım
sağolun kızlar evt ev çok sıcak kaynanamda gelıyor gıdıyoor ustunu ııce ortuyor çocugun sıcaktan zarar gelmezmış benm kızımında yuzu ısılık oldu.bende bugun derece aldırım eşime
hayrlı olsun bızımde yrn çıkıyor kırkımız
rezene ve kimyon ilk haftalarda verilir mi acaba kızlar?benim bebeğim 2 haftalık vermeye çekindim
çok saol cnm.darısı başınıza inşallah.
çok saol cnm aynı gün doğum yapmışız o zaman
cnm biz eve geldiğimizde bebeğim 11 günlük olmuştu.kombiyi çok açmıştık ama tek kat giydiriyodum.yani kısa kollu bi çıtçıtlı badi bide tıulum.tabi 2 ince çitf çorap içine.sonra herkes laf etti.içine ayaklı pijamada giydirdim ve önce yüzünde sonrada vücudunda çıktı isilik.hemde sivilce gibi.şimdi kimseyi dinlemiyorum gene tek kat giydiriyorum evde 24-25 dereceleerde.bi tek banyo yaptırınca 1-2 saat bi derece daha açıyorum kombiyi sonra geri kısıyorum.sende dene bence cnm bizimkinin isilikler azalıyo yavaş yavaş.
bana 20 günlükken rezene vermişti doktor ama öncesinde sormamıştım verilirmi bilmiyoırum.
maltana bende içiyorum ama faydası varmı anlamadım henüz.bugün içince sağıcam bakalım ne olucak durum.bizde topkapıda ülkerin fabrikası var ordan aldık.eşim koli bazında aldı armutlusu çok hoşuma gitti benim.her yerde bulunmuyo sanırım ben migrosada baktım bulamadım.topkapı tarafında olanlar varsa ordan alabilirler.
cnm gözünaydın sağlıkla huzurlu büyür bebişin inşallah.bizimkide pek almak istemiyodu ama alışıyolar sonradan.inşallah en kısa sürede alışır seninkide.
bende aynı problemler ben de de varçok vermemeye çalışıyorum mamayı ama bazen mecbur kalıyorum zaten mama yiyen bebeklerde gaz problemi kaka problemi oluyor bende rezene veriyorumKızlar merhaba butun bebisleri mis gibi kokluyorum sizleride kocaman öpüyorum.bizde Mehmet Aras la devam ediyoruz hayata.memenin yanında ek olarak mama veriyoruz,sorunumuz gaz ve sut maalesef.ben rezene veriyorum gaz için başka kullanan var mı?
benim kızımda kalktı mı gündüz 3 gibi kalkıyor akşam 8-9 gibi yatıyor bazen benim sütüm çok ii gelmiyor ama bazen iyi bazen yok gibimerhaba kızlar benimde oğlum 20 günlük oldu son 3 gündür oğlum uykuya dalamıyor yaa dvamlı ağlıyor mesela 4 te uyanıyor akşam saat 10 da anca uyutabiliyoruz arada dalıyor yatırıyorum hop beş dakka sonra ağlamaya başlıyor ne yapıcam bilmiyorum böle bi sorun yaşayan varmı arkadaşlar yaa çok moralim bozuşluyor sütüm ii geliyor emiyorda doyunca uyuyamıyor tekrar emmek istiyor ama hemen tekrar geri itiyor yada emiyorsa kusuyor uyutmak için her yolu deniyorum kıvranıyor yavrum acaba gazımı var bilemedim ki ne olur yardımcı olun
ben de bazen öyle uyutuyorum gazını çıkarıyorum orada uyutuyorum herhalde kalp atışımda ona ninni gibi geliyorcanım moralini bozma yaa benim de oluyo bazen..dün sabah 9 dan öğlen 3 e kadar emzirdim abartmıyorum bi sağ göğüs bi sol göğüs..tam yatırıyorum dediğin gibi 5 dk sonra gözler boncuk gibi..bugün emzirdim iice sonra kucağıma aldım gazını iice çıkardım omzumda uyuttum iice dalmasını sağladım..bugün daha iiz çok şükür.birer buçuk saat uyudu 2 kere sabahtan beri...belki senin kokunla uyumak istiyodur bi dene bakalım
bız bırde ufo yakıyoruz duşun artık kaynanm bırde patık gıydırelım dıyor
cnm o içecek gazlı zaten.ben sabahtan açıp bi bardağa döküyorum ve akşamüstü içiyorum.hatta bazen çay kaşığıyla şeker atıyorum içine gazı gitsin diye.gazlı olarak içme bebeğede gaz yapar.aynen benim eşimde oradan almış ananaslı ama fazla gazlı geldi bana boğazımı yaktı acaba gerçekten süt yapıyormu ki anlamadım
kızlar merak ettim mama veren anneler 1 günde yani 24 saatte kaç ml veriyosunuz ?
ben 200 ml civarı gibi.
kızlar bir de benim kızım emiyor 10 dk sonra tekrar istiyor aranıyor eşim gelene kadar idare ediyorum ama o geldikten sonra bu aç diyor ve mama veriyor doymuyor mu doktora gittik 1 kiloya yakın almış doktorumda günde 200 ml bukadar mama ile bu kiloyu almaz dedi sütün yaramış dedi
kalça çıkıklığı ve işitme testleri de temiz çok şükür sizdende doktorunuz istemişmiydi bu testleri
Memeyi reddetse hiç emmez, süt gelince bırakmıyor diyorsun. Meme ucun mu küçük acaba, benim öyle olduğundan ilk hafta silikon uçla emzirdim, yoksa tutamıyordu. Hala da bazen birkaç dakika uğraştığı oluyor.
Bir de pozisyonunu ayarlayamıyor olabilir, tuttuğu zaman pozisyonuna dikkat ederek sonrakilerde ona göre tutabilirsin.
cnm bebeği üşütmmek gerek tamam ama çokta sıcak iyi değilki.sonra en ufacık bişide hasta olurlar.bizimki çok sıcakta huzursuzda oluyo.
cnm o içecek gazlı zaten.ben sabahtan açıp bi bardağa döküyorum ve akşamüstü içiyorum.hatta bazen çay kaşığıyla şeker atıyorum içine gazı gitsin diye.gazlı olarak içme bebeğede gaz yapar.
biz her öğünde 90 cc veriyoruz.gerçi her zaman 90 ı bitirmiyo.ama en az 50 cc içiyo.günde 4-5 öğün veriyroum.
gözünüzaydın cnm herşey temiz çıkmış.
eğer doktorun sütün yetiyo dediyse bencede verme mama cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?