2011 Nisan Anneleri

kızlar birde şeyi sorucam emzirriken 2 göğüsünüzü de veriyormusunuz yoksa sadece 1 ini mi veriyosunuz ben bazen 1 ini veriyorum çünkü ağzını kapatıyor öbürünü almıyor ben de doydu harhalde diyorum 10 dk sonra tekrar istiyor demek ki doymamış diyorum

ben sırayla veriyorum canım, birini emip uyuyor bi dahakine diğerini veriyorum az emmişse yine aynısından başlıyorum.. bazen karıştırıyorum en son hangisini verdiğimi o zaman da bakıyorum biri daha sert oluyo diğerine göre, öyle idare ediyorum işte

Çözüm bulabildiğine sevindim yoksa ağlaması yürek parçalıyor.. Ama korkma, silikon uç sayesinde benim göğüs uçlarım 1 hafta içinde çıktı. Artık silikonsuz emiyor, sen de biraz çıktıktan sonra denersin.

Ya bu emme işini ayarlayamadım ben de. Kızım bazen çok ve derin uyuyor uyandıramıyorum, çok sıkıştırmaya da kıyamıyorum uykulu uykulu 5 dakka emip bırakıyor memeyi. 5 saat uyuduğu oldu, sonra uyanınca doymak bilmiyor, iki meme de bitiyor bu sefer bir dahakine süt kalmıyor. Bir gün düzenli emiyorsa 2. gün süt bitme stresindeyiz. Bundan sonra ne yapıp edip uyandıracağım yaa, dün gece yine ecel teri döktük..
Düzenli emdiği zaman her seferinde şimdilik 1 meme yetiyor hatta biraz artıyor ama büyüdükçe yetmeyecek diyor annem.. Bir sonraki emzirmeye son bıraktığımdan devam ediyorum ki iyice boşalsın..

Son düzenleme:
selm annişler nasılsınz bizde 40ından sonra değişen kıızmla ugrasyrz annem war yanmda hala o da salı ugnu gdeceek baklım..o warken bişeyler yapıp yapıp buzlğna atyrm yoksa yemk yapmaya vakt yok walla odğru duzgun ..emmeden bahsetmşsnz ben her emmede bi goğsumu weryrm ikisni brden hiç wermedm zaten biirni emnce uyuyaklyr dgerni wermeye kalksam almyr

canm slikon zmanla uucnu çıkaryr zaten braz emmye alşşsn kendi goğsunu wer bnce cunku bebişin cıcak dudaklarnın degmesi daha ii olr..bncede her halkalde sut alyr ya önemli olan o

cnm göğüs ucuyla emerken çıkarır göğüs uçlarını bebiş bi müddet sonra seni emer merak etme.ama çok uzatma uçla emzirmeyi arada dene seni tutabiliyomu diye.

cnm benimki emiyo emdikten 1 saat sonra mama veriyorum.doktor 90 cc ver demişti günde 4-5 kez.

ben ikisini birden veriyorum çünkü sütüm şimdilik yetmiyo zaten mama takviyeside yapıyoruz cnm.

kızlar merhaba nasılsınız? ben ve kızım iyiyiz 53 günlük olduk büyümeye devam :)) Annanemizin yanındayız.Burada internet yok,onun için giremiyoruz pek fazla topiğe.face e tel den falan yetişiyorum da burayı ihmal ettim epeydir. valla kızlar ben tembelliğe daha doğrusu şımartılmaya fena alıştım, anneciğim sağolsun.şimdi kendi evime gidince depresyona girmezsem iyi...Üstelik eşimin tayini çıktığı için ev taşıycam temmuz sıcağında bir de. minicik bebekle nasıl olcak hiç bilmiyorum. Hatay'a taşıncaz, grupta var mıydı hataylı? ya da oraları bilipte bana bilgi verebilecek olan, özellikle hastane ve çocuk doktoru konularında. bizden haberler böyle sizler nasılsın???

cnm maşallah kocaman olmuşsunuz.bizimde bugün kırkımız çıktı çok şükür.
valla evde birileri varken gerçekten çok iyi oluyo.en azından yemeğin yapılıyo.biz 20 günden sonra yanlız kaldık.zaten 10 gün bebeğim küvezde kaldı 10 gün anneannem bizde biz onda bi şekilde idare ettik.
taşınmak zor gerçekten bebekle ama hayırlı olsun.düşünme çok fazla bianda olur biter inşallah.

