- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #18.321
Ayşecim bende lisedeyim ama gel gör ki izin zamanını iple çekiyorum :) 14 şubatta 2.dönem başladığında 33 haftalık olcam ve hayırlısıyla izne çıkcam.sonda kalan 2 hafta falan için rapor alcam 5 er günlük. Veee seneyede dönmeyi düşünmüyorum şimdilik.bebişimle uzun uzun vakit geçirmek istiyorum 1,5 yaşına kadar birlikte olcaz inşallah.zor zamanlarımız bitmiş olcak. ama bu kararımdan vazgeçbilirim o gelişmelere bağlı.Canım ben lisedeyim bizim okul işleri bazen uzayabiiyor.Sorumluluk sınavları, ortalama yükseltme sınavları falan oluyor bu da okula 15-20 gün uzatıyor.Ama dediğin gibi ben daha önce hiç hesplama yapmamıştım ama 1 ay öncesinden falan izne ayrılınabilinir.Hem karnımız burnumuzda derslere girmek pek de iyi bir durum olmasa gerek de mi???
Canım böyle dengesizker illaki denk geliyor.en doğrusunu yapmışsınız. evhama gerek yok :)Kızlar bayramın 1. günü neye uğradığımı şaşırdım...Sağ tarafımda ağrım var diye gittim devlet hastanesine...Nst bağladılar gebelikle ağrım çıkmadı ama hemşire bir aletle oğluşumun kalbini dinlemeye kalktı 15 dk ama bir türlü kalp atışını duyamadı ve duyamadığını söyledi neye uğradığımı şaşırdım...Gayet normal bir şekilde birde pazartesi gelir dr. görünürsün dedi...Tabi bunu duyunca eşim hemen özel hastaneye götürdü Rabbim'e şükür miniğimin kalbi atıyordu...Tabi bunu duyunca ağlamamak için kendimi tuttum ama ne fayda...Eşimde iyice gerilmişti...
Esracım 20.haftadan itibaren haftada 450-500 gr alacakmışız Dr.Kaan ın sitesinde yazıyordu ve gerçekmiş maalesef :/ Ben 16.haftama kadar 1-1.5 kilo almıştım. şu an 22ye girdim ve 1.5 kilo daha aldımWELCQME .slm cnm...DENİZCİM.. BEN ZAYIF DEĞİLİM.. 67 İLE KALDIM HAMİŞ 69 UM ŞUAN AMA AKŞAMLARI 70 GÖRÜYORUMYANİ DOKTORUM TARTIYO YA SÜREKLİ BENİ.. ONA GÖRE 1.5 KİLO ALMIŞIM.. YA ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL AÇIKCASI BUNDAN SONRA ALICAZ KİLO Kİ MECBURUZ BEBİŞLER İÇİN..
Ay sorma ya bugün temizlik yapayım dedim öldüm yarım saatte bir 1 saat mola vererek çalışıyorum.şu anda moladayım :))) çabuk yorulmaya başladım ben yine yaaa başlardaki gibi....kızlar hayatınız şuanda ne durumda..yürüyüşleriniz gezmeleriniz mesela?
canım nette 21.haftada olunmalı diye yazıyor benim hemşire arkadaşım bayramdan sonra gelirsin dedi hatta 22 oldum yani.yarın gitmişken tam kan ve tam idrar testleride isteyeceğim bakalım ne durumdayız.Kızlar benimde yarın 3'lü testimin sonucu çıkacak almaya gideceğim ve eski sağlık ocağından kaydımı alıp şimdikine yaptıracağım çünkü aşı zamanımız geldi...Kaçırmayalımda...
canım benim bu testler gerçekten can sıkıcı haklısın. sen takma kafana...Herşeyin hayırlısı. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimiziselam herkese.
çok yoğun bi hafta geçirdim. bayramdı şuydu buydu hepsi bi kenara da.bayramda üçlü test sonucumu öğrendim ve pozitif çıktı.2 gün ağlamaktan gözlerim şişti.2li testim gayet güzel çıkmıştı halbuki. o kadar panik oldum ki anlatamam.sonra saolsun eşimle konuştuk böyle sakin sakin.doktor bana ayrıntılı usg ile bakılmasını ona göre uygun görülürse amniosentez yapılmasını önerebilceklerini söyledi.o kadar korkuyodumki iki gün ne yediğim içtiğimden bişey anladım ne de uyuduğumdan.sonra kadınlar kulübündeki benim gibi 3lü testi pozitif çıkan bütün kadınların yazdıklarını okudum.bazıları risk üzerine amniosentez yaptırmış ve sonuç gayet iyi çıkmış.hiç orda amniosentez yaptırdım ve gerçekten de sonuç kötü çıktı diyen birini duymadım.hatta bu kadınların bi çoğu doğum da yapmış ve çocukları gayet sağlıklı maşallah.bunları okumak bana güç verdi ve hemen toparlandım.bundan sonraki hamileliğimde asla ama asla bu testlerin hiç birini yaptırmayı düşünmüyorum.hepimizin en büyük zaafı bebeğimizin sağlığı konusu.bu konuda böyle gelen ufak bi yorum bile insanın içini kemiren bi kurta dönüşmeye yetiyo. şimdi aklımdan bütün kötü düşünceleri sildim. biliyorum benim bebeğim sağlıklı.buna inanıyorum ve bunu hissediyorum.benim gibi bu testler konusunda kötü tecrübe yaşayan olursa sakın ola canını sıkmasın kendini bırakmasın.o yüzden paylaşmak istedim bunu
gozunaydin canim.
