- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #10.201
Rica ederim canım.
İlerleyen dönemlerde yeriz hep beraber:))
Ben de boyatmak istiyordum ama doktorum izin vermiyor.
Kına yakmamı söyledi.
Doğal olduğu için hiçbir zararı yokmuş.
boyatma sakın boya zararlı.ama kına benım ablamda yakmıştı hamıleyken bı sorun olmadı bebegınde
Yok canım boyatmıyorum zaten.
Şimdilik rotuşlarla idare ediyorum.
Bu rimel gibi boyalar var ya diplerine sürmeden onunla beyazları kapatıyorum.
Bir süre daha idare eder beni.
Sonra da kına yakıcam işte.
ben 4 haftalık hamileymişim bilmiyordum saclarımı boyatmıstım çok şükürde birşey olmadı.....bende saçlarımı kestirmeyi düşünüyordum annemler kızdı hamileyken saç kesilmez dieben saçları boyatmayı düşünüyordum ama doktor sitesinde bu yazıyı okuyunca kararsız kaldım siz boyattınızmı
Günümüzde kullanılan saç boyalarının gebelikte fetüs üzerine zararlı etkilerinin olduğunu gösteren kesin kanıtlar yoktur. Buna rağmen sigara , zirai ilaçlar, virusler, radyasyon, saç boyaları gibi birçok etkenin lösemi insidansını arttırdığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bazı saç boyalarında bulunan kanserojen maddeler saç köklerinden kemik iliğine ulaşarak burada DNA yapısını bozarak kansere neden olabiliyor. Çok sık saç boyatan kadınlarda yumurtalık kanseri, lenfoma, mesane kanseri gibi hastalıklara yakalanma riski de artıyor. Klasikleşmiş bir bilgi olmasına rağmen bu konulada yapılan çalışmalarda gebelikte veya gebe kalmadan önceki ayda herhangi bir saç boyasının sık sık kullanılması bebekte neuroblastoma denilen tümörün riskini arttırabileceği gösterilmiştir. Geçici saç boyaları, kalıcı olan boyalardan daha risklidir. Bu konuda kesin sonuca varabilmek için saç boyalarının etkisini ortaya koyabilecek daha birçok çalışmalar yapılmasına ihtiyaç vardır(1). Başka bir çalışmada anneler saç boyası gibi güzellik ürünleri kullandıklarında çocukluk çağı beyin tümörü riskinde çok küçük bir artış tespit edilmiştir(2).
Bu çalışmaların ışığı altında kadınların en hassas dönemleri olan gebelik süresince mümkünse saçlarını boyatmamalarını tavsiye ediyoruz.
Kaynaklar:
McCall EE, olshan AF, Daniels JL. Maternal hairdye use and risk of neuroblastoma in offspring. Cancer Causes Control. 2005 Aug (6/6):743-8.
hepiniz sağolun kızlar..
dün kontrole gitmiştim, doktor bebeğimin kaftasını ve bazı ölçümlerini yaptı, herşey çok iyi,
gününe tam uygun dedi. o sırada bebeğin sabit durduğunu farkettim, doktor bey kalp atışlarını duydunuz mu sanki hareket etmiyor dedim, doktor dur bakalım benide korkuttun dedi, 10 dk a sustu doktor bulamadı kalp atışı, çok yavaşlamıştı, 2 saat bekletti beni sonra tekrar baktı durmuştu. Yani gözümüzün önünde durdu kalbi, bişey yapamadık.
Sebebi belli değil, çünkü herşeyi çok iyiydi, doktor bile şüphelenip kalbine bakmamıştı.
Kanama olmadığı için bekliyoruz şuan, pazartesi ilaç verilcek düşmesi için, ameliyata
gircem. Allah kimseye yaşatmasın, tarifi imkansız bir acı, içim taş oldu. Hepiniz yavrularınızı sağlıkla kucağınıza alın inşallah, hiç bişeye inanıp güvenip çok hayal kurmayın, her an her şey olabiliyor.. Rabbim yaşatmasın kimseye....
kızlar ben doktora gidiyorum gelince haberdar ederim
mrb arkadaşlar Allahıma çok şükür 12+3 haftaık hamileyim nisan sonu gözüküyor doğumum.. sizler baya ilerlemişsiniz fırsat buldukça artık burdayım:)))))))))
kızlar ben doktora gidiyorum gelince haberdar ederim
Hoşgeldin canım,hayırlı olsun hamileliğin,Allahım sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsina.s.
mrb arkadaşlar Allahıma çok şükür 12+3 haftaık hamileyim nisan sonu gözüküyor doğumum.. sizler baya ilerlemişsiniz fırsat buldukça artık burdayım:)))))))))
amin canım inş hepimiz hayırlısıyla bebekerimizi kucaklarımıza alırız senin kaç haftalık canım belli oldumu cinsiyeti
düşünmeden duramıyorum bebeğim iyimi sağlıklımı kalbi hala atıyormu hele doktora gitmeden 1 gece önce uykularım kaçıyor herkes böylemi acaba yada rahat olanlar bunu nasıl başarıyor?benim önceden bir düşüğüm var belkide o yüzden rahat olamıyorum.
hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin
13+1 haftalığız,cinsiyeti belli değil erkek bebeği gibi dedi doktorumuz ama bu zamana kadar kimse oğlun olacak demedi herkes kız annesisin sen diyor.Hayırlısını versin Rabbim kız-erkek cinsiyeti hiç önemli değil.Dün bebeklik fotoğraflarıma baktım kız olsada bayıla bayıla sevicez erkek olsa da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?