Kabus dolu bir geceden sonra herkese günaydın...Kızım akşam 7 den sabah 7 ye kadar bırakın gözlerini kapatmayı kırpmadı bile ve devamlı ağladı o ağladıkça göğsümü verdim devamlı ama çünkü göğsümde bir parça olsun rahatlıyordu ama emzire emzire süt kalmadı bu seferde...Düşünün yaa 12 saat emzirme modundaydım...Eşim süt gelmeyince mama verelim dedi ama 20 günlük bebeğe ne kadar mama verilir bilmediğimizden 60ml biberona koyduk ve içti... Mama veren anneler 20 günlük bebeğe ne kadar mama verilir ve bu mama onu ne kadar tok tuta?Bi de su verecek miyiz mamadan sonra kaç kaşık su vereceğiz???Lütfen yardımcı olur musunuz?????????????????

2 günde bir ben de yaşıyorum bunu. 12 saat değil ama 6 -7 saat muma dikiyor bizimki de, sonra süt bitiyor.. 3 saat uyusa süt olacak ama fırsat vermiyor. Ne kadar verilmesi gerektiğini bilmiyorum ama Benim merak ettiğim günde 1 kez biberon verince bebek memeyi bırakır mı? Chicco'nun tek delikli biberonu var ama korkumdan kaşıkla yediriyorum, onda da zorlanıyor, anlam veremiyor. Biberon veren arkadaşlar emzirmeye devam ediyor musunuz??

cnm mamaların arkasında yazıyo kaç haftalık ebbek ne kadar mama yer diye.eğer çocuk tamamen açsa 2-4 hafta arasında 90 cc mama yiyebilir.2.aydada 120 cc ye çıkıyo.bizim mamamızın arkasında öyle yazıyo.ben hem emziriyorum hemde mama veriyorum.şuan 41 günlük bebeğim normalde 120 cc yemesi gerek ama beni emdiği için ya 60 ya 90 veriyorum ben.nette bi yerdede ne kadar mama verilmesi gerektiği konusunda şöle okumuştum.60 cc yaptığınıda bebek hepsini içiyosa diğer öğünde 90 yapın.90nı içmezse 60 la doyuyo demekti yazıyodu.ama ben emzirdiğim için fazla vermek istemiyoroum beni daha çok emsin diye.sütüm az ama emdikçe çoğalacak inşallah.mamada 2-3 hatta 4 saat tok tutar.eğer başka bi huzursuzluğu yoksa bebeğin mışıl mışıl uyur cnm.suyuda 2-3 çay kaşığı yada 10 cc veriyorum.ama hepsini içmiyo akıtıyo ağzının kenarından sevmiyo pek.inşallah bi daha yaşamazsınız böle bi durum.

cnm ben günde 4-5 defa biberon veriyorum.kaşıkla bırak mamayı suyu bile zor içiriyorum.bizim biberonumuzda avent gaz azaltıcı ve dr.browns gaz önleyici.çok zor akıyo sıkınca bile.ama günde 1 kez vermeyle memeyi bırakmaz merak etme.ben hem emziriyorum hemde mama veriyorum.

