- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #53.241
sık emmeye mi alıştı acaba senin bıdık...
canım göğüs kalkanı hem memeye bir şey değmesin yaranın iyileşmesi hızlansın diye hem de akan sütlerin toplanması için kullanılıyor. şöyle bir şey:
Hepsiburada.com : Chicco Güvenli Emzirme Göğüs Kalkanı | Anne / Bebek / Çocuk
bu arada demin yazmayı unutmuşum, elini emmesi açlıktan değil canım normalmiş...
Bebeğini gündüz uyutmayı başaran var mı kızlar yaw?? Varsa bir yol gösterin...Delirecem artık. Uykudan mahvouyor ama tövbe uyumuyor çocuk...
Tracy Hogg'u okudum ama o sabır bende yok, ayrıca onun uyutma yöntemleri gazsız bebekler için. Ama şunu öneriyor: emzir, oyala, uyut - bu rutini uygulamaya çalışıyorum. Bu rutinde güya 1,5 saat uyuması lazım ya bakalım; bizimki ancak yarım saat uyuyor o da kedi uykusu gibi zaten.. Ellerini tülbentle kundak yapıp ağzına da veriyorum emziği (normalde emziği de almıyor ama uyku öncesi almaya biraz alıştırdım-yine de mücadele ediyor her seferinde sıpa), beyaz gürültüyü de açıyorum, bakalım işe yarayacak mı? Ben olsam derhal uyurdum yani o derece.. 1-2 hafta uygulamam gerekecek işe yarayıp yaramadığını anlamak için.
canım bende senin gibi kollarını kundak yapıp ağzına emzik veriyorum tabi bide ayağımda sallıyorum ama önden önce iyice bi yoruyorum kucakta baya yoruluyo bebek habire pozisyon değiştirince bide yüzükoyun yatır biraz o zaman da yoruluyo sonrada uyuyor şölede bi durum var uykusu oluncada uyumamak için diretiyolar az sabredince emziği elinle tutunca bide sarınca en fazla beş dakka kıpırdanıy sonra uyku moduna giriyo
merhaba arkadaşlar benim yine moralim çok bozukkızım 2.ay kontrollerinde 600 gr almıştı hastalandı ondandır dedim haftaya 3 aylık olacak dün tarttırdım 3
haftada sadece 160 gr almış şu an 4900 gr bana da çok zayıf görünüyor sadece anne sütü alıyor hiç huzurluğuda yoktu bende hep doyuyor doymasa ağlardı diye düşünüyordum mecburen mamaya başladık önce emziriyorum 2 saat sonra 120 cc mama veriyorum ondan 2 saat sonra yine meme...halbuki ilk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyordum sizce neden bu kadar az kilo almış olabilir doktorun sütün azalmış dedi ama göğsümü sıktığımda süt geliyor emmeye başlıyor kısa bir süre sonra memeyi sağa sola çekiştirmeye başlıyor...
valla aynı binada amcamızın gelininin 4 yaşındaki oğlu 15 kilo :) 1 yaşına kadarda kullansa içim yanmaz valla 1 günlük özgürlük için bile değermiş
Biz daha 3 ayı doldurmadık ama 2. ayınkileri düşünürsek muhtemelen sizinkine yakın olacak kilo ve boyumuz.
Biz, sigortamız karşıladığı için özel doktora gidiyoruz, sağlık ocağındakileri hiç gözüm tutmuyor, biraz uyuzlar bizimkiler.. Elleri yavaş, pratik değiller çok ağır kanlılar, çocuk acıkmış vızıldanıyor, bunlar yavaaaaş yavaaaş konuşaaaa konuşaaaaa çocuğu ve beni iyice dellendiriyorlar.. Her şeyini özel hastanede yaptırıyorum o yüzden. Verdikleri bilgiler de tatmin etmiyor beni güvenemiyorum bir türlü.. Hele aile hekimimiz tam bir uyuzzzz arkasından konuşmak gibi oluyor ama..
