2011 Nisan Anneleri

Onu biliyorum canim:)Merak etme sen kaydirigubbakcemile3, yanlis duymadiysam özellikle son aylarda daha bir dolgunlasiyormus. Benimkiler zaten oldukca bariz.Allah kismet ederse 9. ayda nasil bir tipim olacak cok merak ediyorum.

kız kıyafet bulamassın sonra :)))) ama bebişin yer bitirir annesi küçülür bişey kalmaz :))

Hurmayı doğumu kolaylaştırması için yiyorlarmış.
O nedenle ilk aylarda düşüğe neden olur diye pek tüketmemek gerekiyormuş.

İnşallah olmaz öyle bir şey canım.
Aynen ben de senin gibi hareketlerimi kısıtlamadan hayatıma devam etmeye çalışıyorum.
Evhamı bebek de hisseder sonuçta.
Bir de ben hamileliğimin ilk dönemlerinde aniden babamı kaybettim mafoldumben
Kötü bir dönem geçirdim ama her şeye katlanıyor insan.
İnşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız bebeklerimizi.

ben saçları boyatmayı düşünüyordum ama doktor sitesinde bu yazıyı okuyunca kararsız kaldım siz boyattınızmı
Günümüzde kullanılan saç boyalarının gebelikte fetüs üzerine zararlı etkilerinin olduğunu gösteren kesin kanıtlar yoktur. Buna rağmen sigara , zirai ilaçlar, virusler, radyasyon, saç boyaları gibi birçok etkenin lösemi insidansını arttırdığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bazı saç boyalarında bulunan kanserojen maddeler saç köklerinden kemik iliğine ulaşarak burada DNA yapısını bozarak kansere neden olabiliyor. Çok sık saç boyatan kadınlarda yumurtalık kanseri, lenfoma, mesane kanseri gibi hastalıklara yakalanma riski de artıyor. Klasikleşmiş bir bilgi olmasına rağmen bu konulada yapılan çalışmalarda gebelikte veya gebe kalmadan önceki ayda herhangi bir saç boyasının sık sık kullanılması bebekte neuroblastoma denilen tümörün riskini arttırabileceği gösterilmiştir. Geçici saç boyaları, kalıcı olan boyalardan daha risklidir. Bu konuda kesin sonuca varabilmek için saç boyalarının etkisini ortaya koyabilecek daha birçok çalışmalar yapılmasına ihtiyaç vardır(1). Başka bir çalışmada anneler saç boyası gibi güzellik ürünleri kullandıklarında çocukluk çağı beyin tümörü riskinde çok küçük bir artış tespit edilmiştir(2).

Bu çalışmaların ışığı altında kadınların en hassas dönemleri olan gebelik süresince mümkünse saçlarını boyatmamalarını tavsiye ediyoruz.

Kaynaklar:

McCall EE, olshan AF, Daniels JL. Maternal hairdye use and risk of neuroblastoma in offspring. Cancer Causes Control. 2005 Aug (6/6):743-8.

canım başın sağolsun.allah sabır versin.allah bebişine sana ve ailene uzun sağlıklı huzurlu bir ömür versin.dünya fani işte evhamın kime ne faydası var herkesin gideceği yer orası işte

başın sağolsun canım Allah sabır versin
bende babamı kaybedeli tam 13 ay oldu hiç aklımdan çıkmıyor
Eylül ayında ramazanda kaybetmiştik
kızım olursa adını eylül koyacağım
kaldığımız yerden Eylülle mafoldumbendevam edelim diye

başın sağolsun canım.rahat olabılıyorsan ne mutlu sana ınşş hep boyle gecer hamılelıgın

yaa yemeyım ozamn kadın oyle deyınce bende alcaktım sağol canım

Rica ederim canım.
İlerleyen dönemlerde yeriz hep beraber:))

Ben de boyatmak istiyordum ama doktorum izin vermiyor.
Kına yakmamı söyledi.
Doğal olduğu için hiçbir zararı yokmuş.

Rica ederim canım.
İlerleyen dönemlerde yeriz hep beraber:))

Ben de boyatmak istiyordum ama doktorum izin vermiyor.
Kına yakmamı söyledi.
Doğal olduğu için hiçbir zararı yokmuş.

benim güneşten havuzdan mahvolmuştu zaten beyazlarımda çok millet hep saçlarımın ön tarafına bakıyor ne çok beyazın varmış diyor
küçük hüsamettin gibi yandan atmalar şekiller falan yapıyorumdelikafadulden

canım başın sağolsun.allah sabır versin.allah bebişine sana ve ailene uzun sağlıklı huzurlu bir ömür versin.dünya fani işte evhamın kime ne faydası var herkesin gideceği yer orası işte
Sağ ol canım teşekkür ederim. Amin hepimizin bebeğine inşallah.

Teşekkür ederim canım.
Senin de başım sağ olsun.
Hiç alışamıyor insan.
Babam da ramazanda vefat etti.
Ben Amerikadaydım o zaman, cenazesinde bile bulunamadım. senağlama
O nedenle inanmak da kabul etmek de çok zor oldu benim için.

başın sağolsun canım.rahat olabılıyorsan ne mutlu sana ınşş hep boyle gecer hamılelıgın

Teşekkür ederim canım.
Normalde de rahat bir yapım vardır zaten.
Şimdilik rahatım bakalım, inşallah böyle devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…