ılk hafta drum 24 saatte 3 kere 60cc verceksın demştı.ama emzırıyorumda bu arada emzık gıbı agzından hıç çıkamıyor mememı.gbır gece bır gunduz mama verıyorum dr browns kullanıyorum tavsıye ederım.kaşık bıberon çok sevıyor memeyel başı dertte benım kızımın bıgun sevıyor bı gun savaş edıyor.
gunde bır veya ıkı kerede mememı pompayla sagıp verıyorum emın olmak ıçın

bemer canım merak etme emmese benımkı emmezdı sılıkon uçla bıle zor emıyordu sılıkonu tuttuysa korkma uçlar çıkar

Avent'in anti-kolik biberonu chicco'dan daha hızlı akıtıyor.. Chicco Biberonu denedim, yaklaşık 15 ml.yi çekip bitirmesi 4-5 saniye sürdü. Buna alışırsa memeyi beğenmez gibi geliyor Ama yapacak bir şey yok, süt yetmediğinde mecbur vericem mamayı biberonla..

Son düzenleme:
maşşlh canımm..bzde aynı buyumeeye dewam ..aynen benmde yanmda annme war yorgn oldgmda özllekle geceleri ebn emdryrm o uytrm baklam o gdnce nasıl olcak yemek ew işi falan...tasnma işi içinde kolay gelsn tatlımm halledersnz merak etme sne çocuklu kadınsın artık sana bişey yaptrmaz eşin
canm benm ya demek annesini de uyutmadı canm genelde su wermeyn anne sutu karşlyr dyrlar amambenm dr arkadaşm her emmeden sonra 1 kaşık werin dedi agznda manttar olşumaması için
canm gunde 1 defa wermeyle unutmaz memeni merak etme
kızlar kızımın sancısı var rezene çayı vercem kullanan varmı aranızda ne kadar vermem gerekıyor???????????????

canm ben gaz için çözumu en ii sab simplex diye bi damla war onda we zeytnyagnda buldm geceleri yatmadan zeytnyagı ile owuyrm karnını yoksa gce gazdan uymuyor

bzde buyume telaşesi ile ugrasyrz anneler bzmknnde huyu değişti bu aralar baklaım daha neler gorcegz

Ben Dra sormuştum günde bı defa verince memeyi bırakmaz dedi ama ben sütüm olmadıgı için günde 4 5 defa veriyorum ve sık sık emziriyorum biberonuda seviyo memeyide biberonumuzunda deliği bayağı büyük delik çok küçük olunca gaz yapiyomus bebeğe....

bende annem gidince napcak bilmiyorum aynı şehirdeyiz ama bizde kalıyor gene gelir öğlenleri ama her zaman olmaz...rahata fena alıştım..
ben birini veriyorum uyuyyup kalıyo..yatağına koyuyorum 5 dk sonra gözler boncuk gibi..demek doymamış deyip öbür göğsümü veriyorum..sonra tekrar uyuyo 5 dkbu döngü böle 5 6 saat sürüyo..3 saat uykuya dalması için 5 6 saat emziriyorumbu ale geliorum
herkes de aynı sorun var...
ben de dün öğlen 12 den akşam 7 ye kadar emzirdim anca uyudu..bugün gene baktım baya emziricem uyumuyo bağırıyo..kaşıkla 60 cc mama verdim bayıldı kaldı yavrum..açmış demekki..bundan sonra böyle saatlerce emip uyumassa ki genelde öğlenleri hiç uyumuyo 60 veya 30 cc vercem..zaten kendim anlıyorum ben 60 cc verdm bugün mesela nerdeyse bitirdi hepsini baya açmış..en son doyunca ağzını kapattı zaten bayıldı..kendin anlarsın ne kadar yiyeceğni ama önce iyice emzir sonra doymazsa az az dene 15 veya 30 cc den başla..ama tabi doktoruna sor ben sordum mama verme dedi ama ben vericem yaa aç kalıo çocuk..
kızlar kızımın sancısı var rezene çayı vercem kullanan varmı aranızda ne kadar vermem gerekıyor???????????????

ben kendim çok içiyorum ama dün de bebişe 2 çay kaşığı verdim hem uyusun hem gazı varsa çıksın die..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…