Canım kilo yerine boy atmış olabilir mi acaba, ona baktı mı doktor? Doymasa bezi fazla kirlenmez, çiş-kaka yapıyor mu sık sık? Pompan varsa pompayla sağıp bir baksaydın ne kadar süt geldiğine (pompan yoksa kiralayabilirsin). Memeyi seyrekleştirirsen sütün azalabilir, mama vereceksen sütün azalmaması için mama verdiğin öğündekini sağıp dolaba koyabilirsin. Son olarak da beslenmene dikkat et, bol su, protein al (et-süt-yumurta), dengeli beslenmeye, öğün atlamamaya çalış, ara öğün ye(abartmadan tabii)..Aklıma gelenler bunlar canım..
merhaba canım benim kızımda 2 aydır hep 500'er gr alıyor. 5 kilo oldu. Dr. Bu ayda az alırsa idrar tahlili yaparız dedi. Boy 57 cm. (kızım 3 aylık)
dün sağlık ocağında boyunu ölçtürdüm 3 haftada 160 gr almış olmasına rağmen boyu 5 cm uzamış 2.ayda 57 idi şimdi 62 cm olmuş
Selam.. Hoşgeldin tekrar o zaman she35 :))
Kızlar ben hala emzik alıştırması yapıyorum, hani inatlaşıyordum ya, hala vazgeçmedim :))) Burada, alıştırmayı başardık sanıp bir yöntem önermiştim, ama sonra alıştıramadığımı ve o yöntem yüzünden çocuğun huzursuzlandığını yazmıştım, şimdi başka yöntem üzerinde çalışıyorum, başarılı olursa paylaşıcam yine:)) Var mı bizimki gibi hala emzik tutmayan??
Kimi de alıştırma diyor ama çocuk parmağını emmeye meyilli, parmağı bıraktırmak daha zor: kendimden biliyorum :)) Ayrıca sürekli emme istediği zamanlar oluyor, emziğe alışsa rahatlayacaz ikimiz de. Bi de emzik emince gazını daha rahat çıkarıyo gibi geliyo bana yanılıyor muyum bilmiyorum..
Ben Kereme doğduğu gün emziği verdim ve aldı, ama parmağınıda emiyor bulabildikce:)) parmağı ağzında yakaladığımda çekip emzik veriyorum, ama nereye kadar, sanırım o da benim gibi parmak emecek. Emzik ve gazın bir ilgisi varmı bilmiyorum, benimkinin çok gazı vardı, Infacol diye bir gaz ilacı verdim, çok rahat ettik.
Merhaba herkese...Ben de bir nisan annesiyim ve hamileliğim boyunca sizler sayesinde çok bilgi sahibi oldum...Çok teşekkür ederim....Yazmasam da sizlerle birlikte heyecanlandım bebişimi beklerken...Benim sorunum sütüm çok az...ilk zamanlar vardı şimdi hepten gitti...mama takviyesi değil tamamen mamaya döndük...ama ben ne kadar vermeliyim bilemiyorum...aptamil kullanıyorum doktora sordum fakat inatla ne kadar vermem gerektiğini söylemedi...ne sorduysam sütünü ver,ben bişey diyemem dedi...olsa verecem zaten...neler yapıyorum gelsin diye...3 saatte bir 4 ölçek 120 cc veriyorum...çok gibi geliyor bana...çünkü kusuyor fazla geliyor sanırım...kutunun üstünde 2. ay için yazanı uuyguluyorum ama az verirsem de beslenemez diye korkuyorum...mama kullanan varsa nasıl veriyorsunıuz?Bir de nasıl olduysa doktordan tam çıkarken hipp i öneririm dedi...onu aldım o da topak kalıyor erimek bilmiyor bizimki ağlıyor mamayı beklerken,telaş yapıyorum,mama yerlere dökülüyor ...ayyy çok zor sütün olmaması...Bir yandan kendimi suçluyorum çocuğumun bağışıklığı güçlenemiyecek diye...zor...Herkese bol sütler...
benim kız da almıyor inatla, doğduğu günün ertesi vermiştim ne güzel emiyodu cok cok, doktor geldi kızdı çıkardık bi daha da asla almadı..
Oof her gün yeni bi dert.. Bugün göğsüm kanadı yaa, Lansinoh kullanıyorum halbuki, ama 2,5 aylık oldu artık diye son günlerde biraz ihmal etmiştim, her emzirme sonrası sürmek yerine 2-3 emzirmede bir sürer olmuştum, dün çok acımıştı bugün farketmeden kanamış. kızımın da midesi mi bulandı nedir emdiğini bi çıkardı kahverengimsi kırmızımsı bi süt ıyyyy... Hala da emmek istiyo bi de. Ben de madecassol aldım onu süreyim bakalım...
