2011 Nisan Anneleri

Biz daha 3 ayı doldurmadık ama 2. ayınkileri düşünürsek muhtemelen sizinkine yakın olacak kilo ve boyumuz.
Biz, sigortamız karşıladığı için özel doktora gidiyoruz, sağlık ocağındakileri hiç gözüm tutmuyor, biraz uyuzlar bizimkiler.. Elleri yavaş, pratik değiller çok ağır kanlılar, çocuk acıkmış vızıldanıyor, bunlar yavaaaaş yavaaaş konuşaaaa konuşaaaaa çocuğu ve beni iyice dellendiriyorlar.. Her şeyini özel hastanede yaptırıyorum o yüzden. Verdikleri bilgiler de tatmin etmiyor beni güvenemiyorum bir türlü.. Hele aile hekimimiz tam bir uyuzzzz arkasından konuşmak gibi oluyor ama..

Canım kilo yerine boy atmış olabilir mi acaba, ona baktı mı doktor? Doymasa bezi fazla kirlenmez, çiş-kaka yapıyor mu sık sık? Pompan varsa pompayla sağıp bir baksaydın ne kadar süt geldiğine (pompan yoksa kiralayabilirsin). Memeyi seyrekleştirirsen sütün azalabilir, mama vereceksen sütün azalmaması için mama verdiğin öğündekini sağıp dolaba koyabilirsin. Son olarak da beslenmene dikkat et, bol su, protein al (et-süt-yumurta), dengeli beslenmeye, öğün atlamamaya çalış, ara öğün ye(abartmadan tabii)..Aklıma gelenler bunlar canım..

mrb kızlarr
uzun zamandır bende yazamadım.benım kızım kucak hastası şoyle rahat rahat gezmeye bıle gıdemedık arabasına koyuyoruz bıraz duruyor sonra fıngır fıngır durmuyor yerınde mecburen alıyorum kucagıma arabayı da boş boş eşim kullanıyor kanguru alalım dıyorum.

ıkı gun once bızım bınaya hırsızlar gırdı ben gırerkende gordum çıkarkende çok korktum etkısındeyım hala şımdı de sutum azaldı korkudan napcagımı bılmıyorum annem sutun çekılmış dıyor

selam cnm olayın etkisini üzerinden attın mı sütün de normale dönecektir bol su iç arada bizim kız da kucak diye tutturuyo tabi dik olarak yan yatırdık mı kıyameti koparıyo emzircem sanıyo galiba beni sadece uykuluyken emiyo

sağol canım.bızde şekılden şekıle gırıyoruz kucak ıçın evt benımkı de uykuluyken emıyor 6 ayı bır doldursaydık zaten ben mama takvıyesı yapıyorum baştan berı.drumuzda kucak ıstemesı bu ay dan sonra gecer dedı şimdı etrafı keşfetmek ısterler her ıstedıgınde kucagınıza alıp gezdrın dedı

Son düzenleme:
13 kılo az deılmı ya,bebkler zaten suan 6 kılo 1 yasına kadar anca kullanacaklar..140 tl ye donence aldım fısherprıce keske almasaydımmm..bu salıncagı alsaydım onun yerıneee(((

valla aynı binada amcamızın gelininin 4 yaşındaki oğlu 15 kilo :) 1 yaşına kadarda kullansa içim yanmaz valla 1 günlük özgürlük için bile değermiş

Öncelikle ilgin için teşekkürler sabah 120 cc mama verdim mama bitti ağlamaya başladı 30 cc daha yapıp verdim onu da içti evde pompa vardı ama bayadır kullanmıyordum sen söyledikten sonra bir bakayım dedim 2 göğsümden 60 cc zor çıktı mamaya başlamadan önce de günde 2-3 sefer kaka daha fazla da çiş yapıyordu üff kafam çok karıştı şimdi bu çocuk benim sütümle doymuyor mu yaa

benım kızım doymadıgı zaman çok aglıyor.kaç saat arayla emzırıyorsun kı 60cc çıktı

benım kızım doymadıgı zaman çok aglıyor.kaç saat arayla emzırıyorsun kı 60cc çıktı

60 cc çıktığında bir önceki emzirmenin üzerinden 2,5 saat geçmişti benim kızımda memeyle oynamaya başlayınca çekiyorum doydu herhalde diyorum 1-2 mızırdanıyor kucağıma alınca susuyor doyup doymadığını da anlayamıyorum ki...