Ne güzel canım gözün aydın valla ben de sabırsızlıkla bekliyorum bakalım
Günaydın herkese umarım herkes güzel, mutlu bayramlar geçirmiştir:)
Kızlar yaa hepiniz hissediyor musunuz bebişinizin hareketlerini bi de nasıl oluyor bu hareketler bayaa tekmeliyor mu yani???Üff ben niye bişey hissetmiyorum
selam herkese.
çok yoğun bi hafta geçirdim. bayramdı şuydu buydu hepsi bi kenara da.bayramda üçlü test sonucumu öğrendim ve pozitif çıktı.2 gün ağlamaktan gözlerim şişti.2li testim gayet güzel çıkmıştı halbuki. o kadar panik oldum ki anlatamam.sonra saolsun eşimle konuştuk böyle sakin sakin.doktor bana ayrıntılı usg ile bakılmasını ona göre uygun görülürse amniosentez yapılmasını önerebilceklerini söyledi.o kadar korkuyodumki iki gün ne yediğim içtiğimden bişey anladım ne de uyuduğumdan.sonra kadınlar kulübündeki benim gibi 3lü testi pozitif çıkan bütün kadınların yazdıklarını okudum.bazıları risk üzerine amniosentez yaptırmış ve sonuç gayet iyi çıkmış.hiç orda amniosentez yaptırdım ve gerçekten de sonuç kötü çıktı diyen birini duymadım.hatta bu kadınların bi çoğu doğum da yapmış ve çocukları gayet sağlıklı maşallah.bunları okumak bana güç verdi ve hemen toparlandım.bundan sonraki hamileliğimde asla ama asla bu testlerin hiç birini yaptırmayı düşünmüyorum.hepimizin en büyük zaafı bebeğimizin sağlığı konusu.bu konuda böyle gelen ufak bi yorum bile insanın içini kemiren bi kurta dönüşmeye yetiyo. şimdi aklımdan bütün kötü düşünceleri sildim. biliyorum benim bebeğim sağlıklı.buna inanıyorum ve bunu hissediyorum.benim gibi bu testler konusunda kötü tecrübe yaşayan olursa sakın ola canını sıkmasın kendini bırakmasın.o yüzden paylaşmak istedim bunu
selam herkese.
selam herkese.
Selam kızlar
Kürkçü dükkanına geri döndük.
Herkes iyidir umarım.
Biz gayet iyiyiz.
selam şker anneler bizde eve gelmenin mutluluğnu yasadık bugun iice dinlendim yarn temzlğe başlyrm artk
DENİZCİM...vallahi bende almadım inan afedersn çıçımı giycek don kalmadı ihihi... ay görev gibi oldu bunlar eskiden keyfi gezer alırdık şimdi özellikle dün aşkım dur burda hop i2-3 bişi çamaşırcıdan... yok çorapcı yok o bu derken... şimdi gidicem ama 30 dak en fazla tek 2 mağazaya bölücem....
Of ya öksürmekten hapşırmaktan burnumu silmekten bıktım bi de işteyimbebeğim zıpzıp zıplıodur içerde :):) Doktora da gitmedim. Kızlar siz nasılsınız hasta olmayın sakın of ben hasta olmam diyodum büyük konuşmuşum:):)
KIZLAR ŞİMDİ EŞİMLE CEVAHİRE GİDİCEM...Bİ hamile kıyafetlerine bakim..dün LWC DEN ÇORAPLAR ALDIM UZUN UZUN ..ay öyle güzellerki şimdi o çoraba uygun giyincem ahaha hamilelik beni böyle ettigüzel bişey olursa haber veririm size...
Selam canım...Ben 18 haftamdayım ve bu zamana kadar 4 kilo aldım...Bende çok yiyorum ne yapacağım bilmiyorum...Birde sen sağlık ocağına ilk aşını yaptırdın mı...
selam herkese.
kzlar ne aşısı bu ben de 17 haftalık hamileyim aşı falan yaptırmadım.
merhaba herkese biliyorsunuz benimde 4 lü test sonucum baya riskli çıkmıstı (1:172) benim tek korkum düşük korkusu idi ama doktorum düşük riskimden çok down sendromu riskim oldugunu söyledi haklıydı uzun uzun düşündük ve yaptırmaya karar verdik detaylı usg de sorun olmamasına rağmen biz yine de az da olsa risk oldugunu bildiğimiz için amnşyosentezi yaprıdık bu benim tercihimdi ancak amniyosentez uzaman bir elde yapılırsa hiç risk yok keşke ebnde üzülmemk yerine direk yaptırsaymısım çünkü geriye kalan 5 ay kabus gibi geçecekti ve benim çocugumda sorun olursa ben ona nasıl gelecek sağlayacaktım hadi ben yaşarken neyse öldüğümde k
m bakacaktı tabii bunalr işin sosyal boyutu sonucta yaptırdık biz hızlı fish testi ile bebeğimde down sendromu riski olmadıgını öğrendim diyorumya detaylı usg de en ufak bir down sendromu belirtisi olmamasına rağmen şu an rahatım ve bebeğime konsatre oldum . allahıma bin şükür. yapan dr bu alanda doçent bir doktordu sağolsun çokda moral verdi iyiki yaptık bende çok rahatladım şimdi dedi tüm sonuçalr bu hafta elimizde olacak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?