Arkadaşlar,aranızda salıncak kullanan ve memnun olan var mı? Kızımla yapışık geziyoruz resmen. Salıncak işe yarar diye düşündüm ama ne dersiniz?
Canım 2,5 ay sürmedi yanlış anlattım sanırım. Bebiş 2,5 aylk oldu, hiç meme ucu yaram olmamıştı dikkat ediyordum çünkü, hep krem sürüyordum. Artık olmaz diye düşünüp kremi aksatmaya başladım yara oluverdi. Neyse Madecassol işe yaradı, dünden beri bir yoğun bakım uyguladım kendime, göğüs kalkanı falan da kullandım, bugün tekrar emzirebilmeye başladım.
Ben bebeği yerinde yatmaya alıştırmaya çalışıyorum çünkü eninde sonunda bakıcı tutacağım ve hiçbir bakıcı kucağında 7-8 kiloluk bebek gezdirmez :)
Bize halası salıncak değil ama fisher price'ın yağmur ormanı anakucağı diye bir ürünü var onu almış, onda da oturuyor bir süre, iyi oluyor. Mutfakta işimi yaparken koyuyorum beni seyrederek oturmaya alıştı biraz. Oyuncakları ve titreşim özelliği var ve eğimi çok ideal; ne oturuyor ne yatıyor. Bazen onda uyuyor, memnunum :)
önce büyük kızım
sonra ben
sonra bebişimiz hasta olduk hep beraber
bebişim hapşırıyo biraz öksürüyo
burnu akıyo
arada ateşi çıkıyo
ıhlamur verdim dün
ilaç vermeden geçer inşallah
havalar da bayaaa ısındı yanıyoruz alev alev hastayız diye kapı baca klima açamıyoruz
anne sütü antibiyotik etkisi gösterir diyorum ama
meme emdiği de yok ki
memeye gelince gülüyor haline bakmadan
burnunda sümükle
ikinci ay aşısında hafif ateşi oldu
ne aşıdan önce ne aşıdan sonra ilaç vermedim
takip ettim sadece
kızlar merhaba yaklaşık 1 aydır girmiyorum ama forumda çok ilerleme olmamış herhalde çok kişi giremiyor
nasılsınız valla şu hamilelikteki yazışmalarımızı özledim herkes takır takır yazıyordu yetişemiyorduk bile birbirimizin yazdıklarını okumaya şimdi hepimiz bebişlerle uğraşıyoruz o yüzden bende çok giremiyorum
biz kızımla iyiyiz çok şükür kızım 3 aylık oldu bile
sütümüz çok şükür önceye göre daha iyi maşallah yalnız kızım parmaklarını da emiyo. geceleri de 1 kez kalkıyor
bu arada benim kız 3. ayda 5.880 gr 60 cm olmuş sağlık ocağında baktırdım sizinkiler nasıl?
bir de kızlar her ay özel doktora götürüyomusunuz gerçi sağlık ocağı da aynı işi görüyo ama ben 2 ay götürdüm bu ay götürsem mi bilemedim
hepinizi öptüm
Merhaba arkadaşlar benim yine moralim çok bozukkızım 2.ay kontrollerinde 600 gr almıştı hastalandı ondandır dedim haftaya 3 aylık olacak dün tarttırdım 3 haftada sadece 160 gr almış şu an 4900 gr bana da çok zayıf görünüyor sadece anne sütü alıyor hiç huzurluğuda yoktu bende hep doyuyor doymasa ağlardı diye düşünüyordum mecburen mamaya başladık önce emziriyorum 2 saat sonra 120 cc mama veriyorum ondan 2 saat sonra yine meme...halbuki ilk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyordum sizce neden bu kadar az kilo almış olabilir doktorun sütün azalmış dedi ama göğsümü sıktığımda süt geliyor emmeye başlıyor kısa bir süre sonra memeyi sağa sola çekiştirmeye başlıyor...
mrb kızlarr
uzun zamandır bende yazamadım.benım kızım kucak hastası şoyle rahat rahat gezmeye bıle gıdemedık arabasına koyuyoruz bıraz duruyor sonra fıngır fıngır durmuyor yerınde mecburen alıyorum kucagıma arabayı da boş boş eşim kullanıyor kanguru alalım dıyorum.