şansıma iyi bir aile hekimi ve hemşire düştü bu yüzden evime yakın olan sağlık ocağına bile kaydımı aldırmadım hatta ilk gittiğimde hemşirem benim yüzümden başka biri ile kavga bile etti niye bana öncelik tanımışmış çok uzun tutmuş beni çocuğunun aşısı varmış saati geçiyormuş diye biri çıkıştı o da burada yeni doğmuş bir bebek var lohusa kadın var diye kadını tersledi hatta ben çıkarken bile kavga ediyorlardı

kızlar bir şey sorucam

ben emzirirken memeyi ilk verdiğimde göğsüm çok acıyor sonra geçiyor yara filan yok ama niye böyle oluyor acaba?

bir de parmaklarını emiyo bizim kız emzik tutmadı parmak emiyo doymadığı için midir acaba? ama maşallah ayda iyi kilo alıyor geçen ay 750 gr almıştı artık günde 1 kez akşamları mama veriyorum çok şükür idare ediyorum ama her yarım saatte bir emmek istiyor ama önceye göre daha iyi duruyor oyalıyorum bazen biraz daha beklesin süt gelsin diye konuşuyorum güldürüyorum aldanıyor biraz akşama kadar hiç bir iş yapamıyorum ama çok şükür ilk günlerden iyi duruyor bence gerçekten sütün çoğalması için emzirmek şart önceleri göğsüm çok yara olmuştu kanıyordu çok emziremedim ama şimdi çok şükür emiyor

Son düzenleme:

cnm ilacı ben netten baktımda mide ile ilgili yazıyodu acaba isminimi yanlış yazdın diye sorcaktım?

çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede hepiniz iyileşirsiniz.eve bi kere girdimmi hastalık herkesi dolaşıyo malesef.
aşıda bende hiç ilaç vermedim doktorumuz aşının etkisinbi azaltır 4-5 saat sonra ateşi çıkarsa ver demişti çok şükür çıkmadı.

maşallah cnm kızına
parmak emmek her bebekte var bu aylarda sanırım herkesinki emiyo bizimkide dahil
ben özel doktora götürüyorum aşılarını orda yaptırıyoruz sağlık ocağındakiler biraz gıcık bizim sağlık ocağıda burda arkadaşların anlattıkları gibi değil pek eski.ama sağlık ocağınada gidiyorum orayada bilgi veriyorum istiyolar orda kayıtlı olduğumuz için.

cnm sakın moralini bozma bende senin gibiydim.oğlum beni emip hiç sesi çıkmadan 3 saat felan duruyodu 3 saat sonra ben emziriyodum genede ağlamıyodu oynuyodu kucak istiyodu bende snein gibi düşünüyodum aç olsa ağlar diye.doktora gidiyoduk kilo alımı hep azdı mamaya başladık tabiki.gündüz 1 kere 60 gece 1 kere 90 veriyodum ama oda yetmedi.15 günde 200 gr alınca sütümü sağıp bakıyım dedim ve 2-3 saatte anca 2 göğsümden zar zor 60 çıktı bazen 50ye düşüyodu.yedikelrimede dikkat ediyorum suda içiyorum ama olmadımmı olmuyo demekki.yanlız mamayı bir öğünde çok veriyosun bence.eğer kızın ona alışırsa midesi büyür ve hep öle vermek zorunda kalırsın.beni eski doktorum yanlış yönlendirmişti mesela daha bebeğim 1 aylıkken 90 cc mama verdirmişti ve bebeğim beni emmeyi bırakıyodu nerdeyse.sana dediği gibi emzir 1 saat sonra mama ver demişti.doktor değiştirdim şuan 3 saatte bir 90 yiyo ama sadece mama değil anne sütü+mama toplamda 90 cc.ben bazen 120de verdiğim oldu.geçen 20 günde bu şekilde 600 gr almıştı oğlum.şimdi sütümde azlmasın diye hemen hemen 1.5-2 saatte emziriyorum 4-5-6 saattede 60 felan mama veriyorum.bu şeklide 15 gün denicem bakalım ne olucak ona göre bakıcam artık.süt olayınıda kafana takkma sakın.benim oğlumda çok emme meraklısı değil malesef iki emiyo çeviriyto kafayı zorlayıncada kıyamet kopuyo ve hiç emmek istemiyo az kalsın zorlıcam derken memeyi bırakıyodu.doğduğunda küvezde kalıdığı için biberon aşığı benim oğlum.napıyim büyüsün kilo alsın sağlıklı olsunda mamada yesin yapıcak bişi yok artık denemediğim şey kalmadı çünkü.elimden gelenden çok çok fazlasını yaptım.

ayy cnm bende kucağı bıraktırana kadar anam ağladı valla.evde binbir çeşit oyuncak oldu.ama alıştı artık.biraz yatağına dönencenin altına koyuyorum sonra oyun halısı sonra ana kucağı sonra sırtüstü yatarken üstüne bi oyuncak var onu koyuyorum adını bilmiyorum valla ayıcıkları çekince ışıklar yanıyo müzik çalışyo onunla oyunuyo bu hafta sonuda mama sandalyesi aldık ana kucağı gibide kullanılıyo 0 aydan itibaren onunda üstünde oyuncaklar var onunla oynuyo bu şeklide kucaktan yırtıyoruz yoksa wc gitmek bile imkansız oluyodu.
hırsız olayından çok korktuğun için sütün geri gitmiştir cnm sen üzülme sakın zor bi durum evet ama bebişin için sütün lazım.

valla cnm benimde göğüslerim çok acıdı ama şimdi geçti gibi benimkilerde çok kaşınıyo emzirme sonralarında nedense.
maşallah bebişine güzel kilo almış.yarım saat çok kısa bi süre değilmi ama ya nasıl sütün birikiyomuki yarım saatte.doymazda öyle.2 saat felan bekletmeye alıştırsan.benim doktor en az 2 saaatte emzirki sütün dolsun bebiş doysun demişti.ama her bebek ve her annenin sütü farklı oluyo tabi.
bu arada bzimkide elini emiyo ama açlıkltan olduğunu sanmıyourm çünkü tüm bebişlerimiz yapıyo bunu.bu aylarda çok normalmiş.

Canım arkadaşın dediğine katılıyorum, bir öğün için 120 ml fazla, benim gördüğüm kadarıyla 2-3 aylık bebekler ancak 80-90 ml süt emiyor.
Doktor demişti bana 3-4 kez kaka yapıyorsa doyuyordur diye, boyunu söylemedin gerçi. Kilo yerine boyu da uzamış olabilir bebeğinin, ama iki memeden toplam 60 ml geliyorsa az gerçekten. Emzirip üstüne mama verebilirsin. Hem sütün azalmaz, çocuk memeyi bırakmamış olur.

Bende de oluyor bahsettiğin şekilde göğüs ağrısı, kremi ihmal etme, ben geçtiğimiz günlerde biraz ihmal ettim, göğsüm kanadı sonunda. Bizim cücük emerken gazı varsa memeyle savaşıyor, çekiştiriyor canımı çıkarıyor, en sonunda yara yaptı. Şimdi ilk lohusalık günlerimde yaptığım gibi tekrar kalkan kullanmak zorunda kalıyorum. Sürekli emmek istemesinin de gözlemlediğim kadarıyla 2 sebebi var:1- emme refleksini tatmin isteği tavan yaptı; bizim kız da emzik almıyor bu yüzden ne yapayım diye doktora sordum oyalayabildiğin kadar oyala, artık oyalamayacak hale gelince emzir dedi. Sürekli emerse sürekli gaz oluyor, bu durumda da 2. sebebe geliyoruz; 2- Gazı olan bebek emmek istiyor; 3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum, bu süreyi yarım saat, hiç durmazsa 1 saat öne çektiğim oluyor. Ama zaten gazı varsa emdiğinden de bir şey anlamıyor, beni de yukarda dediğim gibi çekiştire çekiştire perişan ediyor..

Son düzenleme:

evet biraz uzun dursa daha çok süt birikecek ama izin vermiyor ki bizimki akşama kadar böyleyiz bir de çok uzun kalıyor memede belki damla damla geliyor bilmiyorum ama geçen ay sadece günlük 120 cc verdim akşamları 750 gr almıştı. ondan önceki ay 240 civarı veriyordum 1 kilo almıştı doktorumda sütün yaramış bu kadar mamadan bu kiloyu almaz deyince ben de bu ay 120 ye indirdim akşam pes ediyorum ama mamayı hazırlıyorum hemen :)

aynen beni de bazen çekiştire çekiştire canımı yakıyo ama benimki yarım saatte bir acıkıyor ben anlamadım ağlıyor memeye tutunca susuyor
kalkan dediğin ne acaba merak ettim

kızlar bir de şimdi aklıma bir şey takıldı
2 saatte 1 iki göğsünüzüde mi veriyorsunuz ben tek göğsümü veriyorum susuyor ama yarım saat sonra tekrar zırlıyor
acaba 2sini de mi versem belki daha uzun durur

aynen beni de bazen çekiştire çekiştire canımı yakıyo ama benimki yarım saatte bir acıkıyor ben anlamadım ağlıyor memeye tutunca susuyor
kalkan dediğin ne acaba merak ettim

sık emmeye mi alıştı acaba senin bıdık...
canım göğüs kalkanı hem memeye bir şey değmesin yaranın iyileşmesi hızlansın diye hem de akan sütlerin toplanması için kullanılıyor. şöyle bir şey:
Hepsiburada.com : Chicco Güvenli Emzirme Göğüs Kalkanı | Anne / Bebek / Çocuk
bu arada demin yazmayı unutmuşum, elini emmesi açlıktan değil canım normalmiş...

Bebeğini gündüz uyutmayı başaran var mı kızlar yaw?? Varsa bir yol gösterin...Delirecem artık. Uykudan mahvouyor ama tövbe uyumuyor çocuk...
Tracy Hogg'u okudum ama o sabır bende yok, ayrıca onun uyutma yöntemleri gazsız bebekler için. Ama şunu öneriyor: emzir, oyala, uyut - bu rutini uygulamaya çalışıyorum. Bu rutinde güya 1,5 saat uyuması lazım ya bakalım; bizimki ancak yarım saat uyuyor o da kedi uykusu gibi zaten.. Ellerini tülbentle kundak yapıp ağzına da veriyorum emziği (normalde emziği de almıyor ama uyku öncesi almaya biraz alıştırdım-yine de mücadele ediyor her seferinde sıpa), beyaz gürültüyü de açıyorum, bakalım işe yarayacak mı? Ben olsam derhal uyurdum yani o derece.. 1-2 hafta uygulamam gerekecek işe yarayıp yaramadığını anlamak için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…