ıkı gun once bızım bınaya hırsızlar gırdı ben gırerkende gordum çıkarkende çok korktum etkısındeyım hala şımdı de sutum azaldı korkudan napcagımı bılmıyorum annem sutun çekılmış dıyor
selam cnm olayın etkisini üzerinden attın mı sütün de normale dönecektir bol su iç arada bizim kız da kucak diye tutturuyo tabi dik olarak yan yatırdık mı kıyameti koparıyo emzircem sanıyo galiba beni sadece uykuluyken emiyo
sağol canım.bızde şekılden şekıle gırıyoruz kucak ıçın evt benımkı de uykuluyken emıyor 6 ayı bır doldursaydık zaten ben mama takvıyesı yapıyorum baştan berı.drumuzda kucak ıstemesı bu ay dan sonra gecer dedı şimdı etrafı keşfetmek ısterler her ıstedıgınde kucagınıza alıp gezdrın dedı
kızlar bir şey sorucam
ben emzirirken memeyi ilk verdiğimde göğsüm çok acıyor sonra geçiyor yara filan yok ama niye böyle oluyor acaba?
bir de parmaklarını emiyo bizim kız emzik tutmadı parmak emiyo doymadığı için midir acaba? ama maşallah ayda iyi kilo alıyor geçen ay 750 gr almıştı artık günde 1 kez akşamları mama veriyorum çok şükür idare ediyorum ama her yarım saatte bir emmek istiyor ama önceye göre daha iyi duruyor oyalıyorum bazen biraz daha beklesin süt gelsin diye konuşuyorum güldürüyorum aldanıyor biraz akşama kadar hiç bir iş yapamıyorum ama çok şükür ilk günlerden iyi duruyor bence gerçekten sütün çoğalması için emzirmek şart önceleri göğsüm çok yara olmuştu kanıyordu çok emziremedim ama şimdi çok şükür emiyor
Canım arkadaşın dediğine katılıyorum, bir öğün için 120 ml fazla, benim gördüğüm kadarıyla 2-3 aylık bebekler ancak 80-90 ml süt emiyor.
Doktor demişti bana 3-4 kez kaka yapıyorsa doyuyordur diye, boyunu söylemedin gerçi. Kilo yerine boyu da uzamış olabilir bebeğinin, ama iki memeden toplam 60 ml geliyorsa az gerçekten. Emzirip üstüne mama verebilirsin. Hem sütün azalmaz, çocuk memeyi bırakmamış olur.
Bende de oluyor bahsettiğin şekilde göğüs ağrısı, kremi ihmal etme, ben geçtiğimiz günlerde biraz ihmal ettim, göğsüm kanadı sonunda. Bizim cücük emerken gazı varsa memeyle savaşıyor, çekiştiriyor canımı çıkarıyor, en sonunda yara yaptı. Şimdi ilk lohusalık günlerimde yaptığım gibi tekrar kalkan kullanmak zorunda kalıyorum. Sürekli emmek istemesinin de gözlemlediğim kadarıyla 2 sebebi var:1- emme refleksini tatmin isteği tavan yaptı; bizim kız da emzik almıyor bu yüzden ne yapayım diye doktora sordum oyalayabildiğin kadar oyala, artık oyalamayacak hale gelince emzir dedi. Sürekli emerse sürekli gaz oluyor, bu durumda da 2. sebebe geliyoruz; 2- Gazı olan bebek emmek istiyor; 3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum, bu süreyi yarım saat, hiç durmazsa 1 saat öne çektiğim oluyor. Ama zaten gazı varsa emdiğinden de bir şey anlamıyor, beni de yukarda dediğim gibi çekiştire çekiştire perişan ediyor..
kızlar bir de şimdi aklıma bir şey takıldı
2 saatte 1 iki göğsünüzüde mi veriyorsunuz ben tek göğsümü veriyorum susuyor ama yarım saat sonra tekrar zırlıyor
acaba 2sini de mi versem belki daha uzun durur
Bebeğini gündüz uyutmayı başaran var mı kızlar yaw?? Varsa bir yol gösterin...Delirecem artık. Uykudan mahvouyor ama tövbe uyumuyor çocuk...
Tracy Hogg'u okudum ama o sabır bende yok, ayrıca onun uyutma yöntemleri gazsız bebekler için. Ama şunu öneriyor: emzir, oyala, uyut - bu rutini uygulamaya çalışıyorum. Bu rutinde güya 1,5 saat uyuması lazım ya bakalım; bizimki ancak yarım saat uyuyor o da kedi uykusu gibi zaten.. Ellerini tülbentle kundak yapıp ağzına da veriyorum emziği (normalde emziği de almıyor ama uyku öncesi almaya biraz alıştırdım-yine de mücadele ediyor her seferinde sıpa), beyaz gürültüyü de açıyorum, bakalım işe yarayacak mı? Ben olsam derhal uyurdum yani o derece.. 1-2 hafta uygulamam gerekecek işe yarayıp yaramadığını anlamak için.
evet biraz uzun dursa daha çok süt birikecek ama izin vermiyor ki bizimki akşama kadar böyleyiz bir de çok uzun kalıyor memede belki damla damla geliyor bilmiyorum ama geçen ay sadece günlük 120 cc verdim akşamları 750 gr almıştı. ondan önceki ay 240 civarı veriyordum 1 kilo almıştı doktorumda sütün yaramış bu kadar mamadan bu kiloyu almaz deyince ben de bu ay 120 ye indirdim akşam pes ediyorum ama mamayı hazırlıyorum hemen :)
kızlar bir de şimdi aklıma bir şey takıldı
2 saatte 1 iki göğsünüzüde mi veriyorsunuz ben tek göğsümü veriyorum susuyor ama yarım saat sonra tekrar zırlıyor
acaba 2sini de mi versem belki daha uzun durur
hoşgeldin cnm buralarıda boş bırakma tatlım.özlemişim burayı ya facede görüşüyoz ama buranında tadı başkaydı
maşallahh cnm boyu baya uzamış ama kilosunuda çok az almış biraz mama desteğiyle hal olur sakın dert etme.dün sağlık ocağında boyunu ölçtürdüm 3 haftada 160 gr almış olmasına rağmen boyu 5 cm uzamış 2.ayda 57 idi şimdi 62 cm olmuş
selam kızlar uzunca zamandır yoktuk 25gündür Eskişehirdeydik geldi istanbula oğlum hastalandı kusma ishal çok zormuş bebeklerde hastalık Allah kimseye yaşatmasın bu dönemde kilo kaybıda oldu bakalım pazartesi 3.ay kontrolümüz var ne diyecek doktor biraz baktımda bebişleirmizin hepsi parmak emiyor benmkide öle çok keyif alıyor çekiyorum pijamasına koyuyorum elini çıkarıp buluyor baş parmağı çok gülüyoruz ama soracağım yinede doktorumuza bebişleri kocaman öpüyoruz oğlumunda kardeşlerine selamı var
mrb kızlarrr
naıslsınız.
bizde balıkesirde tatildeydik 8 gündür yeni geldik sayılır.
geçmiş okudum.
bnm oğlum artık nerdeyse mama ile besleniyor gibi bişey.
ama ben artık doktor tavsiyesi ile meyve suyu yoğurt ve sebze püresine başladım.
sebze püresini bi kere verdim daha pek beğenmedi ama yedi genede biraz.
bide kavanoz mamalarından veriyorum.onu çok seviyor.
yakındada kaşık mamalarına başlıcam.
ağzınada herşeyden azar azar veriyorum.
çünkü en son doktora gittiğimizde bir haftada 150 gr zayıflamıştı:S
bu beni çok üzdü.
günde toplaM 6 kere falan veriyorum
3 4 keresinde 120 veriyorum.
2 3 keresindede 150 içiyor.
3 saatte bir besliyorum
tracy hogg 4 sattte bir vericeksin 4 aylık olduğunda diyor ama dayanmazki bnm oğlum.
slm kızlar bütün nisan annelerinin ve bebişlerinin kandili kutlu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?